Zde můžete najít rady a návody k LOLku.

[POMOC] Tutorial pre začiatočníkov!

Příspěvekod CouRse » 26 říj 2014, 05:46

1.Tutoriál
Potom co se poprvé lognete na PvP.net klient uvidíte hlavní stránku League of Legends.
Tady si můžete psát s ostatními hráči, prohlížet informace o hře a samozřejmě spustit hru.
Dobrá věc na začátek je zahrát si tutorial.
Tutorial Vám představí základní interface a herní koncept League of Legends.

1. Ke spuštění tutoriálu klikněte levým tlačítkem na tlačítko „play“ ve vrchní středové části PvP.net klientu.
2. Z „play“ menu vyberte možnost „Tutorial“ v pravém spodním okně.
3. Poté co se spustí hra poslouchejte a následujte instrukce průvodce.


The Proving Grounds je scénář, který Vás provede všemi základními prvky jako je ovládání Vašeho hrdiny na Fields of Justice atd. Pokud budete následovat instrukce průvodce, naučí Vás základy o vlastnostech hrdinů a taky vše o věžích a inhibitorech.
Obrázek

2. Vaše první hra

Poté co dokončíte tutoriál, bylo by dobré, kdyby jste se podívaly jak tyto techniky fungují přímo ve hře. Aby jste zahájily Váš první zápas, stiskněte znovu tlačítko „Play“. Jelikož je toto Vaše první hra, měli by jste pravděpodobně zahájit „practice game“, kde si můžete do týmu přidat počítačem ovládané protivníky zvané „Boti“. Boti mají nastavitelnou obtížnost a poskytnou Vám pro začátek lepší herní zkušenosti. Někdy nebudete schopni spustit „practice“ jen s boty. Pokud je toto problém, přiveďte si přátele a nebo najděte hru s více hráči!

1. Ke spuštění practice klikněte levým tlačítkem na tlačítko „play“ ve vrchní středové části PvP.net klientu.
2. Z herního menu vyberte „Practice Game“ v levé spodní části.
3. Všimněte si, že jste se dostaly na list s výpisem „practice games“. Aby jste založily svou vlastní klikněte na tlačítko „Create Game“.
4. Pojmenujte svou hru jakkoliv chcete vyplněním pole „Name“.
5. Teď heslo vyplněním pole „Password“ které chrání Vaši hru, aby se do ní nepřipojili ostatní hráči.
6. Klikněte na „Create Game“, aby jste vstoupily do herního menu.
Tady můžete do hry přidat Boty. Z dropdown menu na každé straně týmu si vyberte Boty, s kterými či proti kterým chcete hrát. 7. V nejlepším případě oba týmy zaplňte na maximum.
8. Poté co zaplníte svou hru stiskněte tlačítko „Start Game“.


Poté co odstartujete hru, přesunete se na okno s výběrem hrdinů, kde budete mít 90 sekund na přípravu na boj!

3. Výběr hrdinů

Hned jak se dostanete na obrazovku s výběrem hrdinů, bude Vašim úkolem vybrat si hrdinu, kterého budete chtít vyvolat. League of Legends nabízí velikou škálu hrdinů z kterých si můžete vybrat, od ranged k odolným, na blízku či mágům s vysokou spell damage atd.
Pokud se chcete o daném hrdinovy dozvědět jaké má schopnosti, klikněte na malou ikonu na jejich portrétu. Nezapomeňte však, že máte pouze minutu a půl na to, aby jste si vybraly.
Tyto informace si však můžete prohlédnout i přes tlačítko „View Summoner Profile“ v pravém vrchním rohu Vašeho PvP.net klienta, nebo na našich stránkách.
Jakmile si vyberete svého hrdinu, stiskněte tlačítko „Lock in“ v pravé spodní části obrazovky.
Obrázek

4. Summonerovy spelly

Na další obrazovce si můžete vybrat 2 své spelly. Tyto dva spelly pomohou Vašemu hrdinovy (nebo v některých případech přátelskému hrdinovy) různými způsoby. Je zde mnoho spellů, z kterých si můžete vybrat, ale vybírejte pečlivě, protože do hry můžete vždy použít jen 2.

Tip: Zkuste si představit, které spelly se Vám budou hodit jak pro Vašeho hrdinu tak i Vašemu týmu. Například, pokud plánujete hrát support hrdinu měli by jste si vzít spell Heal atd.

Obrázek

5. Runy

Další obrazovka Vám ukazuje, kde si můžete změnit stránku s runami. Pro více informací o runách přejdete na „View Summoner Profile“. Tady si můžete vybrat, která stránka s runami se hodí více pro Vašeho aktuálního hrdinu. Poté co si vyberete stránku klikněte na tlačítko „Done“.

Tip: Ikdyž nevíte jaký build budete stavět na svého hrdinu, vždy by jste si měli před hrou vybrat stránku s runami. Runy nejsou nikdy zbytečné a pomohou pouze Vašemu hrdinovi.
Obrázek

6. Začínáme

Poté co jste si vybraly svého hrdinu, summonerovy spelly a runové stránky můžete se svými spoluhráči probrat před zápasem strategie a jiné věci v chatu. Nyní jen zbývá počkat dokud neskončí odpočet.
Po nahrání samotné hry jste Vy a Vaši spoluhráči na místě oživení. Hned vedle Vás je obchod ve kterém si můžete koupit své první předměty, které si sebou vezmete na bitevní pole. Pro přístup do obchodu stiskněte tlačítko „P“ nebo na něj klikněte pravým tlačítkem myši.
Na začátku máte 475 goldů. Postupně ve hře získáte další goldy a budete tak mít možnost vrátit se domů a nakoupit mnohem dražší a užitečnější předměty. Pokud si nejste jisti co koupit zaměřte se na doporučené předměty v pravém horním okraji obchodu.

Tip: Pokud máte problémy přežít jsou pro Vás předměty na regeneraci zdraví (health) perfektní volbou. Na začátek hry Vám však doporučujeme kupovat lahvičky s HP či manou.
Obrázek

7. Schopnosti hrdinů

Každý hrdina má 5 schopností. První 3 schopnosti jsou základními skilly a můžete si z nich vybrat hned na prvním levelu. 4. neboli ultimátní schopnost se Vám zpřístupní na 6 levelu. Toto je většinou velice silný skill s dlouhým cooldownem. 5tá schopnost je vždy Vaše pasivní. Je vždy zapnuta a je zdarma.
Na levelu jedna a každém dalším Váš hrdina získává „ability“ body. Když jich budete mít dostatek objeví se znaménko plus nad přístupnými skilly. Levým kliknutím na znaménko plus zvýšíte level daného skillu. Vaše první 3 skilly (schopnosti) mají maximální level 5 a ultimátka má 3 levely.

Tip: Pokud zkoušíte nového hrdinu zkuste nedávat všechny ability body do jednoho skillu. Odemknutí více skillů hned na začátku Vám umožní lépe taktizovat a vyzkoušet různé strategie.
Obrázek

8. Výběr "lajny"

Nyní je čas, aby jste si vybrali linku na kterou půjdete. Jelikož zrovna začínáte doporučujeme Vám linku se spoluhráčem. V základně protivníků leží Nexus. Vítězství docílíte ta, že ho zničíte. Nexus hlídají strážní věže na všech linkách ve stejných rozestupech. Musíte se dostat (pushnout) skrz tyto věže, aby jste mohli zničit Nexus. Na každé lince ovšem narazíte také na protivníky (hrdiny) a jejich miniony (creepy). Vlna minionů (creep) je počítačem řízená jednotka, která se spawne v Nexusu a pomáhá Vám ničit protivníkovu základnu i hrdiny samotné. Minioni jsou však slabí na to, aby zabili hrdinu sami proto jim musíte pomoci.

Tip: Snažte se vždy dorazit miniona poslední ranou, přidá Vám to navíc goldy. Tato technika se jmenuje „last hit“.
Obrázek

9. Pushování "lajny"

Kromě toho, že se musíte vypořádat s protivníky a miniony, jsou tady i věže. Věže se snaží zastavit miniony a hrdiny. Jestliže se budete chtít dostat dál na území protivníka musíte tyto věže zničit. Vaši minioni nepostoupí dále k protivníkovy dokud nebude zničena nejbližší věž.
Nikdy však neútočte na věže bez minionů. Tyto věže způsobí masivní poškození i těm nejlepším hrdinům. Proto vždy než zaútočíte na věž zkontrolujte jestli jsou vedle Vás minioni nebo Vaši spoluhráči.

Tip: Dávejte si na nepřátelském území obzvlášť velký pozor, je tam velice vysoká pravděpodobnost přepadení!
Obrázek

10. Brush / Tráva

Určitě jste si všimly, že na různých místech je vysoká tráva. Tyto vysoké trsy Vás zneviditelní všem minionům i protivníkům, kteří nejsou také v trávě. Tyto místa se hodí v případě, že chcete někoho přepadnout ze zálohy nebo rychle uniknout.

Tip: Pokud si přejete zůstat nespatřeni zůstaňte v křoví skryti a neútočte na nic. Dle útoků z vysoké trávy lze odhadnout Vaši pravděpodobnou pozici.
Obrázek

11. Inhibitory

Jakmile se dostanete do základny Vašich protivníků všimněte si malé stavby za hlavní věží.
Tato stavba se jmenuje „Inhibitor“. Nepřátelský inhibitor zabraňuje tomu, aby Váš Nexus spawnoval „super miniony“.
Super minioni jsou speciální tom, že mají mnohem vyšší odolnost a způsobují mnohem větší damage.
Stačí jich pár, aby pěkně zatočily s nepřátelskou obranou i hrdiny.

Tip: Neztrácejte čas tím, že přestanete pushovat nepřátelské linky jakmile zničíte inhibitor. Inhibitory se totiž velmi brzy obnoví a tím taky opět zablokuje Vaše super miniony.
Obrázek

12. Nexus

Poslední obrannou linií protivníka je Nexus. Nexus je nejdůležitější stavbou v celé hře. Proto, že je tak důležitý chrání jej 2 věže. Proto se ujistěte, že sebou máte hodně minionů než se jej rozhodnete zničit. V případě, že se Vám povede zničit nepřátelský Nexus automaticky vyhráváte.

Tip: Narozdíl od ostatních věží na mapě se věže u Nexusu pomalu opravují pokud nebyli plně zničeny.
Obrázek

Gratulujeme právě jste dokončily svou první hru League of Legends! Pokud se rozhodnete vyzkoušet si další hrdiny udělejte tak nejlépe opět v practice, dokud nenajdete hrdinu, který Vám plně vyhovuje. V případě, že se na to cítíte můžete se zařadit mezi normální hráče. Automatický systém se Vás pokusí přiřadit k týmu, který je zhruba na stejné úrovni jako Vy.

1. K zahájení normální hry klikněte levým tlačítkem myši na tlačítko „Play“.
2. Z tohoto menu klikněte na „Solo“ v levé vrchní části.
3. Počkejte dokud Vám systém nevyhledá tým se stejnými zkušenostmi. Poté se objeví okno, které Vás vyzve k výběru hrdinů.
Uživatelský avatar
CouRse
Mistr
Mistr
 
Příspěvky: 442
Registrován: 26 kvě 2014, 14:36

[POMOC] Tutorial pre začiatočníkov!

od Rumcajz » 26 říj 2014, 05:46

A uz jsi vyzkousel treba tohle? Rumcajz
Rumcajz
Rumcajz
Patriot
Rumcajz
 
Příspěvky: 97323
Registrován: sob 29.led 1999 0:11:22

Zpět na Rady a návody

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků