{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

CTF Turnaj - Ohlédnutí

dne 16.09.2014 pro sekci CS 1.6
O víkendu se konal první turnaj v módu Capture the Flag. Hrálo se o spoustu VIPček, ale především šlo o zábavu, které si na CTF serverech užijete opravdu spoustu. V této novince si rozebereme průběh turnaje, ohlasy hráčů a týmů, shrneme celkový turnaj a určitě Vás neochudím ani o krátké zpovědi týmů =[Allam0nthaS]=, *Underwold* a 2ka.

Před začátkem prvních zápasů (16:00) byl menší chaoz mezi týmy s dostavením na servery, nakonec se nám podařilo vše odstartovat a základní skupina započala 4 zápasy na serverech CTF 3, 4, 5 a 6. Někde bylo větší zpoždění, někde žádné – při takových akcích je radno s tímto počítat (měli jsme 5 minut), přesto jsme měli manko, které už jsme nedohnali.

Ve třetím kole základních skupin nastal problém s řízením zápasů, protože z nahlášených adminů pro tento turnaj se 3 nedostavili. Za pochodu byl problém odstraněn a turnaj mohl pokračovat. Aby toho nebylo málo, tak mi ve čtvrtfinále padl PC, takže se dodatečně ještě omlouvám týmům Nice Lams a Assasins za prodlevu. Přesto to byl vynikající zápas – jeden z nejlepších, které jsem mohl řídit.

Věřte, že nás tento turnaj zocelil. Víme, co příště udělat jinak – lépe (tzv. vychytat mouchy) a další podobná akce bude TOP A kvality. Budu se těšit na Vaši účast.

ÚČASTNÍCI:

ASSASINS, eNesáci, Y@.., 2ka, _-=[~NiCe LamS~]=-_, UNL1M1T3D, *[LaMáCi]*, [DeFaq], Bitches, **unRemitTinG**, =[Allam0nthaS]=, UNStopablle, *Underwold*, A!!!, Anti-Skill


Postupující ze skupin:
Skupina A - Assasins, 2ka
Skupina B - Underworld, Enesáci
Skupina C - =[Allam0nthaS]=, **unRemitTinG**
Skupina D - _-=[~NiCe LamS~]=-_, [DeFaq]

Čtvrtfinále:
CTF 3 - _-=[~NiCe LamS~]=-_ vs. Assasins 0:0 (0:1 náhlá smrt)

CTF 4 - =[Allam0nthaS]= vs. Enesáci 14:0
CTF 5 - [DeFaq] vs. 2ka 0:17
CTF 6 - *Underwold* vs. **unRemitTinG** 6:2

Semifinále:
CTF 5 - =[Allam0nthaS]= vs. Assasins 11:0
CTF 6 - 2ka vs. *Underworld* 1:16

O 3. místo:
CTF 6 - 2ka vs. Assasins 12:7

Finále:
CTF 5 - =[Allam0nthaS]= vs. *Underworld* 13:3


Pořadí:
1. místo =[Allam0nthaS]=
2. místo *Underwold*
3. místo 2ka
4. místo Assasins

 

Rozhovory:

Máme tady první zpověď a to hned ze startu – vítězného týmu =[Allam0nthaS]=.

Ahoj Tome,

Jak se Vám oficiálně první akce na CTF serverech líbila?

Ahoj, co se týče první akce na CTF, tak mohu mluvit za celý team, tak se akce velice zdařila - ovšem až na pár možná i podstatných detailů, které jsme častokrát rozebírali. Naplánování akce, rozvrh akce hodnotím jako velice kladné. Co se organizace v průběhu turnaje týče, tak víme, že už v začátcích to začalo pokulhávat ohledně dohlížejících adminů na zápasy, nenachystané servery k zápasu - ale postupem času se to hodilo do normálu i když s opožděním než bylo v plánu. Ale jak jsem již několikrát řekl, největší kámen úrazu bylo VIP - kde vůči ostatním teamům to bylo trochu nefér.

Jak vznikl Váš tým a co jste vůbec zač? J

Náš team se vlastně začal skládat na popud ostatním klanům, především těch lidí, se kterýma jsme prostřednictvím TS velice často v kontaktu. Proto jsem si vzal do hlavy, že bych opět mohl založit klan především z lidí, se kterýma se stýkám (TS - steam) a hraji v okruhu CTF (Dragon, mallou, YXo) a pár dalších (kratky proces, rajtow, blater), které nominoval kolega dragon ohledně známosti a jejich minulé hráčské sféře. Po pár CW zápasech jsme usoudili, že si nevedeme špatně a že bychom to v budoucnu mohli třeba někam dotáhnout. I tento CTF turnaj byla pro klan docela zkouška, protože polovina teamu nemá s tímto modem zkušenosti, ale jak se zjistilo, i v tom potom nebyl problém.

Co byste pro příště změnili, nějaké problémy?
Ohledně nelibosti na tomto turnaji jsem již něco zmínil v prvním odstavci, ale mohu to shrnout i zde. Především to beru jako novou a první zkušenost. Pokud by se měl konat další CTF turnaj, doplnil bych větší počet adminů ohledně dohlížení na zápasy. Nechal bych větší čas na registraci, protože co jsem poslední dobou zjišťoval, o turnaj byl docela velký zájem. Půl hodiny / hodinu před začátkem turnaje bych nachystal a uzamkl servery pro veřejnost. Dal bych jako povinnost zúčastněným klanům, aby si nainstalovali TS (nemusí všichni, ale alespoň kapitán či zástupce ohledně informací k organizaci). Ale hlavně a co je celkem důležité - zrušení VIP výhod na čas turnaje, protože je to opravdu nespravedlivé.

V případě pořádání dalšího turnaje/cupu, můžeme počítat s Vaší účastí?

Pokud se bude konat další CTF turnaj, já osobně jsem se zařekl (nevím jak kolegové z teamu), že pokud budou ponechány VIP výhody, turnaje se nezúčastním (a co jsem se tak bavil s lidmi, jsou stejného názoru, že by i oni nehráli) - především jako hráč.

 

A máme tady další tým na holení…

Ahoj Peťo,

Jak se Vám oficiálně první akce na CTF serverech líbila?

Ahoj, Bylo to dobré.

 

Přestav nám krátce svůj tým, s kterým jste obsadily 2. místo…

Kazdy nás zná, kdo jsou *Underwold*.

 

Co by jsi změnil (vylepšil) na dalším CTF turnaji/cupu?

Každopádně bych dal pryč evip a vip, mít vícero adminů, aby mohli řídit a hlídat turnaj.

 

Co další účast na případném turnaji?

Co jse týče jakékoliv účasti, tak s mojí spoluprací můžeš vždycky počítat.

 

A zbývá nám poslední tým ke zpovědi, kterým je 2ka.

 

Ahoj Tome,

Taky bych měl na tebe pár otázek…

Jak se Vám oficiálně první akce na CTF serverech líbila?

Všem přeju dobrý den, konání tohohle cupu nás velice potěšilo, aspoň jsme se na serveru CTF2 konečně na něčem dohodli . Když se to na serveru rozkřiklo, hned jsem sháněl team a zájemců bylo mnoho... Nakonec vyhráli mí přátelé in RL CICO, tomu musím poděkovat za to, že mi mód ctf představil a já se chytil a už nepustil

 

Můžeš nám svůj tým krátce přestavit?
Náš tým se skládal ze tří adminů a dvou velice dobrých hráčů (pouze server CTF2, proto název 2ka). Lidé nám nadávali, že bez vip budeme 0, ale to by jsme nebyli my, aby jsme nechtěli dokázat opak. Tak jsme se většina, těch lepších VIPček ze serveru domluvili a přihlásili.

 

Co by si případně změnil pro další konaní CTF turnaje?
Na Organizaci jako takové nebylo asi nic k vytčení, s průběhem jsme byli spokojeni, až na ty VIP/EVIP, tedy nechci nikomu křivdit, vítězství Vám přeju, ale musíte uznat sami, že to bylo „nefér". Cítili jsme se po dlouhé době jako řádné lamy .Dále nějaké ty maličkosti se zpožděním zápasu, což se dá snadno pochopit při pořádání takové větší akce.
Dobrá práce adminů na serveru, i když jim v průběhu CUPu někteří hráči nadávali za svou vlastni demenci, zvládli to na 1čku...

 

Co Vaše účast na případném dalším CTF cupu?

Těšíme se na další. Doufáme, že brzký další cup, snad se sejdeme ve stejné sestavě...

 

Děkuji Všem zpovídajícím. Na závěr určitě všechny čtenáře/hráče rád uvítám na našich CTF serverech, kde si užijí spoustu zábavy a týmové spolupráce.

 

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář