{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

GTA V je 4x větší než Liberty City

dne 16.09.2014 pro sekci
Člověk, který údajně pracuje pro britský Playstation magazín prozradil několik zajímavých detailů, které prý viděl na videu přímo od Rockstaru. Mělo se jednat o 30 minut ze hry Grand Theft Auto V. A údajně, informace, které zná, jsou pravdivé a původně byly sdílené na serveru GTAForums.com. Uvádí, že hra je čtyřikrát větší než Liberty City, můžete vylepšovat auta, používat kolemjdoucí jako živý štít, vývoj postavy je stejný jako v San Andreas, můžete upravovat zbraně, zažijete různé změny počasí včetně malého zemětřesení a spoustu dalších. Pojďme se podívat do článku, co nového nám má hra přinést.
  1. Herní svět je prostě obrovský. Hlavním městem je Los Santos, ale je čtyřikrát větší než Liberty City v GTA IV. Okolí města, venkov a pláže jsou bombastické.  Například jsme viděli hlavní postavu (Afroameričan okolo 30 let) jak jede z centra Los Santos do divočiny přes 15 minut. Okolo byly úžasné farmy s dobytkem, obrovské větrné elektrárny a rafinérie. V blízkosti se pohybovalo asi 100 civilistů, kteří pracovali se stroji, nakládali a vykládali apod. Lesy jsou mnohem hezčí, lidé v nich stanují, mládež popíjí a tancuje okolo ohně, další jezdí na dirtech a skáčou přes klády a potoky. Voda, rostliny a stromy vypadají realisticky.
  2. Střelba byla vylepšena animacemi během potápění, lezení, uhýbání a plížení tak, abychom měli lepší pocity. Nabíjení vypadá lépe, je méně statické.
  3. Ve hře se nachází mnohem více prvků vhodných k lezení, jako jsou žebříky, zídky apod.
  4. Ve hře můžeme vidět zvířata od psů po dobytek, ještě ale není potvrzeno, že bude možné zvířata zranit. Možnost zranit nebo zabít zvíře dělá tvůrcům starosti kvůli protestům  Organizace na ochranu zvířat. Ale není jasné, zda si Rockstar nedělá legraci.
  5. Můžete pilotovat letadla, a pokud budete chtít, tak s nimi narazit do budovy.
  6. Rockstar vytvořil spoustu vnitřních prostředí jako je nákupní centrum, areál vysoké školy, policejní stanice, rozlehlá nemocnice a rozsáhlá kanalizace, kde v jedné misi absolvujete honičku na vodních lyžích, která vyvrcholí skokem z vodopádu jako v Uprchlíkovi.
  7. Město je plné lidí, kteří běhají, vzpírají, vrážejí do žen, honí se s policajty, nakupují, myjí auta, opravují ploty, jdou domů, sedají do aut apod.

ZAJÍMAVÉ INFORMACE:

  1. Auta mohou být vylepšována nebo opravována a je třeba jim pravidelně doplňovat benzín.
  2. Budete mít mobilní telefon, ale pouze lidé, které znáte ve hře, vám zavolají, abyste věděli co dělat, nebo vám zavolají, abyste něco udělali ještě před vlastní misí.
  3. Očekávejte obvyklé zbraně, navíc ve hře najdete plamenomet, dálkově ovládané nálože, obyčejné miny a claymory. Je také možné použít náhodně sebrané věci jako zbraně. Můžete se dostat do muzea, kde se dají ukradnout staré meče, sekery a jiné libůstky.
  4. Pokud zapálíte vytékající benzín, oheň dojde zpět k autu a to potom vybouchne.
  5. Lze také hrát minihry jako basketbal nebo šipky. Můžete hrát basketbal, trénovat vzpírání, arm wrestling, holdovat hazardu, zúčastnit se triatlonu, plaveckých závodů, jachtingu, lézt po horách, provozovat base jumping nebo parašutismus.
  6. Úprava postavy zůstává, ale pouze v případech jako je oblečení, váha apod. Hráč se kterým začínáte, podobně jako CJ, nemůže měnit rasu, věk, výšku.
  7. Rockstar říká, že opět budete moci krást a loupit, bohužel jen jako součást mise, ne v okolních domech.
  8. Děti zde nenajdete. Nikdy.
  9. Nově je zde možnost chytit člověka a použít ho jako živý štít nebo jako rukojmí.
  10. Policisté jsou mnohem opravdovější. Pokud někoho zabiješ a víš, že v okolí nejsou žádní policisté, nemusíš utíkat a riskovat hvězdičku jako v GTA 4. Policajti používají dýmovnice a slzný plyn, taktickou výstroj a beranidla na vyrážení dveří budov, kde se ukrýváte
  11. Můžete vstupovat do budov, zamykat dveře a stavět do cesty barikády.
  12. Zlepšil se také vývoj postavy během hry. Pokud budete řídit motorku, váš skill poroste, stejně jako možnost použití individuálních zbraní.
  13. Určité zbraně mohou být upravovány, některé lze dokonce vyrobit.
  14. Jedna z misí zahrnuje útěk velmi známé osoby z předchozí hry.
  15. Při hře zažijete prudký déšť, sluníčko a dokonce i zemětřesení.

Je vidět, že GTA V je přece jen dlouho očekávanou a avízovanou hrou. Na internetu se vždy jednou za čas objeví „zaručené“ informace o tom, jak bude vypadat svět Los Santos. Pokud by byla pravda jen polovina z toho, co už bylo napsáno, bylo by GTA V opravdu dokonalou hrou.

Zdroj: csnation

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář