Volná diskuze o našich serverech a módech.

POZOR - ZMĚNY

Příspěvekod ThereZ » 11 čer 2019, 10:58

Zdravím všechny hráče.

Po včerejší poradě jsme se rozhodli udělat rozsáhlou změnu pravidel našeho FiveM RP serveru.

Co to pro hráče znamená? Ve finále nic i všechno. Pojďme si to hezky rozebrat.

- Doteď byl server zaměřený na velmi seriózní RP. Ne však nadále. Rozhodli jsme se upřednostnit zábavu před vážností.
    - Server i nadále zůstává RP serverem, všechna základní a většina vedlejších pravidel i nadále platí. Změny se projeví převážně v ''hrocení RP situací''. Ode dneška už nemusíte RPit každou drobnost (Otevírání dveří auta, nasazování pásu, odemykání dveří na firmě apod ...).
    - Nejlépe se tyto změny popíší na řízení aut. Nyní již nemusíte RPit každý náraz vozem jako nehodu. Stačí, když vaše postava sykne bolestí, zakašle a tak dále, poté můžete pokračovat v krasojízdě. S vozidlem můžete jezdit až do okamžiku, dokud mu neklekne motor bez ohledu na to, jak vypadá, nebo že mu třeba chybí všechna kola.
    - V neposlední řadě jsme se rozhodli, že přidáme na náš server ''automatizovaný whitelist''. Vy, aktivní hráči na něj budete přidáni automaticky. Každý nový hráč vyplní krátký formulář, cca 3 otázky/situace, po čemž bude na whitelist automaticky přidán. Formuláře budou kontrolovány, takže pokud tam budete psát hlouposti, budete z whitelistu odebráni. Celý tento systém bude sloužit jako prevence proti cheaterům a lidem, co nám sem chodí jen škodit.
Pro všechny, kterým nejsou změny jasné, nebojte se kontaktovat mě, nebo kohokoliv z SA. Rádi vám poradíme, co a jak.
ThereZ
Drbna
Drbna

POZOR - ZMĚNY

od Rumcajz » 11 čer 2019, 10:58

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz

Re: POZOR - ZMĚNY

Příspěvekod F3N0M3N » 11 čer 2019, 11:01 VIP

Platí i pro střelbu? Dokud žiju tak prostě žiju?

e. ThereZ: Ano. Obecně platí: Co tam jde udělat, to udělat mužeš. (Samozřejmě zneužívání bugů a podobně bude trestáno)
YouTube: ByF3N0M3N
https://www.youtube.com/user/ByF3N0M3N
F3N0M3N
Redaktor
Redaktor

Příspěvekod Trsak » 11 čer 2019, 11:15 VIP

Ještě bych dodal: Nepředstavujte si to jako nějaké drastické změny. Pořád musíte neustále hrát za svoji postavu a nesmíte vypadnout z jejího charakteru. Jen si to teď můžete o něco více užívat - třeba aniž by Vás někdo zdrbal, že nezaRPíte zapnutí pásů apod... :)
Chodí štěstí dokola, sem tam padne na vola.
Kde blb, tam nebezpečno.
Trsak
Profesionál
Profesionál

Příspěvekod F3N0M3N » 11 čer 2019, 11:25 VIP

Omlouvám se, že to zbytečně spamuji a nedal jsem to do jednoho příspěvku, ale zbraně si ze "zadku" už můžu vytahovat taky?
F3N0M3N
Redaktor
Redaktor

Příspěvekod deilion » 11 čer 2019, 11:47

Za mě je tohle neskutečná blbost,jednou je to Rp server tak by to tak mělo vypadat.Teď lidi nebudou vědět co mají Rpit a co ne...Tímhle směrem kam to posíláte můžem jít hrát online a bavit se ;) ;) ;)
deilion
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí

Příspěvekod Trsak » 11 čer 2019, 11:52 VIP

F3N0M3N píše:Omlouvám se, že to zbytečně spamuji a nedal jsem to do jednoho příspěvku, ale zbraně si ze "zadku" už můžu vytahovat taky?

PowerGaming je stále zakázaný.

deilion píše:Za mě je tohle neskutečná blbost,jednou je to Rp server tak by to tak mělo vypadat.Teď lidi nebudou vědět co mají Rpit a co ne...Tímhle směrem kam to posíláte můžem jít hrát online a bavit se ;) ;) ;)

Copak v Onlinu hraješ RP za svůj charakter? ;)
Kde blb, tam nebezpečno.
Trsak
Profesionál
Profesionál

Příspěvekod rhajek » 11 čer 2019, 15:32

Podle mě je to chyba. Pravě važnost toho RP má být. Takle si každej bude jezdit jak se mu bude chtít. Bourat si vesele dokud mu auto pojede ano chápu ,že hrát nehodu při malem škrábnutí je kravina ale aby se neerpilo když to třeba vyloženě nakouřím druhé auta mi přijde jako kravina. Nebo proč by pak někdo hrál to ,že má strach ze zbraně nebo tak když se nehrotí RP. Doktoři když nebudou muset někam vyjet někoho zvednout si taky nezahrají jelikož se nehrotí RP takže proč by se někdo po akci dojel nechat ošetřit do nemocnice radši se bude dál starat o to jak sundat toho co složil chvíli předtím jeho.
rhajek
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí

Příspěvekod TheRohlikar » 11 čer 2019, 15:33

RP = Role Play = Hra za charakter

Čemu nerozumíš? Držíš se chadakteru, neděláš větší blbosti. Nikdo tě jen nebude nutit psát všechno do /me a /do, aby hra plynulr jela.
#cementovanálmatter
TheRohlikar
CS:GO Admin
CS:GO Admin

Příspěvekod Trsak » 11 čer 2019, 15:41 VIP

rhajek píše:Podle mě je to chyba. Pravě važnost toho RP má být. Takle si každej bude jezdit jak se mu bude chtít. Bourat si vesele dokud mu auto pojede ano chápu ,že hrát nehodu při malem škrábnutí je kravina ale aby se neerpilo když to třeba vyloženě nakouřím druhé auta mi přijde jako kravina. Nebo proč by pak někdo hrál to ,že má strach ze zbraně nebo tak když se nehrotí RP. Doktoři když nebudou muset někam vyjet někoho zvednout si taky nezahrají jelikož se nehrotí RP takže proč by se někdo po akci dojel nechat ošetřit do nemocnice radši se bude dál starat o to jak sundat toho co složil chvíli předtím jeho.

Tady jde opět jen o špatné pochopení ;). Nemusíš se bát toho, co jsi psal. Na serveru nastanou změny, které tomu všemu navíc napomohou.

Strach ze zbraně je stále povinností v rámci FearRP. Pokud jsi v bezvědomí, tak samozřejmě si do něho musel upadnout z nějakého důvodu a máš pak povinnost RPit tomu přiměřená zranění. Určitě to není tak, že by přijel doktor, zvedl tě a ty by sis vesele odkráčel.
Kde blb, tam nebezpečno.
Trsak
Profesionál
Profesionál

Příspěvekod Pondic » 11 čer 2019, 15:43

Můj názor.

Nepříjde mi to jako dobrý krok dál. Chápu, že to chcete nějak oživit,ale na druhou stranu se to může ještě víc zhoršit.
Lidí co neeRPi ani náraz čelně do zdi apod., tady bylo mnoho a myslím,že za určitou dobu se podařilo tyhle lidi odstranit. Timhle krokem je všechny zase vrátíte zpátky a budou akorát znepříjemnovat hru těm, kteří tu utvořili určité RP na (ne uplné, ale kvalitní) urovni. Škoda toho.

To ,že nemusíme RPit "otevírání dveří" apod. se podle mě, uplně neeRPilo doteď a nikomu to nevadilo.

Když vylítnu čelním okénkem ,tak se jen oklepu a jedu dál? :D Samozřejmě ,že by se nemělo a mělo by se to RPit ,ale timhle pravidlem to uplně povolujete.

Záchranka přijede na výjezd , zvedne člověka a jen zaeRPí "oštetřuje rány" a tím konec ? Když nemusíme eRPit věci okolo? :D
(nechci tu vypisovat dalších xxx možných situací,ale pro příklad by to mělo stačit :) )

Možná to blbě chápu ,ale prostě mi to tak přijde,že ted na to lidi můžou s prominutím sr*t :D
Pokud se pletu,rád uslyším normální komentář na upřesnění. Díky
Pondic
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí

Příspěvekod Trsak » 11 čer 2019, 15:58 VIP

Pondic píše:Když vylítnu čelním okénkem ,tak se jen oklepu a jedu dál? :D Samozřejmě ,že by se nemělo a mělo by se to RPit ,ale timhle pravidlem to uplně povolujete.

Zde jsme zavedli úpravu pásů. Nově, když hráč narazí s vozidlem v rychlosti větší než 130 km/h, pak z vozidla vylétne nehledě na pásy.

Co se týče ostatního co jsi napsal, opět zde došlo k menšímu nedorozumění. Pro jistotu jsme přidali a poupravily trochu opět sepsaná pravidla, zejména pak:
https://ctrlv.cz/shots/2019/06/11/yMZj.png
Kde blb, tam nebezpečno.
Trsak
Profesionál
Profesionál

Příspěvekod Pondic » 11 čer 2019, 16:05

Trsak píše:
Pondic píše:Když vylítnu čelním okénkem ,tak se jen oklepu a jedu dál? :D Samozřejmě ,že by se nemělo a mělo by se to RPit ,ale timhle pravidlem to uplně povolujete.

Zde jsme zavedli úpravu pásů. Nově, když hráč narazí s vozidlem v rychlosti větší než 130 km/h, pak z vozidla vylétne nehledě na pásy.

Co se týče ostatního co jsi napsal, opět zde došlo k menšímu nedorozumění. Pro jistotu jsme přidali a poupravily trochu opět sepsaná pravidla, zejména pak:
https://ctrlv.cz/shots/2019/06/11/yMZj.png

Rozumím.
Jen jsem furt toho názoru,že se toho začne víc zneužívat,ale to je jen můj názor.

Díky za odpověd :)
Pondic
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí

Příspěvekod Trsak » 11 čer 2019, 16:18 VIP

Pondic píše:Rozumím.
Jen jsem furt toho názoru,že se toho začne víc zneužívat,ale to je jen můj názor.

Díky za odpověd :)

Je to velká změna a má vést ke zvýšení celkové zábavy při hraní. Na CZ/SK serverech je toto prakticky ojedinělá záležitost. V zahraničí to však funguje více než skvěle a já věřím, že i přes počáteční pochyby, se to zalíbí nakonec i Vám ;).
Kde blb, tam nebezpečno.
Trsak
Profesionál
Profesionál

Příspěvekod F3N0M3N » 11 čer 2019, 17:16 VIP

Trsak píše:

To je totální hloupost......
Na dálnici je tady povoleno 160km/h. Nehody se tam dějí dost často, takže tam teď budeme všichni lítat jak z praku??
Nedává absolutně smysl, přece mám pás, auta už mají x let airbagy apod. navíc řidič tam má ještě volant a vzadu také většinou můžou jet až dvě osoby, ti budou také lítat jako do teď, když si tam někdo nezapnul pásy skrz sedačky řidiče a spolujezdce?? :roll: a my si tam budeme hrát na nějaký akční kaskadérský filmy typu Kobra11? :lol:
Navíc kolik nehod v této hře na tomto serveru v takové rychlosti například na té dálnici způsobí skutečně hráč??? Hodně málo - většinou za to můžou nějaké další chyby viz. spawnování aut z nebe, teleportování aut z nebe, totálně debilní npc (které vás chtějí vybrzdit), totálně hloupé npc, které asi rádo hazarduje se životem, když tam jede EMS nebo PD s majáky. Dropy FPS, které tu má spousta lidí vzhledem k tomu, že komunitní server je nějakým způsobem o dost náročnější než klasický online GTA 5. Špatná synchronizace, kdy někteří náraz vidí a pocítí (a přitom z aut vypadávají, pokdu nemají pásy), když to ostatní ho vůbec nevidí...

Návrh:

1. Když někdo bude jezdit totálně mimo veškerý chápání jako hovado, dostane prostě ban, protože to je snad taky trochu FearRP
a možná i některých dalších detailů ne? A kašlat na zrušení nonrp drivingu, když toho chce zneužívat takhle.

2. Nevystřelovat hráče jak z katapultu ven a nastavit jim třeba zranění (ubrat za ten náraz nějaké HP, podle rychlosti, při 200+ zabít [poslat do bezvědomí] - protože při takové rychlosti, pokud jde o čelní náraz, tak je jezdec a spolujezdec jednoduše téměř na sra...)

3. Nechat to prostě tak, jak to je se zrušeným nonrp drivingem, uvidíte, jak to fungovat a případně zakročíte, když se s tím hráči nebudou schopni rozumně poprat.
Slyšel jsem, že se chcete přiblížit nopixelu... https://www.twitch.tv/koil/clip/SaltyOb ... &sort=time - ještě se odpoledne bavíme na TSku o tom s Trsákem, že tohle teď bude možné a teď přijdete s tímto, že při 130+ budeme lítat z aut :cry:
e. Fenomen 4. nastavit to minimálně na vyšší rychlost, totálně to neodpovídá parametrům serveru, autům apod...

Nehledě na to, že pochybuji, že ten náraz bude počítat s nějakou fyzikou apod. úhel nárazu, síla (materiál) a velikost objektu s kterým se srazím, taková rychlost auta a směr jeho pohybu s kterým se srazím a podle mě by se tu dalo počítat i s dalšími věcmi.

PS: https://www.youtube.com/watch?v=isYZuRHOmt0 člověk nevyletí, pokud má funkční zaplé pásy a utrpí zranění, pokud není hodně lucky
PS2: https://www.youtube.com/watch?v=LmRkPyuet_o člověk nevyletí, pokud má funkční zaplé pásy, ale je mrtvej a možná i na kousky...

PS3: Policie teď začne někoho honit po vykrádačce například, budou tam 3 policejní vozy a 2 civilní, nejen že při vyšším počtu máme takovou akci na hodinu kvůli například střelným zraněním apod., ale teď budeme mít hodinu s těmi postřelenými a další hodinu s těmi, co budou někde dál po mapě vystřeleni z katapultu na silnici.
A já myslel, že tyto změny mají zajistit větší plynulost hry...
F3N0M3N
Redaktor
Redaktor

Zpět na Servery