[Návod] Jak zvýšit výkon PC

Příspěvekod Ekblad » 13 srp 2015, 20:41

Zdravím všechny čtenáře tutoriálů na GS.cz. V tomto tutoriálu vám ukážu pár tipů, jak si zvýšit výkon ve vašem počítači. Pomocí těchto tipů může být váš počítač výrazně svižnější a rychlejší, tak čtěte pozorně.

1. Udržujte váš systém čistý: Hodně uživatelů si počítače zaplňuje takzvaným odpadem. Odpad, jsou soubory, které ve vašem počítači nemají žádný význam anebo je použijete pouze jednou a pak je už nepotřebujete, ale i přesto je ve vašem počítači uchováváte. Tyto soubory zbytečně zaplňují místo na vašem disku a tím i zatěžují váš počítač.

2. Defragmentujte si disk: Toto slovo hodně uživatelům motá hlavu protože zní příliš složitě, každopádně je to velice jednoduché udělat, pokud teda dokážete zmáčknout jedno tlačítko. Návod jak to udělat najdete zde.

3. Nevěřte podvodům: Nevěřte reklamám na internetu typu "zrychlete si váš počítač jedním kliknutím" tyto reklamy vás odkážou na velice škodlivé programy ,které pak můžou zatěžovat váš systém.

4. Používejte kvalitní antivirusový software: Je důležité mít v počítači nainstalován jeden kvalitní antivirový software. Tento software může výrazně zrychlit váš počítač tím, že zablokuje nežádoucí soubory, které můžou proniknout do vašeho počítače instalací pouhých-každodenních programů mezi které patří i virusy a další malware.
TIP: Doporučuji antivirusový program ESET.

5. Pokud naleznete virus, odpojte se z internetu: Virus může ve vašem počítači napáchat obrovské škody, hlavně když nemáte nainstalovaný žádný antivirusový program. Je dost možné, že pokud pociťujete zpomalení systému, tak to znamená, že máte ve vašem počítači virus. V takovém případě pusťte váš počítač v nouzovém režimu a proveďte kontrolu. Taktéž doporučuji počítač proskenovat on-line cleanerem ESET. Stačí stáhnout tento soubor, spustit ho a vše se udělá samo.

6. Udržujte váš počítač v dobrých teplotách: Pokud začnete pociťovat že váš počítač z ničeho nic začíná pracovat pomalu, tak zkontrolujte vaši bednu, jestli se na první pohled nepřehřívá. Hlavně v nadmerných teplotách, například v těchto dnech veder se ujistěte, že váš počítač má adekvátní chlazení.

7. Kontrolujte váš počítač antivirusovou ochranou: Jednou za určitý čas spusťte kontrolu vašeho systému antivirusovým programem. Může nalézt a odstranit drobné ci vetsi virusy, nebo škodlivé soubory a tak zrychlit váš počítač.

SPECIÁLNÍ TIP

Můžete zvýšit výkon vašeho počítače na úkor vzhledu systému. Nezmění se toho tolik, ale každé zrychlení potěší. Takže, napište do vyhledávacího pole Upravit vzhled a výkon systému Windows. Nyní vyberte Nastavit s cílem dosáhnutí nejlepšího výkonu ,pak klikněte na Použít a následně na Ok.

Doufám že se vám tento návod líbil a že vám pomohl. Pokud by jste něčemu nechápali, tak se mi ozvěte do PM a rád vám vše vysvětlím.
Uživatelský avatar
Ekblad
Zkušený
Zkušený
 
Příspěvky: 192
Registrován: 05 čer 2015, 14:23

[Návod] Jak zvýšit výkon PC

od Rumcajz » 13 srp 2015, 20:41

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz
 
Příspěvky: 97323
Registrován: sob 29.led 1999 0:11:22

Zpět na Tutoriály

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků