Vše ohledně kategorie serverů: JailBreak Servery

Příkazy,Situace,Nachytávky

Příspěvekod Vitek11 » 02 srp 2021, 10:29

Zdravím,

Je všeobecně známo že se každý nový hráč na JB naučí hru průběhem hry (tím že bude hrát). Tímto příspěvkem bych chtěl nové hráče seznámit s nachytávkama se kterýma se mohou setkat a díky kterým každé kolo většinou umírají a nevědí proč (Tedy pokud není na serveru nějaký ochotný hráč/admin který by mu to vysvětlil v chatu.) Také zde budou vypsány příkazy a úpravy pravidel které jsem nikde nezaznamenal že by byli vypsané a mohli by vám pomoci se lépe zorientovat ve hře.

Nebudu zde vypisovat nějaké základní "příkazy" npř na zahájení simona a tak, to vše již můžete najít na webu GS


• Hra na simona •

Příklad situace: Simon vás po otevření cel pošle na čáru a následně dá příkaz:


1.) "zahrajeme si na simona" > Zazní-li tento příkaz tak se vězňům ruší všechny Příkazy/zákazy a můžou si dělat co chtějí do té doby dokud simon nezadá další platný příkaz. To z toho důvodu že když se zahájí "hra na simona" tak se vše ruší a začínají platit jen příkazy začínající příkazem "simon říká....." V tomto případě stačí "zahrajeme si na simona simon říká všechno platí/všechny příkazy a zákazy platí"

    • T Může jít kam chce dokud nezazní nový platný příkaz

    • CT/Simon nesmí zabít hráče kteří opustí místo určené simonem/poruší zákazy do té doby dokud simon nezadá další
    platný příkaz

2.) "zahrajeme si na simona všechno platí " > Stále platí to že si můžete jít kam chcete dokud nezazní příkaz začínající "simon říká" v tomto případě nám jde ale o to "všechno platí" díky tomu že neřekl "zahrajeme si na simona simon říká všechno platí" tak to v tomto případě je stejné jako kdyby to neřekl vůbec, což znamená že když simon řekne "zahrajeme si na simona všechno platí, simon říká budete doplnovat blíže k výstřelu" tak nebudete doplnovat na čáře ale půjdete na výstřel to z toho důvodu že nemáte místo určené simonem jelikož se všechny příkazy (popř i zákazy) zahájením hrou na simona zrušili

    • T Může jít kam chce dokud nezazní nový platný příkaz

    • CT/Simon nesmí zabít hráče kteří opustí místo určené simonem/poruší zákazy do té doby dokud simon nezadá další
    platný příkaz

• Příkazy •

1.) Běžte na čáru. Doplňujte k výstřelu. Pustíte klávesnici. Skočte. > Pustíte klávesnici ruší příkaz doplňování, proto si pak můžete chodit po čáře jak chcete.

2.) Zákazy stát,skakat,boxovat,používat animace. Půjdete zamnou. Půjdete zamnou pouze po vyznačené cestě > Dobíháte za simonem po cestě a jestliže se zastaví zůstanete stát (Nebudete plnit zákazy) to z toho důvodu že musíte plnit poslední příkaz který byl zadán.

    • T doběhnou k simonovy tak aby si dodrželi odstup a musí zůstat stát

    • CT/Simon nesmí zabít hráče kteří stojí, smí zabít hráče kteří čupí.

3.) Půjdete zamnou. Čupněte si > Zazní-li tento příkaz ("čupněte si") v moment kdy se přesouváte tak si čupnete a budete pokračovat v čupě.

    • T běží za simonem, ozve se příkaz "čupněte si" tak si T čupnou a budou pokračovat za simonem v čupě. NESMÍ zůstat čupět na místě.

    • CT/Simon můžou zabít hráče kteří se zastaví (nepokračuje za simonem)

• Situace •

1.) Přelet přes CT zony > Při HVD - V žádném případě nemůžete přelétávat přes CT zóny - jak box, hradby, CT plošiny. Ba naopak při normálním kole- Můžete přeletět přes CT zónu - například, pokud plníte atrakci - nebo pokud vám simon dá příkaz a podobně. Pokud je v normálním kole VD, přes CT zóny může přelétávat, protože v tomto případě ho dokáží CTčka uhlídat.

    • T Může během klasického kola pomocí trampolíny proletět přes CT zonu protože CT je schopný hráče ohlídat, při HVD T nesmí proletět přes CT zonu protože CT nemá šanci uhlídat všechny vězně.

    • CT Nesmí zabít hráče který během klasického kola má VD a proletí přes CT zonu, naopak počas HVD musí.

2.) Fotbalový míč > Když se stane, že hrají např. při HVD 2 hráči fotbal a nechtěně vykopnou míč (CT vše vidí ze střechy), můžou si pro něho dojít a vzít ho zpět. Jestliže se míč dostane před cely a CT zabije toho hříšníka co ho tam donesl, již ho nikdo nesmí vzít s tím, že ho nese zpět na hřiště...

    • T si může dojít pro míč když ho nechtěně odkopne pryč z hřiště. Na každé mapě je fotbalové hřiště postaveno tak aby se míč nikdy nechtěně nedostal před CELY což znemaná že když se míč ocitne před celama tak ho již nikdo nesmí vzít.

    • Jestliže CT vidí hráče s míčem v ruce v areálu CEL musí dotyčného hráče zabít za vynášení atrakcí. Zde ale pozor na začátku každé mapy je warmap cca 15s a vždy se spawne míč v areálu cel, ve warmapu CT nesmí zabít hráče jestliže má míč u sebe.

3.) Doplňování když tam nevidím > Dám jednoduchý příklad, nacházíte se na čáře a máte automaticky doplňovat blíže ke zbrojnici > *Doplníte* > následně dostanete příkaz že máte čupět a dívat se pod sebe. Hráč vedle vás umře a vedle vás se utvoří místo kterého si ale nemusíte všimnout. Simon má povinnost vás upozornit že máte vedle sebe místo a že můžete doplnit, jestliže dostanete kill je to FK z toho důvodu že jsi nemohl vědět že vedle tebe někdo umřel když ses měl dívat pod sebe a neviděl jsi na své spoluhráče.

    • T Může ale nemusí doplnit, jestliže bude chtít T doplnit bude se muset postavit, stále se dívat a následně doplnit a splnit zas poslední příkaz. Riskuje tím ale že opustí čáru nebo poruší příkaz a dostane kill proto je lepší počkat na příkaz simona.

    • CT/Simon nesmí zabít hráče kteří automaticky nedoplňují z toho důvodu že T nemůžou vědět zda-li se vedle nich utvoří místo. Simon má naopak povinnost upozornit hráče že se vedle něj utvořilo místo a že může doplnit.

4.) a) Mikrofony > Když si jako vězeň zažádám o mikrofon a Simon dá mikrofon pouze mně - musím mluvit o tom, o čem jsem napsal. Dám příklad napíšu si Mik/hra = Musím mluvit ohledně toho co se v té dané hře zrovna děje npř mluvit ohledně příkazu který simon dal, nebo ohledně ctček atp... Mik/auto = Mluvit ohledně Aut... Mik/večeře = Mluvit ohledně toho co jsi měl k večeři... Mik = Vždy ohledně FK... Zkrátka je vždy "určeno" o čem budeš mluvit.
Pokud si ale jako vězeň napíšu o mikrofon a následně dá Simon mikrofon všem ("kdo chce mikrofon ať jde na blok"), můžu i já mluvit o čem chci a nemusím mluvit o tom co jsem napsal do chatu

    • Když dá simon mikrofon pouze hráči který si o něj požádal MUSÍ mluvit pouze o tom o čem si napsal. Dá-li mikrofon simon všem tak je jedno co T napsalo do chatu a může mluvit o čem chce.

    • CT/Simon můžou zabít hráče v moment kdy T mluví o jiné věci než si ve skutečnosti vyžádal (npř T si vyžádá Mik/hra a zeptá se jestli si nezahrají Fotbal, toto není ohledně hry ale ohledně atrakce takže příště Mik/atrakce)

4.) b) Dodatek k mikrofonum > Vyžádá-li si Vítek Mikrofon, simon mu ho zapne a následně mu ho zase vypne, poté ho zase zapne má mluvit stále pouze Vitek (a platí to po nějakou rozumnou dobu v rámci dané situace. Jestliže simon neurčí jinak.) Což znamená že T nesmí mluvit do mikrofonu hned poté co se vypne a následně zase zapne. Platí to nějakou rozumnou dobu, logicky když simon vypne mikrofony a zapne je po cca 10-15s tak to už je něco jiného.

    • T hráči nesmí používat mikrofon jestliže je určen hráč který bude mluvit i když se mikrofony po zapnutí následně vypnou a pak hned zapnou (v nějaké rozumné době)

    • CT/Simon můžou zabít hráče kteří použijí voice chat poté co je mikrofon vypnut a následně hned zapnut.

5.) a) Zkracování si cesty > Jednoduchý příklad, jste v cele a simon dá příkaz po otevření cel půjdete na čáru, následně se otevřou cely a jestliže simon NEDAL zákazy můžete přeskočit překážku a tím si zkrátit cestu na čáru. Jestliže na začátku kola dostanete zákazy překážku přeskočit nemůžete a musíte jít po cestě.


    • Jestliže T hráči nedostanou zákazy můžou si počas kola zkracovat cestu tím že přeskočí překážky (přesouvají-li se na nějaké místo určené simonem) Jdou-li za simonem tak musí kopírovat cestu simona. Jestliže simon zadá zákazy tak Vězni musí jít na místo určené simonem přímou cestou bez zdržování. (bez toho aniž by porušovali zákazy)

    • CT/Simon můžou zabít hráče kteří porušují zákazy, nesmí zabít hráče kteří si zkracují cestu tím že přeskočí nějakou překážku

5) b) Cesta za simonem > Popravdě doufám že vám to tu vysvětlím správně a srozumitelně :D Na začátek dám opět příklad, Simon má skupinku 10 vězňů, simon dá příkaz půjdete zamnou, simon se přesouvá z místa A do místa B má-li simon větší skupinu vězňu tak může nastat situace že poslední hráč si bude moci zkrátit cestu přeskočením nějaké překážky a tím si zkrátí cestu k simonovy (tento příklad vám vyzobrazím na obrázku :D) > Takže Jestliže jde skupina vězňů za simonem a v moment kdy je simon npř u DC a poslední hráč je teprve u bazenu tak si může zkrátit cestu tím že přeskočí plot a tím si zkrátí cestu. Ostatní hráči kteří jsou hned za simonem MUSÍ kopírovat cestu simona, což znamená že když jde simon po schodech musí oni taktéž, když přeskočí plot vězni musí také. Určí-li ale simon nějaké místo kam se mají vězni přesunout (npř běžte do bludiště) tak vězni NESMÍ porušovat zákazy a zkracovat si cestu npř tím že něco přeskočí.

K lepší orientaci doufám že toto pomůže :D --> https://ibb.co/rbN06cJ a tady --> https://ibb.co/vYmZWcH

    • T hráči mají povinnost kopírovat cestu simona, nastane-li ale situace že si budete moci zkrátit cestu k simonovy tím že přeskočíte překážku tak ji můžete přeskočit a pokračovat za simonem. Přesouváte-li se ale na nějaké místo které vám simon zadá nesmíte si zkracovat cestu tím že budete přeskakovat překážky (bude se to brát jako nepřímá cesta popř porušení zakazu) (platí jestliže máte zakazy)

    • Nastane-li situace kdy si T bude moci zkratit cestu k simonovy tak CT/Simon nesmí zabít dotyčného hráče. Mají-li ale hráči místo určené simonem a hráči budou po cestě npř skákat (či přeskakovat něco) můžou je CT/simon zabít.

6.) "Na moje slovíčko start začnete..." > Simon řekne: "Na slovíčko start se začnete boxovat" po malé chvilce: "Můžete se začít boxovat / Boxujte se." -- Ví to už většina hráčů ale pro ty z vás kteří jste tu nový tak platí už delší dobu to že můžete začít plnit příkaz při použití těchto slov: Začněte, můžete začít atp... Zkrátka nemusíte čekat na to slovo které simon určil.

7.) Doběhněte/Dobíhejte na blok >
"Doběhněte na bloky." - Vězni musí doběhnout na nejbližší blok a zůstanou na něm stát.
"Dobíhejte na bloky." - Vězni musí dobíhat vždy na poslední znovu vytvořený blok.

Toto jsou příkazy/nachytávky/situace které si myslím že nejsou nikde přesně napsány a které by se nejen novým hráčům mohli hodit. Chtěl bych jen dodat že i ja nejsem vševěd takže se mohlo stát že jsem napsal něco co možná není pravda popř je to už jinak a tak, takže bych byl rád kdyby někdo objevil nějakou chybu tak ji dole kdyžtak opravte díky :)

Zde vám hodím odkazy na pravidla/příkazy/upravy atp které jsem sem nepsal z toho důvodu že už zde byli napsány. https://www.gamesites.cz/forum/uprava-pravidel-t227946.html
https://www.gamesites.cz/forum/pravidla-jb-serveru-t63876.html
Uživatelský avatar
Vitek11
CS:GO CheatHunter
CS:GO CheatHunter
 
Příspěvky: 89
Registrován: 30 bře 2016, 19:36
Bydliště: Chceš snad klíče od mého domu?

Příkazy,Situace,Nachytávky

od Rumcajz » 02 srp 2021, 10:29

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz
 
Příspěvky: 97323
Registrován: sob 29.led 1999 0:11:22
Bydliště: Chceš snad klíče od mého domu?

Re: Příkazy,Situace,Nachytávky

Příspěvekod Vitek11 » 14 srp 2021, 18:11

-- OPRAVA --

2.) Fotbalový míč > Když se stane, že hrají např. při HVD 2 hráči fotbal a nechtěně vykopnou míč (CT vše vidí ze střechy), můžou si pro něho dojít a vzít ho zpět. Jestliže se míč dostane před cely a CT zabije toho hříšníka co ho tam donesl, již ho nikdo nesmí vzít s tím, že ho nese zpět na hřiště...

• T si může dojít pro míč když ho nechtěně odkopne pryč z hřiště. Na každé mapě je fotbalové hřiště postaveno tak aby se míč nikdy nechtěně nedostal před CELY což znemaná že když se míč ocitne před celama tak ho již nikdo nesmí vzít.

• Jestliže CT vidí hráče s míčem v ruce v areálu CEL musí dotyčného hráče zabít za vynášení atrakcí. Zde ale pozor na začátku každé mapy je warmap cca 15s a vždy se spawne míč v areálu cel, ve warmapu CT nesmí zabít hráče jestliže má míč u sebe.



• Zde jsem to špatně napsal, CT musí zabít hráče jestliže má míč u sebe (i při warmapu) jedná se totiž o bug.
Uživatelský avatar
Vitek11
CS:GO CheatHunter
CS:GO CheatHunter
 
Příspěvky: 89
Registrován: 30 bře 2016, 19:36
Bydliště: Chceš snad klíče od mého domu?

Re: Příkazy,Situace,Nachytávky

Příspěvekod Vitek11 » 04 čer 2022, 14:14

Upřesnění některých příkazů a situací (Aktuálně platí)

Na admin poradě se většinou řeší nejasnosti ohledně příkazů a situací. Zde máte vypsáno jaké věci se řešili a jak to platí.

1.
Příkaz: "Bež k ostatním"
Bež k ostatním = bež na místo, kde se nachází ostatní. (Tzn. Žádný konkrétní hráč, ale to místo => zůstáváš tam i sám)
Pro ostatní věci vše zůstává, jak znáte. => jste na čáře/bloku/celách a daná věc zmizí, můžete jít kam chcete.

2.
Příkaz: "První čeká na posledního"
První se zastaví a počká, než ho doběhne poslední hráč, potom pokračuje v cestě. Ostatní se pohybují furt na místo určení.

3.
Mapa Cloud: Je za portálem box nebo klec?
Oboje. Není to nijak specifikovaného. Stačí, aby z toho vězni poznali, o co jde.

4.
Situace: FK před začátkem mapy
Vyřešeno pluginem - volná přestřelka.

5.
Situace: Hráč požaduje předvedení atrakce.
Pokud je na serveru admin a ví, že daná věc lze splnit, stačí použít voice (admin) a informovat o tom server => není nutno předvádět.

6.
Situace: Simon splní atrakci na X pokusů, kolik pokusů musí dát vězňům?
! Nově není vyžadován přesný počet pokusů pro atrakci dle simonových schopností. Ale musí se vzít v úvahu náročnost atrakce. Pokud simon není schopen dát atrakci do 3 pokusů, není vhodné dát vězňům 1 pokus a podobně.

7.
Situace: Simon postaví před hráče a za hráče blok, potom řekne "bežte na blok".
Vězni mají jít na nejbližší blok. Pokud hrají roli centimetry nebo simon znemožnil hráčům mít přehled o hře -> CT nebudou zabíjet a pokud bude přítomen admin tak simona upozorní.

8.
Situace/příkaz: Začne kolo a simon řekne: "Běžte na schody".
Na mapě Artic a podobných (může se stát, že bližší schody z cel jsou jiné, než hlavní spojovací schody mezi celami). => jdete na schody mezi celami. Pokud hráči jdou na jiné, které vnímají jako "bližší" simon nebude zabíjet, ale specifikuje, co po vězních chce.
V případě Summerjailu zabíjejte rovnou ty, co jdou na zasunovací schody do zbrojnice.

9.
CT zóny
Jako CT zóny se berou vyznačená místa na fóru, secrety, zbrojnice, šachty...
CT zóna nemusí automaticky být místo, na kterém se spawnuje zbraň. Pokud v cele, kde se spawnuje zbraň, už zbraň není, vězni se tam můžou volně pohybovat. Pozor na rozlišování toho, co je secret a co není. (Do secretu vede nějaká tajná cesta, neviditelná stěna, jednoduše místo, kde vězni nemají co dělat.)
Uživatelský avatar
Vitek11
CS:GO CheatHunter
CS:GO CheatHunter
 
Příspěvky: 89
Registrován: 30 bře 2016, 19:36
Bydliště: Chceš snad klíče od mého domu?


Zpět na JailBreak Servery

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků