Volná debata o CSku a všem, co vás zajímá.

možnost zrušení tabulky s volbou po zvolení mapy

Příspěvekod Dave95 » 22 kvě 2016, 16:01

Zdravím,
Klasická situace. Konec mapy se blíží a hráči si mohou zvolit, jaká mapa bude následovat a nebo si zvolí, že se zdrží hlasování.

Když si zvolí druhou možnost, a to že se zdrží hlasování, tak celá hlasovací "Tabulka" zmizne. Ale když zvolí nějakou mapu, tak hlasovací tabulka nezmizí. A zde přichází problém. Měla by jít zrušit za pomocí klávesy É(tedy 0), ale zrušit nejde. Celé toto má 2 problémy.

1. je dost podstatný a už jsem zaregistroval že to štve více hráčů.. a to že když jsem ještě nezvolil mapu, jelikož jsem zrovna v "zápalu boje" a dojdou mi náboje v primární zbrani, tak si logicky chci vytáhnou sekundární. Ale vytáhnu leda ho.no, jelikož jsem si prvně nevědomě zvolil klávesou Ě(tedy 2) další mapu a než si uvědomím, že co se děje a vytáhnu sekundárku, tak mě mezitím už někdo zabije.
2. problém je, že kdybych nehrál na rozlišení 640x480, tak tento odstavec nepíšu, ale na tomto rozlišení mi celá tabulka zabírá vcelku velkou část obrazovky, ale jelikož nejde zrušit po tom, co jsem zvolil mapu, tak mám smůlu.
(A úplně nejlepší je, že když se vybírá pouze ze 2 možností a jedna je ohledně prodloužení mapy.. to mi pak celý ten řádek fajně překrývá cross a věřte nebo ne, dost to mate.)

Takže o co tedy žádám... aby se někdo podíval na to, proč nejde zrušit(vymazat) tabulka s volbou po té, co jsem si zvolil mapu a zkusil to nějak opravit. Nejen já budu vděčný. Děkuji
Dave95
Amatér
Amatér

možnost zrušení tabulky s volbou po zvolení mapy

od Rumcajz » 22 kvě 2016, 16:01

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz

Re: možnost zrušení tabulky s volbou po zvolení mapy

Příspěvekod useless » 22 kvě 2016, 18:55 VIP

Proč to nejde vypnout nevím, taky mě to ale celkem štve, když v zápalu boje omylem zvolím nějakou otřesnou mapu...
Ale to písmo jde zmenšit:
  • Jdi do složky Half-life\platform\resource a najdi si tam soubor TrackerScheme.res
    • Pokud ho nemůžeš najít, jdi do složky ve které máš složku cstrike a do vyhledávacího pole vpravo nahoře napiš Trackerscheme.
    • Je možné, že bude ve složce cstrike\resource, to ničemu nevadí.
  • Ten soubor si otevři v poznámkovém bloku
  • Zmáčkni CTRL+F a napiš tam CreditsFont
  • Před sebou by jsi teď měl mít něco takového:
    Kód: Vybrat vše
    "CreditsFont"
          {
             "1"
             {
                "name" "Trebuchet MS"
                "tall" "18"
                "weight" "600"
                "antialias" "1"
             }
          }
          "Legacy_CreditsFont"
          {
             "1"
             {
                "name" "Trebuchet MS"
                "tall" "20"
                "weight" "700"
                "antialias" "1"
                "yres" "1 10000"
             }
          }
  • Teď se soustřeď jen na tu část toho souboru, kterou máš uvedenou výše v tom kódu.
  • V řádcích, kde je "tall" změň to číslo na nějaké menší. Budeš to muset zkoušet vícekrát v závislosti na tom, co ti vyhovuje.
  • Potom ten soubor ulož a zapni hru.
    • Rozhodně ale nemusíš čekat na konec mapy, stačí zmáčknout tlačítko pro rádiové zprávy (C/X/Y) a uvidíš před sebou menu na rádiové zprávy - pokud ti bude vyhovovat velikost toho menu, vote by neměl vůbec překážet.
  • Tady máš důkaz, že to jde. Pokud by jsi chtěl zmenšit i další text, udělej to samé i u "skupiny fontů" s názvem "EngineFont" nebo si přečti tento návod ;)
Obrázek
useless
CS 1.6 Support kapitán
CS 1.6 Support kapitán

Re: možnost zrušení tabulky s volbou po zvolení mapy

Příspěvekod Dave95 » 22 kvě 2016, 19:26

Díky moc za podrobný návod. Jeden problém by byl hotov, no bohužel s tím zásadnějším si asi utřu nos.. ale i tak díky moc.

Můžete to locknout
Dave95
Amatér
Amatér

Zpět na Volná debata