{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Rozhovor-Rusel

dne 16.09.2014 pro sekci CS:GO
Vítám Vás u dalšího rozhovoru, nyní s hráčem z velice známého a proslulého teamu a tím je dnes Rusel. Tento hráč, který dlouho působil v Teamu eSuba si pro nás udělal čas, a tak nám prozradil pár rad a dalších věcí, které určitě využijeme i my. Všechny ostatní zajímavost a informace se dovíte níže, takže přejeme pěkné čtení.

SmouliCzek: Abychom tak nějak rozumně začali. Pověz nám něco o tobě, teamu a celkově eSubě aby všichni věděli, s kým mají tu čest. Dále kde pracuješ a jak zvládáš svůj herní a reálný život.

Rusel: Ahoj. Volám sa Marek Račko ej kej ej Rusel, mam 19 rokov a som s Košic. Práve študujem na SOŠ Ostrovského 1 v Košiciach ako grafik digitálnych médií. Som vo štvrtom ročníku takže budem maturovať. Minulý rok som pôsobil v eSube ako CS:GO hráč, prežil som tam peknou sezónu 2013 s veľkými úspechy, ale po zmene zostavy, vo ktoré už som bohužiaľ nebol sa momentálne nenadchádzam v žiadnom teame.


SmouliCzek:
Co představuje studium grafika digitálních médií?

Rusel: Tak je vtom zaradene teória o grafike ako všeobecne, učím sa skriptovacie jazyky ako je xhtml, css, php a potom Photoshop, Flash, spracovanie videí a pod… Takže kdeže to tak zhrnú tak je to kódovanie stránok a všetko čo k tomu ma byt.



        Rusel za Team eSuba


SmouliCzek: Jak si přišel k přezdívce Rusel?

Rusel: Tak ešte keď som sprejoval robil grafity chodieval kukať na legálne steny kde bol jeden talian rusel (RUSL) mega typek a neskutočne bomby dával tak som si dal podľa neho Rusel


SmouliCzek:
Jak dlouho hraješ CS?

Rusel: Csko hrám myslím od roku 2006, aktívne asi to bude 5. rok čo som začal hrávať lanky s teamom a riešil CSko ako všeobecne newsky a pod.(svetovú ci CZ/SK scénu).Tie začiatky boli šialene dokázal som "fetovať" CSko od rana do večera a to mi pomohlo, aby si ma všimol Uno a spol. na košických lankách a tak od vtedy sa mi moje aktívne hranie posunulo na vyššie obrátky. Začal som hrávať viac tým pádom som bol ešte na nejakých lankách až do konca éry 1.6. Potom prišlo slávne CS:GO, na začiatku myslím ako každý musel sa najprv zoznámiť s tou hrou, zlepšiť výkon počítača (aspoň to bolo u mňa :D)


SmouliCzek:
Jaké byly změny v přechodu z CS 1.6/CSS na CS:GO, odchody a příchody členů do Teamu?

Rusel: Tak ja som 1.6-tkar ,CSS som vôbec nehral tak preto prejsť ako na CS:GO je úplný skok nerozdeľ od kockovej hry ako bola 1.6 :D. Odchody a príchody boli, menilo sa keďže uno hrával s guardianom a potom keď sa to nejako pomenilo (neviem presne ako to bolo) a potom prišiel k nám uno a od vtedy nastali poriadky a začali sme hrávať ako team EAST!

                                                                Rusel úplně vpravo


SmouliCzek:
Jakou hru teď momentálně hraješ nejvíc? Je to CS, nebo si občas raději zahraješ nějakou jinou hru? Pokud ano, tak jakou?

Rusel: Tak momentálne hrám najviac CS:GO určite aj keď niekedy si zahrám inú hru ako je trials evolution, torchlight II a pod. ale hlavne hrávam to CS:GO :)


SmouliCzek:
Jaké jsou podle tebe největší úspěchy v CS:GO?

Rusel: Tak najväčšie úspechy sú určite MČR 2013 čo sme boli 1. a taktiež GX Gaming Undzwei CS:GO Turnaj a potom 2x 2.miesto GIGABYTE a Undzwei GX Gaming Lan v Storm klube neviem presný názov :X. Všetky lanky sme boli pod eSubou



                            MČR v CS:GO-eSuba 1.místo (Rusel úplně vlevo)

 

SmouliCzek: Co říkáš na Teamy NiP a fnatic? Chtěli byste si proti nim někdy zahrát? Co říkáš na jejich finále v turnaji DreamHack?

Rusel: Čo povedať, NiP jednačka na svete ich štýl hrania sa mi páči pozeral som ich TVSHOW myslím že to sú super ľudia hlavne f0rest a GeT_RiGhT keď ich sledujem od 1.6 a patria medzi najlepších hráčov čo viac dodať. Fnatic sú ako celok dobra organizácia a csgo team myslím že ukázali že sú kvalitný team. A ci by som chcel hrať proti nim? Tak hral som už nejaké tie pcw s nimi a raz sme dali fnatic na pcw 16:14 ale to v este starej zostave čo boli a určite by som si zahral proti nim znova :) Tak na DH ukázali že vedie hrať či teamovo či aimovo a hlavne pronax po dlhých rokoch sa ukázal že patrí medzi top hráčov.


SmouliCzek:
Jakou zbraň jak primární tak sekundární používáš za CT a za T a která mapa je tvoje nejoblíbenější a zároveň nejneoblíbenější?

Rusel: U zbraní to mam za CT to je určite M4A1-S (Silencer) ktorou doplňuje Five-Seven a kedyže hrám za T tak je to jednoznačne AK-47 s P250. A medzi moje najobľúbenejší patrí skoro všetky, ale najradšej mam asi starú „mirage_ce“ a najneobľúbenejšie mapa je pre mňa  „season“ pretože ju nepoznám :D


SmouliCzek:
Kolik si zhruba investoval do skinů v CS:GO? Máš nějaké unikátní předměty?

Rusel: Myslím že cca 75€ :D. Unikátne ani nie, konkrétne unikát čo mi chyba to je knife, keby bol nějaký sponzor tak pište :D

SmouliCzek: Samozřejmě, jako zkušený hráč jsi hrál Renkedy, a otázka na tebe tedy je, jaký je tvůj dosavadní rank a ajký byl největší u nejmenší?

Rusel: Momentálne mam Supreme Master First Class a najväčší bol ten istý čo mam teraz. Ale ako každý by som chcel byt Global Elite. Inak najmenšie som bol Legendary Eagle.


SmouliCzek:
Asi jedna z důležitých otázek pro čtenáře, kteří chtějí být stejně dobří jako ty. Jaké používáš strategie a taktiky?

Rusel: To bolo tak robili sme to čo Uno povedal a stratégie a taktiky boli len par a to defaulty ako sa to ma brat ako si pomáhať flashmi proste rozmýšľať, neprehrávať situácie keď ste vo výhode a dávať hlavy. Na CZ/SK scéne viac nepotrebuješ len hrať a hrať ako team, nič extra.


SmouliCzek: 
Když už sedíte za monitorem a chystáte se do boje. Jak to prožíváš? Máš strach, jsi nervózní atp.?

Rusel: Myslím si ja osobne že pri CS nemáš mat prečo strach keď už si odohral par laniek je to skôr o hece a hece a hece, možno pred začatím je tam trochu ta nervozita ale keď začne to prvé kolo tak steba opadne a si sústredený len na hru a ideš na 110%.


SmouliCzek:
Kdo byl podle tebe nejtěžším protivníkem, proti komu si ty v CS:GO hrál?

Rusel: Určite NiP aj keď to bol len pracc tak bolo vidno že sú o 10x lepší samozrejme :D ale viac úsilia na trénovanie ci aimu ci teamplay a napraviť zbytočne a defaultne chyby a mohlo to dopadnúť inak. Veľkú rolu tam hrajú samozrejme skúsenosti, ktoré sme mali o hodne menšie než NiP, ale takéto trénovanie proti teamu ako sú NiP je hlavne pre team čo prehra veľké plus, pretože  vie kde boli chyby ako hrali a pod. cez sa dá do budúcna napraviť.


SmouliCzek:
Všichni víme jak je to s herním příslušenstvím, jaké používáš ty, a vyhovuje ti?

Rusel: Ja som mal všetko od Steel Series akurát nedávno som to pozmenil a kúpil som si Razer Deathadder a Razer podložku Goliathus Speed Large ale predtým som mal Kiznu V2 a SS Heavy, slúchadla mam steelseries siberie, klávesnica SteelSeries 6GV2. Inak všetko vyhovuje a rozhodne títo mašinky odporúčam.
Myš
Podložka

Klávesnice
Sluchátka


SmouliCzek:
Jak se cítíš na veřejnosti? Poznávají tě lidi?

Rusel: Ako každý normálny človek :D A ci ma poznávajú, možno ti čo sledujú CZ/SK scénu tak možno vedia kto som. A keďže už ma poznajú tak si s nimi rád pohovorím.


SmouliCzek:
Tak a teď prostor pro tebe na závěr. Teď nám můžeš říct vše ostatní, co tu ještě nezaznělo, tvé hodnocení na tento rozhovor atp.

Rusel: Predovšetkým ďakujem že mi napísal T* Smoula a ďakujem za takúto príležitosť robiť rozhovor je to moja prvá skúsenosť a dúfam že nie posledná :D. Kde to dopadne čo sa pravé rysuje tak ma znova uvidíte na nejakých lankách stačí lajknut moju fanpage  https://www.facebook.com/OfficialRusel  o viac info čo sa práve deje u mňa novinky atď.  kludne napísať správu..  poradím ako budem vedieť nie je problém. Hodnotím tento rozhovor na 100% samozrejme, SmouliCzek skvela odvedená práca ;)


SmouliCzek:
A zde náš rozhovor skončil. Za portál Gamesites.cz ti mnohokrát děkujeme, že sis na nás udělal čas a byl si ochotný. Jak už jsme si psali, toto bylo taky tvoje poprvé, takže potěšení na obou stranách.

Poslední slova autora: Tak já si myslím, že na můj první článek to bylo celkem povedené, s Ruselem jsme se i zasmáli a všechno probíhalo v klidu bez nějakých nedorozumění atp.. Takže já jsem maximálně spokojen.

PS: Kdyby jste i vy měli nějaké otázky na Rusela, nebojte se zeptat napsáním zde do komentářů, nebo mně do PM zde na webu a určitě se ho zeptám. 

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář