Zde můžete najít rady a návody k hře TF2

Scamming-Sharking-Hijacking.Aneb jak se nenechat okrást

Příspěvekod Taygete » 26 lis 2014, 00:55 VIP

Zdravím.

Chtěl bych všem jak zkušeným tak začátečníkům poradit jak se nenechat okrást.Jsou zde 3 nejčastější typy hráčů.

Scammeři

Sharkové

Hijackeři

Ze začátku by jsme měli přesně znát cenu svého předmětu , cenu lze zjistit na této stránce : http://backpack.tf/.
Poté než začneme s určitým člověkem obchodovat tak si nejdřív zkontrolujeme následující věci : Jeho reputaci na Steamu kterou lze zjistit na této stránce : http://steamrep.com/ stačí zadat steamID které lze zjistit když si otevřeme profil určitého člověka a v levém horním rohu pod nápisem Obchod najdeme SteamID a skopírujeme poslední čísla. SteamID bude vypadat nějak takto : 76561198012642802.V opačném případě si otevřeme Nastavení (Options) na steamu poté klikneme na Rozhraní (Interface) a poté si odkřížkujeme možnost : Zobrazit Adresní řádek pokud je dostupný
Nebojte se zrušit obchodování v průběhu transakce když vám bude něpříjemný/nespolupracující nebo se bude snažit vyřešit trade rychle.
Mějte na paměti že někteří hráči své Unique hatky přejmenovávají na Unusual nebo zbraně na Strange a chtějí okrást hráče kteří tyto věci neznají

Ověřené obchodní stránky kde můžete nakupovat věci od jiných hráčů nebo upravených botu kteří vás neokradou ale jen automaticky prodávají věci.
http://www.tf2outpost.com/
http://dispenser.tf/
https://scrap.tf/
http://tf2tp.com/
http://www.tf2wh.com/
http://bazaar.tf/
http://www.tf2items.com/
http://www.tf2mart.net/
http://www.scrapwh.com/
http://scrapbank.me/
http://manncotrading.com/
Nejvyužívanější obchodní stránky z tohoto seznamu jsou : TF2 Outpost , TF2wh , ScrapTF , DispenserTF

Scammeři
1)Rychlé obchodování : Nikdy nespěchejte s tradováním , vždy si pečlivě promyslete jaké + a - bude mít pro vás tento obchod. A jestli se vůbec vyplatí! V určitých případech se stává že hráči vás nutí tradovat rychle protože nemají čas nebo spěchají pryč, v těchto případech je lepší si vždy počkat a řádné si promyslet váš obchod jak jsem již psal.

2) Ty jdeš první ! : Jedna z typických věci které se stávají když obchodujete přes PaySafeCard , PayPal nebo dokonce i SMS , v tomto případě nastává hádka dvou osob [KDO PŮJDE PRVNÍ ?!] v těchto případech NIKDY nechodte první nejlépe přes prostředníka , ověřeného hráče popř. Admina u kterého víte že už má zasebou nějaký ten trade a můžou se za něho ostatní zaručit.

3) Byl jsem okraden : Tito lidi vám jednoduše řeknou že byli okradeni a nepůjdou PRVNÍ v tradování protože byli už takto podvedeni v minulosti a od té doby už nikomu nevěří... no ale to není přeci váš problém. Budou vás žádat aby jste šli první protože by se chtěli vyhnout ''znovu okradení'' ale zapomeňte nato chtějí vás jednoduše okrást (alespoň ve většině případech)

4) Upovídaní : Není to snadné rozpoznat na první pohled a tito hráči se budou snažit mluvit o úplných blbostech jenom aby ve vás vzbudily důvěru v nich.Většinou budou říkat že by si lidé měli vzájemně důvěřovat jako například my 2 ... ale nakonec vám stejně vrazí nůž do zad.Budou se svámi snažit co nejvíce komunikovat a obchodovat s málo cennými věcmi. nebo vám budou půjčovat málo cenné věci aby ve vás vzbudily důvěru v nich až jednoho dne příjde otázka : Půjčíš mi tvojí unusualku ? Samozřejmě že když jsme spolu tak moc tradovaly tak ti můžu věřit , půjčoval jsi mi věci a pomáhal mi.No a mezitím už mu budou padat sliny od huby ... jen aby měl tu unusualku , o bratříčkování mu vůbec nešlo už od začátku.

5) PayPal :Náhodný hráč si vás přidá a bude chtít koupit nějakou z vašich drahých věcí následně vám zato budou nabízet PayPal peníze, jak tento problém jednoduše vyřešit aby nikdo nebyl okraden ? Jednoduše hráči řekněte at' použije PayPal na steamu a koupí Klíče např. pokud hráč odmítne tak už máte důvod trade ukončit a odebrat si ho.

6) YouTube Scamm : Hráč se rozhodne že si najde nějakého velice známého Youtubera z TF2 následně zajde na nějaký trade server a vytipuje si hráče s Unusual hatkou např. nabídne hráči obchod a bude mu nabízet Giftnuté věci např. od STAR_ (Falešný) které jsou limitované a mají je jen určití lidé (Youtubeři)

7) Giftwrap : Jak jsme si už mohly povšimnou některé věci jsou velice drahé ale zároveň untradeable (Nelze Prodat)' a jediná možnost je přes GiftWrap, někdo může mít např. Summer Shades a bude chtít aby jste mu první daly GiftWrap on poté Summer Shades zabalí jako dárek a následně vám jej prodá. Pokud hráči nevěříte tak si vyscreenujte popř. natočte jak celý trade + konverzace probíhala pokud vás hráč okrade nahlaste ho na SteamRep

8) Raffle (Loterie) : Tento typ scammingu je často využíván ale je jen na vás zda-li hráči budete věřit. Jsou tzn. Raffle trade group kde můžete vyhrát nějakou věc. Například : jeden z adminů Raffle group napíše aby mu hráči dali cca 450 věcí za jeho unusualku v hodnotě 2 buds a potom ten kdo dal nejvíce vyhraje jeho unusualku , 1 scrap = 2 itemy , 1 key = 30 itemu , 1 earbud = 150 itemu pokud si to spočítáme tak vpodstatě admin dostane 3buds za jeho Unusualku v hodnotě 2buds ale je zde určité plus, vy můžete zaplatit 2 buds a ostatní hráči 1 bud tzn. že na 100% je unusualka vaše, ted jde o to jestli jí admin opravdu dá.

Sharkové
Co o nich říct , tak nejspíš že to je nejvíce využívaný typ okrádání hráčů na Steamu.Představme si situaci jak nějaký hráč bude mít štěstí a dostane Unusualku z krabice ale vůbec nemá ponětí o co jde a mysli si že je to podobný item jako Strange nebo Unique tak náš Shark okamžitě zareáguje tak že hráči dá trade a bude se ho snažit přesvědčovat že jeho Unusualka v ceně 15 Earbuds např. má jenom cenu 3 Earbuds a tak se bude hráči snažit vyhovět tím že mu bude dávat krásné zbraně (Festive , Strange nebo Haunted popř. Collectors a vintage) a hráč si řekne že tam je mnohem více Barevných a krásnějších věci než je ta jeho jedna

ROZDÍL MEZI SCAMMEREM-SHARKEM

Scammer: Přesvědčuje někoho aby mu dal věc prakticky zdarma.
Sharker: Zavádí někoho o ceně jeho věci.

Scammer: Tato krabice je hacknutá jakmile ji otevřeš dostaneš hned Unusualku
Sharker: Tvůj Festive Rocket launcher stojí jen 2 scrapy

Scammer: Dostaneš $5000 až dokončíme tento obchod.
Sharker: Nah , tahle australium zbran stojí 4 keye takže co?

Scammer: Dám ti ban pokud tento trade nepříjmeš !
Sharker: Tato Unusual je low-tier cena je max 2 keys.

Hijackeři
Asi nejohavnější ze všech typů. Přidá si vás náhodný hráč který nebude mít nejspíš ani Fotku na steamu a jakmile si ho přidáte tak vám začne spamovat odkazy na stránky. S tímto problémem jsem se stýkal 2-4x denně.Pro případ jako je tento jsem si udělal seznam pár Hijackeru (Hidžakerů) a Pisheru (Pišherů) který dám pod tento post.

Hráč nám napíše : Hi My friend wants to add you but he cant. Please Add him http://steamcommunyty.com/ takže první věc čeho si všimneme že odkaz je falešný jelikož originální odkaz na Steam je tento :

http://steamcommunity.com/

Poté si zajdeme na jeho profil http://steamcommunity.com/profiles/76561198150410540.
Jak lze vidět tak hráč nemá na profilu žádné přezdívky ani foto. A vpodstatě nic o tomto hráči nelze zjistit http://steamrep.com/search?q=http%3A%2F ... 8150410540 Takže v případě jako je tento tak hráče okamžitě nahlásíme na Steamu a zablokujeme.
Ale dnes jsou už nové triky jak vás okrást pár příkladů : Hráč chce odkoupit celý váš batoh a posílá foto vašeho Backpacku. Hráč vám posílá foto svého backpacku nebo nějakého předmětu v něm. Hráč se vás zeptá jestli jste na této fotce vy. Jakmile se toto stane tak se vám automaticky do vašeho PC stáhne Script. který ZA ŽÁDNÝCH OKOLNOSTÍ NEOTEVÍREJTE !!

Co udělat když jsme si stáhli nějaký z odkazů pishera ?
1. Neotevíráme ho
2. Zapneme si internetový prohlížeč a napíšeme do vyhledávání : https://www.virustotal.com/
3. Na stránce klikneme na : Choose file (Vybereme podezřelý soubor který se nám stáhnul)
4. Pokud je to opravdu Pish link tak by se mělo zobrazit toto : http://www.jpeg.cz/images/2015/02/14/ocBev.jpg



Pokud se vám stane že jste se necháli napálit Hijackerem tak musíte posbírat co nejvíce Fotek z Chatu + jeho SteamID + důkaz že předmět je doopravdy váš , tuto záležitost lze jednoduše vyřešit na http://backpack.tf/ kde se zapisuje historie Majitelů předmětu např. můj scattergun : http://backpack.tf/item/1083671194. V případě že bude v historii nějaké jméno označené červenou barvou tak to znamená že předmět je padělaný/skopírovaní/duplikovanýa jeho cena se tudíž snižuje. Dejme tomu z 30Earbuds na 24Earbuds.

Co Hijackeri nejčastěji píšou když si vás přidají :

Androsius: hi
Androsius: Here's the story, my friend ( in my friend list ) sent me a unread message with a format: http://pic.com/image_14.jpeg (Odkaz jsem pozměnil)
Androsius: like it?
________________
Igralus: Hi
Igralus: There is screen my csgo knife http://img.com/image14_png (Odkaz jsem pozměnil)
Igralus: want's it ?
________________
da_petr: hi
da_petr: there is screen from your backpack http://tinctu.org/jpeg (Odkaz jsem pozměnil)
da_petr: you need it ?
________________
Rostislav: hey dude, i wanna trade this http:/goo.gl/2sme for yours, wanna trade? (Odkaz jsem pozměnil)

Nejnovější metoda okrádání:
přidá si vás náhodný hráč do přátel , zeptá se kolik chcete za vaší Unusualku, poté co mu odpovíte např. 20keyu tak vám řekne že do 5min bude mít keye (potom už to začne být zajímavější) bude chtít zjistit jestli je vaše unusualka duped (Po té co jsem mu osobně poslal Backpack.tf odkaz že není) začal si stěžovat že potřebuji nějakou důvěryhodnou osobu které unusualku dám a ona mi jí zase vrátí (přidá si mě někdo kdo má stejné jméno jako někdo z mého friend listu) pokud se toto stane tak si okamžitě obě osoby zablokujte. Jakmile dáte unusualku vašemu ''fake kamarádovy'' už ji nikdy neuvidíte.

Příklad z konverzace jednoho hráče :

(UKAY UKAY je Scammer)

Kód: Vybrat vše
[BC™] taylan türkiye: hi

UKAY UKAY: hi do you still have your unusual hat ?

[BC™] taylan türkiye: yea

UKAY UKAY: may i know how many keys do you want for it?

[BC™] taylan türkiye: 10

UKAY UKAY: i see let me think for sec

UKAY UKAY: ok deal but wait me 5 minutes because im going to get the keys

UKAY UKAY: hey

[BC™] taylan türkiye: hm

UKAY UKAY: but first of all i want to make surei kno that your hat is not duped. is that okay?

[BC™] taylan türkiye: fast.

[BC™] taylan türkiye: http://backpack.tf/item/473112715

UKAY UKAY: do you have a personal friend whos online right now ?

[BC™] taylan türkiye: hahahahahahaha

Tato konverzace byla zkopírovaná z nahlášení na SteamRep.



UPDATE:
Zde budu připisovat nejnovější update ohledně obchodování a ochrany proti okrádání.

Jak jsme si mohly povšimnout tak Obrázek konečně přidal do Obchodních nabídek ověření ''Captcha'' (Což je v podstatě ověření že nejste Robot nebo Bot)

Obrázek
To by mělo prozatím zabránit aby někdo ukradl naše věci pomocí Malware nebo jiných programů ale nenechte se vyvést z míry , Hijackeri , Pisheri se budou snažit prolomit Steam ochranu , proto budte nadále opatrní a neklikejte na žádné podezřelé odkazy , popř. mi odkaz pošlete do PM se jménem toho člověka na Steamu.

Jeden z dalších nedávných update kdy zakoupené hry budou v inventáři po 30 dní neprodejné. Z důvodu ochrany vaší peněženky , někteří lidé obchodují s hrama jenom protože jsou ''Revoked'' (Po stažení se smažou-zruší) pokud se takto stane tak můžete po dobu 30 denní lhůty toho člověka nahlásit a získat tak vaše finance popř. věci apod. zpátky , je nutné udělat Screen když se vám hra zrušila + screen z obchodování a také SteamID toho člověka na steamu.

UPDATE : Nejnovější update z 18.2 opravil chybu unusual efektu, kdy nebylo možné vidět svůj unusual efekt přímo nad vámi ale třeba na druhé straně místnosti.




Seznam Hijackerů-Pisherů
bliznuck (http://steamcommunity.com/profiles/76561197984126556/)
igor.dubas(http://steamcommunity.com/profiles/76561198150410540)
[unassigned] (http://steamcommunity.com/profiles/76561197995877647/)
[unassigned]2 (http://steamcommunity.com/profiles/76561197995422658/)
terraniy (http://steamcommunity.com/profiles/76561197994450153/)
olegonzzz(http://steamcommunity.com/profiles/76561198024022989/)
Vanity of the void (??l?)(http://steamcommunity.com/profiles/76561198158540446)
Acid Trip (http://steamcommunity.com/profiles/76561198159161049)
Gojas(http://steamcommunity.com/profiles/76561198154528463/)
Cogouf (http://steamcommunity.com/profiles/76561198035654130/)
joshuadavidbernstein (http://steamcommunity.com/profiles/76561198054599512/)
Trulolo (http://steamcommunity.com/profiles/76561198036734166/)
[unassigned]3 (http://steamcommunity.com/profiles/76561198154579080/)
choatetenn (http://steamcommunity.com/profiles/76561198031480500/)
scorpion61636 (http://steamcommunity.com/profiles/76561197994320765/)
autoperegon (http://steamcommunity.com/profiles/76561198032826926/)
thomas75249 (http://steamcommunity.com/profiles/76561198027982468)
kisa (http://steamcommunity.com/profiles/76561198019541010/)
megadavidtor (http://steamcommunity.com/profiles/76561198074399399/)
da_petr (http://steamcommunity.com/profiles/76561198006626614/)
Obrázek
Uživatelský avatar
Taygete
Mistr Yoda
Mistr Yoda
 
Příspěvky: 2214
Registrován: 22 dub 2014, 16:55

Scamming-Sharking-Hijacking.Aneb jak se nenechat okrást

od Rumcajz » 26 lis 2014, 00:55

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz
 
Příspěvky: 97323
Registrován: sob 29.led 1999 0:11:22

Re: Scamming-Sharking-Hijacking.Aneb jak se nenechat okrást

Příspěvekod Taygete » 26 lis 2014, 01:05 VIP

Dopsáno : Další druhy okrádání Scammeru,rozdíl mezi Scammerem-Sharkerem. Co dělat když si stáhnete pish link, nejnovější trade update apod.
Obrázek
Uživatelský avatar
Taygete
Mistr Yoda
Mistr Yoda
 
Příspěvky: 2214
Registrován: 22 dub 2014, 16:55

Re: Scamming-Sharking-Hijacking.Aneb jak se nenechat okrást

Příspěvekod Rainox » 26 lis 2014, 14:06 VIP

zdar, pěkné, ty hijackeři, také se jim říká boti, jelikož jsou to boti, které si nějací lidé udělají... :)

cs-go-scammers-varovani-t59812.html
Zde je taky nějaké ten seznam :)
Uživatelský avatar
Rainox
Spamer
Spamer
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 01 úno 2013, 13:04

Re: Scamming-Sharking-Hijacking.Aneb jak se nenechat okrást

Příspěvekod Taygete » 26 lis 2014, 14:21 VIP

Rainox píše:zdar, pěkné, ty hijackeři, také se jim říká boti, jelikož jsou to boti, které si nějací lidé udělají... :)

cs-go-scammers-varovani-t59812.html
Zde je taky nějaké ten seznam :)

Zdravím.

Ano zapomněl jsem , jsou to boti ALT účty (alternativní) lidé si je udělají jenom kvůli tomu aby nedostaly ban a místo nich dostal ban bot popř. někoho okradl.

Pokud někomu zmizely věci tak se jednoduše může podívat do historie inventáře kde je seznam všech obchodů (Taky důležitý screen pro (Steam Support).
Ale lidi si musejí dávat obzvláště pozor , jelikož steam už nevrací odcizené itemy jak tomu bylo v minulosti protože toho někdo dokázal i zneužít (nebudu vysvětlovat jak).

e.Rainox: Někdy je furt vrací...
e.Vlikett: Jen ve výjimečných případech
Obrázek
Uživatelský avatar
Taygete
Mistr Yoda
Mistr Yoda
 
Příspěvky: 2214
Registrován: 22 dub 2014, 16:55

Re: Scamming-Sharking-Hijacking.Aneb jak se nenechat okrást

Příspěvekod F3T4KL4C1 » 27 lis 2014, 22:47

a hlavne keď vám ukradnú účet a Steam support vám to vráti naspäť tak si radšej preinštalujte windows kvôli keyloggeru a nie Windows Defender vám nepomôže. + Steam vracia itemy len 1x
Uživatelský avatar
F3T4KL4C1
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí
 
Příspěvky: 18
Registrován: 03 srp 2013, 12:30

Re: Scamming-Sharking-Hijacking.Aneb jak se nenechat okrást

Příspěvekod BH666 » 28 lis 2014, 14:54 VIP




Iróniou je, že práve títo ľudia, ktorí tu obchodujú sú častejšie okrádaní... :D

e.Vlikett: Právě proto sem píši jak se nenechat okrást od ostatních. :)
"Nič nie je také vážne, aby sa na tom nedalo zasmiať!"

James Keziah Delaney Obrázek
Uživatelský avatar
BH666
Spamer Veterán
Spamer Veterán
 
Příspěvky: 4656
Registrován: 12 dub 2013, 15:56
Bydliště: Slovensko

Re: Scamming-Sharking-Hijacking.Aneb jak se nenechat okrást

Příspěvekod Avalls » 30 lis 2014, 14:01

toto sem nepis !!!
ako si mam zarobit ?
Uživatelský avatar
Avalls
Pokročilý
Pokročilý
 
Příspěvky: 77
Registrován: 28 led 2013, 15:14

Re: Scamming-Sharking-Hijacking.Aneb jak se nenechat okrást

Příspěvekod Taygete » 30 lis 2014, 14:14 VIP

Avalls píše:toto sem nepis !!!
ako si mam zarobit ?


Musíš se hold více snažit v práci než na Tfku :D a uvidíš jak si poté budeš vydělávat.
Obrázek
Uživatelský avatar
Taygete
Mistr Yoda
Mistr Yoda
 
Příspěvky: 2214
Registrován: 22 dub 2014, 16:55

Re: Scamming-Sharking-Hijacking.Aneb jak se nenechat okrást

Příspěvekod Avalls » 01 pro 2014, 20:59

Real money -> real life
Okradnute deti na steame -> unusky ^^

Beres mi tu cashout
Uživatelský avatar
Avalls
Pokročilý
Pokročilý
 
Příspěvky: 77
Registrován: 28 led 2013, 15:14

Re: Scamming-Sharking-Hijacking.Aneb jak se nenechat okrást

Příspěvekod Taygete » 07 pro 2014, 16:19 VIP

Scamm : Dopsáno
Obrázek
Uživatelský avatar
Taygete
Mistr Yoda
Mistr Yoda
 
Příspěvky: 2214
Registrován: 22 dub 2014, 16:55

Re: Scamming-Sharking-Hijacking.Aneb jak se nenechat okrást

Příspěvekod IngPyro » 26 pro 2014, 16:04

Ok zajímaví vědět :) Díky
„Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.“ - John Ronald Reuel Tolkien 1892–1973

Team Fortress 2 Bývalí admin :) : Orange X4, DodgeBall 1, DodgeBall Float Only
Uživatelský avatar
IngPyro
Pokročilý
Pokročilý
 
Příspěvky: 74
Registrován: 26 pro 2014, 15:20
Bydliště: Jižní Čechy [| Prachatice |]

Re: Scamming-Sharking-Hijacking.Aneb jak se nenechat okrást

Příspěvekod Taygete » 07 led 2015, 17:51 VIP

Nový trik okrádání : Dopsáno
Obrázek
Uživatelský avatar
Taygete
Mistr Yoda
Mistr Yoda
 
Příspěvky: 2214
Registrován: 22 dub 2014, 16:55

Re: Scamming-Sharking-Hijacking.Aneb jak se nenechat okrást

Příspěvekod SirCechro » 07 led 2015, 19:14

Super článek, je dobrý to vědět. Dík
Uživatelský avatar
SirCechro
Mistr
Mistr
 
Příspěvky: 542
Registrován: 02 led 2015, 19:15
Bydliště: SWEDEN

Re: Scamming-Sharking-Hijacking.Aneb jak se nenechat okrást

Příspěvekod Meloun55 » 26 led 2015, 18:37 VIP

Zde přidávám ještě jednoho nevím zda je to bot ale nejdříve vám pošle zprávu jestli tohle není vaše fotka a potom vám pošle odkaz
nejspíše to bude nějaký vir.

Bufferin: : http://steamcommunity.com/profiles/76561198175193574
ObrázekObrázek
Bývalý TF2 Support
Bývalý TF2 Admin:
[Only 2Fort] [Oringe x3]
[Oringe x4] [Oringe x4 2]
Uživatelský avatar
Meloun55
Pokročilý
Pokročilý
 
Příspěvky: 106
Registrován: 20 lis 2014, 18:48
Bydliště: Praha

Re: Scamming-Sharking-Hijacking.Aneb jak se nenechat okrást

Příspěvekod Taygete » 28 led 2015, 16:17 VIP

Meloun55 píše:Zde přidávám ještě jednoho nevím zda je to bot ale nejdříve vám pošle zprávu jestli tohle není vaše fotka a potom vám pošle odkaz
nejspíše to bude nějaký vir.

Bufferin: : http://steamcommunity.com/profiles/76561198175193574

Zdravím.

Zablokuj a nahláš. Je to pisher který ti pošle script. Ale naštěstí už má steam i potvrzení na Emailu takže pokud ti bude chtít ukrást věci tak to nejdřív budeš muset potvrdit na Emailu :).

Přeji hezký den,
Obrázek
Uživatelský avatar
Taygete
Mistr Yoda
Mistr Yoda
 
Příspěvky: 2214
Registrován: 22 dub 2014, 16:55


Zpět na Rady a Návody

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník