Všechno, co se týká našeho webu Gamesites.cz

Jak funguje redakce?

Příspěvekod Alfondra » 10 zář 2021, 19:04

Zamysleli jste se někdy nad tím, jak probíhá psaní článků, které vidíte hned, jak otevřete web?

Kdo články vůbec píše, kolik to zabere času a jak to vlastně v redakci chodí? V tomto příspěvku vám v rámci snahy přiblížit redakci hráčům, tyto a další otázky zodpovíme.

[Co redakce dělá?]

Odpověď je poměrně jednoduchá... píše články :D
Členové redakce se starají o to, abyste vy - hráči, členové admin teamu a všichni ostatní měli přehled o tom, co se děje. Píšeme články nejen o video hrách, ale i o událostech ze sportu, dění ve světe, zajímavostech a novinkách z Gamesites a mnoho dalších tématech. Nemáme stanoveno o čem psát, každý redaktor může v rámci možností psát o čem chce.
Ctíme pravidlo, že článek musí čtenáře nějakým způsobem obohatit.

[Kdo jsou členové redakce?]


[Jak to v redakci chodí?]

Stejně jako nemáme pevně stanovená témata o kterých psát, tak nemáme ani limity, kolik který redaktor musí napsat článků za určitě časové období. Respektujeme osobní život redaktorů a nijak netlačíme na pilu, někdy má redaktor plodnější období, někdy zase potřebuje více času pro sebe.
Jednou za čas máme redaktorské porady, kde si řekneme své postřehy, předáme tipy a triky a probereme, co plánujeme do budoucna. Zpravidla platí, že porady se nesou v přátelském duchu, ostatně jako celá redakce.
Pro snadnější a přehlednější komunikaci máme na fóru i svou redaktorskou sekci, ve které lze najít návody, tipy a triky, rady, prostor pro přednesení nápadů či podnětů a místo pro oznámení všeho druhu.
V rámci redakce nijak extra nelpíme na hierarchii. Whoik, coby šéfredaktor však zodpovídá za kvalitu i kvantitu vydávaných článků, stejně jako za redaktorský tým a proto nějakou autoritu mít musí. , jakožto asistent šéfredaktora mu pouze pomáhám s tím, co je zrovna potřeba. Obecně však platí, že jsme si všichni rovni a každý nápad či podnět je v redakci vítán a kdokoli z redaktorského týmu s ním může přijít a přednést ho.

[Jak funguje psaní článků?]

Už víte, že téma článku si každý redaktor volí sám, může se však i stát, že mu je téma přiděleno. Stává se to zřídka a redaktor má zpravidla možnost odmítnout, ale většinou to bývají kratší články například o novince na serveru, plánované soutěži a tak dále. Nestává se proto, že by redaktoři odmítali. Ve většině případů si tak redaktor zvolí téma a začíná první ze čtyř fází:

  • Rešerše - vyhledávání informací o určité problematice na základě konkrétního požadavku (zdroj)
  • Psaní - v tomto bodu už redaktor sepisuje text. Vychází z předchozího bodu, pracuje se zdroji a obrázky. Z pravidla nejdelší část vytváření článku, protože každý redaktor si chce dát záležet. Celková doba tvorby článku se odvíjí především od složitosti tématu, množství materiálu nebo volného času autora.
  • Korektura - po dopsání textu kontaktuje redaktor šéfredaktora nebo jeho asistenta a požádá o korektury. Výše zmíněná osoba si článek přečte a případně ho společně s redaktorem finálně doupraví. Tento bod se služebně starších redaktorů už většinou netýká.
  • Vydání článku - jakmile článek projde korekcí, je připraven k vydání. V rámci kolegiality máme ve své sekci na fóru topic, kam píšeme data vydání článků, abychom předešli tomu, že článek některého z redaktorů dostane menší časovou dotaci na prvním místě v sekci článků na webu. Po zapsání data tedy redaktor vydává svůj článek a nyní už jen čeká na hodnocení a komentáře od čtenářů.

[Pár slov na závěr]

Pokud jste dočetli až sem, tak vás téma redakce očividně zajímá. Pokud máte zájem se k nám přidat a pomoct nám tak tvořit kvalitní obsah pro hráče, neváhejte a koukněte na náš náborový příspěvěk, redaktory hledáme pořád.
Závěrem se sluší říct, že všichni v redakci to děláme ve svém volném čase a protože nás to baví. Za dobře odvedenou práci získáváme například VIP na GS servery nebo ikonky na TeamSpeak, což je příjemný bonus. Zároveň členství v redakci přináší výhody jako například snazší cestu k admin právům nebo možnost naučit se něco nového a získat zkušenosti od služebně starších redaktorů, což se může hodit i v reálném životě.

Pevně věřím, že se vám nahlédnutí pod pokličku redakce líbilo a že se třeba s některými z vás uvidím na pohovoru pro vstup do našich řad. Pokud máte nějaké otázky, neváhejte a směřujte mi je do PM, kde se na ně pokusím odpovědět.
Hezký zbytek dne a klidný začátek září.
Asistent šéfredaktora

Obrázek
Uživatelský avatar
Alfondra
Redaktor
Redaktor
 
Příspěvky: 53
Registrován: 01 úno 2018, 21:32

Jak funguje redakce?

od Rumcajz » 10 zář 2021, 19:04

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz
 
Příspěvky: 97323
Registrován: sob 29.led 1999 0:11:22

Zpět na Gamesites.cz

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků