{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Modern Warfare 3 láme rekordy

dne 16.09.2014 pro sekci GS
A máme tady další zajímavou zprávu z oblasti herního průmyslu. Dlouho očekávané pokračování hry Call of Duty se usadilo na vrcholu žebříčku prodejnosti a láme jeden rekord za druhým. Pojďme se podívat blíže na „šílenství“ okolo oblíbené gamesky, kolik vydělala a co můžeme očekávat dále.

Call of Duty: Modern Warfare 3 dokázala, že se navzdory spíše horším průměrným uživatelským hodnocením stále žene kupředu. MW3 prolomilo všechny pětidenní rekordy v zábavním průmyslu, když vydělalo celkově více než 775 miliónů dolarů. Předčilo dokonce rekordy divadel, knih a videoher.

„Se 775 milióny dolarů za prodej Call of Duty: Modern Warfare 3 v prvních pěti dnech se hra stala nejúspěšnějším počinem v oblasti zábavního průmyslu v posledních třech letech,“ říká Robert Kotick, ředitel Activision Blizzard. „Od prvního vydání Call of Duty vydělala 6 miliard dolarů. To ji dělá jedním z nejúspěšnějších produktů zábavního průmyslu na světě. Očekáváme, že prodej bude dále pokračovat, zvlášť když ohlasy a nadšení veřejnosti říkají, že Call of Duty je nejlepší hra, kterou jsme kdy vytvořili. Online hraní  Modern Warfare 3 je nyní na perfektní úrovni, zároveň se snažíme zlepšit online hraní CoD: Black Ops a CoD: Modern Warfare 2, které se umístily na 2. a 4. místě nejvíce hraných her na Xbox Live.

„Jak jsem tvrdil po celý rok, nesnažili jsme se vytvořit nic jiného než jedinečnou hru pro naše fanoušky. Právě to udělal náš tým Infinity Ward and Sledgehammer Games,“ říká Eric Hirschberg, ředitel Activision Publishing. Call of Duty: Modern Warfare 3 udržuje v napětí naše stálé příznivce, ale také získává nové hráče, a to není opravdu lehký úkol. Ale tady jde o mnohem více než jen o velkou hru. Chtěl bych poděkovat našemu výbornému týmu za to, že jsme se dostali tam, kde jsme, a také našim partnerům po celém světě. Především chci poděkovat našim fanouškům. Oni jsou našimi nejtvrdšími kritiky a největšími příznivci. Nic z toho, co jsme dokázali, by bez nich nebylo možné.“

Zbývá ještě dodat, koho z předchozích rekordmanů MW3 překonala dosti výrazným rozdílem. Předchozí držitel rekordu? Call of Duty: Black Ops. Před ním? Call of Duty: Modern Warfare 2. Přitom cena Modern Warfare 3 není zrovna malá ve srovnání třeba s lístkem do kina.

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář