• Stránka 1 z 2 • 1, 2
valve hammer problém s ukládáním a kompilací
zdavím mám problém s hammerem... když chci uložit nebo i skompilovat mapu tak místo ukládání a kompilace mě to hodí tabulku pro otevření soubor místo uložení dělá mi to i při kompilaci nevíte někdo co s tím mám dělat??..mě už nic nenapadá... díky za rady
CS1,6 Sniper war

CS:GO MiniGames

[Shinsengumi]tealke
programátor začátečník php a mysql
[Shinsengumi]tealke
-
tealke - Pokročilý
valve hammer problém s ukládáním a kompilací
A uz jsi vyzkousel treba tohle? 

-
Rumcajz - Patriot
Re: valve hammer problém s ukládáním a kompilací
přikládám i obrázky: při ukládání

při kompilaci:

a výsledek kompilace

při kompilaci:

a výsledek kompilace
- Kód: Vybrat vše
** Executing...
** Command: Change Directory
** Parameters: C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Half-Life
** Executing...
** Command: Copy File
** Parameters: "C:\Users\dracula\Desktop\Compilaçao\Mapas\test.map" "C:\Users\dracula\Desktop\Compilaçao\Mapas\test.map"
** Executing...
** Command: C:\PROGRA~2\Steam\STEAMA~1\common\HALF-L~2\HAMMER~1\tools\qcsg.exe
** Parameters: "C:\Users\dracula\Desktop\Compilaçao\Mapas\test"
qcsg.exe v2.8 (Jan 31 2000)
---- qcsg ----
************ ERROR ************
Error opening C:\Users\dracula\Desktop\Compilaçao\Mapas\test.map: No such file or directory
** Executing...
** Command: C:\PROGRA~2\Steam\STEAMA~1\common\HALF-L~2\HAMMER~1\tools\qbsp2.exe
qbsp2.exe v2.2 (Dec 28 1998)
---- qbsp2 ----
Can't open C:\Users\dracula\Desktop\Compilaçao\Mapas\test.p0
** Executing...
** Command: C:\PROGRA~2\Steam\STEAMA~1\common\HALF-L~2\HAMMER~1\tools\vis.exe
vis.exe v1.3 (Dec 30 1998)
---- vis ----
8 thread(s)
Error opening C:\Users\dracula\Desktop\Compilaçao\Mapas\test.bsp: No such file or directory
** Executing...
** Command: C:\PROGRA~2\Steam\STEAMA~1\common\HALF-L~2\HAMMER~1\tools\qrad.exe
qrad.exe v 1.5 (Apr 6 2000)
----- Radiosity ----
8 threads
[Reading texlights from 'C:\PROGRA~2\Steam\STEAMA~1\common\HALF-L~2\HAMMER~1\tools\lights.rad']
[1 texlights parsed from 'C:\PROGRA~2\Steam\STEAMA~1\common\HALF-L~2\HAMMER~1\tools\lights.rad']
Error opening C:\Users\dracula\Desktop\Compilaçao\Mapas\test.bsp: No such file or directory
CS1,6 Sniper war

[Shinsengumi]tealke
[Shinsengumi]tealke
-
tealke - Pokročilý
omlouvám se druhý obrázek měl být tento nějak sem se překlikul
[img][IMG]http://imgway.cz/di/JWHQ/2.jpg[/img][/img]
[img][IMG]http://imgway.cz/di/JWHQ/2.jpg[/img][/img]
CS1,6 Sniper war

[Shinsengumi]tealke
[Shinsengumi]tealke
-
tealke - Pokročilý
a momentálně při zavření mito vyhodilo chybovou tabulku
ShutdownOpenGL - wglMakeCurrent failed
ShutdownOpenGL - wglMakeCurrent failed
CS1,6 Sniper war

[Shinsengumi]tealke
[Shinsengumi]tealke
-
tealke - Pokročilý
První okno, které ti vyskočí je v pořádku, mapu musíš nejdříve uložit. Je to stejné jako jiné aplikace ve Windows, například Word, kde stačí udělat jen jedno písmenko a hned ho zase smazat, ale stejně se ti ten dokument nabídne preventivně k uložení.
Ten druhej a čtvrtej je součást kompilace a slouží k nastavení dodatečných parametrů například jak moc mají být světla a stíny v mapě dokonale zkompilované (Run RAD). I když tvoříš na steam verzi CSka, doporučuju tam dopsat tyto parametry:

Třetí a páte okno upozorňuje na to, že máš špatně nastavené cesty mezi Valve Hammerem Editorem a Counter-Strikem 1.6. V Tools -> Options... si jej pořádně překontroluj a přenastav.
Další věc co je, je ta, že by entity (spawn a i ta voda) neměli být do volného prostoru, entita vždy musí být ohraničená. Asi není jasné co tím myslím, ale prostě udělej kolem toho "bazénu stěny a strop + přidej entitu light a měla by se ti mapa zkompilovat, už bez větších problémů.

Ten druhej a čtvrtej je součást kompilace a slouží k nastavení dodatečných parametrů například jak moc mají být světla a stíny v mapě dokonale zkompilované (Run RAD). I když tvoříš na steam verzi CSka, doporučuju tam dopsat tyto parametry:

Třetí a páte okno upozorňuje na to, že máš špatně nastavené cesty mezi Valve Hammerem Editorem a Counter-Strikem 1.6. V Tools -> Options... si jej pořádně překontroluj a přenastav.
Další věc co je, je ta, že by entity (spawn a i ta voda) neměli být do volného prostoru, entita vždy musí být ohraničená. Asi není jasné co tím myslím, ale prostě udělej kolem toho "bazénu stěny a strop + přidej entitu light a měla by se ti mapa zkompilovat, už bez větších problémů.

YT: http://www.youtube.com/user/CZLuther
-
Luther - Spamerův sluha
ano to vím..ale stejně to nepomohlo...ono to v těch varováních píše že soubor neexistuje ten co chci teprve uložit.... v těch tabulkách se píše to že je nechce uložit ale otevřít a že např: ta mapa test se mi ani neuložila...a vím žeentity by neměli být volné toto byla rychle dělaná mapa jen jako ukázková..ale dělá mi to i u map se kterýma si hraj..ale i když dám jen čistě uložit tak mi to hodí to že po kliku na tlačítko ulžit chce ten soubor otevřít a nikoliv uložit
a navíc nastavení nevím měl bych ho mít správně akorát nevím kde přesně hledat ten soubor tfc v tom csku...
a navíc nastavení nevím měl bych ho mít správně akorát nevím kde přesně hledat ten soubor tfc v tom csku...
CS1,6 Sniper war

[Shinsengumi]tealke
[Shinsengumi]tealke
-
tealke - Pokročilý
tealke píše:ano to vím..ale stejně to nepomohlo...ono to v těch varováních píše že soubor neexistuje ten co chci teprve uložit.... v těch tabulkách se píše to že je nechce uložit ale otevřít a že např: ta mapa test se mi ani neuložila...a vím žeentity by neměli být volné toto byla rychle dělaná mapa jen jako ukázková..ale dělá mi to i u map se kterýma si hraj..ale i když dám jen čistě uložit tak mi to hodí to že po kliku na tlačítko ulžit chce ten soubor otevřít a nikoliv uložit
Ono to všechno může souviset s těmi cestami. Jiného v tom nevidím.
Jinak soubor TFC? Ten nikde nehledej, nepotřebuješ ho a ani nevím, kam by jsi ho chtěl přidat.

-
Luther - Spamerův sluha
Luther píše:tealke píše:ano to vím..ale stejně to nepomohlo...ono to v těch varováních píše že soubor neexistuje ten co chci teprve uložit.... v těch tabulkách se píše to že je nechce uložit ale otevřít a že např: ta mapa test se mi ani neuložila...a vím žeentity by neměli být volné toto byla rychle dělaná mapa jen jako ukázková..ale dělá mi to i u map se kterýma si hraj..ale i když dám jen čistě uložit tak mi to hodí to že po kliku na tlačítko ulžit chce ten soubor otevřít a nikoliv uložit
Ono to všechno může souviset s těmi cestami. Jiného v tom nevidím.
Jinak soubor TFC? Ten nikde nehledej, nepotřebuješ ho a ani nevím, kam by jsi ho chtěl přidat.
no někde ho najít musím když ho chce nastavení hammeru ...je to jedna z cest a asi je to jediná co mám špatně protože nevím kde je...mám to nastavené že je ve složce counterstrike ale tam sem nic takovýho nenašel..a je to v nastavení " game configurations a mod directory" je to pole....jiak mám všechno dobře nastavené
CS1,6 Sniper war

[Shinsengumi]tealke
[Shinsengumi]tealke
-
tealke - Pokročilý
To TFC znamená Team Fortress Classic v té () je to jen příklad, co tím myslí, že tam máš dát za cestu. Takže ty tam nastav cestu k tvému CSku do složky cstrike. 

-
Luther - Spamerův sluha
aha ok...sem si to stejně mysle.....tím pádem to mám dobře nastavené všechno...tak já nevím proč to blbne..ale napřed mi to jednu jednoduchou mapku vytvořilo bez problému..a pak se to jaksi kouslo a dělá mi to todle takže vážně nevím
ale už mě to docela štve

CS1,6 Sniper war

[Shinsengumi]tealke
[Shinsengumi]tealke
-
tealke - Pokročilý
tealke píše:aha ok...sem si to stejně mysle.....tím pádem to mám dobře nastavené všechno...tak já nevím proč to blbne..ale napřed mi to jednu jednoduchou mapku vytvořilo bez problému..a pak se to jaksi kouslo a dělá mi to todle takže vážně nevímale už mě to docela štve
Možná si myslíš, že máš cesty nastavené ok, ale podle toho výsledku kompilace, co jsi zde dal v prvním příspěvku, tomu tak není. Minimálně jednu cestu máš 100% špatně.

-
Luther - Spamerův sluha
ok když si to myslíte tak mi sem někdo dejte jak mají bejt nastavené.....já už nevím podle 10 návodů i v cizích jazycích to mám správně....udělalo mi to jednu mapu bez problému poté na to samo nastavení to začalo dělat toto...tak sem asi v matrixu a někdo to přeprogramoval nebo já už vážně neví.....
CS1,6 Sniper war

[Shinsengumi]tealke
[Shinsengumi]tealke
-
tealke - Pokročilý
tealke píše:ok když si to myslíte tak mi sem někdo dejte jak mají bejt nastavené.....já už nevím podle 10 návodů i v cizích jazycích to mám správně....udělalo mi to jednu mapu bez problému poté na to samo nastavení to začalo dělat toto...tak sem asi v matrixu a někdo to přeprogramoval nebo já už vážně neví.....
Je jednoduchý způsob jak to zjistit, když ti do tvého PC nevidím, vytvoř novou mapu (místnost s entitou light a info_player_start), ulož ji a zkus ji zkompilovat a pokud ti žádný error nevyskočí, tak asi vím o co tu jde.
Co si pamatuji tak takovéhle chyby vyskakují hlavně v případě, kdy nějaký soubor, který je důležitý pro kompilaci přesuneš jinem. Program už ten soubor nedokáže vyhledat na původním místě a hází takovéhle chyby.

-
Luther - Spamerův sluha
no jednoduchá mapka jen s entitou light a info_player_start sem právě vyskoušel a to mi jde akorát mi to hází potom v csku chybu při otevření
WARNING could´t open hal.wad
to taky nevím proč...
ale je divné že mi to nemůže něco najít já sem žádné soubory nepřepisoval ani nepřemisťoval..ale asi zkusím přeházet v nastavení textury a entity znova
WARNING could´t open hal.wad
to taky nevím proč...
ale je divné že mi to nemůže něco najít já sem žádné soubory nepřepisoval ani nepřemisťoval..ale asi zkusím přeházet v nastavení textury a entity znova
CS1,6 Sniper war

[Shinsengumi]tealke
[Shinsengumi]tealke
-
tealke - Pokročilý
tealke píše:WARNING could´t open hal.wad
Toto zase CSko nevie nájsť hal.wad... Musíš si ho dať do zložky cstrike