{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

eSuba se nedostane na WCG

dne 16.09.2014 pro sekci CS 1.6
Český tým eSuba, který měl letos odjet na World Cyber Games 2011 (WCG) pořádaný v Jižní Korei, byl zrušený. Tuto zprávu oznámila přímo společnost Samsung. Pokud chceš vědět co to WCG je a proč se tam česká reprezentace nedostane, čti dál..

Co je to WCG?

WCG je mezinárodní turnaj, jehož kořeny sahají do roku 2000. V turnaji se utkají jen ti nejlepší ze země. A probojovat se není vůbec jednoduché..

Turnaj se skládá z několika částí. Ta první je Národní Online kvalifikace, ze které se vybere 8 nejlepších týmů z každé hry (která se na WCG koná) a putují na Národní Offline kvalifikaci.

Tudíž jsme se dostali ke druhé časti. Offline kvalifikace znamená, že se ti nejlepší, co se probojovali z Online (přes internet) setkají na určitém místě. Hráč nebo tým, který vyhraje bude mít možnost reprezentovat naší zemi.

Poslední část je Mezinárodní Offline finále, které se vždy koná v nějakém velkém městě. Zde se setkají ti nejlepší z celého světa a bojují o titul.

 

Na WCG se soutěží v těchto hrách: Counter-Strike 1.6, Warcraft III: The Frozen Throne, TrackMania Nations Forever, FIFA 10, StarCraft: Brood War a Carom 3D (PC), Guitar Hero 5, Tekken6 a Forza Motorsport 3 pro Xbox 360

 

Ale zpátky k eSubě. Tento tým patří mezi elitu na CZ/SVK scéně a fanoušky má po celém světě. Jeho historie sahá do roků2005 amá několik herních sekcí. Naši zem měla reprezentovat tato sestava:

 

 Michael "jckl" Holý

 Tomáš "genius" Pavlič

 Jindřich "jRRRi" Hochman

 Tomáš "oskar!" Šťastný

 David "selby" Hloch

 Michal "duke_duke" Hons

 

A proč se teda nedostala na letošní WCG? Odpověď je jednoduchá – peníze. Společnost Samsung, se kterou eSuba spolupracuje, nemá dostatek peněz na proplacení cesty do Jižní Korei.

Lukáš Pleskot, majitel společnosti PLAYzone s.r.o., se k tomu vyjádřil následovně:

"Vlivem účetní chyby nebyly alokovány peníze ve společnosti Samsung, které měly být určeny na podporu WCG. Nepodařilo se najít žádné jiné prostředky, které by na to šly uvolnit, tudíž jsme nuceni CZ/SK výpravu na letošní WCG zrušit.

Do zajištění bezproblémového průběhu WCG kvalifikace jsme vložili velké úsilí, bohužel řízením osudu se nakonec výjezd české výpravy konat nebude. Všem zástupcům týmu eSuba a všem fanouškům se velice omlouváme. "

Společnost Progamers s.r.o., které patří licence CS/SVK pro WCG usilovně jedná o náhradě pro tým eSuba.



zdroj: PLAYzone.cz ; wikipedia.org

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář