{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Interview - Xter

dne 16.09.2014 pro sekci GS
Po dlhej dobe je tu nový interview, v ktorom je hosťom admin Xter, ktorý je už na GS nejaký ten piatok a venuje sa Zombie módu, na ktorom figuruje momentálne ako Hlavný server admin. Ako sa dostal na GS, odkiaľ pochádza, aké má koníčky a omnoho viac sa dozviete v článku :)

RadeGast: Ahoj X. Po dlhej dobe bude zase interview so Zombie adminom, budeš odpovedať lepšie ako Julles? :D Rád čítaš takéto interviews?

Xter: Ahoj Rade, jsem rád, že jsem se po takové době konečně dočkal - vždyť, to je vrchol mít interview - nééé kecám :D, které mimochodem moc rád čtu.

RadeGast: Tak nám povedz, ako ide život? :D Máš čo robiť? Starosti, problémy..? :D

Xter: Momentálně zápasím s ucelením týmu na ZM, tudíž mi ani moc nezbývá čas na hraní a pokec na TeamSpeaku, jako tomu bylo dříve, ale rád si alespoň na pár chvil denně zahraji AOE III nebo alespoň vrthnu na server a "pokosím pár zombie". To se aspoň týká virtuálního světa. V reálu mám práce momentálně docela dost, ale naučil jsem se ji docela dobře organizovat. Letoškem jsem totiž nastoupil na Fakultu životního prostředí v Ústí nad Labem a škola tedy pro mě ani po tom boji na Gymnázium neskončila. Každopádně jsem za to rád, protože nejsem vůbec technický typ a s lopatou v ruce bych asi brzo pošel hlady. Spíše tedy pracuji hlavou, nebo se o to alespoň snažím. A jelikož jsem načal trochu i tu práci, tak prozradím, že pracuji jako hygienik krajské hygienické stanice v Ústí nad Labem a k tomu si ještě občasně přivydělávám jako designer plakátů například pro kluby na párty atd. Takže vlastně vůbec nejsem ten klasický chudý student, co musí každý den jíst čínské polévky.

RadeGast: V podstate si odpovedal na ďalšie 3 otázky dopredu :D Zaujímavý ten tvoj život :D. Čo by si ešte o sebe povedal viac? Máš ešte nejaké iné záujmy? V tvorbe wallpaperov/plagátov ťa asi poznajú aj hráči a admini GS.cz a môžeme povedať, že to je kvalitné a dobré....

Xter: Snažím se stále zlepšovat, ale bohužel už to není v takovém rozměru jako dříve. Tehdy jsem vyhledával na internetu mraky návodů, tipů a triků, jak pracovat ve Photoshopu i jiných grafických editorech. No, k srdci mi přirostl asi jen Photoshop, protože u ostatních jste tím, že jsou většinou zdarma (Gimp, Photofiltre), většinou ošizeni. Pohotofiltre je třeba úžasně jednoduchý, ale největší mínus je asi to, že neumí pracovat ve vrstvách, ale to je na dlouhé povídání. Dříve to bylo jiné, ale když se podívám zpět, jsem rád, že dokážu něco vytvořit a lidem se to líbí - to je pak ta nejlepší odměna. Co se týká mé osoby, tak mohu prozradit, že se jmenuji Patrik a je mi 20 let. Momentálně žiji kvůli škole v Ústí nad Labem, ale pocházím z malebné vesničky u Chomutova - no, řekněme to, že by to většina z Vás nazvala zadnicí světa. :) Ve svém volném čase chodím rád do kina, do haly na Badminton a pokud jsem doma na vesnici, tak si rád odskočím se svou labradorkou na procházku třeba i na celý den.

 RadeGast: Si tiež taký moderný človek ako to ide podľa svetového trendu? FB, Twitter, Instagram, Snapchat a podobné veci sa dajú u teba nájsť tiež? Využívaš to? :)

Xter: Moderním člověkem určitě nejsem natolik, jak by si někteří mysleli. Jediné co vlastně mám je Facebook. Ničemu jinému jsem nijak nepřišel na chuť. Fotografií se už nezabývám docela dlouho a zrcadlovka leží v prachu v šupleti. Je mi to docela i líto, protože jsem měl vážně zájem fotografie i studovat, ale sešlo z toho. Nicméně bych rád plánoval, že se k tomu vrátím. Instagram tedy nevyužiji. Twitter nevyužívám a vlastně ani nevím, k čemu je. Nevím tedy, jestli se mám označit za moderního, když mám jen Facebook. Asi pak nejsem cool možná, ale zase s tím počítačem nemůžete mít děti, takže na něm nevysedávám tak často už jenom kvůli mojí Haničce, kterou nadevše miluji a až to bude číst, tak by to mohlo být v dobu, až budu mít hlad. :)

RadeGast: Akú typ hudby, druh športu, hry na PC máš rád?

Xter: Co se týče hudby, tak to záleží podle nálady. Nebudu říkat, že mi nic nevadí, to bych lhal. Nesnesu dost žánrů - Moderní pop, Dechovku, Country a ani metal mi nic moc neříká. Mám rád moderní hudbu. Takže sem patří například House a práce světových DJ´s. Ale čeho je moc, toho je příliš, a proto jsem se zamiloval i do orchestriální hudby - však určitě znáte hudbu z filmů atd. Zamiloval jsem si například soundtrack z filmu Finding Nemo od Thomase Newmana a ještě třeba uvedu od Steva Jablonskeho - Island. Je to nádherná hudba, u které mám někdy i husí kůži. Dal jsem tomu žánru šanci a dnes ho poslouchám už skoro pořád. A sport? Vlastně si rád na louce zahraju vše. Ale v halách si s radostí zahraju Tenis, Badminton, Nohec. Jsem rád i pasivní sportovec, když fandím s miskou chipsů a pivkem, ale to hlavně u hokeje. Ale na druhou stranu - sledovat fotbal je pro mě neskutečná mučírna. Na louce pohodička, v televizi je to pro mě bída. A hry? Samozřejmě CS, ale pak, a to byste asi do mě neřekli, si zahraju i kostičky. :D Dále pak mám rád strategické hry - Age of Empires, Age of Mythology atd.

RadeGast: Keď už sme pri tých hrách, ako si sa prvý krat stretol s týmto portálom? Kde sú tvoje začiatky?

Xter: Páni, tak to zkusím. Jako první jsem začal hrát Sniper War. To mohl být tak rok 2009 - 2010. Je to vlastně zároveň i první server, na který jsem si koupil VIP a to jsem se tehdy vytahoval! Moc hráčů ho tam totiž nemělo a tak jsem si myslel, že jsem někdo - každopádně byl jsem hrozná lama. Jenže postupem času jsem si s AWP začal více rozumnět, a proto je to taky jediná zbraň, kterou umím ovládat pořádně. Většina tady o mě ví, že jsem hrozná lama na PB i gedrech. Poslední dobou zvlášť vynikám v Knife gedrech. Ostatně, to Vám potvrdí Kofola. Jsem ze Zombie tak zdegenerovaný, že granáty hážu i po vlastních a hledám pořád bazooku. Pokročme ale - jednoho dne jsem narazil na ZM sekci, kde jsem si chtěl jen tak zahrát, protože jsem už Sniper nemohl ani vidět. Náhodně jsem si vybral Blood 1 a vážně mě to chytlo. Tehdy to byl ještě ten nejstarší mód, kdy byl Terminátor nesmrtelný. Bylo to cca půl roku před update ZM serverů a jelikož mi po té době strávené na zombie Blood přirostl k srdci, tak jsem pomáhal a nahlašoval jsem bugy v novém fóru. Tak si mě všiml julles, který mi po krátkém Ahoj-Ahoj nahodil práva. To je cca 3 roky. No a od té doby jsem se nepřestal věnovat hlavně Bloodům a nebylo tudíž překvapení, že jsem na nich dlooouho působil jako Server admin a tak jsem si je mohl trochu lépe utvořit.

RadeGast: ZM prešiel mnohými zmenami a asi sa budeme aj opakovať, ale myslíš si, že hráči si zvykli na nový ZM? Je to lepšie ako to staré?

Xter: Je jasné, že vždy je odezva hráčů šílená a pište si, že kdyby nás viděli někde připoutaný, tak by si rádi kopli. Vždy je mnoho povyku pro nic, protože statistiky nám říkají, že se update chytne ještě lépe než ten předchozí. Kámen úrazu je vždy, když se snažíme posílit Zombie a zároveň omezit nedobytnost lidí. Naše ZM proběhlo šílenými updaty, kdy se překopal vlastně úplně celý systém, ale vždy to zafungovalo podle očekávání a myslím, že náš mistr, pan Dwandy, to tak přesně chtěl a myslím, že má být na co pyšný. Bez jeho pomoci by to prostě celé nebylo. A můj názor na starý a nový ZM? V tomto případě nejde říct nic jiného než to, že ne vždy platí: Staré, ale dobré. Prostě nové je lepší a za tím si stojíme.

RadeGast: Sú v pláne nejaké ešte iné servery ohľadom ZM? Alebo miniupdate?

Xter: Update probíhá vlastně náhodně. Žádný velký se neplánuje. Jenže tu jsou malé chyby, které se musí fixnout a to vlastně probíhá neptřetržitě. A plány do budoucna? A plány nijak teď nejsou, jelikož jsme nedávno otevřeli nový Chronic, v pořadí už třetí a i nový server BaseBuilder 4. Samozřejmě, že i hráči nám posílají své nápady na ZM módy, ale to je možná hudba budoucnosti a já nechci nikomu dělat naděje. :)

RadeGast: Obľúbená mapa na ZM/Public a prečo?

Xter: Ohledně ZM jsou to klasické mapy: zm_cpl_mill_kamp, energy_neon, westwood a rád si zahraji i dd. A public? Já nevím, nehraju ho. :D

RadeGast: Na gatheri napríklad :D a napíš prečo majú radi hráči zm_cpl_mill_kamp, už je to legenádrna mapa a najhranejšia takisto :D

Xter: No na gedru se hraje jen Dust2, takže asi tu. A proč je mill_kamp legendou? Sám pořádně nevím, máme tam lepší mapy, ale zase nebudu říkat, že si ji nezahraju - je tam dost možností, jak ji hrát. :)

RadeGast: Máš aj nejaký rekord, koľko si vydržal hrať naraz za jeden deň? Pri PC samozrejme :D

Xter: Tak to jsem si nikdy nepočítal. Maximálně tak 4 hodiny.

RadeGast: Keďže je nový systém ohľadom adminov, stal si sa HLSA. Je to iné ako predtým? Či si robil to isté ako doteraz? Si väčší šéfko? :D

Xter: Je to úplně jiné. Měl jsem na starost dva servery a teď jich máme s Nigasem 15. Je to velká zodpovědnost, protože máme možnost rozhodovat o důležitých věcech nebo aspoň důležitějších, než když jsme byli Server admini. A jestli jsem větší šéf? Podle TeamSpeaku asi jo, ale na to jsem nikdy nehrál. Nicméně několik hráčů i adminů ví, že jsem často tvrdohlavý a neústupný. Navíc jsem často názýván komunistou atd., ale snažím se svoji povahu krotit a adminům vycházet vstříc.

RadeGast: A presne som sa chcel k tomu dostať. Veľa adminov aj hráčov si o tebe myslí, že si namyslený a arogantný, čiže preferuješ štýl - "Bude po mojom a budeš to robiť tak ako ja chcem?"

Xter: Dříve jsem byl takový. Ano, byl jsem docela svině. Nebylo to o léčení komplexů - šlo spíše o to, že mě nebavilo neustále řešit přešlapy mých adminů, protože pak se do špatného světla vrhají i ostatní. Někteří nestojí vůbec za řeč. Hlavně ti, co mi vybanovali celý server a jim podobní. Byl jsem tvrdý i na hráče i na adminy. Hráči na Bloodech jsou totiž mistři ve vyprovokování a nejednoho admina složili tak, aby mu prdly nervy na serveru. Takže teorie byla jasná - jak si utvoříte admina, takový budou hráči. Za ty tři roky se stal Blood tak klidným serverem, že jsemna to dokonce hrdý. Nechal jsem si admin tým, kterému mohu věřit a to je pro mě podstatné. Moji admini, když jsem byl SA měli disciplínu a přesné postupy, takže vše bylo jednoduší, protože pak tu disciplínu měli i hráči. A dále - moji admini vždy věděli, že se za ně postavím. Samozřejmě mluvím o těch schopných. Ti neschopní o mě nadále budou vyprávět řeči, že jsem zlý atd. Takže arogantní a namyšlený - asi hlavně pro ty, co mě neznají.

RadeGast: Čo hovoríš na naše vedenie? Šerifov atď. všetko funguje ako má? Či by si zmenil systém?

Xter: S velkou částí jsem se už setkal na srazech. S celým vedením i pár šerify dokonce letos. JENŽE! Byl jsem tam nejníže postavený admin a tak si ze mě dělali pořád srandu. :D Ale ... jsou to fajn kluci a užil jsem si každý sraz s nima a určitě se budu těšit i na další. A systém tady? Je očividné, že tu je hiearchie, kterou určuje svým rozhodnutím vedení, ale já v ni věřím, protože věřím v kroky vedení v tom, že ne každý má takové ambice a schopnosti, díky kterým může nějak vystoupnout. Je jasné, že někdo si snaží cestu ulehčit "vlezdoprdelkováním", ale ti dotyční jsou ihned zastavováni. Takhle to tu nefunguje a určitě fungovat nebude.

RadeGast: Máš nejaké mená adminov, čo už skončili na GS.cz a chcel by si ich s5?

Xter: Určitě jsou lidé, se kterými mi bylo fajn a dost jsme si napovídalia rád bych je tu zase viděl, ale nechci jmenovat, protože pak bych na někoho zapomněl a to by mi nemuselo být odpuštěno. :D

RadeGast: Zažil si už nejakú absurdnú situáciu ohľadom banu/sťažnosti na webe? :)

Xter: Žádnou si teď asi nedokážu vybavit, ale někteří hráči a jejich důvody stížnosti mi dost absurdní připadají.

RadeGast: Ako FB admin na GS.cz fanpage už figuruješ nejakú tú dobu, baví ťa to? Dávať obrázky, videá a podobné veci ?

Xter: Ano, většinou tam mohu přidat nějaký příspěvek s mou grafikou, kterou lidé mohou komentovat a to je dost cenné. Dost často tam vkládám reklamy na naše servery nebo třeba i screeny s bublinou, kam mohou hráči napsat nějakou vtipnou hlášku. Baví mě pak si ty komentáře číst. Jenže i na FB jsou lidé, kteří chtějí GS špinit a nemají k tomu ani pořádný důvod, takže vždy jen vyštěknou nějaký hloupý názor ohledně portálu. K těmto komentářům se pak někdy vyjadřuji. K některým to třeba ani nejde, protože jsou spíše k zasmátí než k zamyšlení a ten čas do toho investovat nechci.

RadeGast: Taký štýl mám aj ja, rád sa hádam na FB :D Myslím, že to vidíme obidvaja, keď odpovedáme na správy a  blbé komentáre... treba to ukludniť. Ale zase na druhej strane rád pomáhaš takto hráčom nie? Ak sa spýtajú slušne a s úctou?

Xter: Jo, jsem ze slušné rodiny, kde se prostě slušně mluvilo a bez odmlouvání, takže mám rád lidi, co se umí chovat. Tady nejde o pouštění důchodců v autobuse, ale spíše o úctu a postavení se k dané věci. Vyžaduji takové chování ke mě, jaké pokládám za vhodné, proto často ani hráčům neodpovídám - neumí prostě napsat slušný názor ani zprávu. A když se to pak promítá i na serveru a je tam i takový moralista jako já, tak to prostě nepřehlédneš a vadí ti to. Ne vše je ale řešitelné, a proto vevětší části neodpovídám tehdy, když bych musel nahrazovat maminku dotyčného.

RadeGast: Aký máš názor na novú éru adminov? Vyriešili sa problémy, alebo nie?

Xter: V to doufám, protože nový začátek = nový pořádek. Osobně o žádných problémech nevím, protože jinde než na ZM nepůsobím. :D

RadeGast: Keď už sa bavíme o tom ZM, akú techniku na serveri používaš? Campíš, alebo beháš? Aké classy ZM/Humana si vyberáš? Aký item máš najradšej a prečo?

Xter: Hraju čistě na adrenalin a jeho podstatu jsem nepochopil zaplaťbůh jen já, ale i hráči. Kempí už jen málokdo. Pakližesi mám vybrat typ člověka, sáhnu po Gravity human - ne jednou mě nízká gravitace zachránila víc než rychlost. Zvolil bych si Adrenalin Human, alena ten level asi nedosáhnu, protože už nehraji tolik. Když zombie, tak jedině Climb Zombie - dostaneš se všude a to je na ZM obrovská výhoda. A když mluvíme o itemech, tak zůstávám věrný Terminátorovi a jeho plné výbavě. :)

RadeGast: Keďže si ZM človek, tak máš aj svoj obľúbený film o ZM? Resident Evil, seriál Walking Dead, World War Z, alebo niečo také? Ak áno, aký a čo ťa zaujalo na tejto tematike?

Xter: Resident Evil je parádní záležitost, jenže bohužel mohu říct, že paráda byl jen první díl. Pak to už byly jen snímky pro oči, takže vizuální efekty good, příběh o ničem. Ale musím říct, že představa reálné Umbrelly corp. je úžasná a chtěl bych tam být ředitelem. :D

RadeGast: Takže si ten záporný hrdina? :D Ten čo chce ovládnuť svet?

Xter: Vždy jim fandím, nevím proč. :D Vždy jsem fandil třeba Godzille než lidem. Ona za to nemohla a jen prostě chtěla naklást vajíčka. To, že ji lidi trápili a ona byla pak zlá mě utvrdilo, že fandit se má jen jí. :D Né, jsou příběhy, kdy to prostě člověk vždy cítí jinak a byl byl blázen, kdyby řekl, že vždy fandí klaďasům.

RadeGast: Máš rád aj iné hry? Ako Dota, CoD, Battefield, Lolko...neviem, proste tie, čo sú dnes v trende? :)

Xter: Právě že vůbec. Hraju fakt zaběhlé hry, na kterých zůstávám už dlouho. Třeba právě Age of Mythology je šílená vykopávka, ale prostě je to hra, kde můžeš hrát vždycky jinak. Netvrdím, že třeba u CoD nebo Doty to nejde, ale proč hrát něco nového, když už mám co hrát. A jestli jsou v trendu, tak budiž. 100 lidí = 100 chutí.

RadeGast: Čo hovoríš na Zombie Escape server, už si to skúšal hrať?

Xter: Zkoušel jsem to a docela mě to bavilo. Jenže na GS si nedokážu tento mód představit - už jen kvůli počtu našich zombie serverů - hráči by raději hráli pořád klasický zm, a proto si myslím, že by se Escape ani nezaplnil.

RadeGast: Aký máš názor na tieto 3 osoby - Julles, Nigas a ja samozrejme... :D Nie nie, stačí iba o nich 2, keďže už dlho spolupracujete na ZM...

Xter: :D Julles je taťka - ten, co mě na ZM přitáhl a vždy mi dokázal všechno odpustit. On ale ví, že jsem vždy vše dělal v dobrém úmyslu. Stále si máme co napsat a jsem moc rád, že jsme se konečně mohli letos potkat i osobně. Dobře se s ním povídalo, protože na TeamSpeaku mu nerozumím a on má slabost vytvářet své hodinové monogy, při kterých jsem vypínal po třech minutách. Je to fajn člověk a já mu přeji do života to nejlepší, ale jestli je v i v životě tak benevolentní a flegmouš, tak to potěšpánbůh. :D A Nigas? To je číslo sám o sobě. Je to odchovanec jullese, takže dlouho jsem s ním zápasil, protože byl stejně flegmatický jako julles a u něj jsem to nechtěl. Nigas je ale fajn týpek a pokud zrovna nahraje Dotu, tak se s ním dá i normálně povídat. :) Jsem rád, že jsem měl oba vždy po ruce.

RadeGast: Sleduješ novinky zo sveta? Bulvár, konšpiračné teórie, vlogy progamerov a tak? Či dávaš prednosť TV? Ak ani jedno, tak prečo?

Xter: Noviny tolik nečtu. Člověk je pak jen naštvaný a je tam to samé dokola - vražda, politika, vražda, prsa téhle a tamté. Gaming scénu nesleduji vůbec, protože jsem nikdy klasickému CS nepřišel na chuť. A TV? Jen to, co mě baví a to jsou většinou sitcomy. Televize mi tak hraje jen pro kulisu.

RadeGast: Ešte klasická otázka, ako vznikol tvoj nickname?

Xter: Můj nick vznikl jednoduše. Měl jsem přítelkyni Terezu a ta měla přezdívku ITer - jako já Terka - prostě blázen do Applu. A já jsem prostě jen zkusil Xter a líbilo se mi to. Tu přezdívku mám už hrozně dlouho. Troufám si říct, že i z dob, kdy jsme nevěděli, co je to francouzák.

RadeGast: Vieš si spomenúť, za čo si utratil svoje prvé zarobené peniaze?

Xter: Hrozně utrácím. Mám docela slabost si to, co vidím a chci to, nekoupit. Takže moje první výplata šla určitě do blbostí a možná hadrů. Pamatuji si jen, že jsem si koupil brýle Police, které jsem si ještě nestihl rozsednout. Ono, když je to drahé, tak si toho i víc vážíte. Brýle od vietnamců jsem měldo týdne v koši.

RadeGast: Máš nejaký "rituál" predtým ako začneš hrať? Pripravíš si jedlo a tak? :D

Xter: To ani ne. Jako rád bych si k tomu otevřel pivko atd., ale to je jen nárazově. Ale co se týká jídla, tak to mám vždy u sebe někde. Včera pizzu, dnes dělám lasagne, takže vždy spíš i vařím, když jsem na kompu. Nerad jím ve fastfoodech. Restauracím se nebráním, ale zase to není takové jako sám si to uvařit. Protože, co si navaříš, to si sníš a já umím prý dobře vařit. :)

RadeGast: Kedy chodíš zvyčajne večer spávať a kedy zase ráno obvykle stávaš?

Xter: Večer dlouho ponocuji. Mám to zažité a ani nemám v plánu něco měnit. Když třeba nečtu knihu nebo nejdeme někam do hospody, tak si pustím v klidu film a koukám. Takže tak do půlnoci nespím 100%,. A vstávám stále podle rozvrhu ve škole. Průměr bych si ale dal na takovou desátou hodinu.

RadeGast: Ako by si zhodnotil svoj ZM kolektív? - Takáto otázka padla na GS FB, asi od admina pravdepodobne, tak sa pochváľ :D

Xter: Jsem spokojený určitě. Staří admini s námi většinou zůstali a hodně nám pomáhají. Musím tu vyzdvihnout ale i práci Mach3ce a Retii, kteří nám hodně pomáhají se spojením BB serverů se ZM. Patří jimvelká pochvala a jejich práci si cením. Takže spokojený jsem.

RadeGast: Čo máš momentálne pri PC? Aké veci? Či máš prázdny stôl? :D

Xter: Prázdný stůl jsem neměl nikdy. Mám tu nehorázný bordel. :D Na stole mám dva talíře, kafe, fixy a propisky, cigarety (ne že bych je tu měl poházené zase), na reprobedně další talíř a popelník.

RadeGast: Tak už sa blížime ku koncu, tak máš svoj priestor, odkázať niečo na záver, čo len chceš...

Xter: Myslím, že bych se opakoval, kdybych napsal, aby se Gamesites vedlo stále lépe, a proto spíše promluvím k hráčům, aby nezlobili a hráli stále s námi, nejlepším portálem. :) A ještě, Xirusko, chybíš mi tu. :-*

 

RadeGast: Tak prejdeme ešte na reakčné otázky, nech je sranda :D Ready? :D

Xter: Jasné. :)

RadeGast: Blondýny, alebo brunety?

Xter: Brunety.

RadeGast: Julles, alebo Nigas? :D

Xter: :D Jáj, no, asi julles.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Xter: Podle toho na co :D

Xter: Jé.... to tam nedávej..to zní úchylně :D

RadeGast: (jasné, že to tam nedám :D)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

RadeGast: Hranolky s kečupom, alebo s tatarkou? :D

Xter: Vždy tatarku.

RadeGast: Vodná fajka, alebo "zelený dym?" (pojde po tebe GTA polícia... dávaj pozor) :D

Xter: To druhé je Mařena ne? :D Já dám přednost raději vodní fajfce.

RadeGast: Human, alebo Zombie?

Xter: Člověk, samozřejmě.

RadeGast: Ok, ďakujem za rozsiahlý rozhovor, som rád, že si prijal ponuku, tak nech sa Ti darí a nech máš vždy čo najlepšie skóre :)

Xter: Také přeji. ;) A děkuji.

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář