{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Únik informací o GTA 6, co na to Rockstar?

Napsal F3N0M3N dne 25.09.2022 pro sekci GS
Asi jsme už všichni zvyklí, že se k nám dostává spousta uniklých informací, o tom, na čem Rockstar aktuálně pracuje nebo co má v plánu. Aktuálně tato situace opět nastala, jen v poměrně velkém měřítku. Rockstar Games se k celé situaci sám vyjádřil. Jak? To se dozvíte v článku.

Protože se zprávy o velkém úniku dat šíří po celém internetu ze všech stran, tak jsem se rozhodl, že nebudu zacházet do příliš velkých detailů. Pokud jste celou situaci ještě nezaregistrovali, určitě se k těmto informacím snadno dostanete. Předem bych chtěl upozornit, že se pořád jedná o informace z třetí strany, avšak Rockstar Games sám potvrdil, že došlo k ilegálnímu úniku dat z jejich sítě. K tomu však blíže až v další části článku.

Za únikem dat stojí "neznámý" hacker, kterému se podařilo získat spoustu informací o novém připravovaném dílu GTA. A co vše se podařilo hackerovi zjistit?

Především se jedná o video záběry ze začátku vývoje hry, které ukazují, jak vypadá. Je nutné však podotknout, že aktuální záběry z gameplaye mohou vypadat už jinak. Videa zde nebudu schválně zveřejňovat, abych vám hru zbytečně nespoileroval, pokud se na záběry chcete podívat, věřím, že je na internetu najdete. Faktem však je, že bylo apelováno, aby se videa mazaly a nešířily dále, což i částečně fungovalo, ale zároveň neexistuje nástroj, jak všechny tyto zdroje vymazat.

Mimo tyto záběry se spekuluje o tom, že údajně 16 letý hacker, jehož totožnost prý Rockstar zná, získal i část zdrojového kódu připraveného GTA a zdrojový kód GTA 5, toto se však zatím nepotvrdilo. Na druhou stranu se objevují informace, že za poskytnutí těchto dat chce hacker nemalé peníze, přibližně 2,4 milionu korun.

K celé situaci se po pár dnech vyjádřil samotný Rockstar Games. Jak jsem již psal, potvrdil masivní útok na jejich servery a únik dat. Jestli má hacker k dispozici i zmiňované zdroje, se z jejich vyjádření nedozvíme. Ale pár věcí je jasných. Vývojáři rozhodně nejsou spokojeni, ale abych tu nepsal jen negativní zprávy, zároveň bylo oznámeno, že proces vývoje hry bude nadále pokračovat a celý incident by neměl nic narušit, vše bude pokračovat dále podle plánu.

Tentokrát je jasné, že nejde jen o pouhé spekulace, ani o leaky v režii Rockstar Games, ale o skutečně povedený hackerský útok. Mimo jiné hacker, který údajně stojí za tímto útokem je známý tím, že se naboural společně s jeho skupinou také na servery firem jako je Uber, Samsung, Microsoft, Ubisoft a další. Tento "šikovný" hacker je údajně v hledáčku úřadů a měl už být dokonce za mřížemi, ale k tomu zatím nedošlo. Jak bude jeho příběh pokračovat dál, se možná dozvíme už brzy po tak velké slávě z posledních dní.

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář