{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

F1 2022 Hra od EA bez P2W?

Napsal F3N0M3N dne 29.06.2022 pro sekci GS
Jako každý rok přichází EA Sports s novým dílem závodní hry, respektive simulátoru, ze světa Formule 1. Jaké nás čekají změny, vylepšení a další? To si popíšeme v tomto článku. A vůbec myslíte, že je EA Sports schopné vypustit do světa hru bez oblíbených mikrotransakcí sloužících jako pay-to-win pro hráče?

 

Série her F1 zahájila svůj start již v roce 2001 pod hlavičkou EA Games a vydržela do roku 2003. Poté byla tato oficiální série přerušena a další ročníky produkovalo Sony pro svůj Playstation. Časy pod hlavičkou Sony byly dá se říct temné, ve hře nebylo mnoho funkcí, novinek se také moc neobjevilo a hra vypadala víceméně pořád stejně. Od roku 2009 až po současnost hra začala vycházet pod hlavičkou Codemasters, které v roce 2021 koupila EA Sports, což mělo za příčinu návrat EA Sports jako vydavatele od F1 2021, a tak to bude pokračovat i nyní pro ročník 2022. Pod štítkem Codemasters a nyní Codemasters společně s EA Sport se hře dostalo náležité péče a začala vzkvétat se spoustou novinek, vylepšenou grafikou a hlavně vydáním pro všechny platformy jako je Windows, macOS, Playstation 3/4/5, Xbox a v některých ročnících i Android a iOS.

Hru si již nyní můžete zakoupit a účastnit se předběžného přístupu. Oficiální datum vydání pro F1 2022 bude 28.6.2022 pro všechny hráče, kteří si hru předplatí. Pro všechny ostatní se plná verze hry odemkne o pár dní později, přesně to bude 1.7.2022.

A co vás ve hře čeká?

 

F1 Life

Tento mód se stává alternativou původního "Braking point" a jedná se o úplnou novinku. Braking point byl příběhovým módem v minulém roce. Obsahoval pouze 16 kapitol, tedy 16 částí různých závodů, ve kterém jste soutěžili za tým Alfa Romeo Racing. Mimo pár animací, které vás zatahovali do příběhu a následného závodění s cílem dokončit závod na takovém a takovém místě toho mód více nenabídl.

F1 Life by měl skutečně nabízet příběh závodníka ve Formuli 1 a být vylepšenou verzí Braking point. V tomto módu by pro hráče měl být otevřen i svět jezdce Formule 1 mimo závodní trať. Oficiální stránky EA Sports a F1 se k módu však příliš nevyjadřují (zatím), ale postupem v kariéře by měli mít hráči možnost odemykat civilní supersporty, tedy pořádná nadupaná auta, oblečení, doplňky a další, ve kterých by se měli ukázat světu. Jak to bude ve výsledku vypadat, to se musí hráči nechat překvapit.

Miami GP

Samozřejmě ani svět virtuální Formule 1 nezůstává pozadu, a tak přináší plnohodnotnou verzi nového závodního okruhu v Miami, který se již tento rok objevil ve sportovním světě Formule 1. Hráči budou moci poměřit své síly tedy i na tomto novém okruhu stejně jako jejich oblíbení závodníci nebo si okruh zajet přímo za svého oblíbeného jezdce.

Nové ovládání - Handling model

Samozřejmě ani ovládání formule ve hře po tolika letech není pořád stejné jako v reálném světě. EA Sports s Codemasters se však snaží tuto funkci vypilovat na maximum. Proto nový ročník F1 Game přináší i nové ovládání neboli "handling model", který by se měl ještě více přiblížit realitě a umožnit tak hráčům si dopřát více soubojů kolo na kolo nebo tzv. "wheel-to-wheel". Podle slov EA Sports by se z toho hráči měli doslova posadit na zadek, tak se nechme překvapit.

Plná podpora VR

Ačkoliv již předešlý ročník F1 nabízel možnost hraní ve VR, tak měl stále mnoho chyb a nebyl plně podporován. F1 2022 už bude nabízet hráčům plnou podoru VR, a tak si mohou vychutnat závodění na maximum, pokud disponují potřebnými komponenty pro hraní ve VR.

Další funkce a novinky

Pokud jste fanoušky vychutnávání si závodního víkendu se vším všudy, tak vám nová F1 Game přinese mnohem větší kontrolu nad eventy jako jsou první tři tréninky, při kterých si můžete nastavit ideální strategii s pneumatikami, natankovaného paliva a nastavení auta pro konkrétní okruh.
Hra také nově obsahuje formation lap, což je kolo před samotným startem závodu pro zahřátí pneumatik a zaujmutí startovní pozice.
Vylepšené Safety Car kola a Pit Stopy.
Přepracovaná mechanika poškození pneumatik. Oproti minulému roku uvidíte poškození na pneumatikách vaší formule, jejich opotřebení nebo také klidně můžete píchnout. 

Mimo to samozřejmě můžete těšit na všechny staré dobré funkce hry, které znáte minimálně z předešlého ročníku. Tedy Kariéru, MyTeam, které můžete hrát třeba s kamarádem nebo přítelem, přítelkyní doma na split-screenu a s malými nespecifikovanými vylepšeními oproti minulého roku. Multiplayer ve formě hraní s kamarády, hraní s ostatními hráči náhodně, ranked závody a esport ligy. Nebude chybět ani Time-Trial a Grand-Prix, tedy klasické singleplayer možnosti, které jsou součástí hry již několik let.

Závěrem musím hře vypíchnout jednu důležitou věc a to že nijak nezvýhodňuje hráče, kteří platí, což je fenoménem poslední doby, speciálně u her od EA Sports. Zaplatit si můžete maximálně za kosmetiku tedy vzhled vás jako jezdce, vaší formule, hlášky při vítěství apod. Peníze však stále mohou ovlivnit výkony hráčů ve hře pomocí komponentů, na kterých hrajete. Dostatečně výkonný počítač nebo konzole je základ, ale velmi se projeví rozdíl, pokud hrajete jen na klávesnici, gamepadu s joystiky nebo dokonce v nejlepším případě na závodním ovladači s pedály a třešničku na dortu tomu dává VR, které je už spíš jen a pouze pro lepší zážitek.

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář