Příspěvků: 6
• Stránka 1 z 1
KDO CHCE AT SPAMUJE
A uz jsi vyzkousel treba tohle?
-
Rumcajz - Patriot
- Příspěvky: 97323
- Registrován: sob 29.led 1999 0:11:22
- Bydliště: Zem.
Re: KDO CHCE AT SPAMUJE
Připravíme si velkou pánev a pekáček, nebo klidně zapékací mísu z varného skla s poklicí. Slaninu nakrájíme na proužky. Zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno. Kořenovou zeleninu použijeme čerstvou nebo mraženou směs ze sáčku. Tu je ale nutné nechat roztát a osušit od roztátého ledu.
Hovězí svíčkovou nebo mladé zadní hovězí prošpikujeme proužky slaniny. Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme maso ze všech stran tak, aby se zatáhlo a nepouštělo při další úpravě šťávu. Když je maso zatažené, vyjmeme ho a odložíme do pekáčku.
Na pánvi opečeme nakrájenou cibuli lehounce dozlatova a přidáme kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer v poměru 1:1:1). Kořenovou zeleninu opečeme na pánvi tak, aby se místy zbarvila dohněda a následně přidáme cukr, který za stálého míchání necháme zkaramelizovat.
Následně přidáme ocet, který necháme krátce převařit (stačí opravdu pár bublinek). Vše v pánvi zalijeme vývarem (asi 400 ml) a zamícháme, aby se rozpustil karamel. Obsahem pánve přelijeme maso v pekáčku, přidáme bobkový list, nové koření a pepř, přiklopíme a v troubě pečeme 1,5 - 2 hodiny, dokud maso nezměkne.
Když je maso hotové, vyjmeme ho spolu s kořením. Maso nakrájíme, zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem a naředíme smetanou tak, aby svíčková omáčka zůstala hustá a nemuseli jsme ji již zahušťovat. Záleží na chuti a podle toho také, kolik vývaru se vypeklo 250 - 400 ml. Případně lze naředit ještě trochu vývarem. Podle chuti a pokud jsme zvyklí, nakonec dochutíme svíčkovou omáčku na smetaně citronem.
Svíčkovou na smetaně podle babičky podáváme s kolečkem citronu a brusinkami. Přílohou je klasický houskový knedlík.
Hovězí svíčkovou nebo mladé zadní hovězí prošpikujeme proužky slaniny. Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme maso ze všech stran tak, aby se zatáhlo a nepouštělo při další úpravě šťávu. Když je maso zatažené, vyjmeme ho a odložíme do pekáčku.
Na pánvi opečeme nakrájenou cibuli lehounce dozlatova a přidáme kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer v poměru 1:1:1). Kořenovou zeleninu opečeme na pánvi tak, aby se místy zbarvila dohněda a následně přidáme cukr, který za stálého míchání necháme zkaramelizovat.
Následně přidáme ocet, který necháme krátce převařit (stačí opravdu pár bublinek). Vše v pánvi zalijeme vývarem (asi 400 ml) a zamícháme, aby se rozpustil karamel. Obsahem pánve přelijeme maso v pekáčku, přidáme bobkový list, nové koření a pepř, přiklopíme a v troubě pečeme 1,5 - 2 hodiny, dokud maso nezměkne.
Když je maso hotové, vyjmeme ho spolu s kořením. Maso nakrájíme, zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem a naředíme smetanou tak, aby svíčková omáčka zůstala hustá a nemuseli jsme ji již zahušťovat. Záleží na chuti a podle toho také, kolik vývaru se vypeklo 250 - 400 ml. Případně lze naředit ještě trochu vývarem. Podle chuti a pokud jsme zvyklí, nakonec dochutíme svíčkovou omáčku na smetaně citronem.
Svíčkovou na smetaně podle babičky podáváme s kolečkem citronu a brusinkami. Přílohou je klasický houskový knedlík.
DAMN I HATE BEING SOBER
-
Jax23 - Pokročilý
- Příspěvky: 79
- Registrován: 16 srp 2019, 17:59
- Bydliště: Death's place
Re: KDO CHCE AT SPAMUJE
"mali by ste si to logo zmeniť na With you we will be the best. Lebo doteraz som nevidel že by sa niekto stal lepším človekom vďaka GS ale videl som ako sa GS vďaka pár jednotlivcom niekde posunulo." -ŽB
-
AwpOnly - Spamer
- Příspěvky: 1653
- Registrován: 17 dub 2019, 21:21
Re: KDO CHCE AT SPAMUJE
lordflame28Mila píše:dobrý den
Čuuus Milane, zachvíľu budeš -
"mali by ste si to logo zmeniť na With you we will be the best. Lebo doteraz som nevidel že by sa niekto stal lepším človekom vďaka GS ale videl som ako sa GS vďaka pár jednotlivcom niekde posunulo." -ŽB
-
AwpOnly - Spamer
- Příspěvky: 1653
- Registrován: 17 dub 2019, 21:21
Příspěvků: 6
• Stránka 1 z 1
Kdo je online
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků