• Stránka 1 z 1
Mobil-virus
Ahoj mam v mobilu virus Malware porad mi to neco instaluje. Jak se ho mam zbabit
v posledni dobe jsem nic nestahoval (zacalo se to instalovat vcera). Děkuju.

-
Antic - Pokročilý
Mobil-virus
A uz jsi vyzkousel treba tohle? 

-
Rumcajz - Patriot
Re: Mobil-virus
Kdybys nenavštěvoval stránky, které nejsou ověřené nebo nestahoval věci u kterých nemáš 100% jistotu, malware se ti tam sám od sebe nedostane.
Nebylo by od věci napsat, zda-li se jedná o vir červ trojský kůn apod. nebo jestli je to adware nebo spyware protože pojem malware je hodně široký...
Určitě můžeš zkusit nainstalovat nějaký antivirus nebo tool na odstraňování malwaru z google obchod playe nebo jiného obchodu (nepopsal si ani co máš za OS ani název mobilu tak nemůžu vědět co máš).
Také je dobré změnit si všechny citlivé údaje (banka, účty s penězi, důležité schránky a účty apod. např. email).
Můžeš obnovit tovární zařízení - smaže se ti vše takže pokud si něco potřebuješ uchovat tak si to před tímto krokem zálohuj např. do PC.
Tady jsem našel nějaký tutoriál (nezkoušel jsem ho tak nevím jestli funguje):
KLIK
Nejlepší obranou proti malwaru je prevence a ne čekat, než se něco stane.
Nebylo by od věci napsat, zda-li se jedná o vir červ trojský kůn apod. nebo jestli je to adware nebo spyware protože pojem malware je hodně široký...
Určitě můžeš zkusit nainstalovat nějaký antivirus nebo tool na odstraňování malwaru z google obchod playe nebo jiného obchodu (nepopsal si ani co máš za OS ani název mobilu tak nemůžu vědět co máš).
Také je dobré změnit si všechny citlivé údaje (banka, účty s penězi, důležité schránky a účty apod. např. email).
Můžeš obnovit tovární zařízení - smaže se ti vše takže pokud si něco potřebuješ uchovat tak si to před tímto krokem zálohuj např. do PC.
Tady jsem našel nějaký tutoriál (nezkoušel jsem ho tak nevím jestli funguje):
KLIK
Nejlepší obranou proti malwaru je prevence a ne čekat, než se něco stane.

-
SieurDesto - Mistr Yoda
Antic píše:Ahoj mam v mobilu virus Malware porad mi to neco instaluje. Jak se ho mam zbabitv posledni dobe jsem nic nestahoval (zacalo se to instalovat vcera). Děkuju.
Odinstaluj aplikaci, ktera to zpusobuje. Kdyz to jsou notifikace, tak podrz prst na notifikaci a zjistis, ktera aplikace to dela.
SieurDesto píše:Kdybys nenavštěvoval stránky, které nejsou ověřené nebo nestahoval věci u kterých nemáš 100% jistotu, malware se ti tam sám od sebe nedostane.
Nikdy nemas 100% jistotu. Malware se v mnoha pripadech zacne projevovat az po aktualizacich, proto se to tezko hleda.
V posledni dobe zacal kuprikladu ES File Explorer pridavat reklamu na zamcenou obrazovku. To je nejpouzivanejsi file explorer z Google Play.
SieurDesto píše:Nebylo by od věci napsat, zda-li se jedná o vir červ trojský kůn apod. nebo jestli je to adware nebo spyware protože pojem malware je hodně široký...
Vir to neni, viry pro Android nemuzou byt, pokud instaluje SW z obchodu a ne instalaci APK.
Zadny prominentni cerv pro Android zatim nebyl. Proste to alespon zatim nefunguje.
Obecne, kdyz uzivatel neco zjisti, tak to je adware ve forme trojskeho kone. Spyware nechce byt viden...
SieurDesto píše:Určitě můžeš zkusit nainstalovat nějaký antivirus nebo tool na odstraňování malwaru z google obchod playe nebo jiného obchodu (nepopsal si ani co máš za OS ani název mobilu tak nemůžu vědět co máš).
Antivirum never. Musi se aktualizovat a proto nefunguji. Android podporuje separaci privilegii, proto staci odinstalovat zle aplikace.
SieurDesto píše:Můžeš obnovit tovární zařízení - smaže se ti vše takže pokud si něco potřebuješ uchovat tak si to před tímto krokem zálohuj např. do PC.
Alespon jedna dobra rada. Jedna moznost je odinstalovani zle aplikace, ale kdyz nevis spustit telefon v nouzovem rezimu, tak tohle proste funguje.
SieurDesto píše:Také je dobré změnit si všechny citlivé údaje (banka, účty s penězi, důležité schránky a účty apod. např. email).
To je dobre vzdy, ale kdyz vadna aplikace nenainstalovala vlastni klavesnici a nemela prava na screen overlay, tak proste nemela pristup k tomu, co pises.
SieurDesto píše:Nejlepší obranou proti malwaru je prevence a ne čekat, než se něco stane.
Chytrej jak radio. Jak se branit treba proti ES File Explorer, kdyz ho dostanes do telefonu od vyrobce? Muzes ho zakazat, ale to lidi bezne nedelaji.
-
hiruki - Pokročilý
Poprípade skús nejaký anti-vír napr:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eset.ems2.gp
(30 dni v plnej verzii)
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eset.ems2.gp
(30 dni v plnej verzii)
ADMIN CS ALL CTF & PC SUPPORT & GO SUPPORT
-
zima - Mistr Yoda
Presne tak. Dôležitá je prevencia. Naposledy, ked som bol u operatora tak mi dal taku ponuku, že ESET do mobilu za nejaké 3€ navždy. Takže ja som zahojený
A ked sa toto týka mobilu tak by som moc nečakal a išiel s tým za profesionalmi. Aby ti to nespravilo fakturu, ktoru dokonca života nesplatíš.

A ked sa toto týka mobilu tak by som moc nečakal a išiel s tým za profesionalmi. Aby ti to nespravilo fakturu, ktoru dokonca života nesplatíš.

Som len obyčajný chlapec.
-
RyderGS9 - Amatér
No a kdyby ti nic nepomohlo, tak bys musel preflashovat stock android napr. pres adb.
-
Najsr - Profesionál
Asi budu muset preinstalovat android. Jak na to? Videl jsem spoustu navodu tak nvm.
-
Antic - Pokročilý
Antic píše:Asi budu muset preinstalovat android. Jak na to? Videl jsem spoustu navodu tak nvm.
Mno ja by som sa na tvojom mieste držal toho čo sme ti tu poradili.
Nahrať nejakú verziu androidu do tvojho telefónu nemusí dopadnúť zdarne, hlavne pokiaľ si s niečim takým ešte nikdy nerobil alebo nemáš nejakého fyzického kamaráta čo by ti s tým pomohol.
ADMIN CS ALL CTF & PC SUPPORT & GO SUPPORT
-
zima - Mistr Yoda
ja radím to co kolega předemnou sám to určitě nedělej nedopadlo by to dobře pokut s tím nemaš zkušenosti
já sam jsem nahrával nový system a není to moc lehke
rači zajdi do servisu než to ještě víc pokazíš 

EVIP Furien 1 and Zm mini 3
Steam jurasew12
Jdi za tím co tě baví a za tím co chceš protože život je krátky a nikdy nevíš co se stane. Nikdy v žádném připadě to nevzdavej a bojuj o to co tě baví a co maš rad !!
Steam jurasew12
Jdi za tím co tě baví a za tím co chceš protože život je krátky a nikdy nevíš co se stane. Nikdy v žádném připadě to nevzdavej a bojuj o to co tě baví a co maš rad !!

-
Arroww - Pokročilý
geazy píše:ja radím to co kolega předemnou sám to určitě nedělej nedopadlo by to dobře pokut s tím nemaš zkušenostijá sam jsem nahrával nový system a není to moc lehke
rači zajdi do servisu než to ještě víc pokazíš
Co myslis terminem "novy system"? Ze sis unlocknul bootloader, flashnul romku a dal tam napr. cyanogenic? K preflashovani stock androidu by ti melo stacit jen adb. Pokud tomu moc nerozumis, tak ani do tohoto bych se nepoustel. Mozna najdes nejaky YT tutorial, ale vzdy to delas na vlastni riziko.
-
Najsr - Profesionál
• Stránka 1 z 1