Volná debata o Counter Strike 2.

Public D2

Příspěvekod Arbitrator » 13 úno 2016, 14:08

Zdravím,

to co napíši neberte jako stížnost ale fakt.

byl jsem fanouškem Vašeho serveru, nicméně co se tam v poslední době odehrává, to snese opravdu jen otrlý hráč a s prominutím to slovo "vemeno" co si zrovna koupilo cs:go.

Chápu, že se snažíte mít širokou základnu hráčů na vašich serverech, nicméně kvantita totálně likviduje kvalitu a ačkoli máte jistá pravidla hraní, fungují zde pouze ad pro forma nikoli jako nástroj regulace, a proto máte adminy jež by měli tyto doplňovat, no sorač, ale admini mají dovolenou. Ale abych přistoupil k meritu věci.
Nechápu všespásný balanc na serveru, je ok že se "početně" vyrovná tým a ani to není pravda, ale všichni raději zabíjejí a ne umírají, proto se zde již stalo tradicí, že tam kde je silnější tým, tam je více hráčů a cigánská férovka 4:8 apd. je ok, no co se asi tak stane všichni chodí hrát za vyhrávající tým a zbytek těch 4 statečných dělá ostatním terč? Co se pak stává? Buď lidi přejdou k vyhrávající straně nebo odcházejí.
A tím se dostáváme k problému, kde jsou admini co by takto vzniklé problémy korigovali? Není nic jednoduššího než prohodit hráče, přece není ok aby jeden tým vyhrál 16:1, akorát vám tímto způsobem budou odcházet hráči.
Další výtku mám k zesílenému He u VIP a to o desítky procent. Tento krok postrádá jakoukoli logiku hry, to už není žádná výhoda ale prachsprostý cheat, a jediný kdo v tomto případě má výhodu je hráč co nechápe mechaniku zbraní tak si aspoň někoho zabije, jako odměna za jeho sponzorský dar. Začínáte se chovat přesně jako valve, které v této souvislosti boostí p 90 a nejen tu, a opět pro které hráče?
Další z věcí co chápete asi jenom vy, je proč tolerujete hráče jejichž skóre je 2:18 atd., tito hráči neumí ani držet myš, a hrají hůř než boot a kdyby tam nebyli, tak si jich ani nikdo nevšimne, navíc kazí hru těm v jejichž týmu jsou, a argument že je to public server je pouhým alibismem, souhlasím s tím, že hráči chodí na public jen tak zastřílet, ale toto se dá dělat i s bootama, akorát s tou výhodou, že tyto to neomrzí a dokážou se i trefit, ale server by jim měl poskytnou to, že nebudou hrát s bootama ale s někým lepším.
Další věcí je ten úžený kemp t na tbase, nechápu k čemu jim dáváte jakýsi termín po který tam mohou být, nefunguje to, zkraťte lhůtu na položení bomby o 15 čí víc sec., oni kempit budou dál, akorát nebudou mít takový prostor se tam dále zdržovat a nebo zrušte úplně awp.
Zatím čus
Arbitrator
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí
 
Příspěvky: 10
Registrován: 13 úno 2016, 12:53

Public D2

od Rumcajz » 13 úno 2016, 14:08

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz
 
Příspěvky: 97323
Registrován: sob 29.led 1999 0:11:22

Re: Public D2

Příspěvekod Stratenyy » 13 úno 2016, 14:31 VIP

Team balance bohužiaľ niekedy zlyháva to je fakt, no niekedy ho zblbne to keď sa nejaký hráči pripoja či odpoja. K tomu ďalšiemu bodu, áno niektorý hráči sú tzv. lamy ale proste tam nejde o to byť dobrý a zahrať si a taktiež to nieje ani podmienkou pre účasť na server a neboj ich to po pár minutach prestane baviť a odídu svojvoľne. Ten dmg u HE ja troška som moc nepobral je pravda že ma raz zabil keď som mal 100HP a dmg mi to ukázalo 134 in 1, ale ja s tým uberám sotva 50, takže na akom systéme udelovania dmg to je postavené ti nepoviem. Čo sa týka kempenia s awp na T-spawne, nech urobíš čokoľvek, tí hráči tam proste kempiť budú a to nie len na publicu ale koľko krát som sa s tým postretol aj na MM. Ja osobne to taktiež nenávidím a ver mi že v blízkej dobe, aspoň z mojej strany ja to banovať tam budem.
Toď vše :)
S pozdravom
Stratenyy
Uživatelský avatar
Stratenyy
Profesionál
Profesionál
 
Příspěvky: 640
Registrován: 20 úno 2015, 13:06

Re: Public D2

Příspěvekod Camikk » 13 úno 2016, 14:40

Čau, souhlasím tady s kolegou co psal výše, akorát doplním, že DMG u HÉčka pro VIP dává o 40% větši DMG ... takže s ním dokáže zabít třeba i dva enemy co mají 100 ... Podle mě to je také přehnané a nedávno jsem to konzultoval s HLSA publicu, řekl mi, že si o tom promluví s Rainoxem. S tím přeházováním hráčů pomocí adminů ... no, dřív když byl starý plugin tak to ukazovalo kdo se kam napojil, kdo se přehodil, teď to tak není a když je na serveru 30 lidí cca tak se to blbě hlídá kdo se přehodil a kdo ne :/ A s tím kempem na spawnu ... Jdi někdy na server když tam je 25-30 lidí a zkus hrát ... Tčka kempí v 1:00 třeba i v deseti lidech na T-spawnu.. potom to nejde hrát, že .... proto to je tak uděláno...

Každopádně každá kritika je vítaná :)

A public určitě není v konečné fázi .. myslím si, že se tam bude ještě hodně věcí upravovat a budou se možná přidávat i nové servery, ale to už je vše na vedení :)
Pokud máš problém tak napiš, když ti budu umět poradit, tak poradím. ;-)
CS:GO Admin - 30.10.2015
CS:GO Server Admin -> 7.4.2016
CS:GO CheatHunter -> 14.2.2016
CS:GO Hlavní Server Admin -> 31.7.2016

*Chaos<>Kamikaze*
Uživatelský avatar
Camikk
Zkušený
Zkušený
 
Příspěvky: 209
Registrován: 18 pro 2013, 13:10
Bydliště: Praha

Re: Public D2

Příspěvekod letec29 » 15 úno 2016, 00:01

Ahoj takze:
Team Balance sa da spravit. Videl som plugin inteligentneho balancu kde to prehadzuje na zaklaade skore.
Skusim na to mrknut a presadit to.
Vip a HE. Je to navysene asi o 100%. Tento buff chcelo vedenie, pokusim sa to snizit.
Kemp na T je len na adminoch. Camp meter nepripads do uvahy, zmena casu tiez nie...
Adminov je malo, pokial chces poziadaj si o prava alebo si ma pridaj na steam, mozme o tom pokecat.
Co sa tyka awp, snazim sa presadit, aby bolo lrn pre VIP hracov a ty padom menej kempu.
Toto by mohlo byt v dalsom update na nasu sekciu. Kazdopadne mensie upravy ako to HE a balanc sa daju priebezne spravit a uvidim co sa da robit.
Zatial dik, key nieco tak steam. :)
Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
letec29
Spamerův sluha
Spamerův sluha
 
Příspěvky: 997
Registrován: 08 čer 2013, 13:47
Bydliště: GS

Re: Public D2

Příspěvekod Arbitrator » 21 úno 2016, 20:08

Zdravím,

opět s fakty a opět kde jsou admini?

Stravil jsem na vašer serveru víkend, ale co se tam děje za zhovadilosti, ale abych nechodil kolem horké kaše. Především mam pocit, že jsem přišel do zvěřince poslouchat kecy nějakych zvířat. Abych hral a do toho mi začne nějaky děcko kecat žvejky, jo samozřejmě si ho mutnu, ale proboha jich tam chodí tolik a poslouchat nadavky od lempla co nic netrefí je taky ok. Položili jste si otázku co od příslušného serveru očekáváte? Momentálně je to směsice, která je z 80% tvořena lidmi co neumí hrát go. Dále neřešíte co se na samotném serveru děje a vrcholem řešení problému je filtr sprostých slov na chatu, který mimochodem funguje úžasně! To, že některé věci zautomatizujete, neznamená že to bude fungovat.

Další věcí, když už jsem v tom je, když už tak prosazujete VIP, tak to že někomu date gratis zbraně neznamená, že to tím končí. Což souvisí s tím co jsem uvedl výše, ano zahraje si dotyčná osoba, ale za jakých podmínek. Samozrejmě to není permanentní stav, ale v době špičky to někdy stojí za to.

Opět, kde je admin? S tím jak prodáváte VIP je nutnost přítomnosti admina na serveru.

Začím zravím
Arbitrator
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí
 
Příspěvky: 10
Registrován: 13 úno 2016, 12:53

Re: Public D2

Příspěvekod Arbitrator » 01 bře 2016, 17:49

Zdravím,

měl jsem za to, že dojde k nějaké změně, ale neregistroval jsem ani jedno zlepšení, naopak mám ještě jednu výtku, proč pouštíte koledy během celého února, ono to bylo divné i v půli ledna, ale toto? I detaily dělají server lepším, jenže zde se vezete na vlně popularity, ale takových serverů tu už bylo, momentálně začínáte zapadat do tuctovosti.

Zatím
Arbitrator
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí
 
Příspěvky: 10
Registrován: 13 úno 2016, 12:53

Re: Public D2

Příspěvekod Arbitrator » 09 bře 2016, 23:16

Opět mam výtku, samo vím, že si to píšu pro sebe, protože nač se zabývat objejtivními argumenty, když to zatím funguje. Opět si odpovím. Ale proč bych si měl kupovat VIP, když se vam zde prohaněji čiteři, a jediné co může zůčastněný je dělat to, že toho krypla reportuje a tím to zhaslo. A jak to dopadá? Lidi odejdou, tajže je cílem serveru aby hrači chodili jinam? To je probĺem zavest votekick jak na kompetetivu? Protože co? Kdyby tam byl admin, tak to mení třeba! A vzhledem k tomu, že u vás jsou oblíbené takové automechanizmy, tak proč to tam již není? Já vím slibem se neurazí a nějak to dopadne, protože vedení to tak chtělo.
Arbitrator
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí
 
Příspěvky: 10
Registrován: 13 úno 2016, 12:53

Re: Public D2

Příspěvekod Camikk » 12 bře 2016, 02:23

Ahoj, pokud je na serveru cheater, tak můžeš udělat víc než jen to :) Můžeš ho třeba natočit a nahlásit ho do určené sekce do PP :) a nebo napsat adminům na steamu ... A k tomu votekick, myslím si, že by se to začalo hodně rychle zneužívat pro vaši "zábavu" a kickovali by se hráči mezi sebou jen tak for fun :) nebo by se o to aspoň pokoušeli :P A ano, cheaterů je tam docela dost, ale většina z nich dostane ban hned na serveru, protože tam buď jsem a nebo mě někdo zavolá :P
Pokud máš problém tak napiš, když ti budu umět poradit, tak poradím. ;-)
CS:GO Admin - 30.10.2015
CS:GO Server Admin -> 7.4.2016
CS:GO CheatHunter -> 14.2.2016
CS:GO Hlavní Server Admin -> 31.7.2016

*Chaos<>Kamikaze*
Uživatelský avatar
Camikk
Zkušený
Zkušený
 
Příspěvky: 209
Registrován: 18 pro 2013, 13:10
Bydliště: Praha

Re: Public D2

Příspěvekod Arbitrator » 13 bře 2016, 18:37

Zdravím,
aha tak, takže nejjednodušší je administrativní postup, před operativním. Rozumím, raději něco odložíme a budeme natáčet zjevné a hodnotit důkazy, zatímco budeme čekat než to čítera omrzí opravu inovatiní přístup který se osvědčil. Už vím, kde je u vás problém, vy nechápete to co jsem už kolikrát psal, že admin by měl být přítomen ve hře, a ne jakysi natačeni a hlašeni, to je prace adminů byt ve hře. A s tim kickovani to tak horky taky nebude, v kompetech se kickuji většinou ti co hru kazí a ne pro zábavu.
Arbitrator
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí
 
Příspěvky: 10
Registrován: 13 úno 2016, 12:53

Re: Public D2

Příspěvekod Camikk » 13 bře 2016, 20:45

Prosim tě, ukaž mi nějakého admina, který je na serveru 24 hodin denně, řekl bych, že takového nenajdeš ... A k tomu kickování, toto je komunitní server, ne kompet, kompety většina lidí bere seriózně, tady se chodí lidi pobavit nebo zasmát -> dělají drobné blbosti, kdyby se tam dalo, že si lidé můžou kickovat koho chtějí, tak toho budou zneužívat ... a i kdyby se to tam dalo a byl tam cheater tak silně pochybuji o tom, že by se kickl, protože vždy se najde někdo, kdo chce ostatní nas... :)

A nespamuj tu pořád ty stejné věci dokola ... pokud budeš mít nějaký rozumný návrh či nápad na server tak to napiš sem.
Pokud máš problém tak napiš, když ti budu umět poradit, tak poradím. ;-)
CS:GO Admin - 30.10.2015
CS:GO Server Admin -> 7.4.2016
CS:GO CheatHunter -> 14.2.2016
CS:GO Hlavní Server Admin -> 31.7.2016

*Chaos<>Kamikaze*
Uživatelský avatar
Camikk
Zkušený
Zkušený
 
Příspěvky: 209
Registrován: 18 pro 2013, 13:10
Bydliště: Praha

Re: Public D2

Příspěvekod Arbitrator » 18 bře 2016, 21:15

Ok, to co jsem napsal není dle konsenzu vašeho vedení "pravda",
ale abych pokračoval výčtu faux pas, vzhledem k tomu, že server neni permanentně plný, je časový horizont ve kterém tomu tak je a v zásadě se cyklicky opakuje v závislosti na konci pracovní doby a ukončení vyuky apd., takže jsme identifikovali kritický okamžik, toď k vyřešení tématu kde je admin?
Další věc co nechapu, první kolo po restartu, než se všichni lognou je to zas ciganska ferovka podle toho kdo se stihne připojit, což je zbytečné kolo, ale tomu rozumíte jen vy.
Dale, vim že neakceptujete notoriety z kompetetivu protože ten je přece "seriozni", ale po startu i v kompetetivu je časová prodleva kdy hrači nakupuji, no a co se u vás neděje, "půlka" týmu stoji a přemýšlí co ma koupit a zbytek již hraje, nemyslím si, že je nutné zmiňovat co následuje.
Předpokladam, že za další sofisma spam dostanu ban na foru, ale vaše obhajoba je dost chatrna a že admin nebude na serveru 24 h je kliše.
Arbitrator
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí
 
Příspěvky: 10
Registrován: 13 úno 2016, 12:53

Re: Public D2

Příspěvekod Camikk » 19 bře 2016, 03:21

Vůbec nechápu, proč by jsi měl dostávat ban, naopak ;-) Jsme rádi za každý názor, protože ze všeho se dá jen a jen poučit :)
A kde je admin .. no adminů celkově na publiku moc není, ale když tam je bordel, tak mi skoro vždy hned někdo napíše, takže to,že si tam běhá cheater se tam skoro nestane, protože vždy hned dostane ban, pokud není pozdě v noci.

K tomu prvnímu kolu, už jsem psal HLSA publiku, jestli by s tím šlo něco udělat ... a s ten čas k nakupování taky můžu podat někomu z vyšších jestli by to nezvážili, takže díky za připomínky ;-)
Pokud máš problém tak napiš, když ti budu umět poradit, tak poradím. ;-)
CS:GO Admin - 30.10.2015
CS:GO Server Admin -> 7.4.2016
CS:GO CheatHunter -> 14.2.2016
CS:GO Hlavní Server Admin -> 31.7.2016

*Chaos<>Kamikaze*
Uživatelský avatar
Camikk
Zkušený
Zkušený
 
Příspěvky: 209
Registrován: 18 pro 2013, 13:10
Bydliště: Praha

Re: Public D2

Příspěvekod RazyCZ » 20 bře 2016, 12:36

nenajdeš server kde by se ti neproháněli číteři...nejde to vždycky hned zjistit a ovlivnit 100%.

low hráče musíš tolerovat, i oni chtějí hrát a kde jinde mají trénovat než na komunitě ? když chceme aby tam hráli nesmíme je vyhánět.

Kemp na t spawnu..to je tak..dam ti příklad: je tam 32 z 32 hráčů, a ct hráčů je tolik že to nezakempí, vezmou p90 rushnou ti long zabíjou 2 v sidech a co pak ? všechny Tčka utečou zpátky na T spawn a někteří hráči z toho spawnu ještě ani neodešli, dá se to špatně trestat a posuzovat, samozřejmě že když to je 3v3 a tčko od spawnu kempi na spawnu a čumí do doorek tak dostane trest/upozorneni

"Admini tam nejsou" - žádný admin není nonstop na serveru a má reálný život, navíc admin má práva na sekci takže v době kdy jak ty říkáš že má dovolenou tak vklidu můžeš adminovat na pubu nebo d2 mini.

vip granade - s tím souhlasím tohle je extrém, ale jinak ty vip výhody jsou vcelky vybalancovaný

Balance teamů - tohle nikdy neovlivníš, hráči si lezou kam chtějí, nebo to odpojí, nebo začnou nadávat, ale vždycky se slušně dá poprosit protější stranu aby někdo šel k vám, z vlastní zkušenosti to funguje, přímo na D2.
  • Worth: 3874€ (988€ with sales)
  • Games owned: 291
  • Games played: 137 (47%)
  • Hours on record: 6,823.6h
Uživatelský avatar
RazyCZ
Mistr
Mistr
 
Příspěvky: 497
Registrován: 24 črc 2014, 12:15
Bydliště: Černýš u KnO

Re: Public D2

Příspěvekod justicier » 07 črc 2016, 17:19

Zdravím,

úvodem pár poznámek - mnoho z toho, co tu adminé píší, je více méně pravda (např. o "hráčích-lamách", neschopnosti být na serveru po 24 hodin denně, 7 dní v týdnu apod.). To je pravda a je třeba to akceptovat. Skutečnost, že jeden hráč je slabší, než druhý je realita, se kterou nikdo nic neudělá. Nebylo by to totiž ani na místě.

K čemu bych se ovšem chtěl vrátit je opravdu velmi, velmi nevyvážený balance. Balance nefunguje dobře (podle výše uvedených reakcí) dlouhdobě. V poslední době je však situace velmi špatná a ubíjející. Ne snad proto, že by týmy byly "kvalitativně nevyrované" - to není možné ohlídat, tak se prostě musí hrát. A to i bez zásahu admina. Sám patřím mezi ty, kteří jdou ke slabší straně, pokud jsem mrtvý a vidím, že na druhé straně je opravdu méně hráčů. Snažím se to trochu balancovat, byť si nedělám iluze o tom, že jsem nějaký elitní hráč, co druhý tým zachrání. Ale ona ta kvantita přeci jen něco na publicu zmůže. To si nezapírejme.

Balance by měl tedy především zajišťovat kvantitativní stránku vyrovnanosti jednotlivých týmů. Současný balance tento požadavek nesplňuje, a to bohužel ani zdaleka. Výsledkem pak jsou i dříve uvedené situace, nicméně uvedu své vlastní příklady z nedávné doby (tedy z posledního týdnu). Pokud systém balancu dopustí, aby po několik kolik po sobě byl počet hráčů v jednom týmu na začátku kola rozdílný o více jak 3, tak je špatně nastaven. Nestává se to ojediněle. Např. dneska hrálo 8 CT vs. 2 T. Samozřejmě, CT vyhráli, nebyl to problém. Ale nikdo nepůjde dobrovolně k T, pokud předtím neumře (to jsou ti uvědomělejší) nebo nebude chtít hrát za slabší tým (to jsou zejména nováčci, slabší hráči a někdy posměsměšně označováni hráči jako "kidi" - tam ovšem patří i někteří zkušení hráči).

K čemu to vede? Doslova a do písmene během 2 - 4 kol se ze serveru, kde hrálo při mém příchodu více jak 20 hráčů, stane server, kde hraje 4 - 6 hráčů. A jde to skutečně velmi rychle. Opravdu tedy odchází mnoho hráčů a je to zbytečné. Opravdu zbytečné. Jde tedy o to, aby se změnil systém autobalance.

Řešení? Podle mého názoru by se měl autobalance upravit tak, aby se hráči nemohli přelogovat do týmu, který je v danou chvíli v kvantitativní výhodě. Jednoduché opatření, jež může působit. Rozhodně by se toto opatření mělo uvážit. Je možné, funguje na dalších serverech (jak českých, slovenských, tak zahraničních). Opravdu tedy apeluji na to, aby se systém autobalancu změnil uvedeným způsobem.
justicier
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí
 
Příspěvky: 4
Registrován: 05 črc 2016, 17:26

Re: Public D2

Příspěvekod justicier » 07 črc 2016, 17:30

Jen ještě poznámka ke způsobu balancu, jež uvádí RazyCZ. Tento model je možné aplikovat tehdy, pokud jsou na obou stranách hráči, kterým jde o hru a zahrát si. Ale na publicu bude vždy dost nováčků, "kidů", slabších hráčů apod., kteří prostě nebudou chtít být ve slabším týmu. A právě u těchto hráčů pomůže to, že nemají na výběr.
justicier
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí
 
Příspěvky: 4
Registrován: 05 črc 2016, 17:26

Další

Zpět na Volná debata

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků