• Stránka 1 z 2 • 1, 2
[GUIDE #1] - Shen, solo-top
Zdravím, chtěl bych vám představit mou první build/guide na velice populárního solo - topaře a junglera. Je to sice dlouhé čtení, ale doufám že to pár lidem pomůže.
Shen, Eye of Twilight
1) Využití a lane fáze: Shen se dá hrát mnoha způsoby a tím je také unikátním a velice zábavným. Je to jen na vás, jaký způsob se vám zalíbí. Já jsem si velice oblíbil bruisera s troškou tanky itemů. Je to typ shena, který vydrží hodně, ale když naskočí na AP/AD carry, dokáže mu pořádně zavařit. Lane fáze s tímto stylem je agresivnější, ale je zaměřená na lasthity. Pokud nemáte CS větší než váš soupeř nebo aspoň stejné, bude to trošku problém. Obzvlášť když váš jungler zabíjí 3 minuty své redko ,jde back, zabije si blue a jde zase back.
2) Counterpicky: Counterpickem se vůbec nemusíte řídit, protože jakmile to za jakéhokoliv champa zvládáte bravurně, poradíte si téměř s každým. Counterpick je pouze ukázka champů, proti kterým by to mělo být snažší a nebo naopak těžší.
Vy jste countrem proti těmto champ.: Pantheon, Jarvan, Tryndamere, Riven, Kha Zix
Champ. kteří counterují vás: Yorick, Vladimír, Jayce, Warwick
3) Masteries, runy, itemy, skilly, summoners spelly: Já za shena preferuji masteries 9:21:0
Runy: 3x
+2.7 health regen / 5 sec.
Greater Quintessence of Health Regeneration
9x
+1.41 armor
Greater Seal of Armor
9x
+1.34 magic resist
Greater Glyph of Magic Resist
9x
+0.95 attack damage
Greater Mark of Attack Damage
Maxování skillů: Q-E-W-Q-Q-R-Q-W-Q-W-R-W-W-E-E-R-E-E
Summ. spelly: Stejně jako u většiny topařů - Ignite a Flash
Itemy: Začneme jednoduše s botou a 3 potíky. Samozřejmě nezapomínat na wardy. Dále si koupíme Giants Belt a dostavíme boty na Magic resist/armor podle situace. Dále postavíme Wits End. Ihned po Wits Endu postavíme z Giants Beltu buď Warmogs armor nebo Sunfire Cap. Záleží na tom, koho máte proti sobě na TOPu a jestli je jejich AD carry trošku feednuté. Po Sunfire/Warmogu si postavíme Aegis of the Legion a poté ho updatnem na Runic bulwark. A jako předposlední item postavíme buď Warmogs Armor nebo Sunfire Cap. Je to podle toho, co jste si postavili dříve. Poslední item je jen na vás, jak se cítíte. Pokud potřebujete více Magic Resists, tak si postavte Bansees Veil a pokud zase armor, tak jednoduše Thornmail nebo Guardian Angel ( ten ale není moc zapotřebí ).
Styl hraní:
Early game - Last hitování, last hitování a zase last hitování. To je základ úspěchu výhry vaší lajny. Jelikož používáte Energii, tak to není zas tak těžké. Pomocí Q skillu si zařídíte last hitování z dálky. Nesnažte se ale moc pushovat ze začátku, protože stačí 1 úspěšný gank na vás a vaše turret může padnout a vy máte co dohánět. Je to jednoduché, nesekejte do minionů jestliže ho rovnou nezabijete. Tím si zařídíte, že váš enemy začne pushovat a vy si v klidu vaši lajnku freeznete před věžkou, aby nestřílela na miniony, ale vy byli stále v bezpečí a možnosti rychlého úniku pomocí E. Tím váš jungler získá přístup na TOP a máte snadný kill. Dále se snažte harrasovat pomocí svého Q.
Mid game - Jelikož vaše ulti má globální rozsah, můžete si v klidu pushovat až k turretce. Stále však musíte být owardovaní! Jakmile bude např. fight o draka, jednoduše se teleportujete dolů a můžete pomáhat svému týmu. Takhle si váš soupeř bude muset hlídat TOP, ať se nepusne a zároveň bojovat s týmem, jinak by vznikla přesila 4 vs 5 a to se vyhrává těžce.
Late game - Děláte úplně to samé co v Mid game, jen si můžete dovolit více, jelikož jste dost Tanky.
Závěrem bych chtěl dodat, že bych byl rád za jakékoliv připomínky a výtky k mé guidě, je to přeci jen má první guida a ještě mám co ladit.
Shen, Eye of Twilight
1) Využití a lane fáze: Shen se dá hrát mnoha způsoby a tím je také unikátním a velice zábavným. Je to jen na vás, jaký způsob se vám zalíbí. Já jsem si velice oblíbil bruisera s troškou tanky itemů. Je to typ shena, který vydrží hodně, ale když naskočí na AP/AD carry, dokáže mu pořádně zavařit. Lane fáze s tímto stylem je agresivnější, ale je zaměřená na lasthity. Pokud nemáte CS větší než váš soupeř nebo aspoň stejné, bude to trošku problém. Obzvlášť když váš jungler zabíjí 3 minuty své redko ,jde back, zabije si blue a jde zase back.
2) Counterpicky: Counterpickem se vůbec nemusíte řídit, protože jakmile to za jakéhokoliv champa zvládáte bravurně, poradíte si téměř s každým. Counterpick je pouze ukázka champů, proti kterým by to mělo být snažší a nebo naopak těžší.
Vy jste countrem proti těmto champ.: Pantheon, Jarvan, Tryndamere, Riven, Kha Zix
Champ. kteří counterují vás: Yorick, Vladimír, Jayce, Warwick
3) Masteries, runy, itemy, skilly, summoners spelly: Já za shena preferuji masteries 9:21:0
Runy: 3x
+2.7 health regen / 5 sec.
Greater Quintessence of Health Regeneration
9x
+1.41 armor
Greater Seal of Armor
9x
+1.34 magic resist
Greater Glyph of Magic Resist
9x
+0.95 attack damage
Greater Mark of Attack Damage
Maxování skillů: Q-E-W-Q-Q-R-Q-W-Q-W-R-W-W-E-E-R-E-E
Summ. spelly: Stejně jako u většiny topařů - Ignite a Flash
Itemy: Začneme jednoduše s botou a 3 potíky. Samozřejmě nezapomínat na wardy. Dále si koupíme Giants Belt a dostavíme boty na Magic resist/armor podle situace. Dále postavíme Wits End. Ihned po Wits Endu postavíme z Giants Beltu buď Warmogs armor nebo Sunfire Cap. Záleží na tom, koho máte proti sobě na TOPu a jestli je jejich AD carry trošku feednuté. Po Sunfire/Warmogu si postavíme Aegis of the Legion a poté ho updatnem na Runic bulwark. A jako předposlední item postavíme buď Warmogs Armor nebo Sunfire Cap. Je to podle toho, co jste si postavili dříve. Poslední item je jen na vás, jak se cítíte. Pokud potřebujete více Magic Resists, tak si postavte Bansees Veil a pokud zase armor, tak jednoduše Thornmail nebo Guardian Angel ( ten ale není moc zapotřebí ).
Styl hraní:
Early game - Last hitování, last hitování a zase last hitování. To je základ úspěchu výhry vaší lajny. Jelikož používáte Energii, tak to není zas tak těžké. Pomocí Q skillu si zařídíte last hitování z dálky. Nesnažte se ale moc pushovat ze začátku, protože stačí 1 úspěšný gank na vás a vaše turret může padnout a vy máte co dohánět. Je to jednoduché, nesekejte do minionů jestliže ho rovnou nezabijete. Tím si zařídíte, že váš enemy začne pushovat a vy si v klidu vaši lajnku freeznete před věžkou, aby nestřílela na miniony, ale vy byli stále v bezpečí a možnosti rychlého úniku pomocí E. Tím váš jungler získá přístup na TOP a máte snadný kill. Dále se snažte harrasovat pomocí svého Q.
Mid game - Jelikož vaše ulti má globální rozsah, můžete si v klidu pushovat až k turretce. Stále však musíte být owardovaní! Jakmile bude např. fight o draka, jednoduše se teleportujete dolů a můžete pomáhat svému týmu. Takhle si váš soupeř bude muset hlídat TOP, ať se nepusne a zároveň bojovat s týmem, jinak by vznikla přesila 4 vs 5 a to se vyhrává těžce.
Late game - Děláte úplně to samé co v Mid game, jen si můžete dovolit více, jelikož jste dost Tanky.
Závěrem bych chtěl dodat, že bych byl rád za jakékoliv připomínky a výtky k mé guidě, je to přeci jen má první guida a ještě mám co ladit.
www.twitch.tv/rivencz
-
Riven - Zkušený
[GUIDE #1] - Shen, solo-top
A uz jsi vyzkousel treba tohle? 

-
Rumcajz - Patriot
Re: #1 Guida - Shen, solo-top
Ještě bych chtěl dodat, že jestli se vám tato guida líbila a chtěli by jste další tohoto typu, napište hrdinu a post, který by jste rádi viděli v mé guidě.
www.twitch.tv/rivencz
-
Riven - Zkušený
Dobre ty
ale jako nejlepsi solo top uznavam predevsim garena a xina 

-
wextr - Kolemjdoucí
No na Garena mám svůj vlastní názor, je to nesmrtelný hajzl!
Jen je lehce countrovaný a na topu celkem ztrácí, jen je to postrach téměř všech AP topařů. No a xin má opravdu velký burst dmg, ale jakmile má někdo Frozen Hearth a Omen, tak je to jen chodící kill po mapě
Ale všechno je to o tom, proti komu hraješ a jak to za něho zvládáš.

www.twitch.tv/rivencz
-
Riven - Zkušený
garen ten kdyz se jede neco malo tank a pak ciste dmg tak jen q a uz se jen tocis nic vic nedelas 
xin das si neco na armor a pak zase dmg a je to strasne jak svin proti nemu
wukong ten je stejnej jak xin akorat ten spell na zmizeni je nejhorsi stoji na miste a neni to fake ale ty bezis dal protoze myslis ze je to fake takze te dokaze dobre prechcat

xin das si neco na armor a pak zase dmg a je to strasne jak svin proti nemu

wukong ten je stejnej jak xin akorat ten spell na zmizeni je nejhorsi stoji na miste a neni to fake ale ty bezis dal protoze myslis ze je to fake takze te dokaze dobre prechcat

all pub late

-
Brnda - Zkušený
Zkus udělat Kog'Maw. Jelikož je to můj nejvíc hrajen hero na rankedu, tak sem zvědavej, jak ho hraješ Ty.
-
Altrox - Kolemjdoucí
Altrox píše:Zkus udělat Kog'Maw. Jelikož je to můj nejvíc hrajen hero na rankedu, tak sem zvědavej, jak ho hraješ Ty.
Kog'Maw je moc OP, mám za něj něco odehrané

-
Gustik - Vedení Gamesites.cz
Gustik píše:Altrox píše:Zkus udělat Kog'Maw. Jelikož je to můj nejvíc hrajen hero na rankedu, tak sem zvědavej, jak ho hraješ Ty.
Kog'Maw je moc OP, mám za něj něco odehrané.
Ale stejně si lama

-
Altrox - Kolemjdoucí
Někdy o víkendu udělám teda Koga. Ještě si dám za něj pár her ať vidím, jak je na tom teď 

www.twitch.tv/rivencz
-
Riven - Zkušený
myslim že lepší kombinace summonerů je teleport a flash.. po 6 lvlu můžeš zachránit fight a případně dát kill na jiný lajne a ihned se teleportem vrátit na svojí lajnu
stejná věc se split pushem když neni ulti
stejná věc se split pushem když neni ulti
-
Achmedek - Kolemjdoucí
Altrox píše:Gustik píše:Altrox píše:Zkus udělat Kog'Maw. Jelikož je to můj nejvíc hrajen hero na rankedu, tak sem zvědavej, jak ho hraješ Ty.
Kog'Maw je moc OP, mám za něj něco odehrané.
Ale stejně si lama
Ale ty to určitě ovládáš nejlépe...

-
Gustik - Vedení Gamesites.cz
Teleport na Shena je zbytečný. Jelikož fighty jsou většinou (80% asi) o draka/bot a pak drak/baron, tak nepotřebuješ se teleportovat, protože jakmile se zabije drak, tak se jde pushovat s týmem bot/mid a top si předtím pushneš, což se shenem není moc velký problém, takže podle mě teleport je špatný spell.
www.twitch.tv/rivencz
-
Riven - Zkušený
myslim že je to lepší spell než ignite.. teleport a homeguard a určitě se to využije víc než ignite
-
Achmedek - Kolemjdoucí
jak kdy kdyz se tam potrebujes nurne dostat tak je dobrej teleport ale treba kdyz chces killy tak zas ignite,exhaust
all pub late

-
Brnda - Zkušený
• Stránka 1 z 2 • 1, 2