• Stránka 1 z 1
AMD CPU-hraní
Čaute hoši když tu radíte co je na hraní vhodné a co ne tak si to prosím ověřte AMD CPU na hry absolutné vhodné nejsou a toz jednoho prostého důvodu mají hrozné slabý výkon na jádro takže je tam porazí i pentium a na to mám i důkazy co se týče AMD tak to se v současné době hodí pouze na výpočty kde se renderuje protože se tam využijí plně veškerá jádra na Hraní je urřaný intel díky vysokému účinku na jádro . děkuji
Jinak k té vaší GTX 750ti co ti všichni radíte ta karta je na prd za tu cenu budtro bazarovou kartu AMD s 2x tak vyšším výkonem nějaká ta radeonka r9 270 nebo 280 popřípadně alternativa AMD za tu cenu se prostě ta GFXka nevyplatí protože namá ani dost CUDA na to aby se dali využít . Pokud někdo chce nutně Nvidia at si koupí bazar gtx 670 ta dá na frak i 960kám
Jinak k té vaší GTX 750ti co ti všichni radíte ta karta je na prd za tu cenu budtro bazarovou kartu AMD s 2x tak vyšším výkonem nějaká ta radeonka r9 270 nebo 280 popřípadně alternativa AMD za tu cenu se prostě ta GFXka nevyplatí protože namá ani dost CUDA na to aby se dali využít . Pokud někdo chce nutně Nvidia at si koupí bazar gtx 670 ta dá na frak i 960kám

-
MultiCrafer - Spamerův sluha
AMD CPU-hraní
A uz jsi vyzkousel treba tohle? 

-
Rumcajz - Patriot
Re: AMD CPU-hraní
Každý si musí uvedomiť čo vlastne chce a čo má očakávať za svoje peniaze, ktoré sú veľa krát striktne vyčlenené/ohraničené. Pokiaľ nechcem (alebo nemám na výkon) väčší ako má core i3, tak amd zmysel rozhodne má.
Cena / Výkon.
1) za cenu procesoru i3 od Intelu (4T) môžem mať aktuálne (8T) od AMD. (na am3+)(a ten výkon určite poznáš a proti starším cpu sa prejavia aj nové inštrukčné sady)
2) s porovnateľným výkonom na takt - i3 od Intelu (4T) môžem mať (4T) od AMD za nižšiu cenu. (FM2+ v prípade s cpu bez gpu)
Toto ale platí aj pre gpu atd. Keď mám x penazí a nechcem si priplatiť ani kupovať v bazáre tak si vyberiam kartu, ktorá za daných x penazí ma najlepší výkon. (čo sa týka nv 750, 960 alebo 970 tak tam by som radšej volil niečo iné (dôvodov je plný web))
Cena / Výkon.
1) za cenu procesoru i3 od Intelu (4T) môžem mať aktuálne (8T) od AMD. (na am3+)(a ten výkon určite poznáš a proti starším cpu sa prejavia aj nové inštrukčné sady)
2) s porovnateľným výkonom na takt - i3 od Intelu (4T) môžem mať (4T) od AMD za nižšiu cenu. (FM2+ v prípade s cpu bez gpu)
Toto ale platí aj pre gpu atd. Keď mám x penazí a nechcem si priplatiť ani kupovať v bazáre tak si vyberiam kartu, ktorá za daných x penazí ma najlepší výkon. (čo sa týka nv 750, 960 alebo 970 tak tam by som radšej volil niečo iné (dôvodov je plný web))
ADMIN CS ALL CTF & PC SUPPORT & GO SUPPORT
-
zima - Mistr Yoda
Já jsem docela se svým tříjádrovým procesorem rád
Zatím mě nijak nezklamal na tož že má základnít akto na 3.10 GhZ a já to přetaktoval na 4 GhZ a jede to stabilně.. Tak jsem zatím neměl problémy s žádnými hrami které mají nějaké ty vyšší požadavky.. Např. Crysis 3, Watch Dogs apd.. Sice procesor jede třeba na 90% ale bez sekání mi to zvládá i na vysoké požadavky, což například u nějakého intelu podobnému mému AMD by jel třeba na 40% a kousalo by se to

-
DJgollum - Kolemjdoucí
MultiCrafer píše:Čaute hoši když tu radíte co je na hraní vhodné a co ne tak si to prosím ověřte AMD CPU na hry absolutné vhodné nejsou a toz jednoho prostého důvodu mají hrozné slabý výkon na jádro takže je tam porazí i pentium a na to mám i důkazy co se týče AMD tak to se v současné době hodí pouze na výpočty kde se renderuje protože se tam využijí plně veškerá jádra na Hraní je urřaný intel díky vysokému účinku na jádro . děkuji
musím ta zklamat nemáš pravdu v niektorých veciach amd najma 8 jadrá sú stavané na hry lebo tie isté procaky su aj v herných konzolách a sú tam dostatočné zaleží na stavbe pc ....... v pripade procaku od AMD je nutné mat zdroj minimálne 800W + dokupit nejaký zvlast chladic na chladenie procesora
Radeon R 270/280 kolko Gb ? Co som skusal 3gb tak nebol s nou problem pokial sa jedná o 1Gb cena nie je az taka vysoka a vykon dostatocny na stredne rozlisenie
-
johnybr - Profesionál
DJgollum píše:Já jsem docela se svým tříjádrovým procesorem rádZatím mě nijak nezklamal na tož že má základnít akto na 3.10 GhZ a já to přetaktoval na 4 GhZ a jede to stabilně.. Tak jsem zatím neměl problémy s žádnými hrami které mají nějaké ty vyšší požadavky.. Např. Crysis 3, Watch Dogs apd.. Sice procesor jede třeba na 90% ale bez sekání mi to zvládá i na vysoké požadavky, což například u nějakého intelu podobnému mému AMD by jel třeba na 40% a kousalo by se to
pokud máš pehnom II x3, tak se z něho dá pohodlně udělat 4jádro pokud vím

johnybr píše:musím ta zklamat nemáš pravdu v niektorých veciach amd najma 8 jadrá sú stavané na hry lebo tie isté procaky su aj v herných konzolách a sú tam dostatočné zaleží na stavbe pc ....... v pripade procaku od AMD je nutné mat zdroj minimálne 800W + dokupit nejaký zvlast chladic na chladenie procesora
Radeon R 270/280 kolko Gb ? Co som skusal 3gb tak nebol s nou problem pokial sa jedná o 1Gb cena nie je az taka vysoka a vykon dostatocny na stredne rozlisenie
to si nenapsal tohle, že ne? pokud ty sám dáš dohromady seznam pouhých 10ti her, které si vezmou 8 jader, tak si frajer... 800w+ ? to využijí max. tak oveclockeři nebo potom sli

-
KOF - Profesionál
johnybr píše:musím ta zklamat nemáš pravdu v niektorých veciach amd najma 8 jadrá sú stavané na hry lebo tie isté procaky su aj v herných konzolách a sú tam dostatočné zaleží na stavbe pc ....... v pripade procaku od AMD je nutné mat zdroj minimálne 800W + dokupit nejaký zvlast chladic na chladenie procesora
Herná konzola je veľmi špecifický príklad, nie len z pohľadu HW ale aj z hladiska programátorskeho prístupu. Ale aj v celkom zjednodušenom pohľade čiste na procesorovú architektúru sú jadrá Jaguár úplne iné ako Vishera a tie sú úplne iné ako má Kaveri.
Preto aj z pohľadu výkonu (spracovania vlákien) sa chovajú odlišne a rozhodne neplatí, že to čo je v konzole máš aj v desktope atp.
Len malá ilustrácia:
Herná konzola:
Xbox One - Procesor - 28nm AMD Jaguar, 8 jader o taktu 1,6 GHz, L2 Cache 2x 2 MB
PC:
AMD FX-8320E - Procesor - 32 nm, 8-Core (95W), 3200/4000MHz, 8+8MB cache, BOX, socket AM3+ (Vishera)
AMD Athlon X4 860K BE - Procesor - 28 nm, Quad-Core, 3.7/4,0GHz, 4MB cache, BOX, socket FM2+, 95W (Kaveri)
-
zima - Mistr Yoda
KOF píše:pokud máš pehnom II x3, tak se z něho dá pohodlně udělat 4jádro pokud vím
Tak pohodlne ne. Je to sice 4jadro, ale 1 jadro se vetsinou deaktivuje prave kvuli chybe. Ve vetsine pripadu to mozna funguje, ale pri nekterych posloupnostech instrukci to muze vykonavat nesmysly a zpusobovat stratu dat nebo pady.
KOF píše:to si nenapsal tohle, že ne? pokud ty sám dáš dohromady seznam pouhých 10ti her, které si vezmou 8 jader, tak si frajer...
Vezmou jako vezmou. Kdyz mas 8jadro za cenu 4jadra pri stejnem vykonu na jadro, tak se 8jadro vyplati vice.
Prozatim to vyuziji Civ5 a Crysis3. V budoucnosti vsechny hry pouzivajici OpenCL nebo Threading building blocks od Intelu.
KOF píše: 800w+ ? to využijí max. tak oveclockeři nebo potom sli
Mozna - kazdopadne treba rezervu, jinak to pri zatezi pada.
-
hiruki - Pokročilý
hiruki píše:KOF píše:pokud máš pehnom II x3, tak se z něho dá pohodlně udělat 4jádro pokud vím
Tak pohodlne ne. Je to sice 4jadro, ale 1 jadro se vetsinou deaktivuje prave kvuli chybe. Ve vetsine pripadu to mozna funguje, ale pri nekterych posloupnostech instrukci to muze vykonavat nesmysly a zpusobovat stratu dat nebo pady.
Zas tak veľmi by som to nedramatizoval. To odomykanie už bolo veľmi schodné a dosky robili často aj auto unlock (dostalo sa to do štádia, kedy to bolo a je triviálne práve preto, že to bez problémov fungovalo) napr.:
http://www.gigabyte.com/microsite/186/i ... unlock.htmKOF píše:to si nenapsal tohle, že ne? pokud ty sám dáš dohromady seznam pouhých 10ti her, které si vezmou 8 jader, tak si frajer...
Vezmou jako vezmou. Kdyz mas 8jadro za cenu 4jadra pri stejnem vykonu na jadro, tak se 8jadro vyplati vice.
Prozatim to vyuziji Civ5 a Crysis3. V budoucnosti vsechny hry pouzivajici OpenCL nebo Threading building blocks od Intelu.
Budúcnosť je jasná ale prítomnosť tiež a fakt je ten, že momentálne najlepšie výsledky (čo sa hier týka t.j. max. fps) dosahuje i5 4690K, čo je prosím pekne štvor jadro.KOF píše: 800w+ ? to využijí max. tak oveclockeři nebo potom sli
Mozna - kazdopadne treba rezervu, jinak to pri zatezi pada.
Rezerva, určite ale pre top PC kde by bola zrovna AMD R9 290X by som nebral viac ako 650W zdroj. Mno a to máš top model. Bežné zostavy majú skladbu ešte menej náročnú na výšku zaťaženia zdroja, takže naozaj tých 800W je už trošku moc.
Asi všetko tu už povedané bolo a aby sa to nezvrhlo hodím sem
LOCK
-
zima - Mistr Yoda
• Stránka 1 z 1