Problém s PC (asi grafická karta)

Příspěvekod Kodos » 07 črc 2015, 14:50

Před pár dny mi asi odešla grafická karta do křemíkového nebe. Tedy, myslím si, že je to grafickou kartou, ale nejsem ajťák a tak se raději zeptám vás.
Hrál jsem zrovna LOLko a několikrát za hru se mi na pár sekund sekl celý počítač a na obrazovce se objevilo několik zelených kostiček, pak se to zase rozseklo a já hrál dál. Takhle to udělalo možná 2-3 za tu jednu hru.
Druhý den jsem hrál CSko. Chvíli šlo všechno v pohodě, když najednou se mi to zase seklo a CS přestalo odpovídat, tak jsem ho tedy vypnul a opět zapnul. Chvíli jsem hrál, když se zase objevilo několik kostiček, ukázala se modrá obrazovka a spadl celý windows. Po restartu jsem to opět zkusil a celé se to opakovalo znovu. Nejprve přestalo odpovídat CS a po druhém pokusu mi spadl windows.
Ten samý večer jsem se díval na seriál. V klidu jsem se dokoukal, ale ve chvíli kdy jsem vypnul fullscreen na internetovém přehrávači, ukázala se modrá obrazovka a počítač zase spadl.
Třetí den jsem pročistil celý počítač a zapnul CS. Ani jsem se nepřipojil do hry. Jen jsem hru zapnul a po možná pěti sekundách opět spadl windows v doprovodu s modrou obrazovkou.
Od té doby se už ani nezapne. Když ho spustím, tak mám při načítání po obrazovce takové zelené obdelníčky a i takový ten klasický windows 7 obrázek při spouštění je graficky poškozený. Ani se mi nenačte plocha, vždycky se jen zase ukáže modrá obrazovka a systém se restartuje.
Nemáte někdo tušení, zda je to doopravdy grafickou kartou a nebo to může být něčím jiným? Předem děkuji za odpovědi.
Steampunk <3
Kodos
Zkušený
Zkušený

Problém s PC (asi grafická karta)

od Rumcajz » 07 črc 2015, 14:50

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz

Re: Problém s PC (asi grafická karta)

Příspěvekod zima » 08 črc 2015, 07:18

Ono by to chcelo testovať.
Keď máš integrovanú grafiku, skús prepnúť na ňu. Ak to pôjde máš v tom hneď jasno. Ak nie, budeš musieť použiť iné testovacie nástroje, ale tu by mi pomohlo keby si sem dal viac informácii o tvojom PC. Aký máš windows a akú zostavu (komponenty).

Vo win 7 sa dá otestovať pamäť RAM (návod): https://www.youtube.com/watch?v=Ef0W_ArksQI
ADMIN CS ALL CTF & PC SUPPORT & GO SUPPORT
zima
Mistr Yoda
Mistr Yoda

Příspěvekod stargate » 08 črc 2015, 17:33

Ahoj, napiš sem, jaké máš komponenty. POZOR, 400w zdroj nestačí, musíš napsat také značku (štítek zdroje). Ještě potřebuju vědět teploty tvojí grafické karty. Teploty zjistíš např. v programu HWMonitor.

http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... hwmonitor/
Obrázek
stargate
Drbna
Drbna

Příspěvekod Kodos » 09 črc 2015, 14:35

Grafická karta: geforce gtx 560 ti
Procesor: intel pentium g2030
Zdroj: pulse 550 atx
Základní deska: b75 pro3-m
Hard disk: barracuda st2000dm001
RAM: kingston khx1600c9d3k2/8gx

Windows mám: Windows 7 professional
Steampunk <3
Kodos
Zkušený
Zkušený

Příspěvekod stargate » 09 črc 2015, 19:11

Zkus grafiku v jiném pc, jestli se dále budou zobrazovat zelené kostičky, tak je to grafikou. Nebo zkus přepnout na integrovanou. Problémem může být také zdroj, který je špatný a nekvalitní. Doporučuji vyměnit za nějaký kvalitní od Seasonic. A co teploty? Netaktoval jsi jí?
Obrázek
stargate
Drbna
Drbna

Příspěvekod MultiCrafer » 09 črc 2015, 23:03

Pokud se kosticky nezobrazujou pri startu PC jeto pádem grafických ovladačů v důsledku přehřátí postni sem teploty :)
Obrázek
Obrázek
MultiCrafer
Spamerův sluha
Spamerův sluha

Příspěvekod AllOnOne » 11 črc 2015, 18:19

Kodos píše:Před pár dny mi asi odešla grafická karta do křemíkového nebe. Tedy, myslím si, že je to grafickou kartou, ale nejsem ajťák a tak se raději zeptám vás.
Hrál jsem zrovna LOLko a několikrát za hru se mi na pár sekund sekl celý počítač a na obrazovce se objevilo několik zelených kostiček, pak se to zase rozseklo a já hrál dál. Takhle to udělalo možná 2-3 za tu jednu hru.
Druhý den jsem hrál CSko. Chvíli šlo všechno v pohodě, když najednou se mi to zase seklo a CS přestalo odpovídat, tak jsem ho tedy vypnul a opět zapnul. Chvíli jsem hrál, když se zase objevilo několik kostiček, ukázala se modrá obrazovka a spadl celý windows. Po restartu jsem to opět zkusil a celé se to opakovalo znovu. Nejprve přestalo odpovídat CS a po druhém pokusu mi spadl windows.
Ten samý večer jsem se díval na seriál. V klidu jsem se dokoukal, ale ve chvíli kdy jsem vypnul fullscreen na internetovém přehrávači, ukázala se modrá obrazovka a počítač zase spadl.
Třetí den jsem pročistil celý počítač a zapnul CS. Ani jsem se nepřipojil do hry. Jen jsem hru zapnul a po možná pěti sekundách opět spadl windows v doprovodu s modrou obrazovkou.
Od té doby se už ani nezapne. Když ho spustím, tak mám při načítání po obrazovce takové zelené obdelníčky a i takový ten klasický windows 7 obrázek při spouštění je graficky poškozený. Ani se mi nenačte plocha, vždycky se jen zase ukáže modrá obrazovka a systém se restartuje.
Nemáte někdo tušení, zda je to doopravdy grafickou kartou a nebo to může být něčím jiným? Předem děkuji za odpovědi.

Nazdar, modrá obrazovka alebo takzvane "Blue Screen" sa objavuje vtedy, keď tvoj systém má buď: poškodenú základnú dosku alebo máš slabý PC. S týmto už nič nespravíš. Už ho musíš len šupnúť do opravy aby sa ti nato pozreli lebo to by si sa musel hrabať v: základná doska, grafika, chladiče. A veľa ďalšieho... tento istý problém mám z NTB. Akurát z tým rozdielom že keď kukám na YT video tak sa mi zobrazí blue screen. Každopádne v grafike môže ale nemusí byť problém. Mám tu takéto riešenie: Ak nemáš peniaze dať PC do opravy tak choď do nejakého obchodu a tam si kúp stlačený vzduch. Je to robené špeciálne pre PC. Postup je takýto:

Otvor PC skriňu. Tam nájdeš chladiče atď... všetko tam vyfúkaj tým stlačením vzduchom. (PS: ale dávaj si pozor na hlbšie miesta. Aby si náhodou neodpojil nejakí drát.) Ak problém bude pretrvávať. Musíš už ísť do opravy alebo reinštalovať Windows.

- S pozdravom AllOnOne.
Obrázek
AllOnOne
Amatér
Amatér

Příspěvekod R4gn4r0K » 13 črc 2015, 08:42

AllOnOne píše:Nazdar, modrá obrazovka alebo takzvane "Blue Screen" sa objavuje vtedy, keď tvoj systém má buď: poškodenú základnú dosku alebo máš slabý PC. S týmto už nič nespravíš. Už ho musíš len šupnúť do opravy aby sa ti nato pozreli lebo to by si sa musel hrabať v: základná doska, grafika, chladiče. A veľa ďalšieho... tento istý problém mám z NTB. Akurát z tým rozdielom že keď kukám na YT video tak sa mi zobrazí blue screen. Každopádne v grafike môže ale nemusí byť problém. Mám tu takéto riešenie: Ak nemáš peniaze dať PC do opravy tak choď do nejakého obchodu a tam si kúp stlačený vzduch. Je to robené špeciálne pre PC. Postup je takýto:

Otvor PC skriňu. Tam nájdeš chladiče atď... všetko tam vyfúkaj tým stlačením vzduchom. (PS: ale dávaj si pozor na hlbšie miesta. Aby si náhodou neodpojil nejakí drát.) Ak problém bude pretrvávať. Musíš už ísť do opravy alebo reinštalovať Windows.

- S pozdravom AllOnOne.

BSOD sa urcite neobjavuje len preto, co pises... BSOD sa moze objavit pri milione dalsich problemov, ako napriklad pri problemoch s drivermi, suborovym systemom, alebo poskodenym suborom operacneho systemu... Idealne je stiahnut program WhoCrashed - http://www.resplendence.com/whocrashed ktory zobrazi informacie o BSOD s ktorymi vies nasledne pracovat a dopatrat sa ku konkretnemu problemu...
hlupa otazka si vyzaduje hlupu odopoved... Ani Chuck Norris nezodpovedal vsekty hlupe otazky od uzivatelov GS...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
https://www.wgmods.eu
R4gn4r0K
PC Support
PC Support

Příspěvekod OptiBB » 30 črc 2015, 21:03

Skúsil si ho spustiť v núdzovom režime ? ja som mal podobný problem s grafikou do normalneho windowsu som sa nedostal ani na 3 sekundy ale keď som spustil v nudzovom tak šlo všetko normalne, tym padom som vymenil grafiku a bolo po probleme a to logo windowsu som mal tiez domrvene a zelene.
OptiBB
Amatér
Amatér

Příspěvekod ToXo456 » 03 srp 2015, 19:48

Rady tu máš, ak by si mal ešte záujem to riešiť napíš mi PM tu na webe alebo na teamspeaku

LOCK.
*14.3.2015
† 26.12.2015 †

Všetko raz skončí...
ToXo456
Kazatelův učeň
Kazatelův učeň

Zpět na Vyriešené topicy