{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Střelba v CSku

dne 16.09.2014 pro sekci CS 1.6
Říkate si asi - co tu dělá článek o střílení? Vždyť střílet není žádný problém, akorát se musí držet levé tlačítko myši. To máte jistě pravdu, nechceme vám tu popisovat, kterým prstem tlačítko mačkat (no i když malíček není ideální) nebo jak silně tlačit, abyste zabili soupeře rychleji a zároveň neprotlačili tlačítko myši. To opravdu ne. V tomto článku se dozvíte něco o technice střílení - pár fíglů a triků, které vám mohou zlepšit přesnost.
dávkování - vynikající pomůcka při střelbě na dálku. Nepodnikejte s protihráčem souboje typu - kdo dřív vystřílí zásobník vyhraje nebo kdo vystřelí výš je nejlepší - na to se CSko opravdu nehraje.:-) Pokud je od vás soupeř opravdu daleko, je lepší střely dávkovat po 2-4. Zbraň vám pak neskáče tak vysoko a pokaždé dávce se uklidní. K tomu se dá využít i písmeno Q (defaultně), kdy mezi každými dávkami můžete přehodit zbraněmi. Ale to použijte spíš, až když máte zbraň hodně rozhozenou a střílíte náboje všude možně.

fullout - to je přesný opak dávkování, tudíž když fulloutujete střílíte náboje rychle za sebou. To se hodí hlavně v blízkých soubojích, tam je vám někdy na houby dávkovat. Nejvíc dokáže potěšit asi to, když blízký souboj přežijete po vystřelení všech nábojů a na poslední dáte headshot. Ale když se tohle povede soupeři, nejradši by mu cholerici roztřískali hubu a flegmatici? To samý:D
při střelbě se dají praktikovat další dva dobré styly (v kombinaci s předchozími):
skrčit se a střílet - máte lepší aim a jste menším cílem, ale nepohyblivým! A když proti vám stojí sniper, jste ztraceni.
pobíhat ze strany na stranu - lepší způsob. Ve chvíli, kdy měníte směr pohybu, vystřelte. Hra si bude myslet, že stojíte na místě, a proto budete mít přesný aim. Je to i účinější způsob proti sniperům, protože pohyblivý terč se trefuje opravdu špatně. A u sekundární zbraně je tento styl o dost lepší volba.

nezapomínejte na sekundární zbraň, někdy vám může zachránit život, zvlášť když vám dojdou náboje u primární zbraně. Pomocí písmene Q (defaultně) si můžete přehazovat mezi poslední použitou a aktuální zbraní, proto je dobré tam mít nastavenou primární a sekundární zbraň. A pokud vám dojdou náboje i u sekundární? Pak už nezbývá nic jiného, než si do soupeře kuchnout.:D

famas (clarion) má jako jediná automatická zbraň speciální funkci - Burst-Fire mód. A asi byste nevěřili, jak je to užitečné, zvlášť na dálku - 3 přesné střely do jednoho místa (středu zaměřováčku) při jednom zmáčknutí levého tlačítka myši. Určitě kupujte pokud nemáte na m4a1. Tento mód má i glock, stačí jedna trojdávka se zamířením na hlavu a soupeř se skácí k zemi.

také je dobré vědět jak na awp - nejlepším způsobem je rychle vyskočit z nějakého rohu, přiblížit (stačí jednou) a hned po dopadu se skrčit a vystřelit. Nebo použít begrip.

tlumič - užitečná pomůcka, kterou mají jen tři zbraně, a to m4 a usp a tmp (všechny lze koupit only za CT). Můžete po nepříteli střílet a on o tom vůbec nemusí vědět. Ale zbraň má menší účinnost.


poslední užitečná rada - chce to hodně cviku, tréninku a praxe, jen teorie nestačí.

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář