Vše ohledně kategorie serverů: JailBreak Servery

Tipy a pomůcky

Příspěvekod DarkMouse » 11 zář 2014, 16:12 VIP

                JailBreak - Tipy a pomůcky

Co zde můžete najít?
(po kliknutí na odkaz vás to přesměruje na danou stránku v topicu)


Užitečné odkazy:

  • Škola cska, díl č.3 - Jailbreak by Who am I ?!, Maxipes Fík a Fu → Streamovaný návod jak na Jailbreak mód ve hře Counter Strike 1.6
  • JailBreak map pack by DarkMouse → Pack je aktuální na měsíc 10.2014 i s návodem k instalaci, mapy by měly být kompletní, ale je možné, že nějaké drobnosti chybí (aktuálně je MapPack neaktualizovaný).
  • Porušování pravidel → Zde můžete nahlásit hráče, který porušuje pravidla, když na serveru není admin)
  • Statistika hráčů → Zde můžete najít celkové pořadí hráčů ve statistikách, ale i věci, jako je SID a odehraný čas
  • Banlist → Zde najdete banlist z našich JB serverů, ve které můžete najít i jestli náhodou jste nedostali ban, o kterém ani nevíte
  • Oficiální pravidla → Oficiální pravidla, které učilo vedení tohoto portálu, pravidla jsou stručná a napsaná tak, aby každý hráč věděl alespoň základy!
  • CT zony → Zde je ke zhlédnutí aktuální seznam CT zon na mapách, které jsou na serverech nahozené
  • Návrhy a nápady → máš nějaký návrh nebo nápad, jak zlepšit a zvýšit kvalitu našich JB serverů? Můžeš se o svůj návrh podělit tady a možná bude zrealizován
  • Pár smysluplných atrakcí → V topicu, na který jsem přiložil odkaz najdete nějaké atrakce, kterými můžete zpříjemnit vězňům hru

Naše JailBreak servery:

    Jailbreak #1 - IP: 93.91.240.114:27083ObrázekObrázek
    Jailbreak #2 - IP: 217.11.249.92:27697ObrázekObrázek
    Jailbreak #3 - IP: 81.0.217.182:27226 -→ ObrázekObrázek

                © DarkMouse & Smokeyy
                Hlavní pořadatel soutěží
                Správce herních turnajů
Uživatelský avatar
DarkMouse
Spamer
Spamer
 
Příspěvky: 1688
Registrován: 22 úno 2013, 07:03
Bydliště: Středočeský kraj

Tipy a pomůcky

od Rumcajz » 11 zář 2014, 16:12

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz
 
Příspěvky: 97323
Registrován: sob 29.led 1999 0:11:22
Bydliště: Středočeský kraj

[JB] Seznam administrátorů

Příspěvekod DarkMouse » 01 říj 2014, 08:50 VIP

            Zoznam Administrátorov:
Obrázek Hlavní Server Admini:


Obrázek Server Admin:


Obrázek Administrátori:

Obrázek ...vrátit se nahoru k prvnímu příspěvku
                Hlavní pořadatel soutěží
                Správce herních turnajů
Uživatelský avatar
DarkMouse
Spamer
Spamer
 
Příspěvky: 1688
Registrován: 22 úno 2013, 07:03
Bydliště: Středočeský kraj

[JB] Co je to JailBreak?

Příspěvekod Smokeyy » 29 srp 2015, 13:41

            Co to je JailBreak?


Je to mód, který se odehrává ve věznici, ve kterém se z CT týmu se stávají dozorci a z týmu Teroristů vězni. Mód se hraje na speciálně upravených mapách, kde se vězni spawnují v celách, dozorci ve zbrojnici a jsou tam také atrakce pro simona. Úkolem dozorců je dohlížet na vězně a určovat jim program hraní. Program jim určuje hlavní dozorce, zvaný simon. Simona si může vzít kterýkoli dozorce na serveru pomocí příkazu /simon. Úkolem vězňů je přežít co nejdéle a dopracovat se k poslednímu přání, kde si může vybrat duel proti libovolnému dozorci (popř. i všem najednou). Vězni musí simona poslouchat, protože pokud neuposlechne, může být jedním z dozorců zabit. Jako vězeň se můžete rozhodnout i dozorce neposlouchat a pokusit se zabít s ostatními vězni všechny dozorce, čímž vytvoříte tzv. vzpouru.

Za zabíjení dozorců dostáváte body a za ně si můžete koupit pomůcky, které vám usnadňují dělání vzpour. Dozorci za zabíjení vězňů také dostávají body, za které si můžou koupit také nějaké výhody, které jim pomáhají zabraňovat ve vzpouře, avšak dozorce nesmí vězně zabíjet bez oprávněného důvodu. V případě neoprávněného zabití vězně se vězni následující kolo dává volný den, při kterém simona nemusí poslouchat a může si jít hrát.

Zde vám vysvětlíme mód od A do Z.

Typy hráčů:

Jednotlivé typy hráčů u vězňů bez VD:
Obrázek Obrázek Obrázek

Dozorci nejčastěji vězně nazývají jako "Tčka". Vězni mají za úkol se dopracovat k poslednímu přání, kde si můžou vybrat duel proti libovolnému dozorci, nebo všem najednou. Vězni musí poslouchat simona, pokud totiž neuposlechnou, můžou být zabiti. Jediný hráč s volným dnem simona poslouchat nemusí a může si jít hrát po mapě. Hráči se také můžou vzbouřit a sami, nebo s ostatními vězni zabít všechny dozorce. Vězni za zabíjení dozorců dostávají body, za které si můžou koupit pomůcky, které jim pomůže ke vzpouře.

Vězni se dělí do tří druhů:

Zebra: (na obrázku vlevo)
Dále by se mohla nazvat jako "zebřička". Toto oslovení je odvozeno z jeho skinu. Má černobílý pruhovaný oblek s černou kuklou. Takto se automaticky nazývá každý vězeň, který nemá na serveru aktivované VIP výhody, nebo není vůdce gangu. Za zabití dozorce dostane 2 body a za každé boxnutí "knifem" do dozorce dostane další jeden bod. Z vězeňského obchodu si může koupit záchodový zvon, rychlejší běh, nebo granáty. Na rychlejší běh a granáty si málokdy našetří z důvodu velké ceny.

VIP (Jason): (na obrázku uprostřed)
S VIP výhodami to jde lépe, avšak k nejlepšímu požitku z hraní je lepší dokoupit i ExtraVIP výhody, se kterými se vzpoury můžou dělat raz dva. Tomuto typu se říká "VIP". VIP hráč má skin Jasona z hororového filmu Pátek třináctého, avšak tak se jim na serveru neříká. VIP hráč si může z vězeňského obchodu dále koupit Sekáček, Lovecký nůž, Motorovou pilu a Drogy a zabití dozorce dostane 10 bodů. Aby se vám vzpoura dělala ještě lépe, je lepší dokoupit si i ExtraVIP výhody. Pokud si je dokoupíte, můžete si z obchodu koupit i 15-ti sekundovou neviditelnost, nebo převlek dozorce, se kterými můžete proklouznout do zbrojky a pozabíjet všechny dozorce. Dále si můžete vybrat Deagle se sedmi náboji, Volný den na celé kolo, Baterku a vestu a nebo se pokusit si něco vytočit z Kola štěstí. Za zabíjení dozorců dostanete 15 bodů a za jeho hitnutí dostanete 2 body.
VIP vězni mají i tu možnost si změnit skin na zebřičku.

Vůdce gangu: (na obrázku vpravo)
Hanlivě a nepovoleně označován jako "nigga", ale je to typ vězně, který se automaticky bere jako VIP hráč. Vůdce gangu náhodně vybírá systém serveru, tento systém vždy vybere náhodné kolo, náhodného hráče a ten vůdce dostane. Vůdce gangu může velice snadno vyvolat ve věznici pěknou neplechu, pokud si dozorci nedávají dostatečný pozor. Má možnost pomocí svého menu otevřít cely, může sobě a všem vězňům na 7 sekund zvýšit rychlost a dát jim dvojnásobný damage na 5 sekund, poté jim může pokud mají málo HP 1x doplnit. Samotný vůdce gangu dostane automaticky 200 HP, 100 armor a má dvojnásobný damage (útok). Vůdce gangu má jedinou nevýhodu a to je, že nemůže používat vězeňský obchod, ale občas můžete na serverech zahlídnout vůdce se zvonem nebo něčím jiným v ruce, to se ale stane v případě, že si ho hráč koupí těsně před tím, než se vůdcem stane. Bodů za zabíjení dostane podle zakoupených výhod.


Jednotlivé typy hráčů u vězeňů s VD:
Obrázek Obrázek

Také označovani jako "VDčka". Pokud má hráč "VD", označí se oranžovou, nebo žlutou barvou. Může ho získat z posledního přání, z vězeňského obchodu, nebo jako omluvení za FK od dozorce. Hráč s VD má Volný den, což znamená že nemusí respektovat příkazy simona a může si např. hrát na atrakcích, dokud si ho simon nepřivolá. Na tomto portále rozlišujeme dva druhy hráčů s VD, ale každé je jiné.

Normální hráč s VD: (na obrázku vlevo)
Označuje se oranžovou barvou. Toto označení hráč dostane jako omluvu za FK, nebo z posledního přání. Může ho hráč dostat i od simona, který dá o VD nějakou otázku, atrakci, apod. a on jí vyhraje. Tento hráč si může ve věznici "dělat co chce", nesmí lézt na CT zóny, brát zbraně* a mačkat CT tlačítka. Dozorci mohou po dohodě se simonem jít hráče hlídat, dokud mu VD neskončí. Hráči VD skončí, až po uplynutí času (v 0:00), když se plete do hry simona, nebo když třeba promluví do voice, když nemá (pokud jsou zapnuté a simon určí, kdo má mluvit). Hráč s VD si může sám zvolit jestli udělá vzpouru, bude si hrát, nebo se pokoušet nachytávat dozorce k zabití (ale pozor, za to můžete být sami zabiti!).

Koupené VD: (na obrázku vpravo)
Označuje se žlutou barvou. Toto označení si může ve vězeňském obchodu koupit, nebo vytočit z kola štěstí ExtraVIP hráč. Hráč s koupeným VD si může hrát do konce kola (tj. dokud nebude poslední vězeň), avšak simon si ho může zapojit do hry, když se mu plete do hry, nebo jak bylo zmíněno promluví do voice, když nemá. I pro toto VD platí pravidla s nechozením do CT zón, nebrat zbraně* a mačkání CT tlačítek.

* - hráči s VD nesmí brát jakékoli zbraně, (granáty, flashe, smoke granáty, štíty, ukryté primární zbraně po mapě, vestu, a jiné). Gránáty si hráči s VD můžou vzít na dané atrakci, ale nesmí je vynést z atrakce a musí je házet pouze na té atrakci, jak je určeno.

Jednotlivé typy dozorců:
Obrázek Obrázek

Dozorci se na serveru nazývají "CTčka". K dozorcům se dostanete pouze pokud je u nich místo (max. může být 8 dozorců). Úkol dozorců je hlídat simona, vězně, CT zóny při HVD a určovat vězňům program. Program smí určovat pouze simon, nebo hráč, co má aktuálně předané slovo od simona.

Bachař: (na obrázku vlevo)
Toto je základní skin hráče, který nemá na serveru aktivované VIP výhody. Hráč má právo si vzít simona a vykonávat práci dozorců. Tento hráč bez ExtraVIP si nemůže v obchodě vybrat zbraň ani koupit žádnou pomůcku, aby předešli nebo zastavili vzpouru ve věznici.

VIP (Agent Smith): (na obrázku vpravo)
Toto je skin pro hráče, který má aktivované VIP nebo ExtraVIP výhody. Nakupovat může pouze ExtraVIP hráč, přesněji si může vzít primární zbraně z dozorského obchodu (M4A1, AK47, nebo AWP), ke kterým dostane sekundární zbraň Deagle. Dále si může koupit rychlejší běh, 150 HP a 200 armor.
VIP dozorci mají i tu možnost si změnit skin hráče na Bachaře.


Obrázek ...vrátit se nahoru k prvnímu příspěvku
Obrázek - Stále hrdý fanoušek SPARTA PRAHA :)
Obrázek
Uživatelský avatar
Smokeyy
Spamerův sluha
Spamerův sluha
 
Příspěvky: 1050
Registrován: 13 zář 2014, 22:03
Bydliště: Planeta Praha

[JB] Slovník pojmů a simonových příkazů

Příspěvekod Smokeyy » 29 srp 2015, 13:43

              Slovník příkazů
        (vhodné pro hráče, co teprve začínají s tímto módem a neví o něm skoro nic)


Pustit klávesnici / Pustit klávesnici a myš -
    - pokud tento příkaz od simona uslyšíte, tak to značí že se vůbec nesmíte hýbat. Pokud poví "Pusťte klávesnici a myš", nesmíte se hýbat vůbec, pokud poví jen "Pusťte klávesnici", tak máte povoleno se hýbat myší, tj. můžete se dívat kolem sebe, ale nesmíte chodit, skákat, begripovat, čupět (dřepět).

Zákazy -
    - simon má právo vám dávat zákazy. Nejčastěji simon dává zákazy jako ".. skákat, boxovat, begripovat, čupět". Od této chvíle nesmíte žádnou takovou činnost udělat. Nedávno kvůli updatu přibyl i "zákaz dělat animace a pohyby".
    - jen pro info - čup = držení ctrl - begrip = pouhé zmáčknutí ctrl (vypadá to jako kdyby jste skočili a něco vás nad vámi ve skoku blokovalo, nebo jako kdyby jste se třeba v realném životě lekly). Simon může zakázat i stát (př. "zákaz skákat, boxovat, begripovat, stát a dělat herní animace a pohyby" - tehdy můžete pouze čupět).

Pojďte zamnou / pojďte ve "walku" [volku] zamnou / pojďte v čupě zamnou -
    - myslím že tento příkaz nemusím nějak více popisovat. Příkaz "pojďte ve walku zamnou" značí, že máte jít pomaleji (stisknutím Shift - chodíte pomalu a není vás u toho slyšet, jako na classic módu, kdy se snažíte jít potichu aby vás neslyšel enemy team).

Skočte / čupněte / begripněte / boxněte / postavte se -
    - značí činnosti, kterou máte udělat.

Poslední reakce na skok / čup / begrip / box / stoupnout si / pohyb / "určitý pohyb" -
    - značí činnost kterou musíte udělat. Hra na reakce popsána v Pravidlech JB. Pokud máte udělat pohyb, můžete udělat kterýkoliv chcete. Pokud máte udělat určitý pohyb (třeba klikovat), musíte udělat zrovna ten. Hodně se používá reakce "poslední reakce na stoupnout si" když stojíte. U této reakce nemáte nic udělat, pokud máte všechny možné zákazy.

Simon říká -
    - znovu popsáno v Pravidlech JB. Tehdy když simon začne hrát hru na simona, musíte poslouchat příkazy pouze "Simon říká..".

Všechno platí -
    - tento příkaz se používá při hře na simona. Pokud chce simon začít hru na simona a chce aby platily všechny příkazy a zákazy co platily předtím, tak musí říct "Zahrajeme si na simona. Simon říká všechno platí". To samé musí udělat i při ukončení simona.

Přejmenovávání simona -
    - přes tento příkaz simon přejmenovává simona (pokud se simon hraje). Musí říct "Simon přejmenovává simona na.." a nějaké podstatné jméno (zebru, žirafu, televizi, Smokeyyho, ..). Při přejmenovávání nemusí simon říct ".. všechno platí".




              Slovník pojmů


FK (FreeKill) - Neoprávněné zabití vězně dozorcem (na serveru je tato činnost zakázaná!)
TK (TeamKill) - Zabití hráče stejného týmu. U vězňů TK neexistuje (na serveru je tato činnost zakázaná!)
MFK (MultiFreeKill) - Neoprávněné zabití více vězňů najednou (přesný počet zabití není určen, záleží hlavně na počtu lidí na serveru, nebo úmyslu dozorce) (na serveru je tato činnost zakázaná!)
FA (FreeAttack) - Neoprávněné zaútočení dozorce na vězně (nezabije ho) (na serveru je tato činnost zakázaná!)
TA (TeamAttack) - Zaútočení, ale nezabití hráče stejného týmu (na serveru je tato činnost zakázaná!)
VD (Volný Den) - Vězeň s tímto označením nemusí poslouchat simona na serveru, dokud si ho simon nezapojí. Hráč si může hrát na atrakcích, běhat volně po mapě, ale nesmí se plést simonovy do hry, brát zbraně, lézt na CT zóny a mačkat CT tlačítka.
HVD (Hromadný Volný Den) - Stejné jako volný den, akorát ho mají všichni vězni na serveru a můžou si do uplynutí časomíry (do 0:00) běhat různě po mapě, atd. HVD nesmí dávat simon, tento režim naskočí vždy na začátku mapy, nebo během mapy. Může naskočit i cca po uplynutí první minuty kola, když nikdo nevzal simona. Za MFK se HVD nedává.
PP (Poslední přání) - Právo poslední vězně při normálním kole, nebo při módu Denní a Noční schovka na duel s dozorci, nebo vybráním Volného dne na další kolo.
Open - Otevření cel
Mic/Mik - Mikrofon
Kill - zabití hráče
Admin - Správce serveru s právami, které mu umožní dělat pořádek na serveru od hráčů, kteří porušují pravidla. Admin má právo potrestat hráče na serveru podle síly jeho prohřešku, od slapu (hitnutí hráče), až po zamezení přístupu na server (BAN). Admin má právo se vložit do konfliktu mezi hráči v nejasnostech s pravidly, mezi hráči. Jeho slovo je vždy rozhodující, avšak má hráč právo si na admina stěžovat na fóru, kdyby nesouhlasil s jeho výrokem, atd. Admin nemá právo měnit mapu, manipulovat s herními body a jakkoliv zneužívat své práva na serveru.
Akademik/Akademický admin - Stejné postavení jako admin, ale nemůže postihnout hráče ve formě banu.
CT zóna - Místa, odkud dozorci stráží vězně. Vězni na toto místo nesmí chodit, pokud tak učiní, musí ho dozorce zabít.
CT tlačítko - Je to tlačítko, za které vězni, po jeho použití můžou být zabiti. Tyto tlačítka jsou např. vstup do klece se zbraněmi (aim - jb_rush), tlačítka manipulující s atrakcemi v kleci před celami (př. jb_snow, jb_rush, jb_oasis_prefinal2), apod. Nejsou to ale tlačítka, které vězni umožní přístup do části mapy s další atrakci apod., nebo tlačítko ke granátu na atrakci (př. jb_oasis_prefinal2), apod.
Klec/box - prosklená, nebo jinak ohraničená místnost, kam si simon může hráče poslat a tam s nimi vymýšlet atrakce, aj.
Zadní stěna - Zadní stěna je stěna, která se nachází naproti vchodu do místnosti.
Zbrojka - místnost určená pro dozorce. V místnosti se spawnují dozorci a jsou tam k nim k dispozici zbraně.
Výhoda - Je to dočasné zvýhodnění hráče před ostatními, které spravedlivě určí simon.
Nevýhoda - Je to dočasné znevýhodnění hráče před ostatními, které spravedlivě určí simon. Je zakázané za nevýhodu zabít vězně!

Obrázek ...vrátit se nahoru k prvnímu příspěvku
Uživatelský avatar
Smokeyy
Spamerův sluha
Spamerův sluha
 
Příspěvky: 1050
Registrován: 13 zář 2014, 22:03
Bydliště: Planeta Praha

[JB] Simon a jeho menu & Stavitel

Příspěvekod Smokeyy » 29 srp 2015, 13:44

              Simon a jeho menu

Simon je tzv. hlavní dozorce, který určuje vězňům program a všichni ho musí poslouchat. Simona si může vzít kterýkoli dozorce a musí si ho vzít, pokud simon zemře, nebo se odpojí ze hry. Je označován zelenou barvou. Je na simonovi jaké kolo si udělá, simon totiž tvoří hru. Může hráčům vybrat jakoukoli hru na mapě, hru tvořenou simonem, nebo dát herní mód.
Doporučuji hráčům, aby nechodili k dozorcům a už vůbec si nebrali simona, pokud se mód teprve učí. Děláte pak chyby za které můžete být zbytečně potrestáni banem.

Simon má k dispozici pomocné menu, zvané Simon menu. Toto menu se otevře pomocí příkazu /simon a je to menu, které pomáhá simonovi tvořit kola a kompletně moderovat průběh hry.


Obsah menu:
Obrázek

1) Výběr zbraně - Hráč, co si na začátku kola vezme simona má možnost si vybrat zbraně. Pozor, je to časově omezené.
Možnost vybrání:
    1. M4A1 + deagle
    2. AK47 + deagle
    3. AWP + deagle

2) Otevření cel - přes tento příkaz otevřete, nebo naopak zavřete cely. Na některých mapách tento příkaz nefunguje. Dá se také využít jeho psaná podoba /open

3) Dát FreeDay - přes tento příkaz můžete dát hráči Volný den. Najdete si jeho jméno a kliknete na něj, nic jiného. Neoprávněné rozdávání VD je trestané! Lze také využít jeho psaná podoba /vd, pokud se vám nechce pořád psát.

4) Herní módy - zde můžete vybrat herní mód. Mód musíte před zapnutím ohlásit.

Možnost vybrání:
  1. Přestřelka
    - u všech módu Přestřelek mají vězni zakázáno kempit a hrát si. Dozorci nesmí kempit v portu, pokud se na mapě nachází
    - přestřelka se dělí na 4 druhy
    1. Všechny zbraně - vězni mají stále 100 HP a dozorci mají 150 HP.
        Možnosti výběru zbraní:
        1. M4A1 + deagle
        2. AK47 + deagle
        3. MP5 + deagle
        4. Scout + deagle
        5. AWP + deagle [Pouze pro ExtraVIP hráče]
      1. Only M4A1 - Každý hráč dostane pouze zbraň M4A1 - dozorci mají 150 HP.
      2. Only AK47 - Každý hráč dostane pouze zbraň AK47 - dozorci mají 150 HP.
      3. Only scout - Každý hráč dostane pouze zbraň scout - dozorci mají 130 HP.
    2. Metrix mód
      - u tohoto módu mají všichni zakázáno kempit a hrát si
      - Každý hráč má možnost si vybrat postavu.
      Vězni při Matrixu:
      Obrázek
        Vězni:
      1. Neo - dostanete rychlejší běh, více života a deagle (na obrázku uprostřed)
      2. Trinity - dostanete rychlejší běh, více života a dualky (na obrázku vpravo)
      3. Twin -dostanete více života a dualky (na obrázku vlevo)
        Dozorci:
      1. Agent Smith - dostanete rychlejší běh, více života a deagle
      2. Soldier - dostanete více života a dualky

    3. Schovka
      - u tohoto módu mají dozorci zakázáno kempit a hrát si
      - ta se dělí na 2 druhy
      1. Denní
      2. Noční

      • V každém z těchto dvou módů dostane vězeň čtyř sekundovou neviditelnost, kterou může použít kdykoliv. Dozorci mají za úkol najít a zabít všechny vězně, vězni si mohou při denní schovce vzít nějakou zbraň na mapě nebo ve zbrojnici.
      • V noční schovce dostane vězeň baterku (dozorci jí mají automaticky každé kolo). Vězni nemohou při této schovce brát zbraně
    4. Sparta
      - u tohoto módu mají vězni zakázáno kempit a hrát si
      - dozorci dostanou šťít a glock, k tomu dostanou HP a Armor. Vězni mají možnost si vybrat jednu ze zbraní, jako u přestřelky.
      Dozorci při Spartě:
      Obrázek
    5. Furien
      - u tohoto módu mají všichni zakázáno kempit a hrát si
      - vězni mají 140 HP, rychlejší běh, nižší gravitaci a super knife (zabíjení na jeden hit). Dozorci mají na výběr jednu ze zbraní, jako mají na výběr u přestřelky.
      Vězni při Furienu:
      Obrázek
    6. Ghost
      - u tohoto módu mají všichni zakázáno kempit a hrát si
      - Vězni mají speciální skin ducha a můžou procházet zdmi. Dozorci mají 150 HP a mají na výběr jednu ze zbraní, jako u přestřelky.
      Vězni při Ghostu:
      Obrázek
    7. Chicken
      - u tohoto módu mají dozorci zakázáno kempit a hrát si. Vězni mají zakázáno kempit na nepřístupných místech pro dozorce
      - Vězni mají speciální skin slepice a sníženou gravitaci. Dozorci mají v ruce lopatu a jejich úkolem je slepice pochytat, ale pozor! Slepice, které již chytí jsou pouze zmrazené a pokud do nich "boxne" normální slepice, tak se ze zmražené stane také normální slepice a může dále osvobozovat zmrazené spoluhráče.
      Vězni při Chickenu:
      Obrázek Obrázek


5) Vytvořit blok - Přes toto menu si můžete něco postavit (bloky na schody do nebe, basketbalový koš a další).
  1. Vybrat blok - otevře druhé menu s výběrem bloků
  2. Smazat blok - smaže blok, na který křížkem zamíříte
  3. Smazat všechny bloky - smaže všechny postavené bloky

Po kliknutí na Vybrat blok, se zobrazí menu, kde si vyberete jakou velikost bloku chcete.
  1. Velký blok
  2. Normální blok
  3. Malý blok

Po rozkliknutí se vám zobrazí další menu s výběrem druhu bloku.
  1. Normální blok
  2. Skákací blok
  3. Zrychlující blok

6) Vybrat stavitele - pomocí tohoto menu můžete vybrat stavitele. Vybírá se stejně, jako vězni Volný den, může být jen jeden za kolo a simon nemůže určit sám sebe, jako stavitele. Po zabití simona se staviteli smažou bloky a stavitele mu server odebere.

7) Ostatní - zde najdete všechny ostatní věci
    Obrázek
  1. Mluvení věznů - zapnutí/ vypnutí mikrofony vězňům
  2. Karaoke - zapnutí/vypnutí karaoke - k zapnutí musí být zapnuté mluvení vězňů (otevře druhé menu)
    1. Začít karaoke - otevře druhé menu s výběrem muziky
        Výběr hudby:
      1. Příběh nekončí
      2. Jožin z bažin
      3. Holky z naší školky
      4. Sestřička z Kramarov
      5. Saxana
      6. Hrobař
      7. Kačer - znělka
      8. Nonstop
      9. Včelka Mája - znělka
      10. Pokemon - znělka
      11. Hotel
      12. My Heart Will Go On
      13. Láska moja
      14. Teď královnou jsem já
      15. Blue
      16. Otherside
    2. Stop karaoke - stopne karaoke
  3. Stopy simona - zapnutí/ vypnutí stop simona - po zapnutí se za simonem začnou dělat stopy
  4. Stopky simona - zapnutí/ vypnutí stopek
  5. Fotbalový zápas - otevře druhé menu
    1. A TEAM - otevře menu s hráči, po kliknutí na hráče ho přidělíte do A teamu. Maximální počet hráčů v týmu je 5-6 hráčů.
    2. B TEAM - otevře menu s hráči, po kliknutí na hráče ho přidělíte do B teamu. Maximální počet hráčů v týmu je 5-6 hráčů.
    3. Respawn míče - respawne (znovuzrodí) míč do středu hřiště
    4. Restart teamu - restartuje všechny týmy
    5. Začít zápas/Ukončit zápas - začne/ ukončí zápas
      Team A a Team B:
    Obrázek Obrázek
  6. Boxovací mód - po zapnutí nebo vypnutí boxu se automaticky vězni doplní HP (pokud nevypne box vzpoura)
    - při boxovacím módu mají vězni zakázáno kempit
    - ten je rozdělen na 2 druhy
    1. Restics - vězni se mohou mezi sebou pouze boxovat
    2. Classic - vězni se mohou mezi sebou střílet nebo boxovat
    3. Vypnout box - vypne box // doplní hráčům HP
  7. Ostatní - otevře druhé menu
    1. Příklady - otevře druhé menu, v menu máte možnost si vybrat mezi sčítáním, odčítáním, násobením a dělením. Do chatu se napíše náhodný příklad a hráči, který je simon i výsledek (ostatní hráči tento výsledek nevidí).
    2. Hod kostkou - otevře druhé menu, v menu je na výběr mezi šesti-číselnou, dvanácti-číselnou, čtyřiadvaceti-číselnou, dvaatřiceti-číselnou a čtyřiašedesáti-číselnou kostkou. Po kliknutí se do chatu napíše náhodné číslo z daného rozsahu čísel.
    3. Gravitace - otevře druhé menu - máte možnost vězňům snížit gravitaci na 3 levely (1 = malé snížení, 2 = střední snížení a 3 = velké snížení). Po kliknutí se gravitace sníží, po dalším kliknutí vypne, ale dejte pozor, aby zrovna vězni nebyli moc vysoko ve vzduchu (mohli by jste dát omylem FK). Při vzpouře se gravitace automaticky sníží na základní nulovou.
    4. Pohyby - otevře další menu, ve kterém máte možnost vypnout všem hráčům na serveru pohyby (včetně vás), dále se zde nahází pohybové menu pro simona.

                  Stavitel

Stavitel je pomocník simona, který ale nemůže dávat příkazy, dokud mu simon nepředá slovo. Stavitel může pomoct simonovi při atrakcích (např. stavění schodů do nebe, do pekla, pomoc při atrakci "Letecký den", atd.), nebo pro vězně postavit jakousi dráhu, který vězni musí přejít.
Stavitel má tu výhodu, že nemusí hlídat simona, ale nesmí toho zneužívat a nemusí hlídat simona pouze při stavbě dráhy, apod. Stavitel má stejné menu s bloky jako má Simon. Stavitel je označen bíle a jeho menu se otevře po napsání /stavitel do chatu.
Stavitel se může zvolit pouze jednou za kolo a pokud simon padne, zruší se s ním i stavitel a vymažou se jeho bloky.

      Stavitel a simon:
    Obrázek Obrázek

Obrázek ...vrátit se nahoru k prvnímu příspěvku
Uživatelský avatar
Smokeyy
Spamerův sluha
Spamerův sluha
 
Příspěvky: 1050
Registrován: 13 zář 2014, 22:03
Bydliště: Planeta Praha

[JB] Vězeňský obchod

Příspěvekod Smokeyy » 29 srp 2015, 13:45

                Vězeňský obchod (/shop)
      (pro zvětšení obrázku na něj stačí kliknout, pro zobrazení pomůcky stačí kliknout na její název)
Obrázek Obrázek
Základní zbraň:
  • Ruce - Jsou základní zbraní každého vězně a každé kolo se jeho pomůcky resetují zpět na ruce, jelikož a protože jsou základní, tak mají nejhorší damage, ale i s nimi se dá udělat pěkná vzpoura. Dávají dozorci na hit 29 dmg a jinému vězni při boxu 12 dmg. Při headshotu můžou dosáhnout až 59 dmg a jinému vězni 24 dmg.


První strana:
  1. Zvon - Toto je pomůcka pro vězně, která mu trochu zvedne útok. Koupit si jí může každý hráč, pokud na ní má dostatek bodů, tato pomůcka stojí 6 bodů a bere dozorci na hit 51 HP a jinému vězni při boxu 21 HP.
  2. Sekáček [VIP] - Toto je pomůcka, která stojí 30 bodů a bere dozorci 68 HP a spoluhráči u vězňů 28 HP na hit.
  3. Lovecký nůž [VIP] - Pomůcka také jinak zvaná Mačeta, je to druhá nejlepší pomůcka pro vězně pokud ji bereme jen z "knifů". Pomůcka stojí 50 bodů a bere dozorcům na hit 84 HP a ostatním vězňům 34 HP.
  4. Motorová pila [VIP] - Pomůcka, které se říká Motor, z "knifů" je to nejlepší pomůcka a také podle toho stojí nejvíce, stojí 70 bodů, bere dozorcům 128 HP na hit a vězňům 52 HP.
  5. Deagle [ExtraVIP] - Pomůcka, která je jako sekundární zbraň např. v simonově menu na výběr zbraní nebo v CT shopu. Za 85 bodů obdržíte deagle se 7 náboji a je jen na vás, jak je využijete a jestli způsobíte rozsáhlou vzporu ve věznici.
  6. Převlek dozorce [ExtraVIP] - Při koupi dostanete převlek dozorce, budete vypadat jako normální NOVIP dozorce (bachař) a k tomu dostanete primární zbraň M4A1 s jedním nábojem. Tímto můžete "snadno" proklouznout do zbrojky a pozabíjet CT, ale dávejte si pozor ať si vás jiný dozorce nevšimne, ale pozor, nick máte stále stejný (př. Vězeň - Di-es).
  7. Volný den [ExtraVIP] - Při koupi této položky obdržíte pro vás volný den na celé kolo (do posledního simonova žijícího hráče). Server vám automaticky dá žlutou auru jako označení pro větší přehlednost a aby se předešlo zbytečným FK.

Druhá strana:
  1. Drogy [ExtraVIP] - Item, který je spíše pro škodu než užitek, dá vám sice 150 HP, 50 Armor a rychlejší běh, ale jako schválnost vám dá také horší viditelnost. Horší viditelnosti se můžete zbavit, pokud si zoomnete AWP, nebo scoutem, ale dozorci vám jí nesmí hodit, ani když to povolí simon (jinak by to musel simon hodit všem).
  2. Granáty (He + Flash) - Věc, která není moc užitečná, ale např. z kola štěstí to i potěší. Obdržíte 1x výbušný granát (HE) a 2x oslepující granát (FB).
  3. Rychlejší běh - Při koupi dostanete rychlejší běh a můžete mít výhodu v atrakcích, apod. Pokud se vám nechce poslouchat simona, můžete utéct a udělat vzpouru.
  4. Baterka + Vesta [ExtraVIP] - Při koupi dostanete baterku a 100 armor.
  5. Neviditelnost [ExtraVIP] - Asi nejoblíbenější položka v shopu. Při koupi tohoto itemu, dostanete 15 sekundovou neviditelnost a je jen na vás, jestli utečete do zbrojky, nebo hned začnete útočit na dozorce.
  6. Kolo štěstí [ExtraVIP] - Při koupi tohoto itemu roztočíte kolo štěstí, kde můžete vyhrát všechno z vězeňského obchodu. Zase to má svojí nevýhodu, že můžete dostat nějakou věc jako např. zvon, nebo také samozřejmě nic.

Obrázek ...vrátit se nahoru k prvnímu příspěvku
Uživatelský avatar
Smokeyy
Spamerův sluha
Spamerův sluha
 
Příspěvky: 1050
Registrován: 13 zář 2014, 22:03
Bydliště: Planeta Praha

[JB] Menu tutoriál (PP, serverové menu, tetris)

Příspěvekod Smokeyy » 29 srp 2015, 13:46

            Menu posledního přání

Obrázek

Jak už víte, tak úkolem vězňů je přežít co nejdéle a dopracovat se k poslednímu přání, neboli PP. Je to menu, ve kterém si poslední vězeň může vybrat duel proti všem dozorcům a nebo s jedním určitým, kteří žijí. Vězeň má na výběr jakou zbraň v duelu si vybere, až na duel proti všem dozorcům, tam mu zbraň přidělí server. Při duelu s jedním dozorcem vězeň i dozorce dostane 100 HP a zbraň, kterou si vězeň vybral s jedním nábojem, která po jeho vystřelení se automaticky přebije. Při duelu proti všem dozorcům má vězeň jednu primární zbraň a ostatní dozorci jen Deagle se 2-mi náboji, které se po vystřílení přebijí. Vězeň má samozřejmě u tohoto duelu více HP. K dispozici mají hráči i knife a můžou si hráče zboxovat. Existuje ještě duel armadegonu, kde oba hráči dostanou kulomet a o hodně více HP. U duelu s granáty dostane každý hráč ihned po vyhození další granát. Pokud vězeň zabije dozorce, tak mu menu naskočí znova. Pokud se nechce s dozorci měřit, tak si může na další kolo vybrat volný den.
Po začátku PP vás to pomalinku samo zabijí, z důvodu zdržování hry.
Pokud si shodíte menu posledního přání, tak si ho zapnete příkazem /pp do chatu. Pokud si vězeň do 10-ti sekund nevybere PP, tak ho server samo zabije.

  1. Volný den - již zmiňováno, další kolo má hráč Volný den do času 0:00 (poté si ho simon musí zapojit)
  2. Proti všem dozorcům - poslední vězeň dostane buď AK47, M4A1, nebo MP5 a více HP a dozorci dostanou deagle se dvěma náboji. Zbraně u vězně náhodně losuje server
  3. Duel Armadegonu - ES M249 para (kulomet)
  4. Duel Deaglu - Night Hawk .50C
  5. Duel Scoutu - Schmidt Scout
  6. Duel granátu - HE Grenade
  7. Duel odestřelovaček - Magnum Sniper Rifle (AWP)

                Serverové menu (/menu)


Obrázek

  1. VIP Výhody - po rozkliknutí se zobrazí VIP výhody daného server
  2. Informace - otevře druhé menu // menu je z části nefunkční
    1. Statistiky - otevře druhé menu
      1. TOP 15 - na JB nefunkční
      2. Rank - na JB nefunkční
      3. StatsMe - na JB nefunkční
      4. Stats - na JB nefunkční
      5. Psychostats - HLSTATS // ukáže tabulku pořadí spočítané ze všech JB serverů
    2. Soutěže - na JB nefunkční
    3. Pravidla - vyskočí okno s pravidly JailBreak serverů
    4. Příkazy - na JB nefunkční
    5. Admini - na JB nefunkční
    6. BanList - ukáže banlist serveru
  3. Radio - otevře druhé menu (rádio je nefunkční)
  4. Poslat zprávu - otevře druhé menu, přes které můžete poslat zprávu hráči na serveru. Na JB serverech si můžete posílat zprávy, pokud jste oba živí
    1. Poslat zprávu - otevře druhé menu s hráči // najdete příjemce a pošlete mu zprávu, jako když píšete do chatu
    2. Nastavení - otevře druhé menu // můžete si nastavit přehrávání zvuku při odchozí a příchozí zprávě, nebo nastavit ignoraci zpráv
    ---------------
  5. Další servery - otevře menu se servery Gamesites, na které se můžete přepojit
  6. TeamSpeak - TeamSpeak portálu gamesites // nefunkční // adresa TS3 na gamesites je → ts.gamesites.cz
  7. Získat Steam - koupě originální hry CS 1.6

              Tetris | Hra o body


Obrázek

Tetris vám vyskočí, když zemřete, pokud jsou poslední dva vězni, nebo poslední dozorce, tak vám toto menu nevyskočí. Je to hra, ve které můžete získat body, server tuto hru obsahuje, aby jste se nenudili, když zrovna nemůžete hrát, protože jste mrtví. Přes tlačítko 2 si zvolíme obtížnost. Nejlehčí značí, že za 5 řad dostanete jeden bod. U střední obtížnosti dostanete jeden bod za 4 řady a u nejtěžší za 3 řady.

    Pokud si chcete zahrát tetris v době, kdy jste mrtvý, doporučuji, aby jste si freelookem zalezli tak, aby jste tam měli furt a tu samou texturu. Při spectování hráčů na to můžete těžce vidět.

    Pokud dáte tlačítko 3, neznamená to že se vám tetris už nikdy nezobrazí, ale jen v tu danou mapu.

Obrázek ...vrátit se nahoru k prvnímu příspěvku
Uživatelský avatar
Smokeyy
Spamerův sluha
Spamerův sluha
 
Příspěvky: 1050
Registrován: 13 zář 2014, 22:03
Bydliště: Planeta Praha

[JB] Vězeňské a dozorské menu

Příspěvekod Smokeyy » 29 srp 2015, 13:47

          Vězeňské a dozorské menu

Obrázek Obrázek

Toto menu se vám zobrazí poté, co napíšete do konzole "chooseteam", popř. po zmáčknutí znaku, na kterém máte změnu týmu nabindovanou. Jak vidíte na obrázku výš, je tam 5 možností výběru a teď si je rozebereme.
Vězeňské a dozorské menu je stejné, akorát v dozorském menu může herní obchod otevřít pouze ExtraVIP hráči a pohybové menu pouze VIP hráči.

  1. Herní obchod - Otevře herní obchod
  2. Pohybové menu - Otevře pohybové menu, toto menu se dá také otevřít pomocí příkazu /pohyb
  3. Vybrat vzhled - Otevře menu s vybráním vzhledu
    - - - - - - - -
  4. Vybrat tým - Otevře menu se změnou týmu
  5. Pravidla - Vyskočí okno s pravidly

          Pohybové menu

Obrázek Obrázek Obrázek

Toto menu se dá otevřít také pomocí příkazu /pohyb do chatu. V tomto menu naleznete nějaké animace jako je salto, kliky, tance, ale také udělaní např. mrtvoly, ukázku animací naleznete v TOMTO videu.

          Menu vybrání vzhledu

Obrázek Obrázek

Toto menu můžete najít v základním vězeňském nebo dozorkém menu. Nalezlete zde změnu skinu z Jasona (VIP skinu) na zebru (NonVIP skin) a naopak, taktéž je to děláno se skiny u CT (Agent nebo klasický Bachař), skin se vám vždy změní až po dalším oživení. Skin si samozřejmě smí měnit jenom VIP hráči.

          Menu změny týmu

Obrázek

Toto menu se otevře po zvolení čísla 4 ve vězeňském nebo dozorském menu. Nyní si rozebereme co vlastně obsahuje.

  1. Dozorce - Po zmáčknutí tohoto políčka se dostanete k dozorcům, pokud je u nich místo (ukazuje se v hranatých závorkách za tím), pokud je [6/6] znamená to, že u dozorců místo není, pokud je tam např. [6/7] znamená to, že u dozorců je jedno místo, které můžete obsadit právě vy.
  2. Vězeň - Toto je základní tým, do kterého vás server přidělí při napojení na serveru. Po zmáčknutí této možnosti vás server přehodí to týmu vězňů (možno ze spectu nebo od CT), ale pouze na začátku kola. Jedině z tohoto týmu se můžete připojit k dozorcům. Místo v týmu teroristů je vždy.
  3. Divák - Po zmáčknutí této volby se provede příkaz, který váš přemístí do tzv. spectu, kde můžete pozorovat hráče, jako když jste mrtví. Tato možnost se vyplatí při natáčení nějakého cheatera a při tom, když jdete na chvilku AFK.
    - - - - - - - - - -
  4. Pravidla - Po zvolení této možnosti na vás vyskočí okno, ve kterém jsou vypsané pravidla, které jsou se psané i ZDE.

Obrázek ...vrátit se nahoru k prvnímu příspěvku
Uživatelský avatar
Smokeyy
Spamerův sluha
Spamerův sluha
 
Příspěvky: 1050
Registrován: 13 zář 2014, 22:03
Bydliště: Planeta Praha

[JB] Bindování & Příkazy na serveru

Příspěvekod Smokeyy » 29 srp 2015, 13:48

              Užitečné bindy

Užitečné informace o bindech

    Je to klávesová zkratka, která vám dokáže ulechčit hru. Např. pokud vás nebaví psát daný příkaz na vzatí simona a otevření simon menu, můžete si to nabindovat na nějaké písmeno na klávesnici (x, c, i,...) a po stisknutí daného tlačítka se vám simon vezme, nebo menu zobrazí

Rozbor bindu:

Můžeme si např. nabindovat příkaz /simon, což funguje na vzatí simona a otevření simon menu.
    bind "x" "say /simon"

    bind → snad netřeba vysvětlovat
    "x" → označuje písmeno, resp. tlačítko na klávesnici, na který si to nabindujete. Můžete si to nabndovat třeba na F1, ‒ (pomlčku),...
    "say /simon" → když tento bind stisknete, napíše to do konzole to, co je v uvozovkách. Do chatu ve hře můžete psát přes konzoli tím způsobem, že napíšete say (mezera) a danou větu, nebo slovo, nebo příkaz. Do bindu si můžete dát i něco pro svůj tým (např. V 0:30 jdeme vzpouru, to je bind "x" "say_team V 0:30 jdeme vzpouru")

Užitečné bindy pro vás:
    Pro vězně:
      Vězeňský obchod - bind "x" "chooseteam; menuselect 1"
      Vůdce gangu - bind "v" "say /vudce"

    Pro dozorce:
      Vzatí simona - bind "c" "say /simon"
      Stavitel menu - bind "k" "say /stavitel"
      Simon menu - bind "l" "say /smenu" (po opětovném napsání /simon se vám menu také otevře)
      CT shop - bind "x" "chooseteam; menuselect 1"
      Zapnutí boxu - bind "." "say /box"
      Vypnutí boxu, doplnění života věznům - bind "p" "say /stopbox"
      Vzatí bloku - bind "c" "radio3"

    Pro všechny:
      Menu - bind "o" "say /menu"
      Pošta - bind "j" "say /posta"

    Pro adminy:
      amxmodmenu - bind "x" "amxmodmenu"
      Různé "spamy" na sklo -
      bind "F1" "say @@cMluví pouze simon!"
      bind "F2" "say @@gŽivé CT si vezmou simona (/simon)"

      Nebudu vám vypisovat všechny, vy si je můžete později dobindovat

Univerzální bindy:
    Co to je? - Vlastně si můžete nabindovat více věcí na jednu klávesu. Je to jednoduché, důležité je, aby se vám neotvírali dvě věci najednou na tom samém serveru. Můžete si např. nabindovat na jedno tlačítko /vudce, /simon a /stavitel, protože víte že tyto 3 věci se nikdy neprotnou. Dále si tam můžete přibindovat i /furien, /surf, /vipmenu, a jiné příkazy z jiných módů.
    POZOR! Nedávejte si na jednu klávesu příliš mnoho příkazů, server to vyhodnotí jako spam a může vás za to zabanovat. Nabindujte si nejvíce dva, nebo tři příkazy na jednu klávesu.

    př. bindu ↓
    bind "x" "say /vudce;wait;wait;say /simon;wait;wait;say /stavitel"
    bind "c" "say /simon;wait;wait;say /furien;wait;wait;say /vipmenu"

                Příkazy do chatu

Pro hru
    /pohyb - po zadání příkazu vám vyskočí menu s pohyby
    /simon - příkaz na vzatí simona
    /stavitel - příkaz, který otevře menu stavitelovi
    /pp - příkaz, který poslednímu vězni otevře menu s posledním přáním
    /vudce - příkaz, který otevře menu vůdce gangu

Pro simona
    /smenu - příkaz, který otevře simon menu (lze nahradit příkazem /simon)
    /vd - příkaz, na otevření menu s volným dnem
    /open - otevře cely
    /box - zapne classic box
    /stopbox - vypne box // doplní HP vězňům

Pro admina
    /stopsimon - zruší se daný simon

Serverové
    /menu - otevře základní serverový menu
    /posta - otevře menu s hráči, kterým můžete poslat soukromou zprávu
    /rs - vynuluje skóre
    /vip - otevře menu s VIP výhodami
    /vips - ukáže VIP uživatele
    /server - ukáže servery GS.cz, na které se můžete přepojit
    /aktivator - přes příkaz si můžete aktivovat VIP
    /admini - otevře seznam adminů na serveru // již nefunkční
    currentmap - ukáže název aktuální mapy
    recentmaps - ukáže nedávno odehrané mapy
    nextamp - ukáže příští mapu
    noms - ukáže seznam nominovaných map
    timeleft - ukáže, kolik zbývá do konce dané mapy
    thetime - ukáže aktualní datum a čas
    rtv - přes příkaz můžete zahájit hlasování další mapy

                Příkazy do konzole

Pro hráče
    vote - vyjede tabulka s hráči na serveru a jejich "ID". Pokud je na serveru hráč co porušuje pravidla, mohou ho společně hráči kicknout ze serveru (zakázáno zneužívat!)
    status - vyjede tabulka s hráči s jejich SID a jinými informacemi na serveru

Pro adminy
    - více najdete v listu "AMXModMenu a možnosti admina"

Obrázek ...vrátit se nahoru k prvnímu příspěvku
Uživatelský avatar
Smokeyy
Spamerův sluha
Spamerův sluha
 
Příspěvky: 1050
Registrován: 13 zář 2014, 22:03
Bydliště: Planeta Praha

[JB] JailBreak Simple

Příspěvekod Smokeyy » 29 srp 2015, 13:49

              Nový herní server JailBreak Simple

Popis tohoto serveru

Tento nový server byl otevřen 12.12.2014 a je to server, ve kterém se teroristé společně s dozorci vrátí do starších časů, když JailBreak začínal. Na serveru naleznete novou komunitu a nové nápady, protože je tento server velice "zlehčený". Na serveru jsou mapy, které jsou na ostatních serverech, ale mapy zde nejsou všechny, ale jen výtažek, který se k tomuto serveru a principu hry hodí a také mapy, které se dříve na JailBreak serverech hrály.

Simon nemá na tomto serveru ve svém menu věci, jako jsou mody, stavitel, fotbal, ale má zde jen doopravdy užitečné věci, se kterými hru tvoří a ukazuje svojí fantazii a kreativitu. Protože je server zlehčený, tak se odebrali z obchodů nějaké věci jako je neviditelnost, převlek dozorce, rychlost a u dozorců se odebralo vše kromě výběru zbraní.


Simon a jeho menu

Jak již bylo zmíněno, simon má svoje menu výrazně zlehčené a má zde jen věci nezbytné ke hře. Sice je menu velice jednoduché, ale i s tímto menu se dá udělat pořádné kolo a pořádně si užít hru.

Obrázek

1) Výběr zbraně - Hráč, co si na začátku kola vezme simona má možnost si vybrat zbraně. Pozor, je to časově omezené.
Možnost vybrání:
    1. M4A1 + deagle
    2. AK47 + deagle
    3. AWP + deagle
2) Otevření cel - přes tento příkaz otevřete, nebo naopak zavřete cely. Na některých mapách tento příkaz nefunguje. Dá se také využít jeho psaná podoba /open

3) Dát FreeDay - přes tento příkaz můžete dát hráči Volný den. Najdete si jeho jméno a kliknete na něj, nic jiného. Neoprávněné rozdávání VD je trestané!

4) Ostatní - zde najdete všechny ostatní věci
Obrázek
    1. Mluvení věznů - zapnutí/ vypnutí mikrofony vězňům
    2. Stopy simona - zapnutí/ vypnutí stop simona - po zapnutí se za simonem začnou dělat stopy
    3. Stopky simona - zapnutí/ vypnutí stopek
    4. Boxovací mód - ta je rozdělena na 2 druhy
      1. Restics - vězni se mohou mezi sebou pouze boxovat
      2. Classic - vězni se mohou mezi sebou střílet nebo boxovat
      3. Vypnout box - vypne box // doplní hráčům HP


Dozorci, vězni a jejich menu

Menu, které je na tomto serveru určené pro dozorce a vězně je také trochu ochuzené. V obou menu chybí pohyby, které se na serveru nevyskytují. Poté u dozorců chybí obchod s věcmi jako speed, životy a vesta, ale furt zde zůstal výběr zbraní. Poté je upraveno nákupní menu u vězňů.

Obrázek Obrázek

Vězeňský obchod

Již na první pohled uvidí hráč, který hraje JailBreak déle, že zde něco chybí a také ano, chybějí zde věci jako je rychlost, neviditelnost, kolo štěstí a další.

Obrázek


    1. Zvon - Toto je pomůcka pro vězně, která mu trochu zvedne útok. Koupit si jí může každý hráč, pokud na ní má dostatek bodů, tato pomůcka stojí 6 bodů a bere dozorci na hit 51 HP a jinému vězni při boxu 21 HP.
    2. Sekáček [VIP] - Toto je pomůcka, která stojí 30 bodů a bere dozorci 68 HP a spoluhráči u vězňů 28 HP na hit.
    3. Lovecký nůž [VIP] - Pomůcka také jinak zvaná Mačeta, je to druhá nejlepší pomůcka pro vězně pokud ji bereme jen z "knifů". Pomůcka stojí 50 bodů a bere dozorcům na hit 68 HP a ostatním vězňům 34 HP.
    4. Motorová pila [VIP] - Pomůcka, které se říká Motor, z "knifů" je to nejlepší pomůcka a také podle toho stojí nejvíce, stojí 70 bodů, bere dozorcům 128 HP na hit a vězňům 52 HP.
    5. Deagle [ExtraVIP] - Pomůcka, která je jako sekundární zbraň např. v simonově menu na výběr zbraní nebo v CT shopu. Za 85 bodů obdržíte deagle se 7 náboji a je jen na vás, jak je využijete a jestli způsobíte rozsáhlou vzporu ve věznici.
    6. Drogy [VIP] - Item, který je spíše pro škodu než užitek, dá vám sice 150 HP, 50 Armor a rychlejší běh, ale jako schválnost vám dá také horší viditelnost.

Obrázek ...vrátit se nahoru k prvnímu příspěvku
Uživatelský avatar
Smokeyy
Spamerův sluha
Spamerův sluha
 
Příspěvky: 1050
Registrován: 13 zář 2014, 22:03
Bydliště: Planeta Praha

[JB] Seznam JailBreak map

Příspěvekod Smokeyy » 29 srp 2015, 13:50

        Aktuální seznam map: (klasické servery)
          (Pro zvětšení klikni na obrázek)

  • jail_andaman
    Obrázek
  • jail_anka_v1
    Obrázek
  • jail_bailonX
    Obrázek
  • jail_brazilian_v2
    Obrázek
  • jail_crime
    Obrázek
  • jail_deserto_v3_brgames
    Obrázek
  • jb_flyhigh
    Obrázek
  • jail_greytown
    Obrázek
  • jail_indiana_v2
    Obrázek
  • jail_jungle_b5
    Obrázek
  • jail_justice_brgames
    Obrázek
  • jail_killer_v1
    Obrázek
  • jail_niceshoot_v2
    Obrázek
  • jail_niceshoot_v6
    Obrázek
  • jb_oasis_prefinal2
    Obrázek
  • jail_otuzbirciler
    Obrázek
  • jail_pyramid
    Obrázek
  • jail_rats
    Obrázek
  • jail_rehab_b3
    Obrázek
  • jb_rush
    Obrázek
  • jb_snow
    Obrázek
  • jail_west_v2
    Obrázek

          Aktuální seznam map: (simple servery)
            (Pro zvětšení klikni na obrázek)

  • jail_arizona
    Obrázek
  • jail_aztec_escape
    Obrázek
  • jail_deadcube
    Obrázek
  • jail_greytown
    Obrázek
  • jail_justice_brgames
    Obrázek
  • jail_midday_v1
    Obrázek
  • jail_millenium_issue_b2
    Obrázek
  • jb_projetocs
    Obrázek
  • jail_rehab_b3
    Obrázek
  • jail_renner_b6
    Obrázek
  • jb_russia_v1
    Obrázek
  • jail_unima
    Obrázek
  • jail_xmf
    Obrázek

Obrázek ...vrátit se nahoru k prvnímu příspěvku
Uživatelský avatar
Smokeyy
Spamerův sluha
Spamerův sluha
 
Příspěvky: 1050
Registrován: 13 zář 2014, 22:03
Bydliště: Planeta Praha

[JB] Skryté zbraně na JailBreak mapách

Příspěvekod Smokeyy » 29 srp 2015, 13:50

        Skryté zbraně na JailBreak mapách
        (Pro zvětšení obrázku na konkrétní obrázek klikni)

jail_andaman:
Obrázek Obrázek


jail_bailonX:
Obrázek


jail_brazilian_v2:
Obrázek Obrázek


jail_crime:
Obrázek Obrázek Obrázek


jb_flyhigh:
Obrázek Obrázek


jail_greytown:
Obrázek Obrázek


jail_indiana:
Obrázek


jail_jungle_b5:
Obrázek Obrázek Obrázek


jail_justice_brgames:
Obrázek Obrázek


jail_killer_v1:
Obrázek


jail_niceshoot_v2:
Obrázek Obrázek


jb_oasis_prefinal2:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek


jail_rehab_b3:
Obrázek


jb_rush:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek


jb_snow:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek


jail_west_v2:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Není zaručeno, že jsou zde zobrazeny všechny zbraně.

Obrázek ...vrátit se nahoru k prvnímu příspěvku
Uživatelský avatar
Smokeyy
Spamerův sluha
Spamerův sluha
 
Příspěvky: 1050
Registrován: 13 zář 2014, 22:03
Bydliště: Planeta Praha

[JB] AMXModMenu a možnosti admina

Příspěvekod Smokeyy » 29 srp 2015, 13:53

              AMXModMenu a možnosti admina


S tímto jako admini budete pracovat často. Pojďme si představit, co v něm najdeme a co s ním můžeme dělat.

První strana:
Obrázek

  1. Vykopnout hráče - Najdete si hráče, kterého chcete vykopnout ze serveru a kliknete na něj. Hráči s hvězdičkou (*), značí, že mají na serveru práva...

    Kick menu:
    Obrázek
  2. Banovat hráče - tímto zamezíte hráči přístup na server (resp. na celou sekci serverů a jiné, který má společný banlist), ať už časově nebo trvale. V menu si najdete hráče, kterého chceme zabanovat, dále vybereme kategorii banu a následně reason. Délka se určí automaticky sama.
    Sebe zabanovat nemůžete, ani jiné vyšší adminy. U nicku hráčů naleznete, jestli se jedná o admina ([ADMIN]), nebo i VIP ([VIP]) hráče.

    Ban menu:
    Obrázek

    Kategorie banu:
    Obrázek

    1. Cheating - automaticky zabanuje hráče natrvalo. Jako reason banu tam můžete najít nejčastější cheaty → WallHack, AimBot, SpinHack, SpeedHack a MultiHack. Dále tam můžete přidat vlastní důvod (př. NoFlash). K těmto banům musíš mít důkaz v podobě dema
    2. Scripting - ze serveru se nebanuje. Pokud máte jako admin podezření na script, můžete přidat demo do CHH sekce, kde náš CHH tým vynese verdikt
    3. Nadávky - zvolíte o jaký druh nadávek jde. Pokud např. hráč opakovaně nadává hráčům, zvolíte Velké. Pokud např. Nadává na admina (ne na osobu jako takovou, jako že vám nadává jako normálnímu hráči, ale jako "Adminská k****, atd.), zvolíte Na Admina. Ke každému banu z nadávek musíte mít screen, jako důkaz (nejlépe i k samotnému kickování za nadávky)
    4. Reklama - po rozkliknutí zvolíte druh reklamy. Reklamu v nickname se banuje po několika neuposlechnutých upozornění. Reklamu vyscreenujte
    5. Obcházení banu - toto se nebanuje. Většina hráčů má DIP (Dynamickou IP adresu), nebo jiné programy k obcházení banu. Hráče, o kterém stoprocentně víte, že obchází ban, trestejte slayem, nebo kickem
    6. Ostatní - zde naleznete reasony, jako FreeKill, MultiFreekill, Bugování hry a Kažení hry. Také můžete vybrat vlastní důvod

      Vždy před banem jednejte podle pokynů HLSA
  3. Praštit/zabít hráče - přes toto menu můžete praštit a zabít hráče. Po najetí do menu si nejdříve pomocí číslovky 8 zvolte, co chcete hráči udělat, jestli mu dát slay, nebo jen slap za několik dmg. Dále si najděte daného hráče a klikněte na něj. Pokud jste např. vybrali slay, hráče zabijete.

    Menu zabití hráče:
    Obrázek
  4. Týmovy hráč - přes toto menu můžete hráče přemístit do týmu T, CT, nebo do spectu. Znovu si číslovkou 8 zvolíme, kam ho chceme přesunout a potom najedeme na daného hráče. Vpravo (uprostřed obrazovky) vidíme, v jakém týmu hráče aktuálně je.

    Tým menu:
    Obrázek
  5. Změna levelu - změní mapu (NEPOUŽÍVAT!)
  6. Hlasování o změně mapy - vyberete pár map v seznamu a dáte hlasování. Po skončení hlasování příjmete výsledek a mapa se změní (NEPOUŽÍVAT!)
  7. Věci okolo řeči - nefunkční
  8. Příkazy klienta - nefunkční


Druhá strana:
Obrázek

  1. Příkazy serveru - nefunkční
  2. Nastavení cvar - nefunkční
  3. Konfigurace - nefunkční
  4. Nastavení jazyka - zde si můžete nastavit svůj jazyk menu
  5. Nastavení statistik - nefunkční
  6. Pauznout pluginy - nefunkční
  7. Omezit zbraně - nefunkční
  8. Teleportovat hráče - nefunkční


Třetí strana:
Obrázek

  1. Označování hráčů - zvolíte si hráče, kterého si chcete označit
  2. Odpojení hráči - zobrazí seznam posledních 10 odpojených hráčů. Užitečné pokud hráč uteče od banu. Funguje stejně, jako v ban menu. Při změně mapy se resetuje
  3. Historie banu -
  4. Screens - nefunkční


Příkazy do konzole

    amx_kick nickhráče (př. amx_kick Di-es) - vykopne daného hráče ze serveru
    amx_slay nickhráče (př. amx_slay Di-es) - zabije daného hráče
    amx_slap # nickhráče (př. amx_slap 5 Di-es) - # značí počet dmg - přes tento příkaz praštíte hráče
    amx_grab nickhráče (př. amx_grab Smokeyy) - hráče uchytíte do grabu (lze nabindovat jako +grab, kde ho držíte pouze při stisku klávesy - bind na grab je → bind "c" "+grab")
    amx_last - přes tento příkaz můžete zjistit SteamID posledních odpojených hráčů (pomůže v případě, když jste točili např. cheatera a uteče vám a ještě potřebujete demo hodit do CHH sekce)

    amx_who - přes tento příkaz můžete zjistit, kdo je na serveru admin, kdo ne a kdo má VIP, nebo i dokonce ExtraVIP
Obrázek
Jak si můžete povšimnout, admin na serveru je hráč In The End. Kdyby měl za nickem a, jednalo by se o vyššího postaveného admina (HLSA, Šerifové, Hl. Admini). Hráč respekt má písmena bstz, což značí, že má na serveru aktivované eVIP. Hráč FuRr!^ens # má na serveru jen VIP, tak mu chybí písmeno s.



Chat příkazy a say

  • Chat příkazy:

    amx_chat text - Pomocí tohoto příkazu napíšete zprávu do admin chatu, kterou uvidí jen admini (příkaz se dá nahradit zadáním do team-chatu @ text)
    Obrázek

    amx_psay nickhráče text - Tímto příkazem pošlete privátní (soukromou) zprávu hráči.
    Obrázek

    amx_say text - S tímto příkazem se na JB moc nestřetnete, tento příkaz napíše všem do chatu zprávu. Příkaz je více používaný na modech jako je Furien.
    Obrázek

  • Say příkazy:

    @ text- Po zadání do chatu zavináče a textu se text objeví v levém spodním rohu.
    Obrázek

    @@ text - Po zadání 2 zavináčů do a textu chatu, se objeví text nahoře v prostředku obrazovky.
    Obrázek

    @@@ text - Po zadání 3 zavináčů a textu do chatu, se objeví text dole v prostředku obrazovky.
    Obrázek

  • Tyto saye se dají i barvit na 6 různých barev, text obarvíte, když zadáte těsně za poslední @ ještě písmeno podle barvy.

    @c text - Text je napsán světle modrou barvou
    Obrázek

    @b text - Text je napsán modrou barvou
    Obrázek

    @m text - Text je napsán fialovou až růžovou barvou
    Obrázek

    @r text - Text je napsán červenou barvou
    Obrázek

    @y text - Text je napsán žlutou barvou
    Obrázek

    @g text- Text je napsán zelenou barvou
    Obrázek

Obrázek ...vrátit se nahoru k prvnímu příspěvku
Uživatelský avatar
Smokeyy
Spamerův sluha
Spamerův sluha
 
Příspěvky: 1050
Registrován: 13 zář 2014, 22:03
Bydliště: Planeta Praha

[JB] Ostatní (rady, atd.)

Příspěvekod Smokeyy » 29 srp 2015, 13:55

V tomto příspěvku se můžete dozvědět pár užitečných rad pro hraní na JailBreak módu. Tyto rady jsou pro vás užitečné zvlášť až budete mód ovládat.


          15 rad aneb "Jak využít znalosti ve váš prospěch"
by Hoover (4.9.2014) - vzhledově upravil Smokeyy (27.8.2015)

Ahoj, týmto topicom vám chcem ukázať zopár rád, ktoré som ja ako hráč nazbieral počas dvoch rokov hrania tohto módu

Rady pre T

  1. Využívajte všetky situácie: aj obyčajné otočenie CT môže spôsobiť kolaps väznice
  2. Taktizujte: vyberajte vhodnú možnosť k danej situácií (keď je vzbura, nebudete sa predsa hrať s loptou)
  3. Premýšľajte dopredu: bod podobný predošlým - využite chovanie CT vo váš prospech (očakávajte čo môže CT urobiť - krásny príklad náhoda na oasis - nie je tam CT, tak prečo nepotrolliť server?)
  4. Komunikujte: dohovorom v team chate sa dá urobiť krásna vzbura (1 T ako návnada, ostatné využijú nepredvídanosť CT)
  5. Buďte trpezliví: Získané granáty či zbraň sa môžu využiť lepšie ako obyčajné bezhlavé strieľanie
  6. Kúpte kolo šťastia vždy v správnu chvíľu: keď si to kúpite v celách a nebudete mať open a zrazu dostanete invis čo spravíte? Bohužiaľ nič. Časté sú prípady kedy hráč získa VD a ono simon chce dať mód
  7. Hospodárte s bodmi: na 4 CT predsa nebudete míňať 70 bodov... Je na vás ako si určíte priority. Budete gembliť nad kolom či radšej robiť vzbury aby ste si na záver kúpili VD+speed+motor?
  8. Hrajte "na mape": využívajte šachty, priechody, výhody máp. Určite sa hodí vedieť kde sú skryté zbrane (http://forum.gamesites.cz/viewtopic.php?f=593&t=36889). Oplatí sa kombinovať s bodom 9.
  9. Skúste zmiatnúť CT: ako VD skúste behať sem a tam, jazdiť s autíčkom a keď budete dosť ďaleko, proste utečte a rýchlo zneužite nesledovanosť
  10. Nikdy nie je na škodu obetovať sa: utečte, vezmite autíčko a urobte zo seba vola. Síce s veľkou pravdepodobnosťou umriete ale pomôže to pri často napätých situáciách na serveri


Rady pre CT

  1. Ako simon využívajte zbrane v /smenu: vyhnete sa tlačeniciam pri automatoch/zbraniach a pri mapách bez automatov získate aj deagle
  2. Skamaráťte si T: ako simon dávajúci iba reakcie u T mať renomé nebudete a teda budú mať väčšiu tendenciu a chuť robiť vzbúry
  3. Buďte originálny: dobrými nápadmi a kreativitou si šplhnete nielen u hráčov, ale i u admina (môžem potvrdiť, zažil som situácie kedy som bol simon a vždy sa robili vzbury keď som ním nebol)
  4. Počúvajte zvuky a budte na voľnom priestranstve: v prípade neviditeľnosti T budete počuť zvuk nakúpenia a vidieť nickname hráča na obrazovke (samozrejme keď budete tou myšou hýbať a obzerať sa okolo seba)
  5. Sledujte pozície zbraní: pokiaľ vidíte, že zbraň v cele je na inom mieste ako má vyprázdnite zásobník danej zbrane a hoďte ho T. T, ktoré malo danú zbraň začne prebíjať (lebo malo ďalšie zásobníky) - POZOR! Iba po dohode so simonom!


PS: Tieto skúsenosti neberte doslovne, nič nenahradí skutočné hranie a osvojenie si vlastných zručností

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Další blogy, topicy a rady pro hráče


Nefunguje vám hra? Chcete si vylepšit nějak vylepšit hru?
Na tomto odkazu můžete najít ten pravý tutoriál pro vás
:arrow: topic-t67700.html

Obrázek ...vrátit se nahoru k prvnímu příspěvku
Uživatelský avatar
Smokeyy
Spamerův sluha
Spamerův sluha
 
Příspěvky: 1050
Registrován: 13 zář 2014, 22:03
Bydliště: Planeta Praha


Zpět na JailBreak Servery

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků