[PC] dotaz ohledne prodeje notebooku

Příspěvekod Merlous » 05 pro 2015, 12:12

Ahoj ve spolek,mam dotaz mimo her.Jedna se spis o pravo :-D . Nedavno jsem prodaval moji herni masinku. Notebook Asus g73jh pres bazos.cz cenovka 15 tisic. za par dnu mi volal chlap ze si pro nej prijede a osobne vyzkousi tak prijel 2 hodiny zkousel..hry,teploty notebooki v zatezi atd notebook bezel v poradku nikdy sem s nim nemel problem ani on.. Nakonec si ho vzal a s cenou souhlasil,penize mi dal na ruku vse bylo bez smlouvy. Rikal ze notebook stejne cely rozebere,vycisti,preinstaluje puvodni windows 7 na windows 8 a ovladace si taky stahne sam. Za 2 dny mi volal ze notebook mu nevyhovuje ze se po 5ti minutach hrani resetne a ze chce penize zpatky ze ma 14 dni na to ho vratit a ze mu musim dat penize.Penize uz jsemm nemel jelikoz uz jsemm plaatil jiny notebook a rekl jsem ze mu je nedam,,zacal mi vyhrozovat ze mi podpali barak atd...zze si me najde kdyz vi kde bydllim atd..Notebook byl 4 roky stary prrodaval jsemm ho pres bazos a on sam prijel a vyzkousel si ho a souhlasil..Ma pravo po me ty penize vymahat? kdyz je to pouzite zbozi,bez smlouvy ani uadnou zaruku jsem mu nedal? Diky za odpoved a napady hosi. :twisted:
Merlous
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí

[PC] dotaz ohledne prodeje notebooku

od Rumcajz » 05 pro 2015, 12:12

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz

Re: dotaz ohledne prodeje notebooku

Příspěvekod AwesomeM4RT1N » 07 pro 2015, 01:09

Pokiaľ je to bez zmluvy tak nema nič :D nema sa ako preukazať že niečo od teba kupil takže pochopitelne mu ty nemusíš nič vracať.
Btw neviem ako u vás v česku, ale na slovensku je to takto:

§ 360
Nebezpečné vyhrážanie
(1) Kto sa inému vyhráža smrťou, ťažkou ujmou na zdraví alebo inou ťažkou ujmou takým spôsobom, že to môže vzbudiť dôvodnú obavu, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok.

Takže mu odporuč nech sa ukludní :D
AwesomeM4RT1N
Spamerův sluha
Spamerův sluha

Příspěvekod OptiBB » 07 pro 2015, 10:47

Bol u teba doma, notebook šiel ako mal, prišiel domov rozobral niečo pokazil a už chce vrátiť ? To nie nič nemusiš už. Alebo si nejaky internetovi obchod a ma nato narok ? :D bez udania dôvodu :D btw k tomu vyhrážaniu s tým paragrafom to nieje tak jednoduché ako sa zdá, že ho s tým postrašíš :)
OptiBB
Amatér
Amatér

Příspěvekod zima » 07 pro 2015, 11:49

Pokiaľ nie je zmluva alebo nejaký doklad nie je čo riešiť. Je to len slovo proti slovu. Ťažko dokázateľné.
Viac k tomu naozaj netreba.
LOCK
ADMIN CS ALL CTF & PC SUPPORT & GO SUPPORT
zima
Mistr Yoda
Mistr Yoda

Zpět na Vyriešené topicy