{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

THE ELDER SCROLLS V/ SKYRIM (1. část)

dne 16.09.2014 pro sekci GS
Pojďme se podívat do tajuplného světa válečníků, mágů a zlodějů. Pojďme dokázat svoji odvahu a rozhodnost, objevovat utajené předměty, prozkoumávat neznámá místa, bojovat s kreaturami a příšerami šerého dávnověku. Pojďme plnit náročné úkoly, zvyšovat své schopnosti a překonávat nástrahy soupeřů. Komu nechybí odvaha, zcela jistě spletité město navštíví. Toto vše nám nabízí magický svět Skyrime, pokračování ságy The Elder Scrolls V.

Tři dny jsem jezdil bez spánku a bez jídla. Hora, na kterou jsem  šplhal vypadá majestátně, vrcholek je  v nedohlednu. Hustě sněží, staleté stromy mi blokují cestu, čím víc se nořím hlouběji do křoví, tím hůř se mi jde. Vrátit se mohu pouze do mrazivého sněhového pekla. Chodím snad v kruzích? Počkat, co to je? Snad mne nešálí zrak? Vidím hradby Hrothgaru, konečně jsem zde!

Napravo slyším zurčet vodu. Rychle se napít a umýt, než vstoupím do dávnověku. Jak se přibližuji k malému vodopádu vtékajícímu do osamoceného jezera,  vnímám, že tmavý stín za vodou je větší. Hrdelní řev, který se ozývá z toho směru  jakoby  přehlušil vodopád. Mě nutí přemýšlet, jestli se nestanu něčí potravou.. Nyní už je to jasné, horský trol. Jsem tak unavený, že nevím, jestli dokážu tasit meč. Není čas přemýšlet, přibližuje se příliš  rychle.Díky odkazů svých předků dnes nezemřu! Jsem válečník; jsem Dovahkiin.

Pomocí tajemných veršů a složitých gest ovládám množství ledových, ohnivých a bleskových kouzel. Duchové, démoni a přízraky z jiné dimenze jsou mi připraveni na zavolání sloužit. Zbraně a oděv mám vylepšeny svoji vnitřní silou na úrovni nejnižších zbraní nemrtvých. Rostliny a zvířata Tamrielu mi poskytují nekonečné zásoby, ze kterých míchám mocné nápoje; posilující elixíry zvyšující mé nadání a smrtící jedy na eliminaci nepřátel.Můžeš se dostat skrze moje magické obrany, ale Magika je to, co mě drží a mé rány uzdraví dříve, než je spatříš. Éterické síly čekají na můj souhlas a zavolání. Jsem mág; jsem Dovahkiin.

Sedám si, abych povečeřel a děkuji Talosovi za tu hostinu, co mám k jídlu. Mám celý bochník chleba, čerstvě upečený ráno ve Whiterunu a k němu naložené kozí maso  a sýr. Čtyři lahve Honnigmeadského ležáku trůní na stole; bude to dobrá noc. K tomu perfektně ogrilovaný pórek a do zlatohněda opečené brambory. Dostal jsem filety z lososa a candáta, k tomu trochu zelňačky na propláchnutí žaludku. Hlavní chod a zlatý hřeb večera je mamutí steak. Jedli jste někdy mamutí steak? Nechutná příliš rozdílně od kozího masa, ale boháči ve Skyrimu se po něm můžou utlouct.Ono není lehké zabít mamuta a proto se prodává maso docela draze. Avšak, kdo něco znamená, ten ho jí. Nesmím ještě zapomenout, jako dezert mám domácí štrúdl. A to nejlepší na mém jídle? Je celé zadarmo!

Temný jako stín, tichý jako rosa za jiskřivého podzimního rána.Ti hloupí nafoukanci mě neviděli, jak si nenasytně beru obrovské porce z jejich vlastních skladů jídla.Mohl jsem je oloupit o všechno, ale naštěstí pro ně, to jediné co jsem chtěl bylo dobré jídlo. Jsem zloděj; jsem Dovahkiin.

(pokračování brzy)

Zdroj: press2reset, obr. IGN

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář