Vše ohledně kategorie serverů: JailBreak Servery

Platný/Neplatný příkaz? sb_dojo

Příspěvekod Crymms » 03 led 2022, 15:40

Zdravíčko , Simon otevřel cely..řekl pustíte klávesnici a myš... mezitím byl rebel v šachtě a mířil na hentai nejspíše.. Poté řekl běžte na hentai ... a CT a admin tvrdí že to byl jasný příkaz pro CT .. ale slovo CT běžte na hentai tam nezaznělo..Jak to mám vycítit ? Případně znáte odkaz na křištálovou kouly ?
Crymms
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí
 
Příspěvky: 4
Registrován: 27 pro 2016, 21:57

Platný/Neplatný příkaz? sb_dojo

od Rumcajz » 03 led 2022, 15:40

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz
 
Příspěvky: 97323
Registrován: sob 29.led 1999 0:11:22

Re: Platný/Neplatný příkaz? sb_dojo

Příspěvekod CallMeJohny » 03 led 2022, 15:50

Jednoduše řečeno to je to prostě o logice. 1. Co bys dělal na hentai 2. Když Simon řekne “běžte někdo do šachty” tak tam logicky taky nepůjdeš. Je to nesmysl.

koule
Moje dlouhodobá paměť je krátkodobá, a krátkodobou mám dlouhodobě v p*deli.
Obrázek
Uživatelský avatar
CallMeJohny
Pokročilý
Pokročilý
 
Příspěvky: 75
Registrován: 05 úno 2021, 15:45
Bydliště: Palkovice OMEGALUL

Re: Platný/Neplatný příkaz? sb_dojo

Příspěvekod Crymms » 03 led 2022, 15:54

nojo ale neřekl někdo .. bylo to pro v množném čísle :) a nemůžu vědět jestli tam nechce tvořit nějakou atrakci ./
Crymms
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí
 
Příspěvky: 4
Registrován: 27 pro 2016, 21:57

Re: Platný/Neplatný příkaz? sb_dojo

Příspěvekod Wex1k6 » 03 led 2022, 16:02

Crymms píše:nojo ale neřekl někdo .. bylo to pro v množném čísle :) a nemůžu vědět jestli tam nechce tvořit nějakou atrakci ./



A jakou atrakcí by chtěl tvořit u rebela.
Uživatelský avatar
Wex1k6
Pokročilý
Pokročilý
 
Příspěvky: 61
Registrován: 06 zář 2021, 17:13
Bydliště: Pustnice

Re: Platný/Neplatný příkaz? sb_dojo

Příspěvekod Decoyyy » 03 led 2022, 16:23 VIP

Ahoj,

Jak píše kolega johny. ;)
CSGO JB ADMIN
CSGO PUBLIC ADMIN
10% sleva na vip.gamesites.cz |
refferal code: decoy
Uživatelský avatar
Decoyyy
CS:GO Admin
CS:GO Admin
 
Příspěvky: 315
Registrován: 10 čer 2020, 11:02
Bydliště: refferal code: decoy

Re: Platný/Neplatný příkaz? sb_dojo

Příspěvekod Bezda » 03 led 2022, 17:53 VIP

CallMeJohny píše:Jednoduše řečeno to je to prostě o logice.


Akorát že vůbec.
Uživatelský avatar
Bezda
Drbna
Drbna
 
Příspěvky: 290
Registrován: 12 kvě 2018, 13:34
Bydliště: Otrokovice

Re: Platný/Neplatný příkaz? sb_dojo

Příspěvekod Aldies » 03 led 2022, 18:56

Zajímavá myšlenka Crymmsi, podle mě má tento problém dvě roviny. Nejde totiž jen o řešení situace samotné, ale taky o to jak budeme nahlížet na vztah příkazů simona a pravidel.

1.a Příkaz je příkaz, pokud se přesně nikdo nepopíše tak se to bere tak že je to příkaz pro Tčka, tak jak v 95% se děje, člověk by řekl že „de iure“ má Crymms pravdu.

1.b V omezené míře souhlasím s Johnnym, a to myslím „v omezené“ s velkým V a O. V mnoha mechanikách JB se používá logika a „selský rozum“, a to přiznávám že nerad v diskuzi termín selský rozum používám. Například u fotbalu taky simon nebude vysvětlovat všechna pravidla a proměnné, nebo nebude podrobně vysvětlovat všechny mechaniky a podmínky výhry v atrakci Monopoly na mapě Prison_architect.

2. Druhá část je podle mě dosti podstatnější než část první protože poukazuje na nedostatky pravidel na JB na GS. Musím souhlasit s tím, že u některých prvků na JB se vůbec nepoužívá logika. Viz. Když si hrajeme simona, tak z nějakého důvodu musíme říct „Simon říká všechno platí“. Když dáš příkaz na slovo skok skočíte a zahrajete si simona a řeknete: „Simon říká všechno platí.“, tak musíte na slovo skok skočit, i když se kompletně vyhýbá samotné podstatě simona: Tedy reagovat pouze na příkazy se slovem Simon říká. Ještě bych tedy rád a opět reagoval na to, že ty napsaná pravidla fakt potřebujeme, protože už se mi několikrát stalo, že i samotní admini si protiřečili v tom jaká jsou pravidla.

3. Za nejasnost příkazů a takové zmatky o jakých píše nebohý Crymms si může samotné Gamesites za to jaké mechaniky si na Gamesites nastavilo. Gamesites otevřeně dělá retardovaná pravidla, někdy i mění dávno funkční pravidla, aby každého zmátla. (3x krát byl změněna definice příkazu jdetě na výstřely). Vím že Gamesites nechce pravidla sepisovat, drží se systému učte se pokusem-omyl, nebo si napište na forko. Ale prostě si stěžovat budu a basta fidli.

Závěrem: Vhodné by bylo pro další případy vytvořit nějaký precedent, který by upravoval účinnost příkazů simona, které evidentně nesměřovali k Tčkám.
Zahrajte si Stronghold Crusader, nebudete litovat.
Uživatelský avatar
Aldies
Amatér
Amatér
 
Příspěvky: 34
Registrován: 28 pro 2017, 13:08

Re: Platný/Neplatný příkaz? sb_dojo

Příspěvekod Vitek11 » 11 led 2022, 12:03

Musím souhlasit s tím, že u některých prvků na JB se vůbec nepoužívá logika. Viz. Když si hrajeme simona, tak z nějakého důvodu musíme říct „Simon říká všechno platí“. Když dáš příkaz na slovo skok skočíte a zahrajete si simona a řeknete: „Simon říká všechno platí.“, tak musíte na slovo skok skočit, i když se kompletně vyhýbá samotné podstatě simona: Tedy reagovat pouze na příkazy se slovem Simon říká.

----

Co je podle tebe na tomto nelogického? Příkaz "simon říká všechno platí" se říká z toho důvodu že příkazem "zahrajeme si na simona" se RUŠÍ VŠECHNY PŘÍKAZY A ZÁKAZY KTERÉ BYLI PŘED VYSLOVENÍM TÉTO VĚTY.
Tím pádem, je zcela logické použít větu "simon říká všechno platí" místo toho aby jsi vše říkal znova (simon říka mate zakazano.... > simon říká zustanete na čáře....) atp.
Takže když řekneš "simon říká všechno platí" tak zkrátka platí vše co jsi řekl před zahájením hry na simona takže i to že na slovo "start" musíte skočit. (nemusí říkat "simon říka start" z toho důvodu že "startovací slovo" bylo jenom START) > (Zde ale pozor, platí to pouze na místě kde ten příkaz zazněl > myšleno tak že když se řekne "start" na jiném místě než byl původně zadán tak již neplatí. To by musel zaznít příkaz ve smyslu "vždy, když řeknu start, tak skočíte")

Takže nelogické věci jsou jen věci které nechápete, každé pravidlo / příkaz má svojí logiku a zda nechápete nějaký příkaz / pravidlo od toho je tu admin aby vám ho vysvětlil.

Crymms: nojo ale neřekl někdo .. bylo to pro v množném čísle :) a nemůžu vědět jestli tam nechce tvořit nějakou atrakci ./

Aldies: Zajímavá myšlenka Crymmsi, podle mě má tento problém dvě roviny. Nejde totiž jen o řešení situace samotné, ale taky o to jak budeme nahlížet na vztah příkazů simona a pravidel.


Co se týče tématu které zde probíráte, a o "logice" o které mluvil Johny... Jestliže zazní příkaz který zazněl tak se stačí zamyslet nad jedinou věcí > Když je očividné, že se na daném místě nachází rebel (střílí po ct/ct viděli že tam šel atd...) tak to asi příkaz pro T nebude...
Pokud je to ct zona tak je jasné že je to pro CT protože (zde je první případ "logiky) logicky vás simon nebude posílat do CT ZONY (npř šachty)
To samé když simon nebo ctčko řekne "někdo je v šachtě" > "běžte na DISCO / běžte na hentai" tak je logické že je to myšleno pro CT protože se mluvilo o rebelantov v šachtě/ct zoně.

Za nejasnost příkazů a takové zmatky o jakých píše nebohý Crymms si může samotné Gamesites za to jaké mechaniky si na Gamesites nastavilo. Gamesites otevřeně dělá retardovaná pravidla, někdy i mění dávno funkční pravidla, aby každého zmátla. (3x krát byl změněna definice příkazu jdetě na výstřely). Vím že Gamesites nechce pravidla sepisovat, drží se systému učte se pokusem-omyl, nebo si napište na forko. Ale prostě si stěžovat budu a basta fidli.


Jestliže nastane situace kdy se mění nějaký příkaz/pravidlo tak je to z toho důvodu aby byl daný příkaz/pravidlo lépe upřesněno. Každý rok probíhá schůze adminů kde se řeší pravidla a příkazy ohledně JB. Jestliže má nějaký admin problém s některým pravidlem/příkazem tak ho sdělí a zda budou ostatní souhlasit s jeho argumenty tak se zkrátka změní jen proto aby byl daný příkaz lépe upřesněn

Pro orientaci toho co myslím vám sem hodím příklad > (1) Simon řekne: "Na slovíčko start se začnete boxovat" po malé chvilce: "Můžete se začít boxovat / Boxujte se." nově se nemusí čekat na slovíčko start, ale začnete se boxovat i na tyto příkazy. > příkaz byl pouze UPŘESNĚN. Protože i na tyto příkazy LZE LOGICKY atrakci zahájit.
Co se týče změnění definice příkazu jdetě na výstřely o které jsi mluvil tak nevím co myslíš.

Co se týče sepisování pravidel. Vedení nechce příkazy/situace podrobněji sepisovat z jediného důvodu. A to z toho kdyby byli někde sepsány tak by se museli neustále opravovat/přepisovat jelikož se každou chvíli něco mění. Takže vedení nechce aby se hráči následně vymlouvali na to že je to na forku takto napsané a přitom to už tak není. Každé úpravy pravidel jsou ale na forku napsány! uprava-pravidel-t227946.html


Před nějakou dobou jsem na forko sepsal pár věcí které slouží pro lepší orientaci ve hře převážně novým hráčům. Jsou tam sepsány příkazy/situace a hlavně nachytávky které se v blízké budoucnosti (dle mého názoru) upravovat nebudou jelikož už upravený buď jsou a nebo je není třeba upravovat.

(Sepsal jsem to taky hlavně z toho důvodu že s hráčema souhlasím že není jednoduché se naučit věci které nejsou nikde sepsány, zároveň ale upozorňuji že to bylo sepsáno MNOU a NÉ VEDENÍM takže nechci nikde vidět že se někdo bude odvolávat na to že je to napsané na forku. I když je to dle mého sepsané správně tak vždy se ty příkazy/nachytávky můžou upravit.)

Odkaz je zde: prikazy-situace-nachytavky-t247042.html

Závěrem: Vhodné by bylo pro další případy vytvořit nějaký precedent, který by upravoval účinnost příkazů simona, které evidentně nesměřovali k Tčkám.


Od toho slouží admini aby jsi se ptal jich buď přímo ingame, na steamu a nebo tady na forku kde můžeš získat 100% správnou odpověď od vedení (v případě že se admini neshodnou)
Uživatelský avatar
Vitek11
CS:GO CheatHunter
CS:GO CheatHunter
 
Příspěvky: 89
Registrován: 30 bře 2016, 19:36
Bydliště: Chceš snad klíče od mého domu?


Zpět na JailBreak Servery

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků