Zde můžete najít rady a návody k CSku.

[Bez odezvy] [CS1.6]: Problém s FPS již v menu hry (steam)

Příspěvekod NoxOne » 28 lis 2014, 15:19

Zdravím,

před pár dny jsem si chtěl zahrát nějakou tu klasiku. Když mám více volna, jenže po znovu stažení hry a následném zapnutí mám již v menu 4-9 FPS. Což je mi docela záhadou, tak jsem si pohrál s nastavením grafického zobrazení hry, dedikované grafické karty atp. Pročetl jsem spoustu témat na steam fóru, řešilo se to.. ale nějak nedořešilo. Jediné co vím, že to začalo lidem dělat po posledním updatu hry, který údajně proběhl (netuším, nehrál jsem roky). Ovšem řekněte mě co s tím teda, pokud stáhnu nonsteam klienta, tak lítám na 100FPS stable, a to nemusím ani zasahovat do defaultního configu.

Kdyby někdo chtěl říci že mám pomalej počítač, tak to je blbost. Zrovna dnes dopoledne jsem hrál bez problémů na maximu FC4, CS:GO a bez problémů. Počítač žádný dědeček není, počítač mě živí.. takže asi tak. A ano fps_max 4 opravdu v configu nemám. :)

+ update ovladačů a opengl knihoven proběhl na nejnovější.

Díky za případné rady.
NoxOne
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí

[Bez odezvy] [CS1.6]: Problém s FPS již v menu hry (steam)

od Rumcajz » 28 lis 2014, 15:19

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz

Re: [CS1.6]: Problém s FPS již v menu hry (steam)

Příspěvekod emoboy » 28 lis 2014, 15:55 VIP

NoxOne píše:Zdravím,

před pár dny jsem si chtěl zahrát nějakou tu klasiku. Když mám více volna, jenže po znovu stažení hry a následném zapnutí mám již v menu 4-9 FPS. Což je mi docela záhadou, tak jsem si pohrál s nastavením grafického zobrazení hry, dedikované grafické karty atp. Pročetl jsem spoustu témat na steam fóru, řešilo se to.. ale nějak nedořešilo. Jediné co vím, že to začalo lidem dělat po posledním updatu hry, který údajně proběhl (netuším, nehrál jsem roky). Ovšem řekněte mě co s tím teda, pokud stáhnu nonsteam klienta, tak lítám na 100FPS stable, a to nemusím ani zasahovat do defaultního configu.

Kdyby někdo chtěl říci že mám pomalej počítač, tak to je blbost. Zrovna dnes dopoledne jsem hrál bez problémů na maximu FC4, CS:GO a bez problémů. Počítač žádný dědeček není, počítač mě živí.. takže asi tak. A ano fps_max 4 opravdu v configu nemám. :)

+ update ovladačů a opengl knihoven proběhl na nejnovější.

Díky za případné rady.

Tak keď potrebuješ len FPS príkazy tak tu ich máš, zadávajú sa po jednom do konzole.

fps_max 300
cl_bob 0
cl_bobcycle 0
cl_corpsestay 10
cl_himodels 0
cl_weather 0
cl_cmdrate 101
gl_picmip 1
gl_spriteblend 0
gl_dither 1
cl_shadows 0
cl_mousegrab 1
mp_decals 300
r_detailtextures 0
gl_cull 1
gl_playermip 2
gl_smoothmodels 0
gl_vsync 0
developer 1
Steam: GS.cz # ^LifeStyle^
emoboy
Mistr
Mistr

Příspěvekod Karmik66 » 29 lis 2014, 14:50 VIP

Ještě můžeš zkusit zkopírovat cfg z nonsteamu do steamu
Obrázek
Obrázek
Karmik66
CS 1.6 Support kapitán
CS 1.6 Support kapitán

Příspěvekod NoxOne » 30 lis 2014, 14:49

Pánové, v configu problém nebude. Zas takové jelito a nováček nejsem. :P Pokud přepnu z opengl na software mode, tak fpska vystřelí v menu na nějakých 20-30 a po připojení na server i na těch 50, jenže na softwaru se prostě hrát nedá. :D
NoxOne
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí

Příspěvekod emoboy » 30 lis 2014, 15:08 VIP

NoxOne píše:Pánové, v configu problém nebude. Zas takové jelito a nováček nejsem. :P Pokud přepnu z opengl na software mode, tak fpska vystřelí v menu na nějakých 20-30 a po připojení na server i na těch 50, jenže na softwaru se prostě hrát nedá. :D

čo tie príkazy skúšal si ich zadať?
emoboy
Mistr
Mistr

Příspěvekod NoxOne » 30 lis 2014, 15:27

Samozřejmě zkoušel, hrál jsem si s tím celé dopoledne. Bohužel bez úspěchu, jediný úspěch byl použití software modu. Už jsem fakt bezradný, grafická karta nastavená pro max výkon, bez vertikálního synchra atp. Configy přeházené, upravené a já nevím co všechno. Použity jiné modely do hry, vgui apod. Přepsané spouštěcí parametry hry přímo ve steamu. Bez úspěchu. Sakra, teď jsem zkusil vytáhnout jeden starý notebook (kupován v roce 2000) a ten to drtí na 100FPS unstable :D , a to má v sobě intel celeron 1.6ghz (jednojádro), 256mb ramek, čipset ati radeon xpress 200 (128mb) :D Jen procesor se hodně zadýchává no, takže jsem si moc nepomohl.

Jinak kolega z práce řešil stejný problém zhruba před rokem, a pomohl mu downgrade cska. Jenže po údajném dubnovém updatu od Valve ty downgrady nějak nefungují. Je nějaký downgrade ke stažení, který by šlapal?
NoxOne
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí

Příspěvekod Jirka1989 » 30 lis 2014, 17:17

odninstaluj steam, vyčisti registry, projet PC na malware, restart, nouzák kde to ještě jednou vem na malware, restart , zapni naistaluj steam a zkus:)

na registry např. ccleaner na malware https://www.malwarebytes.org log můžeš vložit sem, taky přidej kompletní HW info o svém PChttp://www.hwinfo.com, zkusím ti pomoct:))))
Jirka1989
Zkušený
Zkušený

Příspěvekod Hoolder » 03 pro 2014, 13:16

Je možný, že tvoje grafika nepodporuje openGL? To bude asi blbost, když jsi psal, že jsi hrál CS:GO úplně bez problému. Pošli mě typ tvé grafické karty a já na to zkusím kouknout, nejlépe celý výpis HW.
Hoolder
Spamer
Spamer

Příspěvekod McZippoo » 03 pro 2014, 22:46

Kámo stači si aktualizovat ovladače a pôjde ti to.
McZippoo
Zkušený
Zkušený

Příspěvekod emoboy » 04 pro 2014, 13:28 VIP

McZippoo píše:Kámo stači si aktualizovat ovladače a pôjde ti to.

Čítaj poriadne :)
NoxOne píše:+ update ovladačů a opengl knihoven proběhl na nejnovější.
emoboy
Mistr
Mistr

Příspěvekod Kavik444 » 11 pro 2014, 06:09

Bez odezvy, lock.
CS 1.6 HLSA
VIP Support

CZECH KARATE PLAYER
Kavik444
Spamer
Spamer

Zpět na Rady a návody