Zde můžete najít rady a návody k hře CS2.

Jak se efektivně vyvarovat scamu?

Příspěvekod zerosevenine079 » 17 zář 2019, 21:28

Scam.
Tak říkají hráči takzvanému "podvodu", nebo "pokusu o kráděž herních předmětů";
Jsou různé metody, a na světě každý pátý hráč byl alespoň jednou nějak okraden, protože nedával pozor, nebo nevěděl jak se v ten moment zachovat.
V tomto návodu si řekneme efektivní způsob jak se těmto scamům vyvarovat, a jak je rozpoznat.

1. Kódy / paysafecard atd
Pokud si chcete udržet své skiny a obchodovat bezpečně, nevěřte nabídkám, kde vám druhá osoba nabízí různé prostředky na platbu na internetu, například Steam Gift Card a nebo nejčastěji - paysafecard.
Proč? Jednoduše. Člověk vám řekne "hele kámo, pošli mi ten skin a já ti dám paysafecard v hodnotě 1000kč! fakt věř mi, já nekradu, už obchoduju dlouho!"; no, hodně lidí by si řeklo, že je to jenom normální obchodník. Ale to nemusí být pravda. Většinou tento scam končí tak, že hned poté co pošlete skin osobě, tato osoba si vás zablokuje na všech zařízeních a v hodně případech si dá soukromý profil, aby se o tom nikdo tak rychle nedozvěděl. A bum, máte po penězích.
Takže poznatky: Nikdy nevěř obchodníkům s kódy.
Nikdy nechoď "první", obchoduj pouze, jak se říká, 1:1, neboli předmět za předmět.
Výmluvy typu "už jsem dlouho obchodník, akorát bych si skazil reputaci" nebo "však je mi jen 12 proč bych to dělal" jsou většinou jen triky které vás chtějí oklamat, aby jste se cítili špatně za to, že jste odmítli tak bohatě nabitou nabídku.

2. Odkazy na scam stránky
Možná se vám někdy stalo něco jako, že vám někdo poslal odkaz na stránku kde prý údajně dostanete "skiny zdarma". Už jen tato věc, skiny zdarma, je blbost. Skiny jsou herní předměty za opravdové peníze a nic není zdarma. Zamyslete se nad tímhle - "Skiny zdarma! rozdáváme!", uvěříte tomu? fakt si myslíte, že by někdo rozhazoval jen tak peníze? vždy to má háček.
Tyto stránky většinou mají divné jméno, například "freeskins" (skiny-zdarma) atd.
Většinou to lidi posílají svým přátelům na steamu. Nikdy neotvírejte stránky, ani od lidí které máte v přátelích.
Zrovna dneska mi z účtu mého kamaráda (hráč "Gortis"), což hádam, že tento účet byl ukraden, přišla zpráva ve které tento zloděj psal: eh, cituji:

"Ahoj, chceš získat jednoduše a rychle skiny zdarma? Běž na d---edr-p.l-fe a zde se přihlaš se steamem a zadej promo-kód "GGNDG" pro 50 dolarů amerických zdarma!"

Nevěřte tomu. Už jen když napsal to s tím přihlášením, muže to dokázat, že kamarád přišel o účet, protože se zde přihlásil a stránka získala jeho údaje. Falešné a zlodějské přihlašovací okno pro steam poznáte takto:
Obrázek

Druhá verze:
Obrázek2

Ve většině případech to jde také poznat tak, že před přihlášením kliknete na tlačítko "obchod" nebo "store". Pokud vás to přesune do obchodu, je to plus. Také ve většině případech toto scam okénko bude druhé okno.
Zobrazeno zde:
gif-pop-up-okno
Těmto stránkám nevěřte, snaží se vás okrást.

3.Kontrolujte si ceny
Tohle je trošku jiné než ostatní, ale také vás ochrání.
Vždy před obchodem se ujistětě (nejlépe na csgostash.com), kolik skiny nabízené vámi a druhou osobou stojí. Aby se náhodou pak nestalo, že člověku pošlete předmět např. za 200kč a on vám za něj dá jen 140kč.

Ceny hledejte na steamu, na komunitním trhu, a nebo na csgostash.com, sám tuto stránku používám, stačí si jen najít jméno předmětu a hned se vám ukážou ceny (kolik stojí předmět v různých kondicích atd).

4. Omylem jsem tě nahlásil
Toto není ani tak téma jako takové přímo rovnou jedna z metod.
Jednoduše vám člověk napíše něco ve stylu "Trochu se obávam toho nahlášení na tvém profilu.." nebo "omylem jsem tě nahlásil ale můžeme to ještě napravit.". Záměr tohoto scamu je ten, že se vás vyptá na vaše přihlašovací jméno. TYTO ÚDAJE NIKDY NIKOMU NEPIŠTE!! Metoda je založená na důvěrihodnosti. Člověk vám řekne, že potřebuje vaše jméno aby mohl adminovi říct, který účet nemá být nahlášen.
To je však lež, toto jméno dá poté do přihlašovacího panelu do steamu a vyzkouší všechna hesla všech účtů na vaší IP Adrese dokud se nepřihlásí na ten váš. Pak už je konec, jelikož většinou v tento moment už boti změnili vaše údaje, a tak se již nepřihlásíte. Také, k tomuto musí být řečeno, aby jste nikdy nevěřili lidem, kteří se vydávají za "adminy steamu" nebo tak něco. Admin po vás nikdy nebude chtít přihlašovací údaje, vaše předměty nebo cokoliv jiného spojeného s vaším účtem.
A za druhé - s tímhle si teda nejsem jist, ale co tak vím, steam nemá adminy, pouze moderátory a developerské osobnosti.

Je určitě mnoho dalších metod, na které musíte dávat pozor, ale tyto čtyři jsou nejčastější a nejnebezpečnější. Když už dokážete rozeznat tyto 4, neměl by pro vás být problém rozeznat jakoukoliv scamovací metodu.
Toto je za mne vše, pokud se vám to líbilo, budu rád za všechny komentáře nebo odázky na tomto topiku.

-079
ZERO. SEVEN. NINE.
079
zerosevenine079
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí

Jak se efektivně vyvarovat scamu?

od Rumcajz » 17 zář 2019, 21:28

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz

Re: Jak se efektivně vyvarovat scamu?

Příspěvekod zerosevenine079 » 17 zář 2019, 21:32

Stránku kterou mi poslal ten zloděj z ukradeného účtu jsem zacenzuroval, z důvodu "reklamy", víte co myslim.

Zkušenosti mám, alespoň decentní.
ZERO. SEVEN. NINE.
079
zerosevenine079
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí

Zpět na Rady a návody