{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Rozhovory z herního světa - ZeroPoint

dne 16.09.2014 pro sekci GS
Jakožto nový redaktor na Gamesites přichází i se mnou něco nového. Připravil jsem si pro Vás zajímavý rozhovor, který mi poskytl za herní studio „ZeroPoint Software“ Carsten „Bozar“ Boserup, PR manažer. Pohodlně se usaďte, právě začínáme!

 

Zdravím všechny čtenáře a čtenářky,„Hlásí“ se Scorpy s menší dávkou počtení, tentokrát ze světa her.

Oč se tedy bude jednat? Dnes jsem si pro vás nachystal rozhovor s Carstenem, komunitním manažerem herního studia „ZeroPoint Software“, kteří stojí za připravovaným herním počinem: „Interstellar Marines“ Jedná se o sci-fi mix akčního RPG a vesmírného simulátoru s dbáním na realističnost a opravdovost akce.

Dost tlachání, jdeme nato.

 

S – Scorpy, C- Carsten

S: Ahoj, tak zprvu jsem velice rád, že sis na mě udělal čas a si ochotný mi zodpovědět pár otázek.    Mohl by ses nám představit? Kdo si, na čem momentálně pracuješ a něco málo o vašem projektu?

C: Zdravím, moje jméno je Carsten „Bozar“ Boserup a pracuji jako komunitní a PR manažer ve společnosti „ZeroPoint Software“ (pozn. autora: dále jen ZPS) Já jsem „ten“, kdo odpovídá na našem fóru na otázky a spolupracuje s komunitou se svým „otrokem“ Paulem aka Phyrefli. Náš projekt se jmenuje Interstellar Marines, což je akční, taktický simulátor z pohledu první osoby, odehrávající se v blízké budoucnosti. Naše zaměření je jak na kooperativní režim (CO-OP), stejně jako na režim pro jednoho hráče,(Single Player) tak i režim pro více hráčů, (Multiplayer) takže si přijde na své každý, ať už chce hrát sám, s kamarády, či náhodnými hráči proti sobě.

S: Ty jsi zmínil, že pracuješ v „ZPS“, jaké to je? Kolik lidí momentálně pracuje na projektu a jak se vyvíjí vaše plány do budoucna?

C: Pracovat jako komunitní manažer v „ZPS“ je pro mě něco, jako splněný sen. Je to úžasná práce, když můžete být součástí něčeho, tak velkého a úžasného. Jsi součást vývoje skvělé hry, při které si užiješ spoustu legrace a zábavy. Pracovat jako komunitní manažer vám dává možnost interakce s hráči, hrát „hry“, řídit celé *PR a říkat tomu všemu práce. Momentálně máme 2 vývojáře, 1 administrátora a mě s Firefliem v komunitním týmu, což zrovna není moc. Nicméně se chystáme najmout přinejmenším alespoň jednoho vývojáře, protože jsme dostali opravdu spoustu skvělých návrhů, které hodláme implementovat do hry. Máme velké plány, což dokazuje vývoj hry pro jednoho i více hráčů. V příštích pár týdnech hodláme promyslet znovu celý vývojový plán hry, protože dostáváme stále více a více nápadů, od vás, hráčů, které hodláme zapojit do vývoje. Ale protože jsme stále Indie vývojářské studio, máme ten „luxus“, že se můžeme otevřít vašim nápadům a připomínkám.

*PR –Public Relations  (anglicky vztahy s veřejností)

S: To zní opravdu zajímavě, mohl bys vyzdvihnout nějaké herní prvky, kvůli kterým by hráč měl chtít vaší hru a ne nějakou jinou?

C: Interstellar Marines se hlavně zaměřuje na to, aby hráče pohltila a vtáhla do děje, nýbrž ne jako hráče, ale jako „Mariňáka“, za kterého hrajete. Chceme spíše vytvořit simulátor v sci-fi prostředí než klasickou arkádovou střílečku. Nicméně, vývojáři se inspirovali takovými hrami, jako je Raven Shield, System Shock a Half Life, takže si myslím, že naše hra bude perfektním mixem mých oblíbených her jako například Battlefield, Arma nebo Counter Strike s propracovanými RPG prvky. A existuje pořádná „realistická“ sci-fi střílečka? Já myslím, že ne.

S: To zní tak, že to bude velká „pecka“ Ale stále mluvíme o Indie hře? A co cena? Ta se bude pohybovat jako u velkých herních studií nebo spíše jako propracovaná Indie hra?

C: Samozřejmě, my jsme Indie celým naším „srdcem“! Cena se momentálně pohybuje za 13.99€ za základní kopii hry a 36.99€ za speciální edici, která mimo jiné obsahuje 2 herní klíče, digitální artworky, soundtrack a mnoho jiného. Jak už jsem zmínil, s hrou máme velké plány a veškeré budoucí updaty budou pro naše hráče zcela zdarma včetně DLC balíčků. Nyní se hra pohybuje ve volně hratelné Alpha-fázi,  hru můžete zakoupit na digitální distribuci Steam. Hra je nyní za speciální, zvýhodněnou cenu, 13.99€, takže se naskýtá spousta důvodů proč jí koupit nyní.

S: Cena opravdu není vysoká, navíc když počítám všechny budoucí updaty a DLC balíčky. Na závěr máš možnost sdělit našim čtenářům to, co máš na srdci, tak jen do toho.

C: Na závěr bych ti chtěl poděkovat zato, že se zajímáš o naší hru a za tento rozhovor. Dále bych chtěl říci, že není těžké být Indie vývojářem, ale těžké je se prosadit. Jsem s pár Čechy kamarád, a vím, že jste hardcore hráči, takže bych se Vás chtěl poprosit, abyste nám pomohli utvořit komunitu a přišli se podívat na Livestreamy, kde mimo jiné probíhají také soutěže o herní klíče. (adresa http://www.twitch.tv/zeropointsoftware )

S: Tohle opravdu rád slyším, přeji vám spoustu úspěchů ve vaší produkci her, ať už se jedná o Interstellar Marines, či nějaký budoucí počin a doufám, že se opět někdy setkáme, třeba u dalšího rozhovoru.

C: Budu se také rozhodně těšit. Užij si víkend a hrajte s námi! :-)

 

A na co se můžete těšit příště? Jen prozradím, že s největší pravděpodobností si také o nějaký ten herní klíč zasoutěžíme.

Kontakt na vývojáře:

Web: http://www.interstellarmarines.com/

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář