Volná diskuze o našich serverech a módech.

Nový minecraft server

Příspěvekod Vector0 » 29 lis 2014, 14:06

Čaute,
Název ani podrobnosti zatím nemám, ale základní myšlenku v hlavě mám už delší dobu.
Jednalo by se o server, který by fungoval s co nejméně pluginama, založený na systému obchodu a práce. Obojí entity by ale byly mnohem reálnější a celý server by fungoval pomocí funs (peníze např. dolary$, eura€).
Základ hratelnosti je v ničení blocků, které je těžší nez v originálním Minecraftu. Nebudete např. moct zničit dřevo rukou, hlínu rukou budete kopat jen velmi pomalu (u písku o něco rychleji), takže hráč bude potřebovat nástroje (u kterých bude rychlost taky výrazně spomalena). Další příklad: Kamenným krumpáčem půjde kámen zničit zhruba stejně rychle jako diamantovým obsidian. Takhle by bylo ničení všech blocků zpomaleno.

Proč ale zpomalovat ničení blocků?
Hlavním důvodem je vytvořit daleko větší hodnotu surovin než tomu je v orig. MC. Tím se zvětší poptávka těchto surovin na serveru a vytvoří se práce, kde pracanti kopou tyto suroviny a následně je prodají. Netrpělivý nováček pak příjde na server, koupí si od Gamesites za 100 kč 1000 funs a nakoupí tyto suroviny.

Stavby:
Stavby budou mít mnohonásobně větší hodnotu (budou taky na prodej). Takže pokud uvidíte luxusní villu, bude ji vlastnit tak maximálně vychytralý admin nebo nějaký hodně bohatý hráč. | Představte si město v tomhle minecraft módu | Obrovské obchody o suroviny | Miliardáři mezi hráči |
Tohle všechno zahrnuje pouze jedna myšlenka - výrazně zpomalit ničení blocků |

Pluginy:
Na server bych jich moc nenahazoval kromě základních. Ty konkrétní mohou být např. plugin na výměnu peněz mezi hráči a potom nějaký vlastní plugin na práci, kterou by zahrnoval systém peněz. (pokud pracujete, pracujete pro někoho a server sám od sebe nerozdává herní peníze zadarmo)

To je tak zhruba co mě poslední dobou trklo, možná že takový server už existuje, pokud o něm víte, sem s ním jdu tam hrát :D
Vector0
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí

Nový minecraft server

od Rumcajz » 29 lis 2014, 14:06

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz

Re: Nový minecraft server

Příspěvekod Vector0 » 29 lis 2014, 14:09

Reserved. Reserved. Reserved.
Vector0
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí

Příspěvekod Dusanek123 » 29 lis 2014, 14:57

Podle mě je to nesmysl. Na co dělat server takový server, když tam jde prakticky jen o stavění. Navíc stavět můžeš i na serveru Survival, Economy. Stavět můžeš na uvedených serverech kolik chceš. Co jde o ten prodej apd. tak myslíš, že by tam stavěli lidi jenom pěkné stavby ? Dále to těžení surovin podle mě by to odradilo více lidí než, které by to nadchlo. Protože ničit stone stejně dlouho jako Obsidian to by nebavilo ani mě. ;)
Dusanek123
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvekod BH666 » 29 lis 2014, 14:57 VIP

Hráčov v súčastnosti skôr priťahujú servery, kde máš všetko rovno, čiže takýto server by sa skôr neujal ako ujal...
"Nič nie je také vážne, aby sa na tom nedalo zasmiať!"

James Keziah Delaney Obrázek
BH666
Spamer Veterán
Spamer Veterán

Příspěvekod Vector0 » 29 lis 2014, 19:10

Neříkám, že to musí být přesně tak jak jsem navrhoval, spíš je to jen takový můj názor a určitě se část z něho dá využít i když třeba ne tak přesně jak jsem zmiňoval. Záleží samozřejmě na tom, aby byla hra vybalancovaná a zábavná, aby se stále držela základní myšlenky, kterou jsem zmiňoval. Ostatně, je to otevřené téma, takže kdokoli by chtěl přispět kriticky nebo nápadově, nebojte se zapojit.
Vector0
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí

Příspěvekod Vector0 » 30 lis 2014, 13:14

Teď mě napadla další věc a podle mě unikátní: Na serveru by se neoběvovali fake stavby (stavby vytvořené Adminama pomocí Creative modu), takže by i stavby u spawnu vlastnil nějaký hráč popř. Admin... Chtěl bych z toho serveru udělat takový těžší Realism Creative - žádné doplňování stromů a jiných blocků, svoboda na serveru kromě pluginů na ochránění staveb, které by byly přístupné všem. Pvp by bylo povoleno.
Další možnosti hraní mohou být např. soutěže v arénách atd.
PS: Chtěl bych upravit můj první příspěvek, aby to tam bylo všechno po kupě v případě, že bych na něco změnil názor, ale bohužel to nevznešení členové nemohou.
Vector0
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí

Příspěvekod Abit » 09 pro 2014, 11:33

Jen si rikam, co je na tom zabavne. Me by nebavilo si shanet ty suroviny na neco hrozne dlouho a kdyz omylem neco postavim vedle, tak to pul hodiny nicit.

PS: pluginem to neudelas a s modovanym klientem by byl nejspis problem
Miluju rozmanitost života. Každý den mě někdo nasere novým způsobem.
Abit
Kazatelův učeň
Kazatelův učeň

Příspěvekod KoK0 » 09 pro 2014, 17:09

Nejzábavnější je na tom to, jak GS pomocí marketu opět vyšťaví další warezáky, a také to, že server bude po měsíci pro nezájem zrušen, jak jsme na to ostatně na GS zvyklí :D
KoK0
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí

Příspěvekod Kovi » 09 pro 2014, 18:15

KoK0 píše:Nejzábavnější je na tom to, jak GS pomocí marketu opět vyšťaví další warezáky, a také to, že server bude po měsíci pro nezájem zrušen, jak jsme na to ostatně na GS zvyklí :D

Keď už niečo chceš napísať, skús si aj kus niečo overiť lebo market už nieje a za ďalšie, je to úplne od témy...

Nový server takého štýlu zatial nieje na pláne, ale určite dik za nápad :) Lock
https://steamcommunity.com/tradeoffer/new/?partner=116949840&token=qtj8_oQv
Kovi
Drbna
Drbna

Zpět na Servery