{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

World Cyber Games 2011

dne 16.09.2014 pro sekci CS 1.6
Největší akce všech akcí, ano řeč je o World Cyber Games (WCG). Olympiáda v počítačových hrách se letos koná v Čínském městě Busan. Jako hlavní PC hry na WCG 2011 jsou StarCraft 2, Warcraft 3, Counter-Strike 1.6, League of Legend a další. Já se budu věnovat hře Counter-Strike 1.6, která sice tento rok nemá tak velkou účast profi týmů jako v minulém roce, ale i přes to jsou zápasy velmi napínavé.

Dle mého názoru je letošní ročník WCG velké zklamání. Přijelo velmi málo profesionálních týmů, žádný zástupce USA, žádný zástupce Německa a Ukrajinští  NAVI se nemohli účastnit. Mohla to být obrovská šance pro Českou  eSubu, která by na turnaji neměla příliš velkou konkurenci. Bohužel vše dopadlo tak jak to dopadlo. Přesto jsou zde velmi známé týmy jako  SK gaming,               ESC gaming,  TyLoo,  Moscow Five,  Mandic (známí pod názvem compLexity) a další.

K nejsledovanějším týmům turnaje patři určitě  ESC gaming, kteří mají na turnaji kompletně novou CS pětku. K ESC se přidal polský tým okolo  Wiktora“TaZ“Wojtase, kteří nedávno odešli s Frag eXecutors a zhruba 2 měsíce hráli pod známým názvem AGAiN (pod tímto názvem vyhráli WCG 2009).

Základní skupiny začali ve čtvrtek, 8. prosince v 5. hodin ráno. Pro nás je to dost špatný čas, celé WCG se odehrává v časovém rozhraní od 2. hodin ráno a končí v 9. hodin. 


Základní skupiny
 


2i - image hosting zdarma
(foto: HLTV.org)


V základních skupinách se nic moc zvláštního neodehrálo, všechny nasazené týmy ve skupinách postoupily do playoff. Pouze korejský tým  project_kr měl docela smůlu ve skupině D. Nejprve remíza v zápase proti  Immunity pak prohra proti  ENTiTY 16:14, a nakonec výhra nad  Nirvanou 17:13. ENTiTY nakonec postoupili z prvního místa, na druhém postupovém místě               project_kr a nepostupové místa patří  Immunity a  Nirvaně


Playoff

Playoff začalo dnes (9. prosince) v 8:45.  Project_kr narazil na  Moscow five a prohrál 0:2 (9:16, 7:16). Favorizovaný Ruský tým  Virtus.pro nečekaně prohrál nad  DTS 0:2 (3:16, 5:16). V zápase  SK gaming vs.  TyLoo dokázali Čínští hráči porazit Švédy na mapě de_inferno 16:7, ale pak prohráli na mapě de_nuke 5:16 a 9:16 v Dustu2.

2i - image hosting zdarma

(Foto: HLTV.org)


Druhá část playoff začne zítra ve 2. hodiny ráno zápasem  ESC gaming proti  Defining Stars

2:00  ESC gaming vs.  Defining Stars
2:00  Electronic Sahara vs.  Executioners
2:00  ENTiTY vs.  NEXT
2:00  IGG vs.  FiRENATION

Poté se bude hrát čtvrtfinále, do kterého se již dostali týmy  DTS,  SK gaming,  mandic a  M5.

5:00  SK gaming vs.  DTS
5:00  mandic vs.  Moscow five 

Podle WCG harmonogramu se bude celé čtvrtfinále odehrávat od zítřejších 5. hodin, semifinále pak od 8:00. Grant finále je plánováno na neděli 11.12 od 3:30. Ve stejném čase se bude odehrávat zápas o 3.místo.


(foto: HLTV.org)

Celý CS turnaj končí v neděli, sledujte portál Gamesites.cz kde vás budu informovat o konečném pořadí.

Závěrem bych chtěl říct, že se zřejmě plní obavy CS hráčů o konci CS 1.6 na profesionálních turnajích. Vemte si třeba ESWC 2010, které se konalo v Paříži, prize money pro CS bylo 73.500 dolarů. Letos to bylo pouhých 33.000 dolarů. Letošní WCG má dotaci 34.000 dolarů, a to je taky o dost méně oproti minulému roku. World Esport Masters (WEM), se letos v CS dokonce vůbec nekonal. Podle některých spekulací na různých portálech, bude na příštím WCG Counter-Strike: Global offensive místo CS 1.6. Co myslíte vy, nahradí CS 1.6 nová hra CS:GO?

Zdroj: www.hltv.org 

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář