{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Recenze: PlanetSide 2

dne 16.09.2014 pro sekci GS
Recenze z masivní online střílečky PlanetSide 2! Zažijte obrovskou sci-fi válku kde válčí 3 velké frakce na 3 velkých kontinentech!
Čtěte vy lenoši nebo jdete na vojnu!

''BOMBY V*LE!'' ''KDE V*LE?'' ''VŠUDE!''

Právě čtete další recenzi a tentokrát ze skutečně obrovské MMOFPS: PLANETSIDE 2! Hra je Free2Play a jak nadpis tohoto odstavce uvádí bojuje se všude. Hra je i na Steamu a je od Sony Online Entertainment, ale na rozdíl od DC Universe Online které je taky od SOE, Planetside není Pay2Win! Tak jdeme dál, musím se ukrýt neboť na mně střílí nepřátelský infiltrátor!...

VÁLKA TŘÍ FRAKCÍ!

Ve hře jsou hratelné 3 frakce! New Conglomerate (Nový Konglomerát) což je taková rebelská strana bojující za svobodu! Jejich uniformy jsou modré s kousky žluté. Mají nadupanou hudbu a podle mě nejlepší vzhled! Žádné strany ale nemají výrazné rozdíly – jen vzhledy a když tak nějakou jinou stíhačku nebo vozidlo – zbraně jsou stejné takže, je jedno co si vyberete!

Pak je zde Terran Republic (Terranská Republika) – vládne zde pevná vláda, vojáci jsou nejlépe organizovaní a bojují pro (nebo za) službu! Jejich uniformy jsou červené.

A poslední je Vanu Sovereignty (Vanu Suverenita), o kterých víme že technologii kterou používají ukradli vlastně jedné mrtvé mimozemské rase (železočorky!). Bojují za ''osvícení'' a mají nejlepší technologii. Mně osobně se líbí nejmíň. Jejich barvou je fialová a sekundární barva je stříbrná a nebo taková zelená (tyrkysová asi...nejsem si jistý).

PLANETA A KONTINENTY

Hra (válka) se odehrává na planetě jménem Auraxis. Jsou tu 3 kontinenty (chystá se i čtvrtý a pátý a šestý jsou oznámeny). Jsou to Amerish – což je domovský konitnent NC a je zelený (zalesněný a travnatý), Indar – to je domovský kontinent TR a je to pouštní země, poslední existující vydaný kontinent je Esamir – kontinent VR a je zasněžený a zamrzlý. K čemu jsou domovské země? Pokud hrajete na svém kontinentu, tak vyděláváte více peněz a zdrojů, které se používají k nákupu vozidel, jednotek, letadel a mnoho dalšího. Kontinent na kterém se pracuje se jmenuje Hossin a víme, že bude bažinatý. Oznámené jsou Searhus a Oshur. Dokonce byla nějaká zmínka o Cyssoru, ale je to neoficiální a není to oznámeno jako hratelná oblast.

MĚNY A ZDROJE (ANEB I VOJÁCI MAJÍ PLAT!)

Obvykle bych to napsal až potom ale jelikož v předchozím odstavci padla zmínka o rychlejší získávání zdrojů tak abychom nebyli od věci.

Aerospace za které kupujete letadla a stíhačky. Mechanized za které kupujete vozidla, tanky a Maxe (takže další odstavec budou třídy abychom zase nebyli od věci...) a Infantry – ty slouží k vybavení pěchoty, respawnování za jinou třídu... A pak tu jsou Certification Points, které lze získat pouze bojem, obranou a taktikou zatímco ostatní dostáváte automaticky klidně i za nicnedělání, záleží na tom co má vaše strana na daném kontinentě obsažené (různé doly atd.) Jak již bylo řečeno, na domovském kontinentu toho dostáváte víc a rychleji než na cizích.

TŘÍDY (PĚCHOTA DO SLUŽBY!)

Takže teď třídy, je tu několik tříd a každá má výhody i nevýhody – výběr je na vás a to nejlepší! Třídy lze přepínat! Podobně jako třeba v Csku se můžete respawnout jako jiná classa! Nemusíte si vybrat třídu s kterou budete hrát do max lvlu (v tomhle případě max Battle Ranku)...

Infiltrator – jedná se o snipera, má teda pušku s optikou, pistoli a dokáže být neviditelný (dokonce může zneviditelnit i čtyřkolku na které jede)

Combat Medic – léčí. Takže má zbraň, pistoli a healovací zbraň. Často bývá zkrácen jen jako Medic.

Light assault – má základní výzbroj, zbraň, pistoli a: MÁ JETPACK! Sice letí na omezenou dobu, ale rychle se dobije a může letět dál!

Heavy assault – má nejlepší zbroj, zbraně (zbraň, pistoli + BAZUKU!) a k tomu má dočasný štít

Engineer – to samé co medik, ale opravuje stroje místo healování

MAX – nejsílnější, ale nejpomalejší. Jedná se o obrovského robota (ovládaného člověkem – asi), nemůže se ale spawnovat z nebe (vysvětlím později). Ostatní se spawnují myslím téměř zdarma zatímco tenhle kolos stojí několik Infantry zdrojů. A na rozdíl od ostatních musí být opraven Inženýrem a né Medikem! Je to zkratka pro Mechanized Assault Exo-Suit.

Teď jen taký dodatek ohledně toho spawnování ze vzduchu: Hráč se můžou spawnout do bojiště i tak, že klikne určitou klávesu (Defaultní je myslím I) a doslova se objeví ve vzduchu nad bojištěm v záchraném (nebo invazním) modulu a přistanete na zemi ,ale jste velmi zranitelní, protože nepřátelé vidí jak a kam padáte a mohou zjistit vaše místo dopadu a hned vás zastřelit.

VOZIDLA A TANKY

Kupují se za Mechanized zdroje.

SPOLEČNÁ VOZIDLA 

Flash – již zmíněná čtyřkolka (viz Infiltrátor), nemá moc velké bojové využití, ale je vhodná k rychlé přepravě a přepraví 2 lidi.

Harasser – terénní jeep/vozidlo/bugina. Jsou v ní řidič a střelec a pasažér., je taky určena hlavně k přepravě, ale na rozdíl od Flashe má střechu a kulometnou věž.

Lightning – lehký tank pro jednu osobu.

Sunderer – velké obrněné vozidlo s 2 proti-letadlovými kulomety. Má řidiče, 2 střelce a může vézt až 9 pasažérů. A velkým plusem je, že se dokáže ukotvit a vytvořit tak malý spawnpoint, na který se můžete po smrti spawnout.

ODLIŠNÁ VOZIDLA

Každá frakce má i nějaké své vlastní vozidlo

V tomto případě to jsou všechno těžké tanky

TR – Prowler – těžký Terranský tank, má dvoj-dělo a má 2 členy posádky (řidič střílí i řídí, ten druhý obsluhuje kulomet nebo proti-letadlovou zbraň).

NC – Vanguard – těžký Konglomerátský tank. To stejné jako Prowler, akorát nemá dvoj-dělo, ale normální.

VR – Magrider – těžký Vanu tank. To samé jako předchozí dva (normální dělo), ale nejezdí a pásech nýbrž se ''nadnáší nad zemí'' podobně jako droidí tank z prvního dílu Star Wars.

LETADLA A STÍHAČKY

Kupují se za Aerospace zdroje.

SPOLEČNÉ LETOUNY

Liberator – bojové letadlo, které má 3 členy posádky. Pilota a 2 kulometčíky.

Galaxy – přepravní letoun, který je ale i hodně ozbrojený a obrněný. Posádku tvoří 5 hráčů a jinak převáží až 7 pasažérů.

ODLIŠNÉ LETOUNY

(Jen dodatek, všechny letouny mohou mít i bomby nebo raketomety)

TR – Mosquito – základní stíhačka Terranské republiky. Pro jednu osobu.

NS – Reaver – stíhačka rebelů z Nového Konglomerátu. Pro jednu osobu a podle mě vypadá ze stíhaček nejlíp. Ale nesuď knihu podle obalu. Co se týče mně, tak mi pilotování zatím moc nejde. Jednou jsem ubral mému letadýlku 80% životnosti přistáváním.

VR – Scythe – stíhačka technologiků Vanu. Taktéž pro jednu osobu.

OUTFITY A SQUADY

Nene, nejde o outfit jako vzhled. Nevím proč ale takto jsou pojmenovány klany/squady/guild/aliance v PlanetSide 2. Zůstáváte v nich ikdyž se odhlásíte.

Squady jsou skupinky o max. 12 hráčích během hry a když se odhlásíte tak je automaticky opustíte.

ENGINE A GRAFIKA

Hra využívá Forge Light Engine díky němuž můžou být online na jedné mapě stovky hráčů naráz. A grafika? Úchvatná! Přesvědčte se sami!

PLAYER STUDIO

Další věc v které je PlanetSide 2 originální! Ve hře je i tzv. Player Studio - co to je? Je to program ve kterém si můžete navrhnout vlastní skiny, vzhledy, přilby, části vozidel podle sebe a pak je prodávat ve storu. Můžete si tak i přivydělat Station Cash nebo Certification Points. Jenom to chce základní znalosti 3D modelování a čas.

DODATKY, DALŠÍ INFORMACE, ODKAZY

Tak jsme bohužel téměř u konce. Je tu ještě pár věcí ohledně této hry.

Ve hře máte i systém hodností a můžete se pak stát třeba i generálem. Bohužel o tom toho moc nevím, ale není to nijak podstatná část hry a když hru budete hrát a zjistíte si to sami, tím líp. Levelům se neříkají levely, ale Battle Ranky. Vozidla si můžete upravovat a dávat na ně kamufláž (camouflage), ornamenty a decaly (něco jako potisky). Obvykle se kupují za Certification Points a nebo jsou za Station Cash (Station Cash se musí kupovat za skutečné peníze. Bez nich se obejdete, ale nechápu proč to tak neudělají i v DCUO, které je takřka Pay2Win)...

Nyní přidávám Cinematic a One Question Trailery


Oficiální stránka Česká fan stránka Česká wikipedie Oficiální Planetside Wikia PlanetSide Universe Wiki Anglická wikipedie Youtube Kanál Evropský YT Kanál Oficiální FB stránka Česká FB Fansite Steam Store

Tak teď se s vámi loučím, omlouvám se za chyby, doufám, že jsem na nic nezapomněl a snad se vám to líbilo. CYA LATA PLAYAS!

(chcete si někdy zahrát? skype: czechonardo a steam: http://steamcommunity.com/id/czechonardo)

 

 

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář