[Vyriešené] problém s myškou zowie

Příspěvekod sheik » 10 kvě 2017, 16:02

Zdravím, chcel by som vás poprosiť o radu. Dneska som si kúpil novú myšku Zowie ec1-a a po pár minútach hrania som objavil problém a nie som si veľmi istý či sa jedná o výrobnú chybu senzoru alebo je chyba v podložke. Behom hrania sa mi často stáva, že myška buď na pár sekúnd dropuje alebo je na pár sekúnd až moc citlivá (akoby si sama zvýšila dpi z 800 na 3200, farbu podľa dpi pritom nemení).

Používam podložku od Steelseries qck+ vo farebnej hyper beast edícií. Myslíte si, že je na chybe farebná podložka a senzor na myške je tak citlivý, že nedokáže snímať ten farebný povrch? Alebo to je myškou? Stretli ste sa už s niečim podobným? Stará Steelseries myška mi pritom takéto niečo vôbec nerobila, čím to je? Ďakujem za každú radu. :)
sheik
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí

[Vyriešené] problém s myškou zowie

od Rumcajz » 10 kvě 2017, 16:02

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz

Re: problém s myškou zowie

Příspěvekod HeckoOoO » 10 kvě 2017, 19:42

Zdravím ,

Keď si myslíš že je to v podložke tak skús vymeniť nejakú klasickú čiernu podložku alebo niečo pod myš.
Odskúšaj či ti to bude robiť aj na inej a keď áno tak je možné že bude chyba v senzore.
Bol k myške aj nejaké CD s programom ?

S pozdravom, Hecko.
HeckoOoO
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvekod sheik » 11 kvě 2017, 06:39

Ďakujem za odpoveď. Skúsim teda podložku vymeniť za klasickú čiernu, len som nevedel či to nie je nejaká blbosť, že optickému senzoru na myške môže vadiť farebný podklad podložky, nič podobné som predtým nepočul a na starej laserovej myši sa mi to pri rovnakej podložke nedialo, tak ma zaujímalo či sa tu niekto nestretol s niečim podobným, ale skúsim ju vymeniť.

CD a ani žiaden soft k zowie myškám nie je (aspoň som v balení žiaden nedostal ani na internete žiaden nenašiel) sú to čisto plug-n-play myši.
sheik
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí

Příspěvekod AlweR790 » 11 kvě 2017, 19:33

Mám zowie fk1+, která se liší jenom tvarem a velikostí, sensory mají stejný (Avago 3310). Fungovala mi naprosto normálně na mojí starý podložce qck frost blue, takže barvama to asi nebude, software žádný není, dpi se nastavuje pomocí spodního tlačítka na myši, ale za celou dobu co ji mám se mi nestalo, že by se samo zmáčklo. zkus se kouknout jestli něco nemůže sensoru bránit, kdyžtak to zkus nejlíp odfouknout od prachu, nebo něčeho, jinak bych to odhadoval asi na špatnej sensor
"But there’s no sense crying over every mistake.
You just keep on trying till you run out of cake."
- GLaDOS

Obrázek
AlweR790
Mistr
Mistr

Příspěvekod sheik » 11 kvě 2017, 20:18

Skúsim si od známeho požičať klasickú čiernu podložku uvidíme či sa niečo zmení ak nie reklamujem ju, po pravde to s tými farbami bolo prvé čo ma zo zúfalstva napadlo kedže sa mi predtým s myškou nič podobné nestalo, dneska mi napríklad behal kurzor pri 800dpi sám od seba po ploche hore dole a s myšou som pritom nehýbal. Senzor sa takto voľným okom zdá byť zvonku čistý, nemal sa v podstate ani ako zašpiniť, po rozbalení bola zo spodu myšky ochranná fólia a od rozbalenia som ju mal len na podložke ktorá je čistá. Uvidím skúsim čiernu podložku a dám info či to pomohlo alebo nie. Ešte raz ďakujem za odpovede.
sheik
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí

Příspěvekod HeckoOoO » 12 kvě 2017, 12:38

Vyskúšaj a daj vedieť ako to dopadlo teda :)
Lock.

S pozdravom, Hecko.
HeckoOoO
Pokročilý
Pokročilý

Zpět na Vyriešené topicy