[PC] problém se zapnutím počítače

Příspěvekod Naiz » 25 kvě 2015, 12:44 VIP

mám problém s tím že když zapnu počítač tak mě normálně naskočí a pak zapnu monitor a vypíše mě to no signal vůbec nemám tušení čím by to asi tak mohlo být každopádně mě to začíná štvát protože mám nový počítač a začalo mě to dělat teď poslední 2 dny co jsem v počítači defragmentoval disk pokud by někdo věděl čím by to mohlo být nebo mě nějak poradil co mám dělat nebo něco podobného tak bych byl moc rád
Naiz
Profesionál
Profesionál

[PC] problém se zapnutím počítače

od Rumcajz » 25 kvě 2015, 12:44

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz

Re: problém se zapnutím počítače

Příspěvekod n0thingirl » 25 kvě 2015, 12:55

Značka, typ monitora?
n0thingirl
Kazatelův učeň
Kazatelův učeň

Příspěvekod Naiz » 25 kvě 2015, 12:58 VIP

nemyslím si že by chyba byla v monitoru (monitor mám starý) podle mě bude chyba někde jinde protože chci ho víckrát zapnu a znovu vypnu tak naskočí a už šlape tak jak má takže v monitoru chyba nebude takže značka a typ monitoru je zbytečné psát si myslím pokud se mýlím tak mě opravte a tyto údaje doplním
Naiz
Profesionál
Profesionál

Příspěvekod zima » 25 kvě 2015, 14:19

No aby bolo jasno; pokiaľ zapneš pc a následne monitor na monitore obraz nie je.
Zaujímalo by ma ako to je keď ako prvé zapneš monitor a až potom pc. (a len tak btw na čo vypínaš monitor?)
Ja mám grafiku, ktorá ma 3 výstupy a obraz dáva vždy cez ten, kde je pripojený zapnutý monitor.
ADMIN CS ALL CTF & PC SUPPORT & GO SUPPORT
zima
Mistr Yoda
Mistr Yoda

Příspěvekod Naiz » 25 kvě 2015, 15:14 VIP

to je jedno co zapnu dřív prostě mě to napíše bez signálu

- nevím proč vypínám monitor, vypínám i basák prostě všechno kromě WiFi routeru a myši (ta svítí furt)
Naiz
Profesionál
Profesionál

Příspěvekod nantaxicek5 » 26 kvě 2015, 05:18

Měl jsem takový problém ale i s klávesnicí.
nantaxicek5
Spamerův sluha
Spamerův sluha

Příspěvekod zima » 26 kvě 2015, 09:34

Naiz píše:to je jedno co zapnu dřív prostě mě to napíše bez signálu

- nevím proč vypínám monitor, vypínám i basák prostě všechno kromě WiFi routeru a myši (ta svítí furt)

Povedal by som, že sa to rozbehne na integrovanej grafike a to by si mohol vyskúšať prehodením kábla k monitoru z výstupu gpu na výstup na doske (počas behu bez obrazu a nezabudni vrátiť kábel späť). Toto platí ale len za určitých predpokladov preto ťa ešte poprosím, aby si sem doplnil info o komponentoch.
- doska
- cpu
- gpu
- druh kabelu k monitoru (vga dvi hdmi)
zima
Mistr Yoda
Mistr Yoda

Příspěvekod miro1091 » 27 kvě 2015, 21:23

-napis celu zostavu aku mas
BB_1 --> <<_[Y]_[E]_[B]_[O]_>> //N!cK
miro1091
Amatér
Amatér

Příspěvekod Naiz » 28 kvě 2015, 05:42 VIP

Zdravim, ted jsem na telefonu. Odpoledne sem dodam potrebne udaje. Jinak chtel bych se zeptat, jestli problem nemuze byt v tom, ze den pred tim, nez to zaclo delat problemy tak jsem cistil disk.
Naiz
Profesionál
Profesionál

Příspěvekod Naiz » 28 kvě 2015, 12:57 VIP

• Gigabyte GA-MA785GM-US2H
• AMD Athlon II X4 620 (4x 2,6Hz)
• AMD Radeon HD 5570
• vga

Ja osobne se do pocitacu moc nevyznam, takze doufam, ze jsem ti udaje napsal vsechny, co potrebujes vedet.
Naiz
Profesionál
Profesionál

Příspěvekod miro1091 » 28 kvě 2015, 14:16

Zapni monitor a zapni PC - zapne sa monitor a nasledne vypne alebo sa ani nezapne?
Ak zapnes PC, neozve sa nejaky zvuk? [1x vsetko je v poriadku, ak viac ako 1x napis kolko]
-po kazdom kroku 0-->xby som to restartol, ci sa chyba neodstranila

0. skontrolovat vsetky kable (hlavne ku grafickej karte) + kabel k monitoru (napriklad pripoj iny PC, notebbok na ten monitor, ci je kabel a monitor v poriadku)
1. vybrat CMOS baterku na min 30s (baterka na maticnej doske)
2. vybrat RAM-ky a zalozit
3. odpoj PC od elektriny, stlac a drz power PC (tlacidlo na zapinanie PC) min 30s az 1 min, zapoj do elektriny
4. odpoj GRAFIKU[GPU] a zapoj
5. vylucenie chyby GPU - skus GPU na inom PC
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
6.napis ako si natom :D
miro1091
Amatér
Amatér

Příspěvekod R4gn4r0K » 28 kvě 2015, 14:57

miro1091 píše:Zapni monitor a zapni PC - zapne sa monitor a nasledne vypne alebo sa ani nezapne?
Ak zapnes PC, neozve sa nejaky zvuk? [1x vsetko je v poriadku, ak viac ako 1x napis kolko]
-po kazdom kroku 0-->xby som to restartol, ci sa chyba neodstranila

0. skontrolovat vsetky kable (hlavne ku grafickej karte) + kabel k monitoru (napriklad pripoj iny PC, notebbok na ten monitor, ci je kabel a monitor v poriadku)
1. vybrat CMOS baterku na min 30s (baterka na maticnej doske)
2. vybrat RAM-ky a zalozit
3. odpoj PC od elektriny, stlac a drz power PC (tlacidlo na zapinanie PC) min 30s az 1 min, zapoj do elektriny
4. odpoj GRAFIKU[GPU] a zapoj
5. vylucenie chyby GPU - skus GPU na inom PC
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
6.napis ako si natom :D

by ma celkom zaujimalo, na co je dobry bod 1 a 2
hlupa otazka si vyzaduje hlupu odopoved... Ani Chuck Norris nezodpovedal vsekty hlupe otazky od uzivatelov GS...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
https://www.wgmods.eu
R4gn4r0K
PC Support
PC Support

Příspěvekod miro1091 » 28 kvě 2015, 15:27

R4gn4r0K píše:by ma celkom zaujimalo, na co je dobry bod 1 a 2

:D
1. CMOS - reset BIOSU na default //kvoli tejto baterke ostava zmeneny bios zmenenym i po vypnutu PC
2. RAM - neviem presne preco ALE mne to pomohlo pri tom i inych podobnych problemov //RAM-ky zapoj do DUAL CHANNEL (farebne odlisene) ak nemas a mas taku moznost [tvoja maticna to podporuje]
miro1091
Amatér
Amatér

Příspěvekod zima » 29 kvě 2015, 09:59

Naiz píše:• Gigabyte GA-MA785GM-US2H
• AMD Athlon II X4 620 (4x 2,6Hz)
• AMD Radeon HD 5570
• vga

Ja osobne se do pocitacu moc nevyznam, takze doufam, ze jsem ti udaje napsal vsechny, co potrebujes vedet.

Niečo podobné som čakal. Problém bude v tom, že sa ti PC najprv rozbehne na integrovanej grafike, ktorá je na základnej doske. To vieš overiť prehodením VGA kábla z HD 5570 na dosku; pred zapnutím PC ale zo zapnutým monitorom, potom PC zapneš a vidíš výsledok. Ak bude na monitore obraz, je jasné, že budeš musieť spraviť zmenu v biose. Po teste nezabudni premiestniť VGA kábel naspäť na HD 5570. Výsledok sem napíš a podľa toho si vieme povedať ako ďalej.
zima
Mistr Yoda
Mistr Yoda

Příspěvekod R4gn4r0K » 29 kvě 2015, 14:44

miro1091 píše:
R4gn4r0K píše:by ma celkom zaujimalo, na co je dobry bod 1 a 2

:D
1. CMOS - reset BIOSU na default //kvoli tejto baterke ostava zmeneny bios zmenenym i po vypnutu PC
2. RAM - neviem presne preco ALE mne to pomohlo pri tom i inych podobnych problemov //RAM-ky zapoj do DUAL CHANNEL (farebne odlisene) ak nemas a mas taku moznost [tvoja maticna to podporuje]

Pre reset biosu do defaultu nemusis vytahovat baterku, staci pouzit switch a pokial pc nastartuje (a pokial vidim, tak sa mu ho na niekolky krat nastartovat podari), treba vbehnut do biosu a nacitat default :D A k ramkam, ver mi, ze keby ich mal vadne, tak mu pc piska ako zbesnene (pokial ma tweeter) a nenabehne vobec...
hlupa otazka si vyzaduje hlupu odopoved... Ani Chuck Norris nezodpovedal vsekty hlupe otazky od uzivatelov GS...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
https://www.wgmods.eu
R4gn4r0K
PC Support
PC Support

Další

Zpět na Vyriešené topicy