Volná diskuse o Dotě 2.

Dota 2 soutěž

Příspěvekod NejdeNic » 10 srp 2018, 23:10 VIP

Ahoj, rozhodl jsem se pro Váš připravit menší Dota 2 soutěž.
Cílem soutěže je přidat nějaký zajímavý článek ať pod tento nebo jiný Dota 2 topic. (Může se jednat např. o build na nějakého hrdinu, informace o novém updatu apod.)

Podmínky / Info:

  • Článek nesmí být zkopírovaný z nějaké stránky.
  • Článek musí být na Dota 2 téma.
  • Vyhlášení proběhne 31/8/2018 (Pokud bude alespoň 5 zúčastněných).
  • Odměna pro výherce bude skin na Spectre (Sullen Hollow) v hodnotě 5,5€.

Těším se na Vaší účast!
Obrázek
PŘÍTEL VŠECH PŘÁTEL.
Uživatelský avatar
NejdeNic
Amatér
Amatér
 
Příspěvky: 40
Registrován: 18 říj 2017, 03:04

Dota 2 soutěž

od Rumcajz » 10 srp 2018, 23:10

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz
 
Příspěvky: 97323
Registrován: sob 29.led 1999 0:11:22

Re: Dota 2 soutěž

Příspěvekod Molex » 13 srp 2018, 22:39 VIP

Dota 2 (Defense of the Ancients 2) je strategická počítačová hra žánru MOBA (Multiplayer online battle arena) uznaná v mnoha zemích jako plnohodnotný sport, vyvíjená firmou Valve Corporation. Jedná se o "stand-alone" remake Defense of the Ancients (DotA), oblíbené modifikace (mapy) ze hry Warcraft III.

Vývoj hry začal roku 2009, kdy Valve najmulo jako hlavního designéra vývojáře původního módu DotA s přezdívkou "Icefrog". Hra byla oficiálně oznámena 13. října 2010 na portálu Game Informer. Přestože byla Dota 2 kritizována pro příliš pozvolnou křivku učení, je dnes třetí nejhranější hrou z platformy Steam s denními špičkami přes 600 000 současně hrajících hráčů.

Hra je založena na platformě F2P (Free to play), tedy lze ji hrát zdarma. Herní systém a mapa zůstaly podobné jako v původní hře, vývoj hry pokračoval tam, kde skončil vývoj původní DotA; hlavním důvodem k vydání pokračování Defense of the Ancients je odpoutání se od herního klienta v podobě Warcraftu III, protože i když si první DotA vytvořila samostatnou komunitu, je to stále pouze přídavná mapa ke hře Warcraft III: The Frozen Throne.

Tuto hru hraje 10 hráčů, rozdělených do dvou týmů (Dire a Radiant) po pěti. Hlavním úkolem je zničit soupeřův Ancient (hlavní budova), který je umístěn v základně jednotlivých týmů. K Ancientu vedou tři cesty (lane), které jsou odděleny lesem (wood/forest/jungle):

vrchní (top)
střední (mid)
spodní (bot)

Po cestách chodí skupinky creepů (NPC bojovníci), čtyři melee (bojující na blízko) a jeden ranged (bojující na dálku). Rodí (spawn) se každých 30 sekund u svých kasáren. Pravidelně se k nim připojuje katapult (jednou za čas). V průběhu hry se skupinka creepů rozrůstá. Na každé cestě dále najdeme dvě věže, ty nejblíže k nepříteli se označují Tier 1, další Tier 2. Poté tu jsou věže Tier 3, které stojí na počátku základny a brání kasárny (barracks, zkráceně "rax"). Kasárny jsou rozdělené na melee a ranged. Po jejich zničení se na dané lince spawnují nepřátelskému týmu větší a silnější creepové, dle typu zničených raxů. Dále už pak stojí dvě Tier 4 věže, které jsou poslední obranou před samotným Ancientem.

V každé základně najdeme bázi (base), ve které se oživují (spawn/respawn) hrdinové jak na začátku hry, tak i po své smrti. Tato báze regeneruje životy a manu přátelským jednotkám a naopak drtivou silou zraňuje nepřátelské. V bázi najdeme hlavního obchodníka (shop), který prodává většinu věcí. Zbylé věci najdeme v tajném obchodě (secret shop). Ty jsou celkem dva umístěné v lese. Jeden na straně Dire, druhý na straně Radiant. Další obchody můžeme nalézt na TOP a BOT lince, zhruba uprostřed. V těchto obchodech nalezneme některé věci jak z klasického, tak tajného obchodu.

Hrdinové získávají zlaťáky (gold) a zkušenosti pomocí Income (1 zlatý za 0,6 sekundy), poté dorážení (last hit) nepřátelských creepů, zabíjením neutrálních creepů, tak i za zabíjení nepřátelských hrdinů a budov. Další možnost, jak si vydělat, je zabití Roshana (nejsilnější neutrální creep). Za zlaťáky dále můžete koupit věci (Itemy), které vás zlepšují. Zkušenosti slouží k navyšování úrovně (levelu) vašeho hrdiny. Za každou úroveň si můžete dát jeden bod dovednosti (skill point) do jedné z vašich schopností nebo zlepšení atributů o 2. S každou získanou úrovní se tudíž stáváte silnějším, přičemž maximální úroveň je 25.
Uživatelský avatar
Molex
Mistr
Mistr
 
Příspěvky: 440
Registrován: 25 srp 2017, 02:22
Bydliště: Mladá Boleslav

Re: Dota 2 soutěž

Příspěvekod scipo » 13 srp 2018, 22:44

League of Legends (česky: Liga legend, zkráceně: LoL nebo LoLko) je multiplayer online battle arena. Jedná se o hru typu freemium s podporou tzv. mikroplateb ke koupi herní měny zvané RP (Riot Points). Pro platformu Microsoft Windows a macOS byla vyvinuta studiem Riot Games. Hra byla oznámena dne 7. října 2008 a spuštěna 27. října 2009.

V současnosti Riot Games spravuje servery EUNE (EU Sever a Východ), EUW (EU západ), NA (Severní Amerika), JPN (Japonsko), OCE (Oceánie), LAS/LAN (Jižní a Severní Latinská Amerika), RU (Rusko), TU (Turecko) a BR (Brazílie). Dále existují servery CN (Čína), TW (Taiwan), GARENA (Singapur) a KR (Jižní Korea), které jsou oddělené od zbytku a nedá se na ně z jiné země zaregistrovat.

Pro Čechy se doporučuje hraní na EUNE (EU Sever a Východ) nebo EUW (EU západ) a to kvůli nejrychlejšímu spojení se serverem a plné podpoře českého jazyka (EUNE).

Základní pravidla
Proti sobě se postaví dva týmy po 5 (5 vs 5) nebo 3 (3 vs 3) hráčích. Každý si zvolí svého hrdinu a střetnou se na třech (5 vs 5) nebo dvou (3 vs 3) liniích, přičemž každý v týmu má svoji roli - ad carry (adc), což je střelec (bojuje z dálky), jenž dává nejvíc poškození základními útoky (auto attacky), musí mít build plně AD (fyzické poškození), support (supp), je na lajně s ad carry, kterou mu pomáhá vyhrát, později pomáhá celému týmu nejčastěji tvořením výhledu na mapu pomocí ward (totemů) nebo koupí předmětů, které posílí celý tým nebo určitého spoluhráče, jungler (jg), který není na žádné linii, ale v tzv. jungli (džungle či les), kde získává zlaťáky a zkušenosti z neutrálních příšer a pomáhá vyhrát lajny ostatním spoluhráčům pomocí tzv. ganků, topař (top), zde je největší výběr hratelných hrdinů, je na lajně sám a midlaner (mid), většinou AP (síla schopností), dává nejvíc poškození pomocí svých kouzel, nikoli základními útoky, též je na lajně sám.
Uživatelský avatar
scipo
Zkušený
Zkušený
 
Příspěvky: 173
Registrován: 27 led 2013, 00:37

Re: Dota 2 soutěž

Příspěvekod ErbiCZ » 13 srp 2018, 22:51 VIP

Ve hře Dota 2 se konají progamingové turnaje. Největším z nich je The International, pořádaný přímo Valve

Výherci:

V roce 2011 - ukrajinský tým NaVi (Natus Vincere).
V roce 2012 - tým IG
v roce 2013 - švédský tým The Alliance.
V roce 2014 - tým Newbee (Čína).
V roce 2015 - americký týnEvil Geniuses.
V roce 2016 - korejští Wings gaming, kteří přehráli všechny své soupeře pečlivou hrou.


Výherci The International dostávají jako odměnu Aegis of Champions, na němž jsou zapsáni výherci všech předchozích ročníků, a finanční obnos, který se mění v závislosti od komunity, která se na to skládá. Tento rok to činí již něco přes 22 miliónů dolarů a stále není konce. Také každé 3 měsíce se koná Turnaj zvaný "Major", který se již konal v Manille, Bostonu, Kiev, Frankfurtu, Shanghai. Team OG se stal nepřekonatelným a dominoval na každém ze zmíněných turnajů. 4 z 5 vyhráli Team OG jediný tým, který dokázal OG zastavit byl Team Secret v čele se svým kapitánem Clement Ivanov (Puppey).

Asi měsíc před začátkem The International turnajů a při jeho trvání si lze ve hře Dota 2 koupit TI deník ( The International battle pas) neboli bitevní deník. Deník stojí 9,5 dolaru. Tento deník dává hráčům možnost ve hře sázet žetony na jejich výhru a pokud sázku vyhrají započítají se jim body do deníku. Žetony na sázení se obnovují každý týden. Sázet můžete buď 100,250 a nebo 500 žetonů a pokud vyhrajete, tak se vám dvojnásobek sázky započítá do bodů. Každých 1000 bodů je jeden level. Za každý dosáhnutý level ze začátku dostáváte odměny jako třeba sety na hrdiny, kurýry, hlasatele a nebo karty profesionálních hráčů. Levely si táké můžete zakupovat za reálné peníze pokud chcete dostat co nejvíce odměn a itemů. Předměty které dostáváte v odměnách bitevního deníku jsou limitované a po skončení bitevního deníku se nedají nikde sehnat, zakoupit a ani je vyměnit za něco jiného s ostatními hráči. Jdou pouze darovat. Karty profesionálních hráčů, které dostáváte v odměnách stejně jako ostatní věci nejdou prodat ale ani darovat. Z těchto karet si můžete na každý den co brobíhají The International turnaje sestavit fantasy team, pak podle toho jak vaši hráči fantasy teamu hrají v reálu dostáváte body za které pak další levely.
Uživatelský avatar
ErbiCZ
Spamerův sluha
Spamerův sluha
 
Příspěvky: 1228
Registrován: 15 led 2016, 14:47

Re: Dota 2 soutěž

Příspěvekod GrooS » 13 srp 2018, 23:34 VIP

Destroyer posílej skiny
Uživatelský avatar
GrooS
CS 1.6 Admin
CS 1.6 Admin
 
Příspěvky: 4896
Registrován: 08 čer 2013, 14:25

Re: Dota 2 soutěž

Příspěvekod odyseenko » 17 srp 2018, 13:25 VIP

Dendi je najlepší.

Konec.


Tradelink do PM
Obrázek

Svet sa rúti do prdele. Tak sa pripútajme a užime si jazdu!

Posledný mohykán Jailbreaku...
Uživatelský avatar
odyseenko
CS 1.6 Admin
CS 1.6 Admin
 
Příspěvky: 2004
Registrován: 17 úno 2014, 21:05
Bydliště: Only Teardrops


Zpět na Volná debata

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků