{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Už jste zkusili CS:GO?

dne 16.09.2014 pro sekci CS:GO
Counter strike se postupně vyvíjel, až došel do bodu, kdy byla vytvořena nová verze této nejhranější first person střílečky. Global Offensive se měl stát důstojným nástupcem, nicméně minimálně v našich končinách tomu tak není. V článku si proto zodpovíme několik otázek, proč CS:GO není tak úspěšné, a proč by ho vůbec někdo měl začít hrát.

Counter Strike: Global Offensive je na trhu již skoro rok a ani tak si nezískal řadu příznivců. O možných důvodech se můžeme jenom dohadovat, ale některé jsou natolik reálné, že si je postupně probereme. Nicméně začněme článek trochu pozitivně a řekněme si, proč CS:GO začít hrát.

Mnoho hráčů je konzervativních a říkají, že CS 1.6 je nejlepší a nikdy nebude nic lepšího, a proto ani nebudou nic nového zkoušet. Ale to je škoda, protože i CS 1.6 má své chyby a nepoznáte je, dokud nezkusíte něco jiného.

CS:GO je zaměřeno zejména pro moderní hráče. O tom napovídá již grafické zpracování, které se může rovnat třeba sérii Call of Duty. Někteří hráči byli od cska právě "kostičkovaným" vzhledem odrazováni, a tak může cs:go nabrat mnoho hráčů právě z těchto řad. Při hraní na mezinárodních serverech se tak nesetkáte pouze s hráči cska, ale právě taky s hráči, kteří přešli na cs:go z jiné hry, protože ji nevidí jako pokračovatele klasického cska, ale prostě jenom jako novou hru.

Ve srovnání s novými hráči bychom my, klasici, měli mít od počátku výhodu. Je jenom otázka jak velkou. Základní principy jsou sice stejné, ale nejdůležitějším bodem hry je střelba. A hlavně zde je znatelný rozdíl. Rozdíl je to ale k lepšímu, protože se zvýšila přesnost střelby, a tak se již téměř nesetkáte se situací, kdy viditelně střílíte panáčkovi do hlavy, jenomže on si do vás vesele střílí dál, přičemž má hitbox o kousek jinde, než vy ho vidíte.

de_dust2 v novém kabátě

Určitě poznáváte mapu de_dust2

Proto v novém csku záleží pouze na vás, jací jste ostrostřelci a nemůžete se vymlouvat na server, hitboxy apod. Další výhodou přechodu z 1.6ky je znalost map. Samozřejmě mají jiné textury a grafiku celkově, ale základ je stejný. Proto nevcházíte do úplně nového prostředí, ale rychle se adaptujete, což vám začátek hraní rozhodně zpříjemní.

Nedílnou součástí je také orientace v pohybu hráče anebo v nakupování. Hráč se ovládá naprosto totožně jako v 1.6ce, a proto okamžitě víte, co máte dělat, což vám opět hlavně v začátcích může dosti pomoci. Co se týče nakupování, tak princip je stejný, no některé položky vymizely, jiné zase přibyly. Dalším položkám se zase změnilo pořadí, takže pokud mícháte hru 1.6 a GO, může se vám stát, že místo deaglu (b 1 4) si budete často kupovat jinou pistolku, která je v nákupním menu CS:GO pod touto předvolbou (Dgl je na b 1 5).

I s novým nákupním menu se brzy spřátelíte

Hra je tedy pro klasické cskaře jako dělaná, čili pokud si nejste svým skillem v 1.6ce jisti, v novém GO budete o třídu výš před ostatníma.

Nyní si ale probereme, jaké důvody můžou stát za neúspěchem CS: Global Offensive. Tím základním problémem může být dostupnost. Zatímco na našich CS 1.6 serverech je stále většina Non Steam hráčů, CS:GO nic podobného jako non steam nezná, proto je k hraní potřeba si ho zakoupit. V akci stojí cca 5 euro, což není mnoho, ale v dnešní době utrácet za hry není v módě. Ale oproti jiným hrám, je tato částka opravdu až směšná a místo koupení si pár balíčků brambůrků můžete podpořit nejen své zdraví, ale také si zakoupit novou hru, která vás bude hodiny bavit, zatímco chipsy máte spořádané za pár minut.

Ačkoliv se to nezdá, těch 5 euro je problémem největším, ale ne jediným. Moderní hra s moderní grafikou totiž vyžaduje jiné nároky od počítačů. Stále je mnoho hráčů, kteří ani cs 1.6 nerozjedou na 100 fps a co teprve, když mají hrát CS:GO. Vysoké hardware požadavky jsou překážkou i pro ty, kteří by byli schopni si tu hru koupit.

Dalším důvodem, který slýcháváme, proč si hráči hru pořídit nechtějí, je malá členská základna a strach, že si nebudou mít kde zahrát. No právě kvůli tomu, že si tu hru nekoupíte, nevytvoříte větší členskou základnu. Ale hlavně, i v ČR a SVK je nyní dost hráčů, se kterými si můžete zahrát. A i kdyby vám nevyhovovali, servery jsou rozeseté po celém světě a hlavně německé servery dosahují téměř takových kvalit, jako ty naše.

Snažíme se servery dělat originální a vymýšlet pro hráče to nejlepší, abychom se odlišili od konkurence a mohli vám tak nabídnout nejlepší požitek ze hry. To se nám daří dlouhodobě na CS 1.6 a nyní se o to pokoušíme i na CS:GO. Pokud hru již vlastníte, určitě naše servery zkuste a přesvědčte se sami. Na serveru na vás mimo reálných hráčů čekají také boti, kteří však už mají nějakou úroveň a nudit se určitě nebudete. A naopak budete moci potrénovat na souboje s reálnými protivníky.

Pokud chcete při hraní cska zažít něco opravdu nového, rozhodně se pusťte do Global Offensive, protože jedině tam poznáte, jaké to je se účastnit opravdových bojů. Těšíme se na vaši návštěvu na serverech.

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář