Užitečné tutoriály od support týmu na jednom místě

Jak to zvládnout při minihře?

Příspěvekod FilleXe » 11 čer 2018, 03:38 VIP

Tak jsme se tu sešli aby jsme uctili památku hráčům, kteří touhou ovládnout každou minihru nemyslí na svůj život a bezhlavě se vrhnou do ringu vstříc osudu smrti.

Jak to zvládnout při minihře?

- BedWars
- SkyWars

Asi každého jednou napadlo, jak je možné, že nějaký hráč žije celé kolo a následně jej vyhraje. To je samozřejmě naprosto jednoduché a zkusím popsat nějaké své dojmy a pojmy po létech strávených na minihrách jako takových.

BedWars
Na této minihře se objevíme na opuštěném ostrově v nebi (kam se zřejmě i za chvíli podíváme, pokud nedodržíme pár základních pravidel, podmínek). Základem této hry je cíl "Rozbít postel cizím hráčům a zabít je, samozřejmě se nejlépe nenechat zabít).

Bloky, které se spawnují a kde:
Diamant: Nachází se vždy buď mezi tvým ostrovem a středovým ostrovem či po stranách mezi tvým ostrovem a sousedovo ostrovem - slouží k vylepšení ostrova

Emerand: Nachází se vždy na středovým ostrově - nákup speciálních itemů, hlavně těch enchantovaných

Bronz a iron: Nachází se na tvém ostrůvku - nákup základních itemů

- Krok jedna: Postel:
Nejdůležitější je zprvu zastavět svou postel tak, aby se k ní nemohl žádný hráč za žádných okolností dostat. To provedeme nejlépe nákupem zatím nejlevnějších itemů, které nám zabezpečí, že hráč, který se bezhlavě vrhne po cizích postelích nebude mít možnost jen tak ručičkami rozbít vaší postel a tak vám znemožnit další spawnování. Proto je nejlepší postel zastavět materiálem, který bez krumpáče trvá velice dlouho rozbít a nám dá možnost hráče hodit k ostrova do peklíčka nebo ho umlátit - k zastavění doporučuji například endstone, bohužel nenabízíme bedrock ani bariéru :lol:

Nákupy provádíme samozřejmě až po "natěžení" bloků, potřebné ke stavbě tak, že budeme stát na místě, kde se spawnuje daná ruda, kterou potřebujeme.

- Krok dva: Zmapování hráčů v našem okolí
Za chvilku se vrátíme k kroku jedna, po našem zmapování či průzkumu okolí, zda se v naší blízkosti nachází nějaký potencionální cíl, který by se rád podíval z blízka na náš dřevěný meč. Pokud se nikdo v tvé blízkosti nenachází, máš více méně vyhráno a nebrání ti nic k tomu, aby sis postupně začal nakupovat zbroj, bloky pro stavbu mostu na další ostrovy, kde se objevují vzácnější bloky (mezi kterými je emeland a diamant). Pokud, ale uvidíme hráče, který je vedle nás a postel již máme zastavenou ale on krok jedna přeskočil, můžeme rychle nakoupit předměty k jeho zabití, důležité je, ale zmapovat si i jeho chování, jeho viditelné itemy v inventáři. Pokud na něj půjdu přeci dřevěným krumpáčem a on již bude mít lepší výbavu, těžko vyhrajeme ba naopak nám to může přinést velkou újmu.

- Krok tři: Ostrovy třeste se!
Již jsme udělali 2 kroky, to je skvělé ne? Výborně. Nyní se můžeme zkusit prokousat na ostrov, kde se objevují diamanty, ale POZOR. Tím, že my odcházíme z našeho ostrova se vystavujeme riziku, že nějaký hráč bude rychlejší a zaútočí na tvůj ostrov bez tvé přítomnosti, což je kritický zásah, bez postele = žádný respawn. Vždy je nejlepší být poblíž svého ostrova.

Nyní běháme na blocích, které jsme postavili na ostrov kde těžíme diamanty, výborné. Po získání nějakých těchto itemů si vylepšíme ostrov tak, že cizí hráč bude mít nějaké to nemilé překvapení při vstupu. Pokud již jsme až na středovém ostrově, musíme být hodně ostražitý, vlastně jsme cizákům udělali svobodnou cestu na náš ostrov.

- Krok tři: A jdeme na ně!
Pokud jsme si již jistý, že máme nakoupené předměty k tomu, aby jsme mohli zaútočit, tak jdeme. Dobývání ostrovů mám osobně vždy jiné a kdybych informoval o své strategii, tak bych potom proti vám neměl žádnou šanci že? Ale pár rad tedy dám heslovitě.

TNT ovce: Skvělá kamarádka, která automaticky targetuje enemy hráče, ale pokud není žádný v blízkosti zkrátka vybouchne kde chce. Nedokáže zníčit postel, ale opevnění kolem postele ano a samozřejmě i zabít hráče - jak tebe tak cizího! :lol: (opravdu nikdy se mi nestalo, že jsem si jí spawnul a ona mi potom zabila :lol: ).

Zlaté jablko: Rychlá regenerace svého zdraví, cizí hráč potom nemá bez jablka velkou šanci tě zabít.

TNT bomba: Pokud chci provést rychlý útok, beru i TNT bomby, s nimi zničím cizí bloky opravdu rychle, v mé blízkosti samozřejmě vybouchnu také.

Luk a šípy: Skvělá věc na ty, kteří kempí na ostrově a náš rychlý vpád by nám udělal újmu na životě. Nejlepší řešení je je zkrátka vystřílet.

Útěk: Nejlepší věc je při útěku skákat a dávat po sebe bloky, to určité hráče dokáže zbrzdit a nedokážou tě tak snadno zabít.

Za tuto minihru je toto více méně všechno :D

SkyWars
Tak jako na předchozí minihře tak i na této se objevíme na opuštěném ostrově. Zde ale máme jediný život, což je pro některé z nás velký problém a samozřejmě i pro FileXíka :lol:

- Krok jedna: Truhly:
Při odstartování hry spadneš z nebe na svůj ostrov, kde se nacházejí truhly s itemy. Tvým úkolem je si truhly otevřít a vybavit se z nich na ty, kteří dělají to samé. Na každém ostrově na mapě se vždy něco objeví.

Ač se to nezdá prut, sněhové koule, vajíčka mají mocnou sílu, představ si, že někdo staví post na další ostrov a ty ho jednoduše sestřelíš koulí do voidu? Tím sis právě získal bod za zabití. Takže jednoduché heslo je: "základní itemy = možná výhra".

- Krok dva: Ostatní ostrovy:
Pravidlem je, že čím víc truhel otevřeš, tím více můžeš mít věcí a tím lépe zabiješ hráče, který raději kempí na svém ostrově s minimálním počtem věcí. Čím více do středu, tím větší možnost na dropnutí lepších itemů z beden a výhodnější zabití hráče.

I za tuto minihru je toto více méně všechno :D

Pár vlastních poznatků k minihrám:

Při meči na meč: Nejlepší je nestát na místě, ale chodit kolem hráče, hůře se trefí.
Nedávat klik, klik, klik: Pomalejší útoky po tom co se ti doplní útočná síla dává větší dmg, než rychlé klikání.
Útěk: Pokud budeš utíkat, dávej za sebe bloky, hráč, který běží za tebou se bude muset na bloky soustředit a hůře tě trefí.


A jaký je tvůj plán jak budeš hrát ty? :P
Nový účet na Gamesites website - pass lose.

Obrázek
Uživatelský avatar
FilleXe
Pokročilý
Pokročilý
 
Příspěvky: 65
Registrován: 19 úno 2018, 20:25

Jak to zvládnout při minihře?

od Rumcajz » 11 čer 2018, 03:38

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz
 
Příspěvky: 97323
Registrován: sob 29.led 1999 0:11:22

Zpět na Tutorialy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků