Príprava PC na predaj

Příspěvekod Nocker112 » 10 dub 2020, 01:28

Zdravím, mám nový PC, no a starý je mi ľúto zahadzovať do kontajneru, keďže sa dá bez problémov použiť na kancelársku prácu. Rozhodol som sa ho teda predať. Potrebujem poradiť, ako mám počítač pripraviť na predaj, resp. ako mám dať Windows 10 do "továrneho" nastavenia tak, aby sa kompletne vymazal (formátoval) disk, na ktorom je Windows a teda aj data? Ťažko sa mi to vysvetľuje... skrátka keď si kúpite nový PC/NTB tak tam už je Windows 10 nainštalovaný od výrobcu, vy si len zvolíte jazyk, nastavíte si windows podľa seba atď... no a presne tento bod chcem dosiahnuť, no neviem ako. Pôvodne som mal v pláne vybrať všetky disky (SSD, HDD), a nechať na budúcom majiteľovi, nech si tam dá svoj disk. Samozrejme mi to prišlo po pár minútach ako blbosť. Takže... Ako mám PC pripraviť na predaj?
Nocker112
Amatér
Amatér

Príprava PC na predaj

od Rumcajz » 10 dub 2020, 01:28

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz

Re: Príprava PC na predaj

Příspěvekod DarkRayCode » 10 dub 2020, 11:17 VIP

Čau,

tohoto by si měl dosáhnout "Obnovou do továrního nastavení" jak ty říkáš. Tuto možnost najdeš v nastavení.

myslím, že pro Win10 je cesta následující:

Start -> Nastavení -> Aktualizace a zabezpečení. Přepni na kartu Obnovení a zde vpravo v části "Obnovit počítač do továrního nastavení" zmáčkni tlačítko "Spustit". Dále budeš chtít zvolit "Smazat vše" aby tam nezůstaly tvé osobní soubory. V další nabídce zvolíš "Pouze má data" aby ti tam zůstal OS(Pokud smažeš i OS, budeš potřebovat instalační CD). Po resetu PC zkontroluj jestli ti tam opravdu nic nezůstalo.

Nejsem si teď jist jestli to po tobe bude chtít znovu aktivovat Windows (zadat klíč co máš nalepený bedně), tak to prosím taky zkontroluj.

Nezapomeň ale uklidit PC i po hardwarové stránce. Vyfoukat/vysát prach, vydrhnout vnějšek bedny atd.

Rei
                                       Discord: Viyomi#5590
                           Steam: http://steamcommunity.com/id/IamViyomi
DarkRayCode
Spamerův sluha
Spamerův sluha

Re: Príprava PC na predaj

Příspěvekod Nocker112 » 10 dub 2020, 18:06

DarkRayCode píše:Čau,

tohoto by si měl dosáhnout "Obnovou do továrního nastavení" jak ty říkáš. Tuto možnost najdeš v nastavení.

myslím, že pro Win10 je cesta následující:

Start -> Nastavení -> Aktualizace a zabezpečení. Přepni na kartu Obnovení a zde vpravo v části "Obnovit počítač do továrního nastavení" zmáčkni tlačítko "Spustit". Dále budeš chtít zvolit "Smazat vše" aby tam nezůstaly tvé osobní soubory. V další nabídce zvolíš "Pouze má data" aby ti tam zůstal OS(Pokud smažeš i OS, budeš potřebovat instalační CD). Po resetu PC zkontroluj jestli ti tam opravdu nic nezůstalo.

Nejsem si teď jist jestli to po tobe bude chtít znovu aktivovat Windows (zadat klíč co máš nalepený bedně), tak to prosím taky zkontroluj.

Nezapomeň ale uklidit PC i po hardwarové stránce. Vyfoukat/vysát prach, vydrhnout vnějšek bedny atd.

Rei

Ďakujem za radu, vyskúšam :).
Nocker112
Amatér
Amatér

Zpět na Vyriešené topicy