Volná debata o CSku a všem, co vás zajímá.

raspberry PI NTB do 1000,-

Příspěvekod CanyoneroCZ » 17 říj 2018, 09:02

Zdravím. delší dobu mám problém s bratrem. chápu, asi není jasné o co jde, ale nechte mě to vysvětlit :D
Máme společně jeden PC; 4GB ram, amd fx 6300, GTX1050. a málokdy se tam dostanu. respektive pokud je tam on, tak tam bude do desíti do večera. řeknu to narovinu. mamka z toho nemá radost když jsem tam do dvou do rána :D (je mi 16) takže se tady musím zeptat:
Umí někdo s Raspberry PI ? má to někdo doma ? a zkoušel na tom někdo rozjet CSko ?
na čínských Eshopech jsem našel Raspberry PI (512 mb ram, dual core 1.5Ghz, intg. grafika) asi za 300,-, dotyk LCD panel za 200,- - to máme cca 600-700 i s redukcema, kablama, atd.

Mám to celý obědnat, poskládat, a udělat z toho NTB ? myšku mám doma a klávesnici mám starou z ntb, ta se ještě využije.
Děkuji, CanyoneroCZ
https://sites.google.com/view/canyonerocz
CanyoneroCZ
Amatér
Amatér

raspberry PI NTB do 1000,-

od Rumcajz » 17 říj 2018, 09:02

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz

Re: raspberry PI NTB do 1000,-

Příspěvekod erwin » 17 říj 2018, 10:55 VIP

Ahoj, podla toho čo si tu napísal tak máš šancu to rozbehnúť pomocou týchto vecí.
1. Hrať na najmenšom rozlíšení ktoré sa bude dať
2. Hrať na minimal detailoch.
3. Neskúšaj si nijak maxovať FPS.

Sú to také základne veci ktoré by si mal rozbehnúť na takýchto komponentoch :)
Viete prečo deti v Afrike nejedia lieky?
Lebo je na nich napísané až po jedle.
erwin
Spamerův sluha
Spamerův sluha

Příspěvekod strafemachine » 17 říj 2018, 12:27 VIP

Nechcem ti kaziť plány a želania ale je to úplná hovadina. Raspberry PI je server, nie počítač. Za prvé ti to nerozchodí ani na minimálnych detailoch a najmenšom rozlíšení. Za druhé, Raspberry PI nemá žiadne chladenie. Je pasívne chladený a na 100 percent ti to nerozchodí žiadnu hru. Ďaľší problém ktorý som mohol spomenúť ako prvý je že Raspberry PI beží väčšinou na Linux systéme, ktorý má veľký problém so spustením hier od Steamu a už vôbec nepustí žiadny exe súbor. Pred asi 5-6 rokmi som sa snažil rozbehnúť na Raspberry PI model B Teamspeak 3 server a už s tým som mal obrovské problémy, neskôr som zistil že bez nejakých zložitých modifikácii to ani nejde.

Radšej sa skús nejako dohodnúť s bratom. Iné východisko nevidím pokiaľ si nechceš popri škole nájsť nejakú brigádu a zarobiť si na niečo lacnejšie.
strafemachine
Zkušený
Zkušený

Příspěvekod CanyoneroCZ » 17 říj 2018, 17:44

strafemachine píše:Nechcem ti kaziť plány a želania ale je to úplná hovadina. Raspberry PI je server, nie počítač. Za prvé ti to nerozchodí ani na minimálnych detailoch a najmenšom rozlíšení. Za druhé, Raspberry PI nemá žiadne chladenie. Je pasívne chladený a na 100 percent ti to nerozchodí žiadnu hru. Ďaľší problém ktorý som mohol spomenúť ako prvý je že Raspberry PI beží väčšinou na Linux systéme, ktorý má veľký problém so spustením hier od Steamu a už vôbec nepustí žiadny exe súbor. Pred asi 5-6 rokmi som sa snažil rozbehnúť na Raspberry PI model B Teamspeak 3 server a už s tým som mal obrovské problémy, neskôr som zistil že bez nejakých zložitých modifikácii to ani nejde.

Radšej sa skús nejako dohodnúť s bratom. Iné východisko nevidím pokiaľ si nechceš popri škole nájsť nejakú brigádu a zarobiť si na niečo lacnejšie.

OS bych zvolil Linux, to je jasné, nejlépe nějáký s jednoduchým GUI. chlazení není takový problém, koupím k tomu pasivní chladiče + jeden větší aktivní. vtw. kde jsi přišel na to, že raspberry Pi je server ? :D
Děkuji, CanyoneroCZ
https://sites.google.com/view/canyonerocz
CanyoneroCZ
Amatér
Amatér

Příspěvekod Nocky » 17 říj 2018, 17:52

Jdi na brigadu a nasetri na neco lepsiho :D
Nocky
Profesionál
Profesionál

Příspěvekod strafemachine » 18 říj 2018, 08:31 VIP

Tak v tom prípade by ma zaujímalo prečo žiadaš o radu tu a keď ti niekto tú radu poskytne tak ju zotrieš zo stola a tvrdíš si svoje. Veď si to kúp, potom daj vedieť ako si dopadol. Teším sa.
strafemachine
Zkušený
Zkušený

Zpět na Volná debata