Potřebujete poradit? Ptejte se zde

Obrazovky nereagují při ALT-TABU

Příspěvekod DogeTennant » 07 led 2021, 22:14 VIP

Typ přístroje: Počítač
Typ IOS + Kolika bitový máte PC: Win10 64bit
Typ problému: Při ALT-TABU u některých her přestanou reagovat obě obrazovky
Jak starý je přístroj: 2 roky (grafika 3 roky, zdroj 2,5 roku) Oba monitory jsou taky kolem 3 let, ale fungují bez problémů.
Kdy se problém začal projevovat: Nevšiml jsem si kdy přesně se to začalo dít
Komponenty v PC:
OS: Windows 10 64 bit
Základní Deska: MSI B450 TOMAHAWK
Procesor: AMD Ryzen 5 2600x
RAM: 16gb (2x8 3200MHz)
Grafická karta: NVIDIA GeForce 1060 6GB Gainward
Podrobnější popis problému: Nevím odkdy se to začalo dít, protože se to teď už děje nějakou dobu, ale nikde sem to neřešil. Zkrátka mám dva monitory a když nějakou hru ALT-TABNU abych se na něco podíval např. na internetu, tak se čas od času stane, že obrazovka jakoby zamrzne a nereaguje. Prostě nejde na nic klikat. Po ploše se můžu pohybovat klávesnicí a můžu hru zase ALT-TABNOUT zpátky. Většinou je také hra to jediné co odpovídá. Mimo plochy a prohlížeče také vždy zamrznou všechny ostatní programy. Neděje se to při každém shození hry na plochu, ale když to u některé hry udělám hodněkrát tak se to stane skoro vždy. Oba monitory jsou také 1920x1080, 60Hz jestli to pomůže...

Stalo se mi to například u her: Vietcong 1 (Fullscreen), Payday 2 (Fullscreen), Phasmophobia (Borderless), Arma 3 (Borderless)
U Phasmohobie se mi to děje jen zřídka a zdá se mi že se to opravdu nejčastěji stává u fullscreen her kde mi hra při ALT-TABU padá na lištu. A bohužel tyto dvě hry nejdou na borderless nastavit. Jenže pak na druhou stranu často se mi to stávalo i u Army kde ten borderless mám, ale to už jsem teď celkem dlouho nehrál.

Co problém dočasně vyřeší: Problém se občas sám opraví hned několika způsoby. Zřídka se stává že když hru párkrát hodím na lištu a pak zase zpátky, že obrazovky opět začnou odpovídat. Pak nejčastěji pomůže restartování hry kdy při restartu obrazovky začnou reagovat skoro ihned, někdy to ovšem zabere až 5 minut než začnou reagovat po vypnutí hry. A někdy také musím prostě celý počítač restartovat kdy ani několikaminutové čekání po vypnutí hry obrazovky nefungují. Restart zatím pomohl vždy, nicméně bych rád našel nějako řešení které problém odstranění permanentně.

Předem děkuji za odpověď!
ObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
DogeTennant
Minecraft HLSA
Minecraft HLSA
 
Příspěvky: 2236
Registrován: 15 dub 2015, 15:56

Obrazovky nereagují při ALT-TABU

od Rumcajz » 07 led 2021, 22:14

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz
 
Příspěvky: 97323
Registrován: sob 29.led 1999 0:11:22

Zpět na Poradna

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník