{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Herní vybavení

dne 16.09.2014 pro sekci CS 1.6
Myš, klávesnice, sluchátka a další jsou nedílnou součástí každého počítače. Často se říká, že veliký vliv na váš um (skill) v on-line hrách, má kvalita tohoto hardware.
Ovšem je to skutečně pravda? Copak nejde být "nejlepší" s třeba jen kuličkovou myší, starým monitorem a klávesnicí, jejíchž barva už dávno není tou, jakou byla před pár lety?
Je opravdu tak důležité mít předražené vybavení?
Myš:
Nejdiskutovanější vybavení hráče. Není se čemu divit, díky této malé mršce jste schopni " zabíjet " své protivníky v on-line hrách. Samozřejmě je v dnešní době velice důležité mít alespoň optickou myšku a v žádném případě ne myš kuličkovou za pár korun. S kuličkovou myší se dá hezky zahrát, ale trvá to maximálně pár hodin od jejího pořízení. Myš se velice rychle zašpiní, nemá dostatečnou citlivost a při hrách, kde je důležité míření je naprosto nevhodná. Jistě, najde se kuličková myš, se kterou se dá hrát dobře, ale to je jiná cenová kategorie. Nemyslím si, že je důležité mít myš v hodnotě 1.000,- a víc. Bohatě stačí myš za 300,- od dobré značky.
 
Hodně důležité při hraní je mít správné nastavení citlivosti myši a pak už je jen na vás, zda budete patřit mezi Skillery, nebo naopak. Jsou hráčí, kteří mají myš za 2.000,- a nikdy nebudou tak dobří, jako hráči s myší za pár korun. Samozřejmě, pokud na to máte a peníze vám doslova zabírají místo ve vaší peněžence, kupte si myš dražší, určitě neprohloupíte. Ještě bych rád dodal že je lepší na hraní drátová, než bezdrátová myš.
 
Můj závěr:
Myš od 300 - 700 Kč [ANO]
Myš od 1000 - 2000 Kč [Zbytečná]
 
Podložky:
Nikdy si nekupujte podložku, která je dražší než vaše myš. Drahé podložky jsou určeny drahým myším.
Podložka vám může zlepšit dobrý pohyb s myší a také vám prodlouží její život, proto je určitě dobré ji mít. Pokud máte drahou myš (800,- a víc), tak je jen na vás, za jakou cenu si podložku koupíte, ale pamatujte, že drahá být nemusí.
 
Můj závěr:
Podložka od 250 - 700 [ANO]
Podložka od 900 - 1800 [Zbytečná]
 
Sluchátka:
Na první pohled se můžou zdát nepodstatná, vždyť jde jen o zvuk, který pro vás není tak důležitý. Při hraní si pouštite vaše oblíbené MP3, nebo je vůbec nepoužíváte, protože posloucháte ostatní věci okolo. Pokud ale chcete hrát skutečně dobře, tak se zde investice opravdu vyplatí. Sluchátka jsou důležitá a pokud je nemáte (hrajete na bednách) pořiďte si je aspoň na hraní her. Musí být uzavřená a nesmí jít slyšet jiný zvuk, než ten, co vychází právě ze sluchátek. Právě tehdy přichází vaše plné soustředění se, díky kterému jste schopni " vidět " skrze zdi. 
 
Mnoho hráčů hraje způsobem že jdou takřka poslepu a jen poslouchají, co se kde šustne. Každá chybička, každý výstřel je slyšet a vaše reakce je už jen na vás. v dnešní době jsou na trhu sluchátka, určená právě hráčům, proto splňují všechny požadavky.
 
Můj závěr:
Sluchátka od 300 - 1300 Kč [ANO]
Sluchátka od 1700 - 5000 Kč [Zbytečná]
 
Klávesnice:
Klávesnice musí mít dobrá tlačítka, tím je myšleno tlačítka vyšší, aby jste měli nad nimi dokonalou kontrolu při stisknutí. Tím ale herní požadavek končí. Není důležité mít předraženou klávesnici s mnoha funkcemi a tlačítky navíc, které beztak nevyužijete.
 
Můj závěr:
Klávesnice od 350 - 1000 Kč [ANO]
Klávesnice od 1200 - 3000 Kč [Zbytečná]
 
Další doplňky:
Doplňky jako hráčské rukavičky, které vám zpevní zápěstí a stane se z vás skiller jsou k smíchu - zbytečně vyhozené peníze z okna. Stejně tak nepotřebujete hráčská trička, která vám "zvednou" váš skill :)

Celkový závěr
Zbytečně předražený hardware z vás skillera rozhodně neudělá !
napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář