{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Lektvary a jejich využití

Napsal Dwandy dne 16.09.2014 pro sekci MC
Lektvary v Minecraftu dávají hráčům mnoho bonusů, díky kterým si mohou zpříjemnit hru, nebo hrát úplně jinak, než jsou zvyklý. Díky nim totiž mohou získat speciální schopnosti, nebo jiné zajímavé věci, bez kterých si již spousta zaběhnutých hráčů nedovede představit hraní MC.
Hlavní věc na lektvary je Akward Potion. Tento lektvar se vytváří z Nether Wartů. Z tohoto lektvaru se dělají další.
 
Prvním lektvarem který se dá udělat z Akward Potionu je Regeneration Potion který se dělá z Ghast Tearu který může vypadnout po zabití Ghasta. Pokud ho vypijete, automaticky se vám budou regenerovat HP. Tento regenerační lektvar můžete maximálně prodloužit na 2 minuty.
 
Dalším lektvar je Swiftness Potion který se dělá z Sugaru ( Cukru ), který standartně získáte z Cukrové třtiny a dáte jej do Craftingu. S tímto lektvar budete běhat o 65 % rychleji než normálně. Tento lektvar můžete prodloužit maximálně na 8 minut.
 
Další lektvar je Fire Resistance Potion který se dělá z Magma Creamu, ten získáte když skombinujete Slimeball s Blaze Powderem. S tímto lektvarem budete odolní proti Lávě a Ohni. Tento lektvar můžete prodloužit maximálně na 8 minut.
 
Další lektvar je Poison Potion který se dělá ze Spider Oka, to získáte zabitím pavouka. Pokud tento lektvar zkomzumujete, budete na nějakou dobu otráveni.
Tento lektvar můžete prodloužit maximálně na 2 minuty.
 
Dalším lektvarem je Healing Potion který se dělá z Glistering Melounu, ten získáte tak, že do craftingu dáte Meloun a nad něj Gold Nugget. Pokud si tento lektvar prodloužíte na ůrověn 2, tak vám přidá plných 6 srdíček životů. Pokud budete mít jen ůrověn 1, tak vám přidá jen 3 srdíčka.
 
Další lektvar je Strenght Potion který se dělá z Blaze Powderu, ten získáte tak, že dáte do craftingu Blaze Rod. Pokud ho vypijete, stanete se o 75 % silnějším vůči všem mobům. Takže třeba Creepera dáte Iron mečem na 2 zásahy. Maximální prodloužení je na 8 minut.
 
Další  lektvar který se dělá z Akward Potionu je Harming Potion který se dělá tak, že do Brewing Standu dáte Poison Potion a nad něj Farmented Spider Eye, které se dělá tak že jej dáte do craftingu, vedle něj cukr, a ještě hnědou houbu. Pokud si tento lektvar prodloužíte na ůroven 2, ubere vám 6 srdíček, pokud si ho necháte na ůrovni 1, tak vám ubere 3 srdíčka.
 
Další lektvar a zároven poslední je Slowness Potion který se dělá tak, že musíte mít v Brewing Standu  Fire Resistance Potion a nad ním mít Farmented Spider Eye. Pokud tento lektvar zkonzumujete, tak budete chodit a běhat pomaleji, a skákat méně do dálky.
 
Je tady jeden lektvar, který potřebuje jen Water Bottle a nad to dat Farmented Spider Eye. Jmenuje se Weakness Potion. Pokud tento lektvar vypijete, budete ůtočit menším damagem. Tento lektvar můžete prodloužit maximálně na 4 minuty.
 
Nyní se dostáváme k prodlužování lektvarů. Prodlužování lektvarů se dělá tak, že nad již vyrobený lektvar dáte Redstone. U lektvarů které mají ůrověn 2 ( Healing, Harming , Poison ) dáváte místo Redsotnu Glowstone Dust.
 
Pokud chcete tyto lektvary házet, tak budete potřebovat Gunpowder a Lektvar s kterého chcete udělat Házecí. Sloučíte to do sebe v Brewingu, a vytvoří se vám Splash který můžete hodit třeba na zombíka..
 
A nyní, si řekneme o lektvarech a Splashích v praxi. S těmato věcma sem se setkal na serveru.
Hráč : Já nemůžu zabít Ender Draka, má hodně životů a skoro furt mě zabíjí.
Právě na toto použít : Regeneration Potion.
Hráč : Sakra, zapoměl sem si v dole uložit port. Je asi 500 kostiček od baráku.
Právě na toto použít : Switness Potion.
Stále na serveru vidím, že někdo spadl do lávy a následně začal nadávat v chatu že měl u sebe několik dia.
Právě na toto použít : Fire Resistance Potion.
Hráč : Expil sem u Cave Spider XP farmy, spadla mě hra, připojil sem se a tam ti pavouci vylezli ven, je jich tam aspon 20 a nemůžu je zabít.
Právě na toto použít : Poison Splash který na ně hodíte.
Hráč : Už nemám jídlo, a v žádném shopu už není. 
Právě na toto použít : Healing Potion a co nejrychleji sehnat jídlo.
Hráč : Sakra, zničil se mě krumpáč, mám jen meč a sem u Dungeonu, ten spawner nemožu zničit ale musím ho osvětlit, ale bojím se že se tam furt budou spawnovat a zabíjí mě.
Právě na toto použít : Streanght Potion
Hráč : V té jeskyni je moc mobů, bojím se tam jit. Nechci přijít o věci.
Právě na toto použít : Harming Splash
Hráč : Bože né, ide po mě creeper a já nemám meč.. Musím si skočit do baráku, ale to dojde a odpálí mě barák.
Právě na toto použít : Slowness Splash který po něm hodíte.
Hráč : Jééé dia, ale je u nich horda zombíků, zapoměl sem si meč.. Mám jen kamenný.
Právě na toto použít : Harming Splash který po nich hodíte.
Autor: Dwandy; Zobrazeno: 11001x
napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář