{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Jak poznat Cheatera

Napsal Dwandy dne 16.09.2014 pro sekci CS 1.6
Aneb Nenadávej do cheaterů bezdůvodně a nedělej ze sebe blba... ;) zní celý název mého nového článku. Jak poznat nejzákladnější cheaty a hacky, a nedělat ze sebe lamku? Můžu vám tady pár příkladu uvést, mluvím z vlastní zkušenosti (jako bývalý cheater, i jako hráč postižený cheaterem).
WALLHACK A ESP
Logika říká, že tyto cheaty a hacky se dají používat buď tak, aby to nebylo zas až tak moc podezřelé nebo přímo naopak.
 
(1) Pokud si tedy cheater počíná "zkušeně", využívá je pouze jako zdroj informací navíc, tudíž o vás ví dřív, než vy o něm a okamžitě, jakmile se dostanete do jeho skutečného zorného pole, pálí, což se navenek projevuje jako mimořádně rychlé reakce a "intuice". .
 
Uvedu příklad: Jdete potichu nějakou chodbou a právě, když vykouknete za roh, spatříte svého nepřítele. Ale v tu samou chvíli slovy agenta Smithe: "Vaši muži jsou už mrtví." Prostě se nestihnete ani rozkoukat a už hledíte jen na svou mrtvolku..
 
Toto je pro vás obzvlášťe tvrdý oříšek. Může se totiž dost možná jednat o skutečně dobrého hráče, který nemá zapotřebí používat jakékoli podvůdky, a nebo naopak se daná situalce může z pohledu vašeho nepřítele jevit třeba takto: Váš nepřítel si to vykračuje chodbou a v opačném směru se blíží k rohu, který se vám stane osudným. Jenže on vidí skrze tento roh a už dávno ví, že tam jste, a jen čeká až vykouknete, aby to vypadalo jako "regulerní" "vražda, smrt zabitím". Pokračovat už doufám nemusím..
 
Proti tomuto jako běžný hráč CSka nemůžu poradit téměř nic, snad jen, abyste skutečně věřili, že někteří toto dokáží i bez "cizí pomoci", takže bez důkazů nikoho neobviňujte! Můžu jen doporučit, využijte toho, že stojíte proti silnému soupeři a sami se tím zdokonalujte, protože hrou s lepšími hrači, než jste vy sami, se zdkonalíte daleko lépe a rychleji než hrou s hráči horšími..
 
Pokud máte neodbitné tušení a tu možnost, kontaktujte adminy nebo ještě lépe cheathuntery určitého a ti už vám snad řeknou, jak to s těmi kterými hráči popravdě je, a kdyby náhodou, tak budou po zásluze "odměněni sladkou odměnou"..
 
(2) Pokud si cheater počíná "nezkušeně", je celý "hotový" z toho, jak ví o všem, co se kde šustne, a taky po tom hned pálí, není pak nic snažšího, než daného cheatera odhalit..
 
Uvedu opět příklad: Jdete potichu nějakou chodbou a ještě dřív, než máte vůbec šanci vykouknout za roh natož tak spatřít svého nepřítele, jste už dávno mrtví. Prostě nemáte ponětí, která bije, a už jen hledíte na svou mrtvolku..
 
I když by se mohlo zdát, že tady není o čem diskutovat, vězí v tom pár háčků. Kapitolou samo o sobě je prostřelování konců rohů v domění, že se za nimi skutečně někdo skrývá, ovšem pouze za pomoci intuice, ne cheatování. Další kapitolou je prostřelování zdí na určitých místech určitých map. Toto vymysleli profi hráči a zase jde o pouhou intuici bez podvádění. Na tyto témata by se daly napsat další články... ;) Ovšem pokud se nejedná ani o jeden z těchto případů daná situace se může z pohledu vašeho nepřítele jevit zase takto: Váš nepřítel si to vykračuje chodbou a v opačném směru se blíží k rohu, který se vám stane osudným. Jenže on vidí skrze tento roh a právě si všiml, že tam jste, a na nic nečeká. Pokračovat už doufám nemusím..
 
Proti tomuto jako hráč můžu poradit jen málo, a to abyste se vždy na tu kterou danou situaci podívali jakoby očima vašeho nepřítele a popřemýšleli o tom, jestli se náhodou nemůže jednat o některou z výše nastíněných možností nebo jestli vás váš soupeř nemohl vidět a jen odhadoval, jak daleko za zdí asi jste, a povedlo se mu to, intuice je někdy svině... ;) (Mě osobně se povedlo skrze dveře dát jednomu hráči HeadShot, a poté jsem zjistil, že je to admin serveru, a dostal jsem ban na 3 dny. :)).
 
Vždy platí, že pokud máte neodbitné tušení a tu možnost, kontaktujte adminy nebo ještě lépe cheathuntery určitého serveru a ti už vám snad řeknou, jak to s těmi kterými hráči popravdě je, a kdyby náhodou, tak budou po zásluze "odměněni".. 
 
AIMBOT
AimBOT je velmi používaný cheat, a oříškem je to, že zamiřuje váš kurzor, chcete-li tak ''crosshair'' na hlavu (podle nastavení daného cheatu kurzor bude zaměřovat CT nebo T) a ve většině případech dostanete HeadShot.
 
Logika opět velí, že tyto cheaty a hacky se dají používat buď tak, aby to nebylo zas až tak moc podezřelé nebo přímo naopak.
 
(1) Pokud si tedy cheater počíná "zkušeně", nedá plně vyniknout své "přednosti" a nastaví si je tak, aby se ostatním jevil jen jako nadprůměrný hráč, s kterým není radno se setkat bez větší palebné podpory.
 
Příklad uvádět nebudu, bylo by to zbytečné, představit si ho lze jen těžko, protože i kdybych příklad uvedl, vypadalo by to jako líčení opravdu dobrého hráče a ne jako cheatera, je to prostě cheater, který "umí", pacholek jeden.
 
Je to oříšek z nejtvrdších, který dá občas zabrat i zkušeným cheathunterům.
 
Toto je obzláště provokativní záležitost, nabádám vás tedy, držte jazyk za zuby a prsty na uzdě a nehysterčete jako malí Jardové a nikdy, opakuji NIKDY, nemůžete vědět, jestli na server nezavítal někdo, kdo skutečně umí, pak je čest sledovat jeho počínání.
 
Opět typický refrén... ;) Vždy platí, že pokud máte neodbitné tušení a tu možnost, kontaktujte adminy nebo ještě lépe cheathuntery a ti už vám snad řeknou, jak to s těmi kterými hráči popravdě je, a kdyby náhodou, tak budou po zásluze "odměněni".
 
(2) Pokud si cheater počíná "nezkušeně", je celý "hotový" ze své nové ostrostřelecké "schopnosti", nastaví vše na maximum a padá jedna hlava za druhou.
Uvedu zase příklad: Setkání s takovýmto hráčem končí téměř vždy i pro vaši přesilovku totálně destruktivně, a to ne jednou, dvakrát nebo třikrát, už to ani nepočítáte a vzteky jste celí bez sebe, jak padají jen hlavy, a to v neuvěřitelných počtech a rychle po sobě.
 
I když je více než pravděpodobné, že jde o tu nejhorší variantu cheatování, opět platí zachovat čistou hlavu a bez zjevných důkazů neobviňovat, kdo ví, třeba má dneska někdo jen den. Zvláště v tomto případě platí, že dřív nebo později se přihlásí o slovo admin nebo cheathunter a v případě potřeby sjedná pořádek.
Opět refrén... Je to potřeba... ;) Vždy platí, že pokud máte neodbitné tušení a tu možnost, kontaktujte adminy nebo ještě lépe cheathuntery a ti už vám snad řeknou, jak to s těmi kterými hráči popravdě je, a kdyby náhodou, tak budou po zásluze "odměněni". 
 
SPEEDHACK
Každý uvažuje logicky, a to tak, že tady není jiné možnosti, než si svou postavičku naspeedovat nejvíce, jak to jen jde, protože každé i sebemenší navýšení rychlosti by šlo poznat, takže když už, tak "ať to má grády, jako aerodynamický třesk"... ;)
 
Uvedu opět příklad tentokrát ze svého života a vlastní zkušenosti... :): Stojím si tak za teroristy na startu v mapě nazývané de_dust2, v poklidu a míru si v těch pár sekundách k tomu určených nakupuji na kolo zbraně a veškeré vybavení, čas vyprší a co se nestane! Už jen slyším zvuk několikanásobně zrychleného nože v rukách šíléného kamikatze, protože, i když uspěl a pobil nás do jednoho všechny na startu, bylo mu určitě zcela jasné, že dostane okamžitě a bez otálení pernamentní BAN.
 
Tady není o čem diskutovat, je to bídák a ještě k tomu se sebevražednými sklony, hezky od plic mu všichni vynadejte, než dostane BAN... :)
 
‘‘Je to jen na Vás, jakou cestu si zvolíte.‘
Autor: Dwandy; Zobrazeno: 16444x
napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář