{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Interview - M4ch3C

dne 16.09.2014 pro sekci GS
Po delší době tu máme interview s někým z "domácí půdy" - z GameSites! Tato čest spadla do rukou M4ch3Ce - hlavního supporta a hlavního server CS 1.6 admina. Jak probíhá život tak vysoko postaveného člověka na GS? Jaký je a jaké má názory na určité věci se dozvíte v tomto článku.


eFkacko.ꜘ︠ : Ahoj M4ch3C! Moc ti děkuji za přijmutí interview, konečně po dlouhé době bude interview s někým z domácí půdy - z GameSites. Tak pojďme na to! Nejdříve se nám představ, ať víme, s kým máme tu čest!

M4ch3C : Ahoj, no nemáš zač. Jsem rád, že jsem se taky dostal na řadu :). Tak jmenuji se Tomáš, tento rok mi bylo 18. Bydlím v Brně, kde studuji poslední rokem (snad :D) - obor kuchař. Mezi mé záliby patří vaření, počítače, hudba, ženy a sport (jenom v TV! :D).

eFkacko.ꜘ︠: Jenom v TV - myšleno, že rád sedíš na gauči a sleduješ sportovní akce, ale aby si se vydal za sportovní kulturou do města (na stadion...), to né? :D

M4ch3C : Ano, pochopil jsi to správně. Já a sport to nejde dohromady, radši si domů koupím nějaké brambůrky, colu a sleduju TV. Předevčírem mě přemluvili, ať jdu s bratrem ven běhat.  No a když jsem s ním oběhl dvě kolečka na hřišti, tak jsem už chtěl jít dom :D.

eFkacko.ꜘ︠: Ah tak... :D Takže momentálně si představuji obézního bůčka, co sedí za počítačem, láduje do sebe brambůrky s colou, a mastnýmy prsty kliká do klávesnice :D Ale nééé :D Tak hele, pověz nám, které funkce na GS zastupuješ?

M4ch3C : Představivost máš dobrou, ale takto fakt nevypadám :D.  Jaké zastupuji funkce na GS? Hlavní support, Hlavní server admin public serverů, public a furien CheatHunter a nakonec minecraft admin.

eFkacko.ꜘ︠: Post hlavního supporta je ojedinělý a máš ho pouze ty. Popiš nám, co všechno máš v kompetencích, co představuje hl. support?

M4ch3C : No není toho málo. Starám se o chod celého supportu, jak nahazování supportů, tak volení support kapitánů, řešení problémů supportů a naopak jejich odměňování. Dále taky řeším i problémy samotných hráčů.

eFkacko.ꜘ︠: Kdo měl na starosti tento post před tebou?

M4ch3C : Miki.

eFkacko.ꜘ︠: Ještě by mě zajímalo, kdo tě posadil do křesla hl. supporta? Vedení?

M4ch3C : Ano bylo to vedení. Konkrétně Whoik.

eFkacko.ꜘ︠: A teď ta oblíbená otázka všech hráčů... Jak jsi se dostal k CSku?

M4ch3C: No tak to už je pár let zpět. Bylo to přes mého souseda, který tuhle hru hrál dennodenně. Jednou mi to ukázal a já to pak musel hrát furt. A drží mě to dodnes :D.

eFkacko.ꜘ︠: Minule Diaz o tom básnil, a ty to napíšeš tak stroze :( :D ... A co GameSites. Jak si se přidal k portálu GameSites? :)

M4ch3C : Jak jsem se sem přidal? No když jsem hrával ještě na non-steamu, tak jsem hrával na jednom konkurenčním portálu. Ten asi po 2 měsících přestal fungovat a tak jsem přes stránku nonsteam hledal nějaký War3FT server. Tam úplně nahoře byly top servery a mezi nimi GameSites servery War3FT 1 a 2. Jednička byla pořád plná, tak jsem se připojil na War3FT 2. Hrál jsem tam asi 3 měsíce a musel jsem si koupit Evip.

eFkacko.ꜘ︠: Takže se dá předpokládat, že to byl i první server, kde jsi začal svojí administrátorskou kariéru že? Jak pokračovala dále?

M4ch3C : Ano, asi po 8 měsících hraní na tomto serveru jsem si tam požádal i o práva. Dále moje „adminská“ cesta pokračovala na War3FT 3 a poté na War3FT 1. Později jsem si práva rozšířil na Dust2 only 5, ze kterého jsem šel do CS supportu. Nakonec jsem si rozšířil práva na Furien 1 a po 2-3 měsících jsem dostal Server admina na furien 5. A pak postupem času jsem se dostal k pozicím, o kterých jsme se bavili, které momentálně zastupuju.

eFkacko.ꜘ︠": Jak dlouho už vlastně zde na GS působíš?

M4ch3C : No na GS působím od srpna 2012.

eFkacko.ꜘ︠":  Jsi i cheathunter, jak všechny tyto posty stíháš vykonávat?

M4ch3C : Na cheathuntera mi moc času nezbývá, ale snažím se tomu věnovat co nejvíce můžu.

eFkacko.ꜘ︠": Stíháš se věnovat i svému soukromému životu? Přípravě do školy a tak? Mnoho lidí dochází i na různé tréninky, avšak to se tebe netýká, že?

M4ch3C : Tak stíhám no. O škole bych radši pomlčel :D. 2.6 mě čekají první závěrečné zkoušky a moc toho neumím takže se musím začít učit.

eFkacko.ꜘ︠: Jedna z věcí co se na GS změnilo, je zrušení server adminů. O servery se tak stará pouze hl. server admin. Jaký je tvůj názor na tuto razantní změnu?

M4ch3C : Je to velká škoda, že se tato pozice zrušila. Když jsem byl server admin, tak jsem měl pod sebou 15 adminů a mohl jsem si je kontrolovat a byli jsme stále v kontaktu. Teď mám pod sebou přes 150 adminů a vše musím řešit přísněji než bych to řešil za dob server adminů. Věděl jsem, jak jednat s každým adminem a kdybych měl někoho doporučit na nějakou pozici, tak bych byl schopný hned říct 3 jména, ale 150 adminů je 150 adminů no…

eFkacko.ꜘ︠: Hraješ i jiné hry mimo cska?

M4ch3C : Ano hraji. To bych nebyl psychicky v pořádku abych drtil jednu a tu samou hru :D Docela dost teď hraji s přáteli Dotu 2.

eFkacko.ꜘ︠: Popiš nám svůj den. V kolik chodíš tak spát?

M4ch3C :  Ráno jako každý vstanu, zkulturním se (ranní hygiena, upravit si ty tři chlupy co mám na hlavě atd.. :D), pak si jdu udělat kafe, dám si cigáro a valím do školy/praxe. Po škole/praxi jdu chvilku s kámošema ven a pak běžím dom. Když přijdu dom, tak zapnu PC, najím se, udělám si druhé denní kafe a k tomu to cigárko a valím se věnovat adminům a supportům. Zahraju chvilku CSko, Dotu a pak zase musím řešit problémy. No a když vše dořeším, tak je už třeba 22:00 a jelikož brzo vstávám na praxi, tak se můžu jít vykoupat atd.. a jít spát :D.

eFkacko.ꜘ︠: Každý mladý admin má své ambice. Máš ještě nějaké ty, nějaké cíle, které bys chtěl na GS dokázat/dosáhnout?

M4ch3C : Cíle už asi žádné nemám. Dosáhl jsem všeho, co jsem chtěl a zatím mi to stačí.

eFkacko.ꜘ︠: Říkáš, že máš pod sebou zhruba 150 adminů. Jak si spokojen s jejich prací?

M4ch3C : Tak mohlo by to být i horší. Neberu to tak, že by někdo dělal něco špatně nebo někdo dobře. Každýmu adminovi jde něco víc a něco míň. Odvádějí svou práci dobře, ale někdy mají výpadek, kdy se nad nimi musím rozčilovat.

eFkacko.ꜘ︠: Jaké jsou ještě tvoje oblíbené mody na csku? A oblíbené mapy?

M4ch3C : No tak těch modů je víc, mezi ně patří Public, War3Ft, Furien, CTF a Pokemod. Ale nejraději hraji na public serverech. Mapy… nejraději hraji de_dust2 a de_nuke, ale zahraji si rád všechny mapy až na de_aztec.

eFkacko.ꜘ︠: Proč nemáš rád de_aztec? To je jedna z mých nejoblíbenějších, něboť právě na této mapě jsem začínal s CSkem.

M4ch3C : Je to nevyrovnaná mapa. Na této mapě pokud Teroristi neudělají pořádný rush tak nemají šanci vyhrát kolo. Jelikož je špatná komunikace s hráčem tak je strašně malá pravděpodobnost nějakého dobrého rushe ;). A celkově mě ta mapa příjde nudná. Vzít si AWP čekat a doufat mě nebaví :).

eFkacko.ꜘ︠: Tak! A teď přichází ke konci interview tradičních 5 Questions! Jdeme na to!

eFkacko.ꜘ︠: "Ákáčko nebo M4"?

M4ch3C :  AK47

eFkacko.ꜘ︠: Hlavní support nebo Hlavní CS 1.6 Admin?

M4ch3C : Nedělám v tom žádné rozdíly. Obou pozic si vážím.

eFkacko.ꜘ︠Jak si myslíš, že dopadne český národní tým na letošním MS?

M4ch3C : 5. místo

eFkacko.ꜘ︠: Koho tedy tipuješ na vítěze?

M4ch3C : No hezky hraje Francie, ale podle mě to vyhraje Kanada.

eFkacko.ꜘ︠: Jaké je tvoje nejoblíbenější pivo?

M4ch3C : Svijany a Polička.

 

To by rozhovor s Machecem, zanedlouho se můžete těšit na další interview z GS prostředí.

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář