Užitečné tutoriály od support týmu na jednom místě

[Bind, exec, config]

Příspěvekod AweX » 15 čer 2016, 22:34

Zdravím, vytvářím zde svůj další topic. Tentokrát se dozvíte něco o bindech, aliasech, configu. Co to je, jak je vytvořit, jak je použít, jak se dají využít - všeobecné informace.

Základ všeho - Konzole

Základem všech změn, které v counter-striku provedete, všech věcí, které si nastavíte, je samozřejmě konzole. Takže, abychom mohli pracovat s všemi těmito věcmi, si otevřeme konzoli. Konzoli otevřeme tlačítkem ~ pod escapem. Musíme ji mít samozřejmě povolenou, povolíme ji tak, že půjdeme takto: CSGO menu -> Nastavení (Options / settings) -> Nastavení hry (Game settings) -> povolit vývojářskou konzoli (enable developer console) a zaškrtneme ano. V konzoli si pak vše budeme nastavovat. Doporučuji si vše zkusit nastavovat ve hře (například v offline modu), kde si můžete dané bindy rovnou vyzkoušet.

Bind - co je to?

Asi většina z nás z ná bind. Bind je výraz pro zkrácení příkazů tlačítkem. Bindy nám umožnují si nastavit určitý příkaz, který chceme na určité písmeno, číslo či klávesu. Můžeme si nabindovat psaní do chatu, kupování zbraní, givování zbraní, měny herních hodnot a mnoho dalších věcí.
Pokud chceme bindovat, napíšeme do konzole následující vzor: bind "Klávesa" "Příkaz" - Př. bind "L" say_team /simon"
bind "L" "say_team /simon" - do chatu napíšeme /simon
bind "L" "buy ak47; buy flashbang; buy smokegrenade" - koupíme zbraně
bind "L" "give weapon_ak47; give weapon_smokegrenade" - givneme zbraně
bind "L" "sv_infinite_ammo 1" - změníme herní hodnotu

Všeobecně o configu

Configy jsou soubory, které se ukládají do složky Counter-Strike global offensive -> csgo -> cfg. Config je soubor, ve kterém jsou nastaveny hodnoty a příkazy, které můžeme ve hře použít. Jsou zde například vypsané hodnoty crosshairu, naše vlastní příkazy které si zadáme a další hodnoty. Pokud chcete vytvořit config, vytvořte si nejprve jakýkoli textový editor, napište do něj potřebné informace a změnte příponu složky na .cfg. Potom už counter-strike config pozná. S tímto se nám spojuje i pojem EXEC. Tento pojem dokáže extrahovat text z configu do hry. Např:
Máme config se jménem cross1, ve kterém jsou napsány hodnoty crosshairu. Ve hře do konzole napíšeme příkaz "exec cross1" - hra nám extrahuje soubory, a načte se nám crosshair, který jsme si execnuli s configu.
A to je vše, můžete si udělat takto vlastní crosshair, config, příkazy, přejmenovat na .cfg a pak už jen extrahovat do hry. Jednoduché.

Návod - BindToggle

A zase jsme u bindů. Tentokrát si ukážeme pokročilejší verzi.
BindToggle je přepínání záporné a kladné hodnoty herních bindů. Pokud si například chceme na jedno tlačítko nabindovat zapínání a vypínání určité hodnoty, př. sv_cheats, můžeme to provést pomocí BindToggle.
BindToggle "L" "cl_righthand"
BindToggle "L" "sv_cheats"
BindToggle "S" "sv_infinite_ammo"
POZOR! nepíšeme zde čísla 1 a 0, pouze příkaz. O zbytek se postará toggle.

A to by bylo vše, pokud vám informace pomohli, budu moc rád, zanechte mi prosím názor a přípomínky na daný článek dole.
Bývalý admin celé GO sekce, support a PP.
Uživatelský avatar
AweX
Zkušený
Zkušený
 
Příspěvky: 178
Registrován: 15 dub 2015, 18:45

[Bind, exec, config]

od Rumcajz » 15 čer 2016, 22:34

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz
 
Příspěvky: 97323
Registrován: sob 29.led 1999 0:11:22

Zpět na Tutoriály

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků