{{ flash.text }}
sponzor gamesites.cz

Galaxy S6 jako kapesní PC na doma?

Napsal DarkMouse dne 17.02.2015 pro sekci GS
Specifikace nově připravovaného mobilního telefonu od společnosti Samsung nesoucí název Galaxy S6 a její lepší verze Galaxy S6 Edge. Více informací naleznete ve článku níž.

Od posledního vydání nového modelu Samsungu Galaxy S5, jsme se od samsungu moc informací nedočkali, ale přesto se již připravuje zcela nový Samsung Galaxy S6 a Samsung Galaxy S6 Edge. Tyto dva modely by od sebe neměli mít tolik odlišností, ale nějaké tam přece jen jsou. Edge by měl mít lehce zahnutý dislej a klasická S6 by ho měla mít klasický rovný, Edge bude mít asi 20Mpx fotoaparát a klasická S6 jen nějaký méně kvalitní z výrobních důvodů. S těmito modely by se měla zcela změnit image této společnosti a jejich mobilů, které byly dosud pomalé až jejich rychlost vedla k sekání.

Obrázek, který jste teď viděli je jeden z mobilů od Samsungu, který vypadá podobně jako by měl vypadat nový Edge. Ve zkratce by měl mít zahnutý displej na obou krajích a tím se zvětšit jeho velikost. Kromě kvalitních fotoaparátů a zahnutého displeje by měly 2 nové modely přijít s 3GB paměti RAM, 32GB interní paměti a 8 jádrovým procesorem Samsung Exyson 7420.

O výdrž mobilu se postará baterie podobná jako u některých předešlých modelů mobilů od Samsungu (např. Samsung Galaxy S4). Displej, který bude mít 5" nebo 5,1" by měl být z prakticky nerozbitného tvrzeného skla tzv. Gorilla Glass. Konkrétně to bude model Gorilla Glass 4.

Toto by bylo k parametrům mobilu asi vše a nyní se vrhneme na novinky, které si pro nás Samsung s těmito dvěma modely připravil. První novinkou je neočekávaná spolupráce s Microsoftem, díky tomuto kroku se rychlost mobilu zvýší. Mobil bude mít navýšenou rychlost, protože bude obsahovat jen pár základních aplikací, které nebudou mobil hned v začátcích zahlcovat.

Díky tomuto kroku mobil nebude hned v začátcích zahlcen aplikacemi, které většina z nás nikdy nevyužila, ale bude mít jen pár základních aplikací, které by mohli být nejvyužívanější, tyto základní aplikace by měli být již od Microsoftu. Předběžně se proslýchá, že by to měly být aplikace OneDrive, OneNote a kancelářský balík Office Mobile. Doposud byly telefony Samsung vybaveny aplikacemi Android od Googlu, jaké podnikne Google kroky, aby si Samsung udržel a aplikace od Androidu neupadaly? To se všichni můžeme nechat jen překvapit, ale můj názor je následovný: Google bude snažit nějak upravit aplikace, aby nezpomalovali telefon už od začátku, ale nebudou to mít jednoduché, protože konkurence od Microsoftu je veliká.

Další novinkou by měla být "virtuální peněženka". Samsung totiž nezačal spolupracovat jen s Microsoftem, ale začal spolupracovat i se společnostmi, které nabízejí mobilní platby, konkrétně se společností VISA. Dohodou chtějí asi docílit nahrazení některých aplikací a služeb, které chtějí nahradit mobilními platbami. Těmito platbami již disponuje Apple s funkcí Apple pay, která je rozšířená převážně v USA. Ve zkratce by to znamenalo asi něco, že bychom na různých terminálech platili s pomocí našeho mobilního telefonu (asi něco jako jsou bezkontaktní platební karty) anebo bychom mohli platit např. přes nějakou aplikaci, ve které se vyplní patřičné údaje.

Asi poslední novinkou je bezdrátové nabíjení baterie v telefonu. Kdyby se zavedla i tato možnost nabíjení baterie, musely by se modely předělat,  protože jeho celokovová konstrukce nepovoluje tuto možnost. Nabíjecí magnetky by nemusely pracovat naprosto správně, aby se za ně výrobci mohli zaručit a prodávat tento mobil jako naprosto perfektní a dodělané zařízení, které se může nabíjet i bez zbytečných kabelů. Bohužel, jak již bylo zmíněno, kvůli tomuto kroku nebude mobil celokovový, ale pravděpodobně bude mít záda dělaná z plastu nebo z tvrzeného skla, aby nebyl v bezdrátovém nabíjení žádný problém a fungovalo vše se zárukou a nebyly zbytečné reklamace mobilu z tohoto důvodu.

Přehled základních specifikací předešlých modelů Galaxy Sx

napsat komentář
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ comment.created }} VIP
{{ comment.text }}
Komentář byl smazán
komentářů: {{ comment.owner.comments }}
{{ reply.created }} VIP
{{ reply.text }}
Komentář byl smazán
napsat komentář