{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Recenze: Space Engineers

dne 16.09.2014 pro sekci GS
Zdravím všechny čtenáře, tento článek se bude týkat recenze na hru Space Engineers od českého studia Keen Software House, které má na svém kontě hru Miner Wars, ta sice nedopadla úplně podle představ autorů, ale alespoň se poučili a získali nové zkušenosti, které vložili do hry Space Engineers.

 Tento titul vznikl za pouhých 7 měsíců a to s 8 členy, hned ze začátku je nutno říct že hra je stále v Alfa fázi vývoje, to znamená že jsou zde ještě nějaké bugy a nedodělky. Autoři se snaží každý čtvrtek přidat nové věci a tím dále rozšířit hru. Pátek je většinou věnován opravám bugů.

 Teď už k samotné hře, Space Engineers je sandboxová hra běžící na již optimalizovaném VRAGE enginu, který umožňuje super kolizní model a úplnou zničitelnost prostředí. Hra patří do žánru sci-fi simulátorů, můžete si zde stavět téměř co chcete, především vesmírné lodě a stanice. 16.1. 2014 byl do hry přidán multi-player. Samozřejmě že někteří hráči místo toho aby si zde stavěli svoje vlastní stavby, tak je ostatním hráčům ničí. Předpokládám že tyto hráče to časem omrzí a bude se dát pohodově hrát i s více hráči. Samozřejmě si můžete založit vlastní server, být na něm s kamarádem a můžete si postavit opravdu něco luxusního. Na to že tato hra má otevřený svět tak má i vcelku slušnou grafiku, na které dělal pouze jeden grafik!

Přestože je hra teprve v Alfa fázi vývoje tak už má obrovskou komunitu, která na Steam do workshopu neustále přidává nové screeny s jejich epickými výtvory.

„Jsme velmi překvapeni, jak hráči reagovali během „early accesu“ do Early Access a co všechno komunita vytvořila během jediného víkendu. Viděli jsme horskou dráhu vytvořenou z gravity generátorů, Borgskou loď, sférickou gravitaci, mateřskou loď tak velkou, že ani nedohlédnete jejího konce, výtah vytvořený z lodě a další“ komentoval Marek Rosa, šéf a zakladatel Keen Software House.

 

Kosmická loď, kterou přidal hráč Space Engineeru na workshop

 Pokud vám přijde že to vypadá jako Minecraft a říkáte si že už jste přišli na to, kde vývojáři získali tento nápad, tak nemáte pravdu. Tvůrci tvrdí že tato idea je napadla už před 11 lety. Pouze v pár věcích se Space Engineers podobá Minecraftu, je možná to že je to také sandbox, dá se zde těžit a stavět. Jinak je to úplně jiná hra.

Pokud nebudete ve hře vědět jak na to, tak si můžete spustit video tutoriály vytvořené vývojáři (http://www.spaceengineersgame.com/how-to-play.html) a nebo nápovědu ve hře.

 

Shrnutí:

Hra s předběžným přístupem!

Žánr: simulace

Vydání v ČR: 2014

Multiplayer: ano

Čeština: dostupná

Homepage Space Engineers: http://www.spaceengineersgame.com/

Homepage Keen Software House: http://www.keenswh.com/

Aktuální cena na Steamu: 14 euro (cca 390Kč)

 

Minimální HW požadavky:

OS: Microsoft Windows XP

Procesor: Intel Core2 Duo 2.0 GHz (or AMD equivalent)

Paměť: 2 GB RAM

Grafická karta: NVIDIA GeForce 8800GT / ATI Radeon HD 3870 / Intel HD Graphics 4000

DirectX: 9.0c

Hard disk: 2 GB volného místa

Zvuková karta: DirectX compatible on-board

K hraní této hry není nutné internetové připojení!

 

Hodnocení: 8,5/10

            + přístup vývojářů (naslouchání komunity apod.)

            + otevřený svět

            + skvělý kolizní model a úplná zničitelnost prostředí

            + lokalizace

            - pár bugů (vzhledem k tomu že je to Alfa verze tak se dají prominout)

 

Až tato hra bude v plné verzi, bude to určitě pecka! Já vám můžu tuto hru pouze doporučit. Ale je to jen můj názor, vy můžete mít úplně jiný vkus a tento titul vás třeba vůbec nezaujme.

 Na  závěr bych vám chtěl poděkovat za přečtení. Také velice děkuji lidem z Keen Software House že mi poskytli tuto hru na zrecenzování.

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář