{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

SteamWorld Dig

dne 16.09.2014 pro sekci GS
Jestli už máte dost zamračeného počasí u nás, pojďme se tedy společně vydat na slunný, divoký západ v netradičním, robotím stylu, který je plný dobrodružství a neočekávaných okamžiků. Čeká nás prozkoumávání nekončících hlubin a kdo ví, co všechno nalezneme!

Zdravím, po dlouhé době se Vám hlásím s jednou zajímavou indie hříčkou, která mě téměř okamžitě pohltila a ačkoliv i přes krátkou herní dobu na ní vždy s radostí vzpomínám. Není nikdo z nás, kdo by neznal dlouhé, nekonečné prozkoumávání podzemních útrob virtuálních světů, ať už na našich skvělých Minecraft serverech nebo ve hrách jako jsou Terraria či StarBound. Chopme se tedy krumpáče a vyrážíme na divoký západ, tedy spíše robotí západ!

Hned zpočátku vkročíme do neobydleného, robotího města, překvapující svým okouzlujícím zpracováním a atmosférou, kterou vyzařuje již od první chvíle. Jestli si ale myslíte, že se na rozpáleném sluníčku zdržíte, tak to se šeredně mýlíte, protože, jak praví jedno české přísloví: zadarmo, ani robot nehrabe, takže se po rozkoukání chopíme svého mistrovského nástroje- krumpáče a jdeme do podzemí.

Tak a jsme konečně tam! Cože?! Samá hlína? S realitou byste tedy už měli být obeznámeni a teď se můžeme vrhnout na první, strastiplné hledání drahých kovů, které pokaždé, když uspějete, vyčaruje úsměv na tváři a zahřeje u srdce, jako dobře odvedená práce.  A proč vlastně hledáme tyto drahé kovy? No, my, jakožto materialisticky založený robot si také rádi dopřejeme nějakou novinku v podobě lepšího krumpáče nebo dražšího pancíře, který tak rádi tam dole okousávají trojoké mnohonožky.

Jako na správném robotím západě nemůže ani ve „SteamWorld Dig“ chybět hydraulický vrták, teleporty, trhaviny a desítky jiného vybavení, které obzvláštňují celý herní zážitek. Toto vybavení a všechny možné jiné evoluční schopnosti našeho robota si osvojíte během 5 hodinového zkoumání a objevování v třech rozdílných lokacích. Samotným vývojem neprochází jenom náš robot, ale také celé město, o kterém se díky našemu „robotím cow-boyovi“ dozvědí nově příchozí obchodníci a potencionálně noví obyvatelé města.

SteamWorld Dig určitě není přelomová hra, která by vydržela hráčovi desítky hodin, už jen z důvodu omezené herní plochy a jasným cílem dostat se až k finálnímu „bossovi“, mající své opodstatnění v stručně vyprávěném příběhu, který, ruku na srdce, stejně nikoho nezajímá, proč by také měl, když tam dole máme přece tolik nevytěženého materiálu, který čeká, až si pro něj přijdeme. Za cenu 9€ dostanete kopec zábavy, který jste pravděpodobně nezažili, a na hru se vám vždy při vyslovený „SteamWorld“ bude dobře vzpomínat. Jestliže Vás tedy ve hrách baví shromažďování surovin, vylepšování nebo vás jen prostě očarovalo prostředí robotího západu, tak neváhejte, tato hra je přesně dělaná pro Vás! Pro majitele Nintenda 3DS je možnost zakoupení hry za stejnou cenu, jako pro nás, PCčkáře v online E-Shopu.

Nyní kupujte na Steamu se slevou 50% za necelých 5€ - odkaz zde: http://store.steampowered.com/app/252410/

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář