{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

LCS NA - week 1

Napsal eFkacko dne 28.01.2015 pro sekci LOL
Milí přátelé, nedávno jsme tu měli novinky a shrnutí evropské LCS. Teď přichází to samé pro region NA (North America). Zde se nám objevily nové týmy. Mimo jiné se změnily soupisky týmů, do Ameriky přiletělo mnoho korejců a jiných zahraničních hráčů. A jak se vedlo populárnímu TSM a jiným týmům nejzápadnějšího kontinentu, naleznete už ve článku.

Vážení přátelé, přiznivci LoLka, první týden evropské a americké LCS v roce 2015 je za námi. My se za tímto týdnem poohlédneme, uděláme si shrnutí včetně výsledků a podíváme se na novinky, které se v nejzápadnějším kontinentu jen kupily. S informacemi ohledně evropské LCS jsme už obeznámeni a to ZDE. Teď se právě vrhneme na region NA (North America). Stejně tak jako v Evropě, tak i v Americe došlo k rozšíření počtu týmů v nejvyšší lize - a to na 10 týmů. Níže se už dozvíte informace o všech týmech včetně nových, jejich hráčích a výsledky zápasů, jež první týden přinesl.

Týmy

Team SoloMid

V TSM velké změny nepřišly. Po neúspěšném šampionátu v Koreji odešel pouze jungler Amazing, jenž právě působí v týmu Origen spolu s xPekem, sOAZem, Nielsem a mithym. O týmu Origen se můžete více dozvědět v článku o evropské lcs. Amazinga nahradil krajan Bjergsena - Santorin z Dánska. Sestava je tedy následující:

Top - Dyrus
Jungle - Santorin
Mid - Bjergsen
Marksman - WildTurtle
Support - Lustboy

Cloud 9


 

Cloud 9 jako jeden z mála týmů nezměnil svou sestavu a hráči tak zůstávájí stále věrní. Zda-li jim to prospěje a ještě více poroste synergie všech pěti amerických hráčů, to se necháme překvapit. První týden se ale jeden z papírově nejsilnějších týmů trápil. Oba dva zápasy prohrál. 

Top - Balls
Jungle - Meteos
Mid - Hai
Marksman - Sneaky
Support - Lemonation

Counter Logic Gaming

V CLG došlo hned ke dvěma velkým změnám. Z týmu odešel topař Seraph a jungler dexter. Do jungle v barvách CLG se podívá Xmithie. Náhrada za Serapha je pro fanoušky více než jen uspokující. Na topu uvidíme oblíbeného ZionSpartana. ZionSpartan se nám v prvním týdnu nepředvedl, důvod není znám. Jisté je, že ho ale brzy uvidíme. V prvním týdnu jsme tedy na topu viděli Bennyho.

Top - ZionSpartan 
Jungle - Xmithie
Mid - Link
Marksman - Doublelift
Support - Aphromoo

Team Dignitas

Do týmu Dignitas přicházejí hned dva korejští hráči. A to Gamsu, jenž bude hrát na topu a nahradí tak ZionSpartana, který odešel do CLG a Core JJ, který nahradil oblíbeného zarostlého imaqtpieho, který se momentálně věnuje streamování. Stejně tak jako ZionSpartan a mnoho dalších jiných korejců, se nám ani Gamsu a Core JJ v prvním týdnu nepředvedli. První týden musel tým Dignitas tedy sehnat náhradu za oba korejce a dokonce i za midaře Shiphtura. Nahrazovali hráči Quas(TOP), FeniX(MID) a KEITH(ADC).

Top - Gamsu
Jungle - Crumbzz
Mid -  Shiphtur
Marksman - Core JJ
Support - KiWiKiD

Team 8

Team 8 patří mezi nováčky v Americké LCS. Tým si v prvním týdnu nevedl vůbec špatně, sice prohrál nad CLG, ale druhý zápas zaskočil naprosto všechny, když dokázal zvítězit nad favorizovaným TSM! Co můžeme čekat od tohoto týmu v budoucnu...můžeme se jen nechat překvapit. 

Top - CaliTrlolz
Jungle - Porpolse
Mid - Slooshi
Marksman - Maplestreet
Support - Dodo

Team Coast

Team Coast je poměrně mladý celek, složený z mladých talentovaných hráčů. Na midu působí Jezis, který opustil evropský tým SK Gaming. V týmu pak také například působí známý jungler Impaler. Neméně populární je pak třeba také support Sheep. Tým Coast se blýskl v prvním týdnu, avšak jednu ze dvou her prohrál, a to jen díky své hlouposti - přesněji řečeno: špatný call může vést k prohře. Kdyby se nedopustili takto fatální chyby, vedli by aktuálně tabulku americké LCS. Pro Vaši lepší představu, Vám nabízíme přímo onen zápas ke shlédnutí.

špatný call způsobil týmu Coast bolestivou prohru

 

Top - Cris
Jungle -
Impaler
Mid -
Jezis
Marksman -
Mash
Support - 
Sheep

team liquid

Team liquid je jeden z mnoha týmů, které změnily svůj název. V minulé season jsme mohli znát team luquid jako Team Curse. Do týmu zavítali hned dva korejci. Na midu se nám představí FeniX, kterého jsme teď mohli vidět i jako náhradu Shiphtura z týmu Dignitas. Druhá podpora ze zahraničí je Piglet, famozní ADC šampionů ze season 3 - SKT Telecom 1. Zpráva, že Piglet bude hrát v Americe se rozšířila do Světa rychlostí blesku. O ničem jiném se na LoL scéně ani nemluvilo. Piglet první týden nehrál, avšak brzy se na něj můžeme těšit ve spolupráci na botu s Xpecialem. 

Top - Quas
Jungle - IWillDominate
Mid - FeniX
Marksman - Piglet
Support - Xpecial

WinterFox

Stejně jako team luquid změnil svůj název, tak se i bývalý celek Evil Geniuses přejmenoval na WinterFox. Mimo změny v názvu došlo taky k mnohým změnám na soupisce. Z týmu odešel support Krepo, jenž se vydal na jinou cestu profesionální scény League of Legends. Stal se z něho analytik a komentátor, takže ho na našich obrazovkách stále uvidíme, teď už ale jen za komentátorským stolkem. Kromě Krepa opustil tým také topař Innox, kterého nahradila korejská opora Avalon. Z týmu odešel dále Snoopeh, jenž byl pouhým náhradníkem a v základní sestavě jsme ho neviděli. Krepa nahradil dalši korejský zástupce Imagine. V týmu jsou momentálně 3 korejci (Avalon, Imagine a Helios). Stejně jako většina nově příchozích korejců v letošním roce, tak i Avalon a Imagine byli v prvním týdnu americké LCS nahrazeni a to Flareszem a Gleebem.

Top - Avalon
Jungle - Helios
Mid - Pobelter
Marksman - Altec
Support - Imagine

Gravity Gaming

Nový tým, který zavítal do americké LCS! Tento celek se však ale musel přejmenovat, nikoli proto, že by chtěl změnit svou vizáš, nýbrž proto, že LCS nepovoluje, aby dva celky v nejvyšší lize byly pod jednou organizací. Gravity Gaming jsme mohli tedy dříve znát jako Curse Academy. Stejně jako Gravity Gaming, si změnil svůj název i Team Curse - na team liquid (četli jste výše).

Top - Hauntzer
Jungle - Saintvicious
Mid - Keane
Marksman - Cop
Support - Bunny FuFuu

Team Impulse

Jako poslední tu máme Team Impulse, který taktéž změnil svůj název. Jeho původní název byl LMQ - tým složený z čínských hráčů. LMQ jsme mohli vidět na šampionátu 2014 v Koreji (spolu s TSM a C9), kde si nevedl vůbec špatně. Z původní sestavy zbyl pouze malý tlouštík XiaoWeiXiao, kterého si každý oblíbil. Zbytek týmu doplňují dva korejci, z nichž jeden je stejně jako Piglet (team liquid) z bývalého týmu SKT Telecom 1 - a to topař Impact. Do jungle se postaví Rush. Bot linku nakonec doplňuje americká dvojice Apollo a Adrian. Z týmu odešli NoName, ackerman, Vasilli a Mor. Impact se nám první týden nepředvedl a byl nahrazen Rhuxem.

Top - Impact
Jungle - Rush
Mid - XiaoWeiXiao
Marksman - Apollo
Support - Adrian

Výsledky

První týden byl velice vyrovnaný, avšak do vedení se nám dostal team liquid (2:0), který ani jednou nezaváhal a má tak na kontě dvě vítězství.

Dále zde máme 8 týmů, které mají neutrální skore a to jednu porážku a jednu výhru (1:1) - Team SoloMid, Team Coast, WinterFox, Team Impulse, Team Dignitas, Counter Logic Gaming, Gravity Gaming a Team 8.

Na dnu tabulky se překvapivě ocitá Cloud 9 (0:2), který jako jediný prohrál oba dva zápasy!

výsedky prvního týdne americké LCS (zdroj: tryhard.cz)

A jako zápas, jenž doporučujeme ke shlédnutí, nabízíme mezi týmy Counter Logic Gaming a team liquid (který je ve vedení NA LCS).

TL vs CLG

 To je vše a zanedlouho se budete moci těšit na výsledky druhého týdne jak evropské, tak i americké LCS!

 

 

 
napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář